Index‎ > ‎Home‎ > ‎

Welkom

Ik ben Henk van der Hoek.
 
Via deze website wil ik u kennis laten maken met zowel mijn vogelhobby als mijn fotografie hobby in verschillende varianten.
 
Sinds enkele jaren heb ik mijn oude hobby weer opgepakt, namelijk het houden van vogels.
Vroeger toen ik nog heel jong was had ik al een paar vogeltjes in een kooitje in de huiskamer bij mijn ouders.
 
Later konijnen, kippen, fazanten, parelhoeders etc.  Op een gegeven moment kon ik de volière van mijn toenmailige buurman overnemen. En ja toen is het begonnen met Grasparkieten in diverse leuke kleuren en verder Valkparkieten  en Halsbandparkieten. Later ben ik overgegaan op kanaries.
 
Nog weer later ben ik verhuisd en heb ik weer wat verblijven voor de vogels gebouwd. 
Kanaries en tropische vogels heb ik toen gehouden. Later alleen tropen.  Vooral Afrikaantjes en Australische soorten.
 
Nou ja u als vogelliefhebber weet het wel, als het je eenmaal gepakt heeft laat het je niet snel weer los.
 
Ik ben er een flink aantal jaren door omstandigheden mee gestopt en nu sinds enkele jaren heb ik de vogelhobby weer opgepakt.  Deze keer met Splendidparkieten. Dat zijn leuke, rustige en lieve vogels.
Ik ben er wel een beetje verknocht aan geraakt kan ik wel zeggen.
 
Verder ben ik ook met vogelfotografie begonnen. Zowel in de vrije natuur als het fotograferen van vogels op een bepaalde manier in een grote zelfgemaakte vogelkooi. En zonder de flits te gebruiken.
 
Met fotograferen ben ik begonnen door een goede kennis van mij die dat al jaren doet. Ook dit krijgt je te pakken maar is echt een heel leuk tijdverdrijf.  En aldoende leer ik.
 
Ook het fotograferen doormiddel van de fotokooi is begonnen doordat enkele vogelkwekers met dit verzoek bij me zijn gekomen. Voor mij was dat niet geheel nieuw want jaren geleden heb ik ook iets dergelijks al eens gedaan. Maar nu op een wel heel andere manier. Je hebt er wel een dosis geduld voor nodig maar de resultaten zijn er al dus ik ben denk ik op de goede weg hiermee.
 
 
Ik wens u veel plezier met het rondkijken op mijn website.
 
M.v.groet, Henk.