Sternéo


Onze website

Voor meer info kijk op de website: http://www.sterneo.nl/

 


Info

Landelijke Rijvereniging Sternéo                                                        

Met pony afdeling.

Opgericht 1 november 1946

Koninklijk goedgekeurd

28 januari 1972

 

 

Mogen wij ons even voorstellen….

 

Wij zijn de landelijke rijvereniging en ponyclub Sternéo, gevestigd sinds 1 november 1946 in de Starnmeer. Ons hoofddoel is om op een plezierige manier onderricht te geven aan onze leden. De leden komen uit de Starnmeer en wijde omgeving.

 

De trainingen vinden plaats op ons eigen clubterrein aan de Oostzijde van de Starnmeerdijk en staan hoofdzakelijk onder begeleiding van gediplomeerde mensen. Naast het bezoeken van trainingen in de dressuur en springen, gaan de ruiters regelmatig naar wedstrijden. In de wintermaanden wordt er bij een manege in de buurt getraind.

 

Dat gezelligheid hoog in het vaandel staat blijkt wel uit het grote enthousiasme waarmee de leden deelnemen aan o.a. bosritten, ponykamp en optochten. Tijdens de maand november is de vereniging in menig Zaanse gemeenten present om St.Nicolaas in te halen. Ook bezit de vereniging een antieke koets waarin, tegen betaling, menig bruidspaar de weg naar het stadhuis heeft gevonden.

 

De vereniging kent per 1 januari 2011 ca. 80 leden, waarvan 50 rijdende leden.

evens is de vereniging bijzonder blij met de ca.120 donateurs die ons een warm hart toedragen. De donateurs kunnen in het voorjaar de Kür op muziek bijwonen.

 

Hieronder een paar gegevens, die gelden per 1 januari 2011.

 

Jaarcontributies:

Paardenleden             €  75,-

Ponyleden                   €  50,-

Afdracht KNHS is     €  19,50

Startkaart paarden     €  42,75 en pony’s €  26,75

Startcoupons              €  17,75 (16 stuks)

Paard en Sport magazine (niet verplicht) €  29,90

 

Verzekering

Iedere ruiter / amazone dient WA-verzekerd te zijn. Het is verplicht om met Cap te rijden tijdens alle georganiseerde activiteiten van de club, dus ook de verenigingslessen.

 

Enten

Als men in clubverband gaat rijden is men jaarlijks verplicht om pony of paard te laten inenten tegen influenza en tetanus. Dit kan tegen gereduceerd tarief in verenigingsverband gebeuren. De veearts komt dan op het Clubveld.

Reglementaire bepalingen: De uiterste datum dat een vervolgenting moet zijn toegediend is binnen het jaar. Dus wanneer een paard of pony op 10 oktober 2008 is geënt, moet de vervolgenting uiterlijk op 9 oktober 2009 zijn herhaald.

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Info

Om als vereniging goed herkenbaar voor de dag te komen rijden wij in een verenigingstenue. Het verenigingstenue van de ponyruiters ziet er als volgt uit: witte blouse, witte rijbroek, rode bodywarmer, zwarte rijlaarzen, witte handschoenen en een zwarte cap. Bixie ruiters hebben hetzelfde tenue alleen een zwarte i.p.v. een witte rijbroek.

Het verenigingstenue van de paardenruiters: witte blouse, zwart rijjasje, witte rijbroek, plastron, zwarte rijlaarzen, witte handschoenen en een zwarte cap.

Zowel pony- als paardenleden rijden op de wedstrijden met een clubdek. Dit is een wit sjabrak met een rode band en een Sternéo logo in de hoeken.

 

Clubdekjes en frontriemen

Voor de pony- en paardenleden heeft de vereniging clubdekjes beschikbaar. Deze zijn te halen bij Diet Stam. Tegen een betaling van een borg. Als het dekje niet meer wordt gebruikt dan dient het schoon en heel teruggebracht te worden en krijg je je borg weer terug.

De Sternéo frontriem kun je zelf maken bijvoorbeeld met witte en rode tape. Zowel bij de paarden als bij de pony’s bestaat de frontriem uit 6 witte en 5 rode vlakken, in totaal 11, gelijkmatig verdeeld over de frontriem.

 

Clubwedstrijden

Jaarlijks worden er een onderlinge wedstrijd en cross georganiseerd voor onze eigen leden. Deze worden in het najaar gehouden en worden verreden op en om het clubterrein.

 Ponykamp

Dit wordt natuurlijk in de zomer georganiseerd. Er wordt elk jaar een leuke locatie gezocht en daar gaan we dan met zijn allen naar toe. Heerlijke ritten en veel gezelligheid brengt dit met zich mee.

 

Vrijheidsdressuur

De vereniging is dan wel opgericht in 1946 maar de ponyafdeling is erbij gekomen in 1957. Vanaf die tijd beschikt de ponyafdeling over een vrijheidsdressuur nummer. Dit wordt gedaan door de kleinste pony’s en ruitertjes. Het nummer bestaat uit pony’s op kisten laten staan, bruglopen, poortje rijden en de pony’s laten liggen.

 

Overige activiteiten

Deze zijn er genoeg. Hierbij denken we aan Amsterdamse Bos, Spelletjesdag rondje Starnmeer, Bannetocht te paard of een lekkere strand en/of bosrit.

 

Tot besluit

Bij deze belangrijke punten zijn we ongetwijfeld wat zaken vergeten want wat voor ons zo gewoon is, is voor een nieuw lid heel ongewoon. Met vragen kan men altijd terecht op de ledenvergadering, bij de bestuursleden of instructie. Schroom niet om te vragen want het is veel leuker als je op de hoogte bent van alles en niet voor al te grote verrassingen komt te staan.

 

Wisten jullie trouwens dat de ledenvergaderingen open zijn voor de leden, ouders en donateurs?

 

Het Bestuur van Sternéo

 Monique Berenpoot afgevaardigde van Starneo

 Brenda reserve.
 

 

 

 

Comments