Welkom‎ > ‎

Profiel

Laura Houbolt

                                                              Laura Houbolt          
                                                            

In 2010 heb ik Spotlight Loopbaanadvies opgericht. Al voor mijn studie arbeid- organisatie- en personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde ik een interesse voor alles wat met de combinatie mens en werk te maken heeft. Wat motiveert mensen om voor een bepaalde functie en loopbaan te kiezen? Waarom bloeit de ene persoon op in een organisatie en loopt de ander juist vast? Hoe kun je je talenten optimaal benutten? Na de afronding van mijn studie in 2003 werkte ik als Human Resource adviseur, reïntegratieconsulent en loopbaanadviseur bij verschillende organisaties. In deze functies begeleidde ik mensen richting werk en in hun persoonlijke ontwikkeling. 
Vanaf 2007 heb ik mij tevens gespecialiseerd in psychologisch onderzoek en het uitvoeren van assessments.

Ik vind het boeiend om te zien hoe mensen in elkaar zitten, wat hen uniek maakt. Daarnaast vind ik het belangrijk om mensen te begeleiden bij het maken van keuzes en stappen in hun loopbaan die passen bij hun normen, waarden, wensen en mogelijkheden. Maatwerk dus!

Mijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid, een luisterend oor, maar ook een kritische blik en confronterend waar nodig, maar altijd met respect voor de persoon en diens keuzes. Soms ben ik een coach, dan weer een adviseur of trainer. Uiteindelijk gaat het erom, dat het doel van de cliënt en/of opdrachtgever wordt behaald.

Ik ben aangesloten bij het NIP (www.psynip.nl), de branchevereniging voor psychologen. Ook ben ik getoetst op mijn kwaliteiten als loopbaanadviseur bij het CMI (https://cminl.nl/). Sindsdien ben ik opgenomen in hun register als gecertificeerd allround loopbaanadviseur. Comments