Ingestuurde stukken

 


De laatste ingestuurde stukken vind je op de facebookpagina "Spijkerboor Journaal"


Vierde editie Tochie door Wormerland dit jaar op 12 april 2014 !
De organisatoren hebben de handen weer ineen geslagen en zijn achter de schermen druk bezig om het Tochie WRMRLND dit jaar te laten gebeuren. Voorgaande jaren was het allemaal heel gezellig in en rond de verschillende uitspanningen. De dorpshuizen in Jisp, Oost-Knollendam, Neck en Spijkerboor zijn samen met ’t Moriaanshoofd, ’t Skip, ’t Wapen van Wormer en Groos de bindende factor om het rondje in stand te houden. Wormerland staat echt op de kaart met de proeverijen van speciaal bieren en in iedere uitspanning is een ander biertje verkrijgbaar. Welke dat gaan worden zal een verrassing zijn en adviseren u deze datum alvast in de agenda te plaatsen. De organisatie is de gemeente Wormerland zeer erkentelijk, dat er weer vergunning verleend voor het organiseren van dit leuke evenement, waar de laatste jaren steeds meer mensen aan deelnemen. Het rondje kan per fiets worden afgelegd, maar er rijden ook bussen voor de deelnemers.

 

 

Namens Tochie WRMRLND 

 

 

 

 

Persbericht gemeente Wormerland

27 mei 2013

 

 

Wormerland roept fietsers op om gevaarlijke paaltjes op fietsroutes te melden

 

Vanaf maandag 27 mei 2013 kunnen fietsers in de gemeente Wormerland gevaarlijke paaltjes melden op de website www.fietspaaltjes.nl/Wormerland. Op basis van de meldingen beoordeelt de gemeente welke paaltjes kunnen worden verwijderd of moeten worden aangepast om het fietsen veiliger te maken.

Paaltjes in fietspaden vormen een belangrijk verkeersveiligheidsrisico. Jaarlijks vallen in Nederland onder fietsers enkele doden en duizenden gewonden als gevolg van een botsing met een paaltje. Samen met zes andere gemeenten in de Stadsregio Amsterdam, gaat de gemeente Wormerland gevaarlijke situaties inventariseren en, indien nodig, aanpassen. Omdat de gebruikers van fietsroutes het beste weten welke paaltjes gevaarlijk zijn, roept zij fietsers op om hun ervaringen op de website te delen.

Landelijk is bij 60% van de ernstige fietsongevallen sprake van een enkelvoudig ongeval: alleen de fietser zelf is erbij betrokken. Het gaat om botsingen met paaltjes of andere obstakels op het fietspad. Ook losliggende tegels, gaten in het wegdek, gladheid door grind, sneeuw en ijs of regen kunnen valpartijen veroorzaken. In de gemeente Wormerland raken naar schatting jaarlijks circa 50 fietsers gewond bij een enkelvoudig fietsongeval.

Naast het melden van gevaarlijke fietspaaltjes kunnen fietsers op de website www.fietspaaltjes.nl/Wormerland ook melding maken van locaties met een gevaarlijk slecht wegdek. Na afloop van de inventarisatie bepaalt de gemeente op welke locaties maatregelen worden genomen. Dat betekent dat paaltjes en andere obstakels worden verwijderd of, als dat echt niet kan, zodanig worden verbeterd dat ze beter zichtbaar zijn en het risico op botsingen toch wordt verkleind. De op de website gemelde locaties met een slecht wegdek of andere knelpunten worden door de gemeente beoordeeld om te bepalen of maatregelen op korte termijn noodzakelijk zijn. 


Persbericht

 

Wormer, 21 mei 2013

 

Inloopavond over zonnepanelen in Wormerland

 

Op dinsdag 28 mei houden de gemeente Wormerland en Route du Soleil samen een inloopavond over zonnepanelen. Inwoners van Wormerland en de omliggende gemeenten kunnen in het gemeentehuis terecht met al hun vragen over prijzen, installatie en subsidiemogelijkheden van zonnepanelen. Ook staat er een complete opstelling tentoongesteld. De opstelling bestaat uit een zonnepaneel, omvormers en dakbevestigingssystemen voor plat en schuin dak. De inloopavond start om 17.30 uur en duurt tot 20.30 uur.

 

De praktijk leert dat  mensen die interesse hebben om zonnepanelen te kopen zich goed willen laten informeren. De vragen zijn divers: Is mijn dak geschikt? Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak? Wat bespaar ik straks? Wat is de terugverdientijd? Kan ik terug leveren? En is er subsidie beschikbaar? Via deze informatieavond wil de gemeente Wormerland haar inwoners op weg helpen. Tijdens de inloopavond zijn diverse deskundige installateurs van zonnepanelen aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

 

Duurzame bijdrage

Anna de Groot, wethouder milieu: “Onze gemeente kenmerkt zich als een levendige gemeente met veel natuur. Dat maakt de gemeente een prettige leefomgeving om in te wonen en recreëren. Inwoners nemen eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld via wijkgericht werken. Zonnepanelen passen goed in dit plaatje. Via zonnepanelen kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de CO2-reductie. Kiezen voor zonnepanelen is daarnaast ook nog eens aantrekkelijk voor uw portemonnee!”

