Főoldal

A Sprint Rally Cup (továbbiakban SRC) egy hamarosan induló bajnokság a magyar RallySimfans Plugin rendszer keretein belül a Richard Burns Rally játékban. A Plugin feltelepítéséről minden információt megtalálsz a  http://www.rallysimfans.hu/rbr/ oldalon, de ha írsz egy emailt nekünk, akkor szívesen segítünk, ha elakadtál. Regisztráció a Szabályzat elolvasása után történik, ha ezt elolvasod, akkor mindent tudni fogsz remélhetőleg, ha mégse, akkor pedig az ott található fórumon írhatsz nekünk. Sikeres versenyzést, és jó időtöltést kívánunk mindenkinek, nah meg persze: Csak kilinccsel előre!
___________________________

Corrado Rally - Itiner

Sprint Rally Cup, 2012. nov. 21. 5:40   [ 2012. nov. 21. 5:43 frissítve ]

Nagy késéssel, de a holnapi napon elkezdődik a Corrado Rally, amelyhez az itinert itt találjátok : 
valamint az alábbi képen.
Corrado Itiner

 A futamhoz tartozó jelszót pedig a szokásos módon e-mailben küldtük ki.

Redna Rally - Végeredmény, pontok, érmek

Sprint Rally Cup, 2012. nov. 9. 8:04

Sziasztok! Először is elnézést szeretnék kérni a pontozás és a versenyek késése miatt, alig jut időm már sajna az RBR-re. Ezért ha valakinek lenne kedve segíteni lebonyolítani a futamokat akkor az szóljon :) Nah, de a jó hír: Megérkeztek a pontozások a Redna Rally-ról, amelyet Dancs István nyert. Gratulálunk neki, és a dobogós helyezetteknek is! A futamon egyébként 41-en indultak, és ebből 24-en érkeztek célba.

Végeredmény:

A pontverseny állása a futam után:

Abszolút érmek:

Arany 1. - Dancs István András
Ezüst 2. - Füredi Zoltán
Bronz 3. - Lénárt László


Kategóriánkénti érmek:
1. Kategória:                                                                          
1. Arany


- Dancs István András1. Ezüst


- Füredi Zoltán


1. Bronz


- Nagy Márk
2. Kategória:
2. Arany


- Lénárt László


2


- Rózsa László


2. Bronz


- Somberki Misi5. Kategória:- Birgés István
3. Kategória:


- Hevesi Károly
- Kutits Roland

Nova Rally - Végeredmény, pontok, érmek

Sprint Rally Cup, 2012. aug. 10. 9:18   [ 2012. aug. 10. 9:19 frissítve ]

Kicsit ismét késésben vagyunk, így nem jutott időnk még kiírni se a futamot, már véget is ért. Sebaj, a pontok itt vannak és az érmek is átadásra kerülnek. A versenyt a havas Tuscan Rally után ismét Dancs István András nyerte, aki ezzel átvette a vezetést mind abszolútban, mind az első kategóriában. Gratulálunk! Az indulók száma sajnos ismét csökkent, most már csak 44-en vágtak neki a futamnak az összesen immár 82 nevező közül. Befejezni közülük csak 34-en tudták, amely eléggé meglátszik a kisebb kategóriák létszámán is. Reméljük ez a tendencia változni fog a következő, vegyes útfelületű futamra! 
Jöhetnek a pontok!

Végeredmény:

A pontverseny állása a futam után:

Abszolút érmek:

Arany 1. - Dancs István András
Ezüst 2. - Rozovlyán Bálint
Bronz 3. - Hlavacsek István


Kategóriánkénti érmek:
1. Kategória:                                                                          
1. Arany


- Dancs István András1. Ezüst


- Rozovlyán Bálint


1. Bronz


- Hlavacsek István
4. Kategória:


- Törgyéki László
2. Kategória:
2. Arany


- Lénárt László


2


- Forgács Ottó


2. Bronz


- Szecskó Balázs5. Kategória:- Birgés István
3. Kategória:


