Wie zijn wij?

Sinds 20 jaar werk ik in de ICT als databasespecialist. Mijn motto is data betekenisvol te maken door van data informatie te maken. 

Zelf ben ik gecertificeerd in Oracle en Microsoft Database omgevingen. Van Business Intelligence tot SQL. De laatste jaren echter steeds nadrukkelijker met Big Data.
 
Wij zijn specialist in Microsoft SQL Server databasebeheer en consultancy. Ons team bestaat uit gecertificeerde SQL Server-beheerders die door hun deskundigheid en ervaring breed inzetbaar zijn om uw vragen en problemen met Microsoft SQL Server het hoofd te kunnen bieden. Naast consultancy-activiteiten kunnen wij u ondersteunen bij het dagelijkse beheer en de bewaking/monitoring van uw SQL Server omgeving, klein of groot.
 
Wie zijn wij:
Wij zijn een team van SQL Server specialisten met elk ons eigen aandachtsgebied. Ieder van ons is actief bij klanten met kleine en grote SQL Serveromgevingen. Wij zijn gecertificeerd SQL Server experts met meerjarige ervaring bij diverse bedrijven.
Onze diensten:
•         Database Quick Scan, hierbij komen wij een dag(deel) bij u op lokatie om (eventuele) problemen direct te identificeren.
•         Advies, u wilt bvb. nieuwe SQL-Servers opzetten en heeft daarbij ondersteuning nodig. (bvb. Clustering of SQL Server 2012 AlwaysOn).
•         Klankbord voor uw eigen beheerders: wanneer uw beheerders ondersteuning nodig hebben om hun eigen ideeen te laten toetsen, kunnen wij deze toetsen en uw organisatie behulpzaam zijn met kennisoverdracht
•         Performanceproblemen oplossen: Vaak wordt er gedacht dat een snellere server de oplossing is voor een traag systeem. Onze ervaring is dat dit vaak niet het geval is. Wij geven tuning advies en helpen u uw database sneller te laten zijn en snel te laten blijven.
•         Diverse overige vormen van Consultancy, zoals Datawarehousing, Rapportages maken, Capaciteitsbeheer, Ontwerp, Migraties, gegevensconversie, Recovery etc.

Ons motto:
Onze motto is dat u ons niet te vaak nodig heeft, wij willen helpen om bij u een goed beheerde databaseomgeving te laten functioneren die zichzelf prima weet te managen, in combinatie met het kennisnivo van uw beheerders.
 
SQL Parttime DBA:
Heeft u kritische bedrijfsgegevens in een SQL Server database staan? Dan heeft u een database beheerder (DBA) nodig. Maar wat nu, als uw bedrijf niet groot genoeg is voor een full time DBA? Dan kunt u ons inhuren.
Voor Remote Beheer wordt dagelijks uw SQL Server database gecontrolleerd op een aantal essentiele punten, zowel op database niveau, SQL Server niveau als Windows nivo.
Deze controle omvat onder meer:
- mislukte SQL Server back-ups of andere jobs;
- pro-actieve controle van diverse error logs;
- vollopende schijven en/of databases;
- databases die niet benaderbaar zijn;
- instellingen die niet conform Best Practices zijn.
Doordat deze controles geautomatiseerd plaatsvinden, zijn de kosten veel lager dan wanneer u af en toe een consultant langs moet laten komen.
Voor vragen: neem contact met ons op.
 
Korte DBA opdrachten:
Veelal zijn de opdrachten die wij uitvoeren relatief kort. Wel zijn er meerdere opdrachtgevers waarvoor we terugkerend als een soort oproepkracht werken, bijvoorbeeld omdat ze zelf onvoldoende SQL-Server-expertise bezitten. Omdat ik geen langdurige fulltime opdrachten aanneem, ben ik voor korte klussen vaak gewoon beschikbaar. Hoe korter de klus, hoe groter de kans.

Wij hebben gewerkt voor een kleine 100 meestal rechtstreekse opdrachtgevers. In veel gevallen gaat mijn werk samen met kennisoverdracht. Ik juich dit altijd toe. Mijn ervaring in praktijksituaties is dat vrijwel iedereen gemotiveerd en leergierig is, en ik ervaar het overdragen van kennis als zeer fijn om te doen.
 
 
Wat houdt het beheren en monitoren van uw database in ?
 
Dit houdt o.a. in:
- Online helpdesk
- Telefonisch bereikbaar voor vragen en problemen
- Dagelijks proactieve monitoring en beheer
- Inrichting en beheer van database-backups
- Verzorgen van database-recovery indien nodig
- Performance Monitoring
- Capaciteitsplanning en -beheer
 
Naast het dagelijks beheer kunt u bij ons terecht voor o.a.:
- Ontwerpen van database-omgevingen met SQL Server
- Installatie en configuratie van SQL Server
- Troubleshooting
- Inrichten van Acceptatie-Produktie-trajecten
- Databasemigraties
 
Wij kunnen u adviseren bij uw ontwerpkeuzes, zoals o.a.
   - clustering
   - virtualisatie
   - gebruik van instanties
   - optimaal gebruik van licenties
 
- installatie van SQL Server instances, service packs en patches;
 - inrichten van beheer via jobs of maintenance plans: back-ups, integriteitscontroles, herindexering;
 - een volledige risicoanalyse uitvoeren met betrekking tot performance, beheer en security;
 - full time database beheer; 
 - op afstand een dagelijkse controle uitvoeren;
 - problemen oplossen met replicatie, clustering of mirroring.

Comments