 

Snel bespaard

Een pakket van 16 tot 20 zonnepanelen wekt ongeveer evenveel stroom op als een gemiddeld huishouden verbruikt. Met een terugverdientijd van 6,5 jaar en een levensduur van zonnepanelen van 25 tot 30 jaar is de rekensom snel gemaakt. Kiest u liever voor drie zonnepanelen die u zelf kunt installeren? Dan bent u voor €1.100 al klaar.

 

Makkelijk geregeld

Route du Soleil werkt niet via collectieve inkoop of veiling. U weet dus van te voren wat u bestelt, wat het kost en u hoeft niet te wachten voordat u kunt bestellen. Vandaag besteld, is op korte termijn op uw dak! Nu zeker interessant met de lente die net is gestart! Route du Soleil is een samenwerking tussen regionale installateurs, een klantenservice en een centrale inkoop. Samen waarborgen zij de hoge kwaliteit van de zonnepanelen. De Milieudienst IJmond houdt toezicht op de kwaliteit van dienstverlening binnen Route du Soleil.

 

Ondernemers
De inloopavond is niet alleen interessant voor particulieren, ook ondernemers kunnen bij de inloopavond terecht voor informatie over zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie bespaart een bedrijf niet alleen op de jaarlijkse energierekening, maar geeft daarmee ook nog eens het goede voorbeeld als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Werkgevers kunnen via het PV-privéproject hun medewerkers de mogelijkheid bieden om zonnepanelen aan te schaffen en hen mee te laten profiteren van de grootschalige inkoop. Daarnaast kunnen zij zo mogelijk de aanschaf vergemakkelijken met een voorschot op het loon, vakantiegeld of eindejaarsuitkering.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.routedusoleil.nl of volg ons via Twitter of Facebook.

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om de inloopavond te bezoeken kunnen de opstelling met producten bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis. De opstelling staat er vanaf woensdag 22 mei tot en met dinsdag 4 juni.

 

 

 

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steffie Witte (0251- 263885 / switte@milieudienst-ijmond.nl)

 

Wenst u geen persberichten meer van de Milieudienst IJmond te ontvangen, of wilt u dat wij u op een andere wijze informeren, dan vernemen we dat graag.

 

Volg ons ook via www.twitter.com/mdij & www.twitter.com/route_dusoleil

 

 

 

Millogoc


De Buitenwerkplaats.

Vrijdag 7 juni om 13.30 geven studenten landschapsarchitectuur een presentatie van hun toekomstplannen voor  de Starnmeerpolder op de Buitenwerkplaats.

 

Misschien bent u ze tegengekomen, nieuwsgierig naar vroeger, het hoe en waarom, onderzoekend. Op de fiets en te voet door onze polder en er omheen. De studenten zijn tweedejaars van de Masteropleiding landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Maud Aarts  van de Buitenwerkplaats en Maike van Stiphout  van DS landschapsarchitecten hebben hen de vraag voorgelegd wat de Buitenwerkplaats voor het landschap eromheen kan betekenen en wat het landschap kan betekenen voor de Buitenwerkplaats.

 

Geen gemakkelijke vraag. De studenten moesten kijken, lezen en leren hoe het landschap werkt, hoe het geworden is wat het is. Welke kwaliteiten treffen ze aan en welke potenties? Hoe functioneren de boerenbedrijven? We waren te gast bij Mieke Buis, zagen de voerrobot, melkrobot en daglichtstal bij Klaas Reyne en spraken met biologische boer Jan-Jaap Jantjes bij Westgraftdijk (en diverse anderen).

 

Welke rol heeft het gebied voor de recreatie? En welke voor de natuur? We nodigden boswachter en natuur-ondernemer Arjan Postma uit Driehuis uit en de studenten spraken op de Academie verschillende deskundigen over voedselvraagstukken, waterhuishouding en ecologie. Hoe staat het eigenlijk met de bodem van de Starnmeerpolder en de soortenrijkdom, de flora en fauna? Wat kostte het destijds om de polder droog te maken en wat kost het nu om 'm droog te houden?

 

Dit soort vragen hebben de studenten onderzocht en ze komen met uiteenlopende ideeën en (studie)plannen voor de Starnmeerpolder, voor de komende 10 jaar.

 

Iedereen die dit interessant vindt of nieuwsgierig is kan 7 juni om 13.30 komen kijken en meepraten. Bewoners, boeren, bezoekers, beleidsmakers zijn allemaal welkom. Wel graag even aanmelden via info@buitenwerkplaats.nl, dan staat de koffie klaar! 

 


Maud Aarts
+31 6145
97632De Buitenwerkplaats biedt werkruimten om te maken en om vrij te kunnen denken, met uitzicht op een schitterend weide landschap. Onze flexwerkplekken zijn tijdelijk gratis. Want wij geloven dat er ruimte nodig is voor reflectie en voor optimisme, juist nu. lees meer...