- Kutits Roland
- Urbán Péter
- Varga Ádám

Tuscan Rally - Végeredmény, pontok, érmék

Sprint Rally Cup, 2012. júl. 21. 7:33   [ 2012. júl. 21. 7:35 frissítve ]

Véget ért a bajnokság második futama is, amely a havas körülmények között megrendezett Tuscan Rally volt. A verseny valószínűleg a komplett sorozat legszorosabb versenye lesz, hiszen a győztes Dancs István András és a második helyezett Csekő Árpád között a különbség mindössze 276 ezred volt 10 gyorsasági után. Mögöttük Hlavacsek István végzett a harmadik helyen, nekik gratulálunk a dobogós helyezésekhez. A 79 nevező ellenére csak 52-en vágtak neki a futamnak, és 33-an fejezték be, abból is 19-en csak superrallyval. Ez jelentős csökkenés a Lister Rallyhoz képest, de reméljük a következő, már aszfaltos futamon ezek a statisztikák csak nőni fognak.

Végeredmény:

A pontverseny állása a futam után:

Abszolút érmek:

Arany 1. - Dancs István András
Ezüst 2. - Csekő Árpád
Bronz 3. - Hlavacsek István


Kategóriánkénti érmek:
1. Kategória:                                                                          
1. Arany


- Dancs István András1. Ezüst


- Csekő Árpád


1. Bronz


- Hlavacsek István
4. Kategória:


- Törgyéki László
2. Kategória:
2. Arany


- Lénárt László


2


- Végh Zoltán


2. Bronz


- Kovács Roland5. Kategória:- Birgés István
3. Kategória:


- Varga Ádám
- Hevesi Károly
- Kutits Roland

Tuscan Rally - Itiner

Sprint Rally Cup, 2012. júl. 13. 5:29

A mai nappal elkezdődött a Tuscan Rally, amelyhez az itinert itt találjátok : 
valamint az alábbi képen.
Tuscan Itiner

 A futamhoz tartozó jelszót pedig a szokásos módon e-mailben küldtük ki.

