Suomen Radioamatööriliitto ry järjestää heinäkuussa viikon mittaisen leirikoulun Tammelan Mustialassa. Leirikoulun tarkoituksena on lisätä osallistujien tietämystä radioamatööritoiminnasta, sekä tutustuttaa heitä toisiinsa erilaisten aktiviteettien avulla.
Leiri on avoin kaikille niin ikään, sukupuoleen kuin siviilisäätyynkään katsomatta.  Ainoat vaatimukset ovat iloinen mieli ja halu oppia radioamatööriharrasteen tietoja ja taitoja. Halukkaiden on mahdollisuus suorittaa radioamatööritutkinto.

Osittain samanaikaisesti leirikoulun aikana perinteinen, vuosittainen Suomen Radioamatööriliiton kesäleiri, johon osallistuu useita satoja radioamatöörejä. Leirikoulun yhteydessä tapaat siis jo aktiivisesti harrasteessa mukana olevia ihmisiä.


Leirikouluopetus järjestetään sisäoppilaitos-omaisesti ts. kouluun osallistuvat majoittuvat, opiskelevat ja ruokailevat Mustialassa HAMK:n tiloissa. Lähistöllä asuvat voivat tottakai asua koulun ajan myös kotonaan. Ohjelma, joka tarkentuu myöhemmin, kattaa opetusta sähkö- ja radiotekniikan perusteista. Lisäksi jokainen osallistuja saa rakentaa yksinkertaisen elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät opastetusti workkimaan - eli kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla .

Aivan kokonaan päivät eivät mene kuitenkaan ”koulun penkillä”, vapaa-ajalla paistetaan lettuja, saunotaan ja uidaan. Laita ajankohta kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!

Hinta: 160 € (alle 12-vuotias) / 190 € (muut)
Sisältää opetuksen, luentomateriaalin, ruokailun ja majoituksen

SUOMEN RADIOAMATÖÖRILIITTO RY