Buitenwerkplaats Amsterdam
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
www.buitenwerkplaats.nlZondag 5 Mei 2013

 

Bevrijdings-Bannetocht Wormerland:

 

 Het thema is: ”Het jaar van de boerderij”

 

Voor de 18e keer wordt dit jaar deze prachtige fiets /wandeltocht over 26 km gehouden door de vijf kernen van de Gemeente Wormerland.

 

Starttijd: 9.00 uur tot 14.00 uur  (wandelaars tot 11.00 uur).

 

De tocht is gratis voor kinderen t/m 12 jaar,  deelname v.a. 12 jaar   € 2,50.  De finishplaatsen sluiten om 17.00 uur.

 

U kunt in de volgende kernen starten en finishen:

·      Wormer: IJsvereniging Nova Zembla, Dorpsstraat 214a

·      Oostknollendam:  Het Dorpshuis, Dorpstraat  95

·      Spijkerboor: ’t Heerenhuis, Starnmeerdijk 21

·      Wijdewormer/Neck: ’t Post-Huijs Tjadenweg 2

·      Jisp: De Lepelaar, Molenpad 2

 

Tijdens deze prachtige tocht komt u bij:

Wormer, IJsvereniging Nova Zembla waar u als  deelnemer van de Bannetocht een keuze mag maken uit een aantal foto’s welke boerderij de mooiste langs deze Bannetocht-route van Wormerland wordt.

Kinderboerderij ‘t Weidje: Hier is de nieuwe stal te bewonderen. De varkens knorren, de schapen blaten en de kippen… leggen eieren! Het eerste kuikentje is al uit het ei gekropen en de lammetjes lopen om je heen, een waar Eldorado voor iedereen! 

De Poelboerderij  Hier kunt u de Flora en Fauna van Wormerland wel van heel dichtbij bekijken. En al uw vragen kunnen worden beantwoord.

Oostknollendam  In het Dorpshuis presenteert SHOK hier een fototentoonstelling van historische boerderijen uit Oostknollendam.

Spijkerboor: ’t Heerenhuis is zonder meer een aanradertje om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje.            

Spijkerboor Kanaaldijk nr. 18  U bent uitgenodigd om op de  boerderij van Jacob en Emmy Jonges te komen kijken waar u de koeien van dichtbij kunt zien  en een echte melkrobot in werking ziet.

Ook kunt u hier gratis  een stukje echte boerenkaas  proeven.

 

Jispersluis Kanaaldijk nr. 11, Bij de familie  Prins zal weer een versnapering  klaar staan voor iedere deelnemer.

Wijdewormer/Neck:  Hier kunt u de nieuwe voorgevel van het dorpshuis bewonderen en op het plein voor het Post-Huijs staan een aantal oldtimer trekkers die u niet mag missen.

Boerderij, Noorderwerg 132, een Bed&Breakfast-boerderij van familie Kwantes. Een mooi gerestaureerde boerderij met een boomgaard die omgeven is door een gracht.

Jisp, de Lepelaar, die sinds kort als restaurant is geopend waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van een unieke fotocollectie  die door ons is samengesteld.

 

En voor iedereen is er weer de bekende puzzel die u met de gegevens die u onderweg tegenkomt kunt beantwoorden en waar weer mooie prijzen mee zijn te winnen.

     

En als herinnering aan uw mooie fiets/ wandeltocht krijgt u ook nog                           een medaille uitgereikt.

 

Een prettig rondje Wormerland toegewenst.

 


 


Kermis Nieuws === Kermis Nieuws ===

 

Het mag dan nog maar begin mei zijn, maar het kermiscomité is al druk bezig met de voorbereidingen van de DijksDorpsDagen die op 2, 3 en 4 augustus dit jaar worden georganiseerd.

 

Zoals jullie weten wordt er om de vijf jaar een zeskamp georganiseerd voor en door de buurtverenigingen.

Dit jaar is het weer zover!

Op zondag 4 augustus wordt weer de zeskamp georganiseerd.

 

Van elke buurtvereniging wordt een spannend, uitdagend spel verwacht, waar iedereen aan mee kan doen.

 

Om dit verder allemaal in goede banen te leiden, wordt er op 15 mei 2013 bij Klaas Reijne een informatie – avond georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Ook voor verdere informatie kunt u bij hem terecht:

075-6411605 of via k.reijne@telfort.nl

 

 

 

 

Nieuws uit de Spijkerboorder Gemeenschap.

 

Op 3 mei aanstaande wordt er een kinderdisco georganiseerd voor kinderen uit groep 3 tot en met 8, bij de familie Reijne, middelweg 32.

Alle kinderen zijn uitgenodigd via de mail.

 

Op 12 mei kan er weer gevolleybald worden. Dit keer niet op het veld van Sterneo, maar bij stal Kickersteijn (familie Jonges, Middelweg 3), ook wel Starn Beach tournament genoemd.

Graag van te voren opgeven bij Klaas Reijne, k.reijne@telfort.nl.