Lister Rally - Összefoglaló, élménybeszámoló

Sprint Rally Cup, 2012. jún. 29. 10:08

A Lister Rally a Versme Rallycross gyorsaságival kezdődött, ahol a versenyzők nagyon megküzdöttek a plusszpontokért. 3 másodpercen belül végzett az első 9 versenyző, de még a 30. helyezett is csak 10,7-et kapott. Abszolútban Dénes Szabolcs szerezte meg a plusz 3-at, valamint kategóriájában a plusz 1-et. A többi kategóriában sorra Berki Norbert, Varga Ádám, Nagy Attila és Tamás Vincze volt pontszerző. A 2. gyorson tovább éleződött a harc, Csekő Árpád és Dénes Szabolcs között csak 7 század volt a különbség. A következő szakaszon az éllovas lecsúszott az útról, ezért csak 9. lett, az élen így Árpi átvette a vezetést, ugyan csak 8 tizeddel. Mellékesen a gyorsot Szabó Zoltán nyerte. Az első power stage-n (a tempós Fraizer Wells-en) ismét Dénes Szabolcs diadalmaskodott, szerencséjére a kicsúszástól nem lett nagyobb baja az autónak, így visszavehette a vezetést, ugyan csak 2 mp-el. A kettes kategóriában ismét Berki Norbert hozta a plusszpontokat, bár még így is 8 másodperces lemaradásban volt az élen autózó Lénárt Lászlóval szemben. A 3. csoportban Kutits Roland nyerte a pontot, ám még így is majd fél perces volt a hátránya Varga Ádámmal szemben. Az A7/R3 kategóriában egyedül induló Nagy Attila versenyét pedig tényleg senki nem veszélyeztette, ő is lehozta a gyorsot. A zsigulik között Birgés István hibája ellenére megszerezte a szakaszgyőzelmet, ám hátránya csak 45 másodpercre csökkent. A rövidke Tanneren Dénes Szabolcs 5 mp-el növelte előnyét Csekő Árpáddal szemben. A 6. gyorsasági ismét Japán pálya volt, itt sokan tetőre rakták az autót, de az élmezőnyt nem zavarta nagyon a pálya nehézsége, az adok-kapok folytatódott Csekő Árpád ismét hozott Szabolcson, a különbség 6 gyorsasági után is csak 3 másodperc, de még a harmadik helyen autózó Hlavacsek István is csak 7 és fél mp-es hátrányban volt a szürke Celicával. 
East-West II, a fordulópont, nagyon sokan beestek ezen a gyorson, sok volt a c4h és a forgás, még az élen autózó Fiesta is forgott és segítséget kellett hívnia, ezzel egy erős 1 perc 18 másodperces hátrányt szerzett, amivel visszacsúszott az összetett 10. helyre, az élen pedig a kék Mitsubishi átvette a vezetést. Ettől függetlenül nem lazázhatott Árpád, hiszen a 7-es szakaszt Hlavacsek István megnyerte, és 2,5 másodpercet faragott hátrányából, az élmenők között így csak 5,5 mp volt a különbség. Autiovaarán a lemaradt Dancs István és Dénes Szabolcs dolgozta le a hátrányát, az élen lényegében változatlan volt az állás. Az utolsó power stage helye ismét Ausztrália, Mineschaft, ahol ismét a Lanciás Dancs István diadalmaskodott, begyűjtve ezzel az abszolút +3-at, a második pedig a Mitsubishi lett, ezzel Csekő Árpád bebiztosította magának a győzelmet. A dobogóra Hlavacsek István és Nagy Márk álhatott még fel. Az S2000/N4 -es autók között Lénárt László ugyan nekicsúszott egy fának, de attól még megszerezte a plusszpoontot, és több mint 1 perces előnyével nyert Rózsa László és Végh Zoltán előtt. A 3. Kategóriában a plusszpont Kutits Rolandot illeti, a győzelem pedig Varga Ádámot, őt Kutits Roland és Hevesi Károly követi. A 4. kategóriában egyértelműen nyert Nagy Attila, reméljük legközelebb lesz ellenfele is, hogy ő se unatkozzon, a Ladák versenyét pedig Birgés István nyerte, aki még a plusszpontot is bezsebelte. Őt Tamás Vincze követi. A futam szervezéséről pozitív visszhangot kaptunk, aminek nagyon örül a szervezőség, reméljük legközelebb is így fogjátok élvezni és hasonló izgalmas csatákat láthatunk. 

Végül pedig jöhetnek az élménybeszámolók, amiket mindenki megírhat magának, és elküldheti e-mail címünkre, vagy privátban a fórumon, esetleg közzéteheti Facebook oldalunkon is:

Lénárt László - Ford Fiesta S2000

Huhhhhh nagy jó versenyt tudhatunk magunk mögött! Teljesen meg voltunk elégedve mindennel, az autó úgy muzsikált alattunk, ahogy azt elvártuk, a szervizbe minden tökéletesen ment, (volt kalapálni való ) és a versenyző társak gyorsasági is spanolt minket rendesen.

A prológot látványosra vettük, az idővel nem foglalkoztunk, Vinyó csak integetett mindenkinek, nagyon élveztük. Kis szerviz, állítgatás aztán robogtunk az első (SS02-Sipirkakim II) gyorsra. Elég erősre sikeredett, nagyon sok helyen csak a szerencse miatt nem estünk egy hatalmasat, a navigátorom szólt is, hogy ebből baj lesz, de nem érdekelt, nagyon összejött minden. A 3. gyorson meg is bosszulta magát a nagy tempó már az elején, a nyújtott balosba csúnyán odavertem a kocsi jobb oldalát-hátulját egy sziklának, ami elég rendesen lebontotta a kasztnit. Kissé elállítódott minden, ez meg is látszott a power stage-n, sikerült behibázni emiatt. Sebaj, jött a szerviz és a Törpe mester és csapata nekifeküdt a gépnek és rekord idő alatt összepakolták a gépjármű-testet, pedig nem sok esélyt láttunk rá és a felügyelő bizottság is ott motoszkált, lesték, vajon sikerül e, de a végén csak elengedtek minket a következő gyorsa.5-6-7 SS-n már nem mentünk durva tempot, ki lett adva utasításba, hogy célba kell érni, így visszább vettem a tempóból, de így is izgis volt pár jelenet.8-9 SS-n megprobáltam kicsit gyorsulni, ez össze is jött, majd jött a finálé, ahol megint sikerült hibázni egyet, egy dombos részt nem tiszteltem meg eléggé, ami bevágott a fák közzé, hála az égieknek, semmi nagyobb baj nem történk, max annyi, hogy a kasztnit végleg kidobjuk és kap egy újat!

