1. Maandag 1 december

EERSTE AVONDJE "H'TALS" :

Voila de ziede,

Laatste korte update voor we de eerste Kempense nacht ingaan ! 

Na een lekkere groentensoep en een dito spaghetti Bolognaise verdeelden we ons voor deze avond nog in 2 groepen ! 

Onze Asperse kids namen hun pennen in aanslag en begonnen vlijtig kaartjes te schrijven naar al hun geliefden ! 

De kinderen van Vurste en Baaigem mochten bij juf Suzy in de polyvalente zaal voor een knotsgekke fantastische quiz ! Een mengelmoes van weet vraagjes en leuke doe -opdrachten ! Teveel om op te noemen maar de foto's zullen voor zich spreken , geloof me vrij ! Nu is het hier voor het eerst rustig aan het worden in de Kempense bossen, de kinderen zijn naar hun kamertjes om zich wat op te frissen, tandjes te poetsen en binnen een half uurtje steken we iedereen onder de wol, allez de kindjes dan he ! Er zullen er hier, na de gebruikelijke eerste avondverhaaltjes , veel redelijk goed slapen !

Iedereen een prettige nacht gewenst en ........geen zorgen , uw kinderen zijn in goede handen!!

 Groetjes aan alle mama's , papa's ,geliefden,vrienden en ook geburen ...Tot morgen eens ergens wanneer de haan al lang heeft gekraaid ... !!

!!!! CIAO  !!!!

Mr. S.

HIDRODOE :

Aloha opnieuw aan iedereen

We zijn net terug van onze tweede uitstap van de dag , HIDRODOE, voor de doe-museum kenners, een soort technopolis , maar dan alles in het teken van water ! 

We hebben hier genoten van een 4-D film, waarbij we heel rare brilletjes moesten aandoen, super ! We werden meegenomen doorheen het fascinerende proces van drinkwaterproductie onder de deskundige leiding van DRUP en SPETTER, de mascottes van daar . Ze maakten ons zelf eventjes nat maar door een windvlaag in de cinemazaal duurde dit niet lang. Daarna mochten we experimenteren en ravotten in dit wonderbaarlijke waterland : Kan je voetballen met water? Hoe kan je al trappend met een fiets water laten koken ? Hoe lanceer je een waterstofraket of hoe maak je zelf golven? Hoe zag een Romeins toilet eruit ? We kwamen het allemaal te weten door zelf overal de proef op de som te nemen ! En niemand is weggespoeld hoor ! Het was een onvergetelijke uitstap voor iedereen !Meer info vind je ook op www.hidrodoe.be 

 Al heel wat kinderen konden in de wandeling terug bijna niet meer wachten om hun kamers te zien ! 

De koe bij de horens vattend, zijn de kids nu allemaal voor het eerst op hun kamer, vechtend met donsdekens en andere slopen, een lastig karweitje , die beddens opmaken ! 

Ik hoor vanuit de gang reeds meerdere maagjes knorren , wat wil je na zo'n bewogen eerste deel van de dag , en het is bijlange nog niet voorbij !

Nu eerst lekker voetjes onder tafel en dan komen we wel nog even terug bij jullie allen daar !

Toch al , zoals gebruikelijk, vele zoenen van iedereen hier naar iedereen daar !

CIAOKES

Mr S.

GHELAMCO ARENA :

Aloha iedereen ,

Hier een eerste testje vanuit het verre en zeer frisse Herentals ! We vertrokken deze morgen met onze Baaigemse, Vurste en Asperse vriendjes naar onze eerste verrassing ! Vol goede moed voerde de bussen ons richting Gent want we hadden daar een rondleiding in de Ghelamco arena voorzien ! Aan het UZ stonden we echter voor stakende medeburgers maar kindvriendelijk als ze waren konden we na een 10 tal minuutjes toch de stakingspost doorrijden tot aan het immense stadion ! Er stonden ons reeds 4 gidsen op te wachten en iedere groepje zocht zijn eigen weg in het prachtige Gentse voetbalstadion !

 


We mochten naar de perstribune op het 5de verdiep, bezochten de skyboxen en andere vip ruimtes, mochten tot beneden aan het terrein , we konden een kijkje nemen in de echte kleedkamers van de buffalo's, echt megatof ! Neen, in het bubbelbad konden we niet, helaas ! 

Daarna mochten we ook nog onze eigen persconferentie bijwonen, allemaal keiplezant ! Onze gidsen waren allemaal echte kenners en zo kwamen we ongelofelijk veel te weten over "de Buffalo's" !

Finne en Siebe toonden ons ook nog hun vaste plaatsjes in de tribune ! 

Iedereen  was redelijk onder de indruk van , het moet gezegd, dit prachtige stadion , ja ze ook de leerling- Anderlecht supporters en meester Jan en Steven ! Het was al bijna half 12 en we bedankten onze gidsen voor een megaverrassing ! Vlug nog de picknick verorberen en op de bus richting Herentals ! tot zo dadelijk! De foto's zullen waarschijnlijk in de loop van de avond binnensijpelen en uploaden, maar we hebben nog druk programma, we doen ons best !

Kusjes van iedereen hier aan iedereen daar ,, 

Ciaokes,

Mr S.
Meester Steven liet weten dat ze om 13u40 in Herentals toegekomen zijn.
Ze vertrekken binnen enkele minuten naar Hidrodoe, het interactieve doecentrum over water (6 min stappen van hun verblijfplaats).


Beste ouders,

De bussen zijn vlotjes door de stakingspiketten geraakt. De groep is rond 10u gestart met de rondleiding in het stadion van KAA Gent.

Een woord : spectaculair !