Vanaf 13.00 bent u van harte welkom, de eerste wedstrijd start om 13.30 uur.

Let op: dit betekent dat 2 juni 2013 niet doorgaat.

 

Op 29 juni wordt er weer een midzomernachttocht georganiseerd. Verdere informatie over tijd en vertrekpunt volgt binnenkort, maar noteer deze datum alvast in uw agenda! Mee varen met eigen boot kan deze keer ook!

 

 

 

 

Zie de volgende pagina voor nog meer activiteiten!!!!!!

Op 30 juni organiseert “de Roestige Bout” voor de vierde keer de prutmarathon.

Starttijden: 
- kinderen tot en met 9 & 10 en 11: 13:30 uur, 
- kinderen 12 t/m 15, recreanten en groepen 14.30 uur, 
- sportklassen 15.30 uur.

 Beste allemaal.

Op 5 mei wordt de jaarlijkse Bannetocht  gehouden. Dit sportieve evenement heeft ieder jaar een thema en dit jaar is dat “de boerderij”. Nu is er aan ons gevraagd of we die dag ons bedrijf open willen stellen voor bezoek. Omdat wij dan toch alles gepoetst hebben, lijkt het ons leuk om ook andere geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden een kijkje te komen nemen. 

De koeien worden sinds september 2012 gemolken door een SAC melkrobot. Een mestrobot zorgt ervoor dat de roostervloer schoon geschoven wordt.

De koeien kunnen kuilgras eten aan het voerhek en slapen op zachte matrassen. Ook het klimaat is prettig voor de dieren. Het dak ik geïsoleerd en bij mooi weer kunnen de zijkanten van de stal helemaal open gezet worden.  

Wil je het van dichtbij eens komen bewonderen, dan ben je van harte welkom bij de familie Jonges. Tot 5 mei!

Groetjes, Jacob & Emmy, Vera, Iris en Guda Jonges

Kanaaldijk 18, Spijkerboor.Recept-

 

In mei leggen alle vogels een ei. Voor het volgende recept zijn geen eieren nodig, maar dat neemt niet weg dat het een heeeeeerlijk voorjaarsrecept is…….

 

Voor 6 personen:

500 gram rabarber

15 gram custardpoeder (ongeveer 1 afgestreken eetlepel)

2 zakjes vanillesuiker

5 – 8 lepels suiker

125 milliliter crème fraîche

250 gram volle kwark

150 milliliter volle yoghurt

Geraspte schil van 1 citroen

4 – 6 lepels sinaasappelsap

12 lange vingers

1 – 2 eetlepels gehakte pistachenoten

Eventueel 2 eetlepels sinaasappellikeur

 

1.   Maak de rabarber schoon en snijd hem in kleine stukken. Breng de rabarber aan de kook met 5 eetlepels water. Laat afgedekt circa 5 minuten koken op laag vuur. Roer de custard glad met 2 – 3 eetlepels koud water. Roer door de rabarber en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met 1 zakje

 

 

 

vanillesuiker en 3 – 5 eetlepels suiker. Laat de compote afkoelen.

2.  Roer de crème fraîche, de kwark, de yoghurt, de geraspte citroenschil, 2 – 3 eetlepels suiker en 1 zakje vanille suiker glad.

3.  Meng het sinaasappelsap met eventueel de sinaasappellikeur. Leg de helft van de lange vingers in een schaal en bedruppel met de helft van het sinaasappelsap. Verdeel de compote er over heen. Strijk de helft van de roomkwark erover heen. Verdeel de overige lange vingers over de kwark en bedruppel met de overige sap. Verdeel de rest van de roomkwark erover heen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de pistachenoten.Debby Petter in Oost-Knollendam met “Ik ben er nog”

 

Een moeder en een dochter. Tegen de moeder zei een buurvrouw na de oorlog: “God kind ben je er nog?” Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. Ik ben er nog is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet. Ik ben er nog is een solovoorstelling van Debby Petter, gebaseerd op haar gelijknamige boek, het verhaal dat haar moeder uiteindelijk kon vertellen. Op zaterdagavond 6 april te zien in Oost-Knollendam.

 

In de voorstelling komen de moeder en de dochter aan het woord die beiden willen dat het verhaal eindelijk verteld wordt, het verhaal dat niet alleen het leven van de moeder bepaalde, maar ook dat van de dochter. Want ze wist altijd dat haar moeder veel verzweeg, altijd was dat voelbaar. En natuurlijk wist ze ook dat ze het niet voor niets verzweeg: wat onverdraaglijk is laat zich immers nauwelijks verwoorden. Maar toch is een confrontatie onvermijdelijk, laat in het leven van de moeder en ook laat voor haar dochter, maar uiteraard niet te laat. Soms word je gedwongen opnieuw met je leven te beginnen, soms ben je ook blij dat het kán, eindelijk kan.

 

Stichting POOK heeft nog enkele kaarten beschikbaar en deze kunt u reserveren via tel: (06) 20 27 56 25 of mail secretaris@pook-oostknollendam.nl

 

Bedankt voor het plaatsen namens POOK

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Margriet Ris (secr.)