Ács Bence - Ford Focus WRC 2004

A futam előtt sokat teszteltünk, és úgy éreztük jó versenyünk lesz, ám a gyorsokon nem sikerült mindenhol hozni a kitűzött célt. Összességében a pont szerzés volt a cél, de se a Power Stage-eken se összidőeredményben nem voltunk elég jók. A Super Specialon két másodpercet még kényelmesen tudtunk volna faragni, benne van, majd legközelebb. Sipirkakim II-n az elején elkaptunk valamit, és megpörögtünk, így emiatt el is idegeskedtem a szakaszt, később lecsúsztunk az útról a végén pedig nekicsúsztunk egy fának, ami miatt a verseny lényegében a kukában landolt, mert elkezdett forrni a vizünk és az autó ment de éreztem hogy egyre gyengébb. A következő gyorson még eltudtunk indulni ám fokozatosan lassultunk, és az utolsó nagy egyenesben a kanyar előtt megadta magát a motor, az aksi a hűtő, lényegében minden. 20 km/h-val gurultunk felfele a dombon, már láttuk a célt, de nem volt meg a lendület, így superrallyznunk kellett, emiatt ki is hagytuk a Power Staget, pedig nagyon szeretjük Fraizer Wellst. A szervízben sikerült helyre pofozniuk a kocsit, így indulhattunk a következő napon, ám a hátrányunk tetemes volt, 7 perc, és összetettben a 46. helyen álltunk. Szépíteni akartam nagyon, emiatt sokkal megfontoltabban vezettem a következő napokon. Tannert kényelmesen lehoztuk (egy kaland volt, amikor a második nagy ugratónál levettük egy fával a jobbajtót a helyéről), az autó jól muzsikált, bár a 13. hely és a 8,5-ös hátrány is mutatja, hogy lehetett volna még faragni belőle. Pirka Menoko volt a rém pálya, ettől féltünk a legjobban, teljesen ismeretlen volt, nem is szerettem nagyon. Az ismételt 13. hellyel összességében meg voltam elégedve, mert számunkra nehéz pálya volt, de a hátrányunk továbbra is elkeserítő volt. A következő nagy "mumus" pálya az East-West II, ahol nagyon féltünk, hogy beesünk, nem véletlenül.  
Egyszer nagyon nagyon lelógott az autó hátulja, szerencsére azt megfogtuk, de később egy fa segítségével sikerült csak abszolválnunk egy kanyart, az eredményünk ismét a 13. hely, és +24 mp. Sweet Lamben becsúsztunk az első balosba a fák közé, nem volt vészes, csak nem tudtunk kijönni, féltem hogy c4h lesz, de szerencsére kikászálódtunk, de ez 10 másodpercünkbe is került. Következett Autiovaara, ami az egyik legjobban sikerült gyorsunk volt a rally alatt, hetedikek lettünk, igaz az elején majdnem fotóst kaszáltunk a balosba, majd sikerült egy eléghosszút kétkerekeznünk, kár hogy az ilyen piruettekért nem adnak plusszpontot :D. Az utolsó gyorsot nagyon szeretem, de sajnos hibáztam, mert vagy 20 km/h-val szépen lassan lecsúsztunk az útról, esélytelen volt, hogy kijöjjünk, segítséget kellett hívnunk. Emiatt elidegeskedtem a szakaszt, és az egyik tempós részen elkaptunk egy fát, aminek a következménye egy teljes oldalra szaltó volt egyenesen az árokba. Innen ismét a nézők segítségét kértük, és a rommá tört autóval elkászálódtunk a célig. A 34. hely nem az amiért jöttünk, remélhetőleg legközelebb megtudjuk villantani a fogunk fehérjét :) A ProDrive felkínált egy N14-es Subarut amit lehet hogy elfogadunk, és kategóriát váltunk, hogy Targo kollégával meccseljünk egy jót, de az ezzel járó macerát csak akkor fogjuk felvállalni, ha a teszteredmények jól sikerülnek. Feladni viszont semmiképp nem fogjuk.

