Forhold til eksenDet er lettere å gå videre hvis man ikke følger med hva den andre gjør privat. Ikke følg med på Facebook!

Praktisk eller romantisk?


Spørsmål: 
Hilda dater Frode og er dypt forelsket i ham. Forholdet har vart i 6 måneder og det kan bli alvor. Foreløpig er begge meget opptatt i jobben og ser hverandre bare annenhver helg. En dag ringer Frode og forteller heller tilfeldig at han har møtt sin tidligere eks i et jobboppdrag. Han nevner at han nettopp har møtt henne på den sjarmerende italienske restauranten der Frode og Hilda innledet forhold sitt. Hilda grubler: Kan jeg spørre ham hvorfor han ikke har møtt denne kvinnen på kontoret sitt? Og hvorfor måtte de møtes på dette stedet som betyr så mye for henne? Hun ønsker ikke å sette Frode under press, men hun ville aldri ha gjort noe sånt. Hun forstår seg ikke på han.

Svar:
I en magisk forestilling om kjærlighet vokser det frem symbolsk-ladede scener som denne romantiske italienske restauranten. Slike tanker kan bli intense og føre til sjalusi. Hilda synes at Frode er alt for praktisk ved å møte denne damen på et sted som han kjenner og liker. Han er like praktisk som én som gir sin bursdagsgave, en konfekteske, videre til en vertinne som en velkomstgave. Forelskede par gjør klokt i å fortelle hverandre sine svært ulike holdninger når det gjelder praktiske og romantiske forestillinger uten å bebreide hverandre. Ellers blir det en krangel der en kan gjøre en mygg til elefant. Hvis begge eier humør kan man tilbaketrylle elefanten til myggen og kose seg med fortellingen om at noen kvinner hogger opp dobbelsengen  etter skilsmissen, mens andre glemmer å skifte lakenet før de glir inn i et nytt forhold.Comments