 

tel: 075-6426258


't Heerenhuis Spijkerboor


“Amuse” Paasbrunch/lunch

1e (31-3) en 2e (1-4)paasdag

 

Ontvangst met glaasje prosecco en een kleine appetizer

 

*Huisgerookte zalm in een schuitje van lof

*Gemarineerde tonijn met wasabidip

 

*Mini uiensoepje

 

*Eisalade met honing en fijne kruiden

*Carpaccio van ossenhaas met pesto, pijnboompitten,

Parmezaanse kaas, basilicum en dressing

 

*Quiche lorraine met beenham en groene asperges

 

*Varkenshaasmedaillons met sauce espagnol en patatas bravas

 

*Huisgemaakte tiramisu met bolletje vanille ijs

 

De brunch wordt geserveerd met turksbrood, roomboter en olijfolie

 

Prijs p.p.€ 24,50

Aanvang vanaf: 11:30

Reserveren gewenst: 0756411369

 


12-3-2013


BELANGRIJK:


De structuurvisie Wormerland staat na 10 jaar weer op de agenda. Dat kan ook voor Spijkerboor consequenties hebben. 

Er liggen een drietal scenario's, waarin mogelijke windenergie in het deel Starnmeer en onderzoek woningbouw hoek Kanaaldijk/Oudelandsdijk opgenomen zijn.

Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zich informeren over wat er gaande is, zaterdag 23 maart is er een ochtendprogramma. 

Zie: http://www.wormerland.nl/projecten/wormerland_in_2022
Geachte redactie,

 

Het is weer zover de raderen van de organisatie “Tochie WRMRLND draaien weer op volle toeren. Tijdens de laatste bijeenkomst in de Lepelaar waren alle deelnemers weer enthousiast om voor de Wormerlanders het Tochie te organiseren. Het verbinden van de Dorpshuizen met de andere locaties is een leuke vondst gebleken, wat er toe leidt dat het dit jaar alweer de 3e editie gaat worden. Er zullen weer prachtige speciaal bieren worden gepresenteerd en wij rekenen erop, dat de deelnemers ervan zullen genieten. Om de veiligheid het hoofd te bieden rijden er twee bussen, zodat alle locaties eenvoudig te bereiken zijn. Wat er verder nog gaat gebeuren per locatie zal later bekend worden gemaakt, want een stukje muzikale ondersteuning bij zo’n evenement is natuurlijk gezellig. Deze maand zullen de puntjes op de welbekende i worden geplaatst en dan kijken we uit naar 13 april a.s.

 

Namens de organisatie Tochie WRMRLND
Geachte redactie,

 

Stichting POOK presenteert op zaterdagavond 9 februari “RAUW SPUL” in het Dorpshuis te Oost-Knollendam. Aanvankelijk zou Arie Blok optreden, maar deze is gestopt als cabaretier.

 

 

Na hun finaleplaats op het Leids Cabaret Festival 2011 komen de heren van Rauw Spul met hun eerste avondvullende programma Dad Named Sue.

Gewapend met een persoonlijk verhaal, cabareteske gekte, unplugged- liedjes en scheurende gitaarsolo’s wordt u meegenomen op de achterbank van een epische reis: van hot naar her, van zoon naar vader, van held naar legende.  Dad Named Sue gaat over vriendschap, identiteit, mannelijkheid en op je eigen benen staan. Er wordt met hoog tempo geschakeld tussen cabaret, toneel en rock and roll. Deze ongekookte bende leidt tot ontroering, hilariteit en een messcherpe finale.

 

Uit het juryrapport van het Leids Cabaret Festival:

(...)Bij de eerste blik is het al meteen duidelijk; Kay en Menso schuwen het spektakel niet. In de voorstelling ‘Dad Named Sue’ worden we via een bonte reeks filmklassiekers, oude hardrocknummers en jongensdromen gevoerd. Aan alles is merkbaar dat deze voorstelling in gezamenlijkheid is gemaakt. Kay en Menso kennen elkaar en vormen een goed duo. Het tempo is hoog, we hoeven ons geen moment te vervelen. (...). Rauw Spul “Bruisende ideeën en eigenzinnigheid”

 

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via het secretariaat Tel.: (06) 20 27 56 25 of mail secretaris@pook-oostknollendam.nl

 Dinsdag 5 februari Streekbijeenkomst Wormer- en Jisperwater

De zaal is open vanaf 19:00 uur en we starten om 19:30

Op dinsdag 5 februari 2013 is er in de raadzaal van het gemeentehuis van de gemeente Wormerland weer een streekbijeenkomst over het project Wormer- en Jisperwater. Aan de hand van enkele presentaties praten wij u graag bij over de voortgang en uitvoering van de deelprojecten.

De zaal is open vanaf 19:00 uur en we starten om 19:30.

We kijken uit naar uw komst!