Lister Rally - Végeredmény, pontok

Sprint Rally Cup, 2012. jún. 28. 6:25   [ 2012. júl. 21. 7:39 frissítve ]

Itt vannak a futam utáni pontozások, valamint a végeredmény is. Gratulálok minden indulónak, az első két kategóriában nagy csatákat vívtak, és köszönjük a pozitív visszajelzéseket. Egy nevezés hibás volt: deadhunter-é, ő sajnos pontoktól bukott el, hisz nem megfelelő kategóriában indult. Ahogy a példa is mutatja ez sajnálatos, emiatt kérünk mindenkit, hogy a következő futamokon különösképp figyeljetek rá. Amennyiben még is tudja igazolni, hogy kategóriát váltott,abban az esetben még változhatnak a pontok!

Végeredmény:

Pontozás:

Kategóriánkénti érmek:
1. Kategória:                                                                           
1. Arany


- Csekő Árpád1. Ezüst


- Hlavacsek István


1. Bronz


- Nagy Márk
4. Kategória:


- Nagy Attila
2. Kategória:
2. Arany


- Lénárt László


2


- Rózsa László


2. Bronz


- Végh Zoltán5. Kategória:- Birgés István
- Tamás Vincze
3. Kategória:


- Varga Ádám
- Kutits Roland
- Hevesi Károly

Lister Rally - Dobogó

Sprint Rally Cup, 2012. jún. 27. 15:05

És ebben a percben vége. Gratulálunk a dobogósoknak, szép kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, holnap jönnek a részletes pontozások, érmek. Íme az abszolút dobogó:
Arany 1. - Csekő Árpád
Ezüst 2. - Hlavacsek István
Bronz 3. - Nagy Márk

Lister Rally - Parc Fermé

Sprint Rally Cup, 2012. jún. 19. 3:25   [ 2012. jún. 27. 5:10 frissítve ]

Kiküldtük az SRC első futamának jelszavait, kérjük, ha valaki nem kapta meg, az mihamarabb jelezze. Kikerült továbbá a futam itinere is itt meg lehet tekinteni:
Lister

Sok sikert kívánunk mind a 65 nevezőnek, reméljük ugyanennyi induló is lesz ;)

Kezdődik!

Sprint Rally Cup, 2012. jún. 18. 7:02

Lister Rally

Sziasztok! Már csak 3 nap van a startig, és már ide hallani a parc ferméből a versenyautók zaját. Nevezetesen jelenleg 65 induló + 1 előfutó nevezett a Lister Rallyra, amely kupánk első futama. A futam regisztrációját holnap délben zárjuk, aki azután regisztrál, az már csak a következő futamon indulhat, kérjük erre mindenki ügyeljen, továbbá ugyanez igaz a kategória váltásra is. Aki utóbbiban gondolkodik, az nézze át lehetőleg, hogy milyen kategóriában van most regisztrálva. Úgy szintén holnap dél körül kapja meg mindenki optimális esetben az e-mailt a benne található jelszóval (lehet, hogy már az itiner is benne lesz), ha nem kapta meg valaki, akkor kérem azonnal írjon, nem szeretném, ha technikai hibákból bárkinek is hátránya származna. A játék technikai hibáit nem tudjuk sajnos kiküszöbölni, kérek mindenkit, hogy figyeljen a frissítések, beszélgető programok felugró ablakait előre letiltani, mert ha kidob a játék, akkor azzal nem tudunk mit kezdeni. Szervízparkunkba továbbra is szívesen várjuk a képeket a versenyautókról, nem csak Forddal neveztetek ;) Szívből reméljük, hogy egy jó kis kupát tudunk kialakítani, és élvezni fogjátok a rallyzást. 
Sikeres versenyzést kíván az SRC csapata!

1-10 of 15