Diensten

Wij leveren diensten op het gebied van:
- SQL Opvragingen uit databases van diverse soorten.
- Design en implementatie van hoog beschikbare omgevingen, zoals SQL 2012/2012 High Availability Groups
- Advies en Architectuur.

Oracle Beheer

 • Wij zijn specialist in Oracle databasebeheer en consultancy. Ons team bestaat uit gecertificeerde Oracle-DBA's die door hun deskundigheid en ervaring breed inzetbaar zijn om uw vragen en problemen met Oraclehet hoofd te kunnen bieden. Naast consultancy-activiteiten kunnen wij u ondersteunen bij het dagelijkse beheer en de bewaking/monitoring van uw Orace database omgeving, klein of groot.

  Wie zijn wij: 
  Wij zijn een team van Oracle specialisten met elk ons eigen aandachtsgebied. Ieder van ons is actief bij klanten met kleine en grote Oracle-omgevingen. Wij zijn gecertificeerd Oracle-DBA experts met meerjarige ervaring bij diverse bedrijven.

  Onze diensten:

              · Database Quick Scan, hierbij komen wij een dag(deel) bij u op lokatie om (eventuele) problemen direct       te     identificeren.

              · Advies, u wilt bvb. nieuwe Oracle-Servers opzetten en heeft daarbij ondersteuning nodig.

              · Klankbord voor uw eigen beheerders: wanneer uw beheerders ondersteuning nodig hebben om hun eigen             ideeen te laten toetsen, kunnen wij deze toetsen en uw organisatie behulpzaam zijn met kennisoverdracht

              · Performanceproblemen oplossen: Vaak wordt er gedacht dat een snellere server de oplossing is voor een traag     systeem. Onze ervaring is dat dit vaak niet het geval is. Wij geven tuning advies en helpen u uw database             sneller te laten zijn en snel te laten blijven.

              · Diverse overige vormen van Consultancy, zoals Datawarehousing, Rapportages maken, Capaciteitsbeheer,             Ontwerp, Migraties, gegevensconversie, Recovery etc.


  Ons motto:

  Onze motto is dat u ons niet te vaak nodig heeft, wij willen helpen om bij u een goed beheerde databaseomgeving te laten functioneren die zichzelf prima weet te managen, in combinatie met het kennisnivo van uw beheerders.

  Oracle Parttime DBA:

  Heeft u kritische bedrijfsgegevens in een Oracle database staan? Dan heeft u een database beheerder (DBA) nodig. Maar wat nu, als uw bedrijf niet groot genoeg is voor een full time DBA? Dan kunt u ons inhuren.

  Voor Remote Beheer wordt dagelijks uw Oracle database gecontrolleerd op een aantal essentiele punten, zowel op database niveau, Oracle niveau als Linux/Windows nivo.

  Deze controle omvat onder meer: 
  - mislukte Oracle back-ups of andere jobs; 
  - pro-actieve controle van diverse error logs; 
  - vollopende schijven en/of databases; 
  - databases die niet benaderbaar zijn; 
  - instellingen die niet conform Best Practices zijn.

  Doordat deze controles geautomatiseerd plaatsvinden, zijn de kosten veel lager dan wanneer u af en toe een consultant langs moet laten komen.

  Voor vragen: neem contact met ons op.

SQL Performance QuickScan

 • Heeft u performance problemen met een SQL Server database? Klagen uw gebruikers dat de applicatie lang niet meer zo snel werkt? Dat ze steeds vaker tegen een "zandloper" aankijken? Met de Performance Assessment wordt in korte tijd duidelijk, waar het probleem zit en wat de oplossing is. Ongeacht of het gaat om SQL 2000, 2005 of 2008; ongeacht of het een cluster is, een fysieke server of een virtuele (VMWare of Hyper-V) server.
  In onze SQL Server Performance Quick Scan wordt gekeken naar de hardware, de instellingen van Windows en SQL Server, het ontwerp van de database en naar de T-SQL code. Uw server en database worden op meer dan honderd aspecten doorgemeten, en de resultaten worden geanalyseerd op basis van SQL Server Best Practices. Vervolgens worden op basis hiervan concrete aanbevelingen gedaan, in duidelijk en begrijpelijk Nederlands. En dat is goedkoper dan blindelings zwaardere hardware aanschaffen, want dat is lang niet altijd een oplossing.
  De SQL Server Performance Quick Scan is de snelste en goedkoopste manier om uw SQL performance problemen op te lossen!
Comments