Klik hier voor de website

Aanmelden kan via info@wormerenjisperwater.nl 
De flexwerkplekken op de Buitenwerkplaats zijn nu tijdelijk gratis. Want wij geloven dat er ruimte nodig is voor reflectie

en voor optimisme, juist nu. Gun jezelf een andere aanpak, een heldere blik. Begin met een frisse start op de

Buitenwerkplaats!

groet Maud Aarts +316 14597632 van de Buitenwerkplaats

Recept---Recept---Recept---Recept---Recept---Recept---Recept---Recept---

In januari beginnen we allemaal met goede voornemens. Maar toch willen we ook lekker eten. Daarom deze appelmoescake. De boter in deze cake is vervangen door appelmoes. Dat maakt de cake zowel vetarm als koemelkvrij. Een lichte en luchtige cake om jezelf en anderen te verwennen zonder dat je daar schuldig over hoeft te voelen.Voor 8 personen:

1 grote handappel

175 gram suiker

3 eieren

150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefdExtra nodig:

Mixer met gardes of staafmixer, ingevette cakevorm van 20 cm lang1. Schil en snijd de appel in blokjes. Kook de appelblokjes met 1 eetlepel water en 25 gram suiker in 10 minuten zacht. Pureer de appel met de mixer of staafmixer en laat de appelmoes afkoelen.

2. Verwarm de oven voor tot 180 ° Celsius. Klop met de mixer de eieren met 150 gram suiker tot een lichtgele, romige crème. Spatel eerst de helft van het bakmeel en vervolgens de helft van de appelmoes erdoor. Herhaal dit met de rest van het bakmeel en appelmoes.

3. Bak de cake in een voorverwarmde oven in 50 – 55 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.Weinig tijd? neem 125 gram appelmoes uit een potje.

  


Oproep

Altijd al plaats willen maken voor je naaihobby? Een naaimachine in huis maar je kent de mogelijkheden niet?

Heel graag een winterjas, een broek of gordijnen leren naaien? Of kom je niet verder omdat je niet weet hoe je een rits inzet? Is je favoriete kledingstuk versleten, wij helpen je een nieuwe versie te maken!

Op de woensdagavond is er van 20.00 uur tot 22.00 uur een naaigroepje met een twee enthousiaste deelnemers en een begeleider. En wij zoeken nog meer enthousiaste deelnemers!!

Lijkt het je leuk om zelf kleding te ontwerpen, voor jezelf of voor anderen, of wil je alleen de basisprincipes leren, je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je terecht bij Ester Slooten, telefoonnummer: 075 – 6413789 of via de mail: ceesslooten@hetnet.nl

Poelsluisbrug gelegen tussen Veerdijk en de Wormerringdijk in Wormer van 12 november tot en met 22 november afgesloten voor gemotoriseerd vervoer.Voor een noodzakelijke spoedreparatie aan de oplegging van de Poelsluisbrug is het nodig om de brug vanaf maandag 12 november 09.00 uur tot en met donderdag 22 november te stremmen voor gemotoriseerd verkeer. De gehele oplegbalk, waarop de brug rust, wordt in deze periode vervangen. Fiets- en voetgangers kunnen gebruik maken van een noodbrug.Tijdens de werkzaamheden wordt een omleidingsroute aangegeven.Wormerland doet mee met Wecycle-actie na SinterklaasGemeente Wormerland gaat samen met Wecycle haar inwoners stimuleren om na Pakjesavond oud elektrisch speelgoed in te leveren bij de Gemeentewerf aan de Papiermakerstraat in Wormer. Voor de eerste honderd inleveraars ligt vanaf 6 december een uniek Wecycle-sleetje klaar en worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een familiebox hotelovernachting.Op Pakjesavond worden veel kinderen verrast met nieuw elektrisch speelgoed. Een nieuwe spelcomputer, fotocamera of MP3-speler staat hoog op de verlanglijstjes. Deze cadeautjes vervangen meestal oud elektrisch speelgoed wat vaak helaas verdwijnt in de vuilnisbak. Jammer, want dan wordt het niet gerecycled.Minder dan een kwart oud elektrisch speelgoed wordt jaarlijks ingeleverd. Wecycle zamelt jaarlijks ongeveer 500.000 kilo elektrisch speelgoed in. Zo’n 1,5 miljoen kilo verdwijnt dus in de vuilnisbak.Wecycle zorgt ervoor dat bij de Gemeentewerf ingeleverde elektrische apparaten en spaarlampen optimaal worden gerecycled. Door recycling worden grondstoffen behouden voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken uit de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu.Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Lever daarom de apparaten en spaarlampen in! Per jaar verdwijnt hiervan ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil de Gemeente Wormerland dit tegengaan.De actie

Lever vanaf 6 december oud elektrisch speelgoed, andere afgedankte elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij de Gemeentewerf. De eerste honderd inleveraars krijgen gratis het unieke Wecycle-sleetje. Op = op! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een van de 25 familieboxen hotelovernachting.Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margreet Teeling, Communicatie Wormerland, tel. (075) 651 21 00


Blogspot:


Veel ontvangers van het Spijkerboortje weten het al; Sinds enkele maanden is er een blogspot op internet waar alle activiteiten in Spijkerboor en Starnmeer op staan.

Er is tevens een e-maillijst gemaakt om iedereen op de hoogte te brengen als er iets nieuws op de blogspot staat.Staat u nog niet op deze lijst en wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten in Spijkerboor en Starnmeer dan kunt u een mail sturen naar:

d.huisman@planet.nl of naar spijkerboornoordholland@gmail.com

U e-mailadres zal discreet en alleen gebruikt worden om u op de hoogte te houden voor de activiteiten in Spijkerboor en Starnmeer,

andere personen van deze lijst zullen uw e-mailadres niet in de e-mail terugvinden.Het adres van de blogspot is:

http://www.spijkerboor.blogspot.nlSpijkerboorder toneel speelt tijdens het midwinterfeestStel dat JC een meisje was. Niet een jongen, maar een meisje. Het is misschien een rare gedachte, maar hoe zou het dan gegaan zijn? Dan zou het kerstverhaal toch heel anders zijn. Dan zou JC hele andere vrienden en vriendinnen hebben, andere verhalen vertellen en zou zij ongetwijfeld een heel ander leven geleid hebben. Misschien zouden er hele andere wonderen gebeurd zijn. Dan zou de wereld er heel anders uitgezien hebben. Probeer je het eens voor te stellen.De Spijkerboorder Toneelvereniging neemt jullie mee terug in de tijd. Terug naar de kerststal in het jaar nul. Gaan jullie mee?Op zaterdag 15 december wordt het komische kerstspel “Stel dat JC een meisje was” opgevoerd in het Raadhuis van De Rijp. Het is geschreven door de toneelvereniging zelf en duurt ongeveer 20 minuten. Het zal tussen 18.00 uur tot 22.00 uur verschillende keren opgevoerd worden.We vinden het leuk als jullie komen kijken!Spijkerboorder toneelvereniging

Geachte redactie,Op zaterdagavond 13 oktober aanstaande treedt cabaretier Jochen Otten op in het Dorpshuis van Oost-Knollendam.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Bel naar POOK (06) 20 27 56 25 of mail secretaris@pook-oostknollendam.nl

Jochen Otten on iceJe bent bereid op je bek te gaan. Vol met je snufferd ergens in. Ook al heb je geen idee wat je te wachten staat. Waar je terechtkomt. En of je het kunt.
Beter in vol ornaat op je muil, dan twijfelen.

In ‘Jochen Otten on ice’ houdt Jochen een hilarisch relaas over de eeuwige twijfel. Zijn komische wereld legt niet alleen de onrust van het twijfelen volkomen bloot, maar met vlijmscherpe grappen luidt hij ook het einde ervan in. Even pijnlijk als ontroerend. Even gitzwart als frivool.

Twijfel je nog om te komen?
Nou, daar ga je al...

Tekst en spel: Jochen Otten
Regie: Pieter Bouwman

Het wordt moeilijk om niet in een slappe lach te blijven hangen”

bron www.wormerland.nl

Vrijwillige brandweer Spijkerboor eerste prijs

Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

Vrijdagavond 14 september 2012 organiseerde de brandweer Graft-De Rijp voor de 49ste keer brandweerwedstrijden. De wedstrijden stonden in het teken van het 100-jarig jubileum van de vrijwillige brandweer van De Rijp. De 25 deelnemende blusploegen uit heel Noord-Holland moesten aantreden in kleding uit vroeger tijden en de brand blussen met emmers en een handpomp.De post Spijkerboor behaalde tijdens deze wedstrijd de 1ste plaats en kreeg tevens de prijs voor beste bevelvoerder en dit voor de tweede jaar. Wij zijn beretrots op onze ploeg uit Spijkerboor.?
Hallo allemaal! Vanuit de Spijkerboorder Gemeenschap willen we Zaterdag 15 september gaan vissen met de basisschooljeugd.
We verzamelen om 13.45 uur op Spijkerboor. Natuurlijk is begeleiding door de ouders welkom

Om 14.00 uur gaan we van start aan de vaart tegenover het huis van de Fam. Postma tot 15.00 uur.

Hierna is de prijsuitreiking in de schuur van de familie Postma.

Dus breng je hengel alvast in gereedheid en dan zien we jullie hopelijk op 15 september.

Alleen bij erg slecht weer zal het afgeblazen worden. Via de mail wordt dit dan kenbaar gemaakt.

Als je mee wilt doen graag even een mailtje sturen met je naam en leeftijd naar:

vanpetten@hetnet.nl

Groeten, Ingrid Slooten en Liesbeth van Petten


POOK Oost-Knollendam gaat weer van start

Voor het 12e seizoen en met een verscheidenheid aan cabaret presenteert Stichting POOK haar programma 2012-2013 met een prachtig vormgegeven programmaboekje.

De programmering en bestuurders zijn weer druk geweest met het bezoeken van diverse voorstellingen om haar donateurs en belangstellenden weer te verrassen met verschillende cabaretiers. De aftrap is op 15 september aanstaande met Schudden – “We vieren het maar”. Een aansprekende titel zo voor het begin van dit nieuwe theaterseizoen, want “ergens valt er altijd wat te vieren”. Zo ook dit jaar weer in Oost-Knollendam waar Stichting Pook en de medewerkers van het Dorpshuis u graag ontvangen in het gezellige theaterzaaltje aan de Zaan.

Na de heren van Schudden, Noël van Santen en Emiel de Jong zal op 22 september “Jandino” optreden, die al enorme bekendheid geniet op de televisie. De voorstelling is in één woord “Spetterend, hilarisch en ontroerend”…….. En energiek! Dit zijn de ingrediënten die bij Jandino aanwezig zijn. Althans dat zegt hij natuurlijk met een knipoog en eindigt met “Weet je wat, kom en oordeel zelf”.

Zo is het met alle voorstellingen van de cabaretiers, die Oost-Knollendam aandoen. Dat blijkt ook uit de belangstelling van onze trouwe donateurs die door hun lidmaatschap als eerste kunnen inschrijven. Op dit moment zijn er nog enkele kaarten voor Jandino beschikbaar. Mail naar secretaris@pook-oostknollendam.nl. Of bel 06 20 27 56 25.

Bezoek ook eens onze website: www.pook-oostknollendam.nl Ook is er een POOK pagina gemaakt op facebook voor het laatste nieuws en voor reacties op de voorstellingen. Daarnaast is er een nieuw T-shirt ontworpen en te koop bij de entree tijdens een van de voorstellingavonden.

Stichting Pook heet u van harte welkom in het nieuwe seizoen en als u donateur wil worden kan dat ook door u simpel aan te melden.

Beste allemaal,


Voor sommigen misschien dubbel.
Hierbij het programma voor de 3-daagse Beemster Polderfair.
Als je zin hebt?
Groetjes Caroline Kroon-Marrees


Beste Lezer,

Deze mail ontvang je omdat je in mijn lijst met contactpersonen staat en ik je graag bekend wil maken met de Beemster Polderfair. Een groots 'landbouwfeest' dat plaatsvindt op 31 augustus, 1 en 2 september in de jubileumfeestweek ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Beemster.

In drie dagen tijd is alles wat er in de Beemster op agrarisch gebied groeit en bloeit te zien, bekijken en proeven op evenemententerrein de Beemster!, 14 ha. groot, met nog omliggende locaties zoals ook de Beemster Wijngaard en de collectieboomgaard van de POM met bijna verdwenen fruitrassen. Ook vindt er dagelijks om 15.00 u. een symposium plaats. (http://www.beemsterpolderfair.nl/pages/143257/Symposia.html)

Er staan veel grote tenten op het terrein waarin de verschillende landbouwsectoren zich presenteren op aantrekkelijke wijze, er is een showring waar mooie shows plaatsvinden en op de zaterdag en zondag vindt ook het open NK schapendrijven met Border Collies plaats. Dit zijn zomaar wat grepen uit het programma, in de bijlage vind je een overzicht met de vele activiteiten.

De entreeprijs bedraagt EUR10,- per dag, met kortingspas EUR5,-, kinderen tot 14 jaar kunnen gratis naar binnen.

Zie voor meer informatie ook de website www.beemsterpolderfair.nl

Grijp je kans om de Beemster in optima forma te proeven en beleven en kom naar de Beemster, eind augustus/begin september!

Highland Games

Zondag 5 augustus 2012

 

Op de laatste dag van de Dijks Dorpsdagen zijn er voor de eerste keer de Highland Games georganiseerd. Dit zijn Schotse spelen voor echte doorbijters.

In totaal hebben 7 teams zich aangemeld om hun krachten met elkaar te meten over 5 verschillende uitdagingen, te weten: A – lopen, hooizak werpen met riek, zand kruien, shovelband werpen en plakjes zagen en brancard lopen in parcours.

 

De uitslag is als volgt:

1e plaats:             Jong en Vitaal met 124 punten

2e plaats:             Groenlandse Visserij met 110 punten

3e plaats:             De Middelmaatjes met 104 punten

4e plaats:             De Hoppers met 101 punten

5e plaats:             De Ceres met 91 punten

6e plaats:             Bakkie Denk! met 90 punten

7e plaats:             Uitentuis met 89 punten

 

Namens het kermiscomité wil ik graag nog alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de Highland Games.

Zonder hun inzet was deze middag niet gelukt.

En een bijzonder woord van dank voor Piet Groen, voor het gebruik van het land en Ton van Petten en Leo Haijtema voor het aanleggen van de noodbrug.

 

Ester Slooten


Informatie en toelichting van het Hoogheemraadschap naar aanleiding van een recente veldopname op een weiland bij Spijkerboor.

 

De veldopname was een onderdeel van een verkenning van meerdere terreinen verdeeld over het noordelijk deel van het Wormer- en Jisperveld.

De verkenning leidt tot inzicht in geschiktheid van terreinen als mogelijke locatie om bagger te ontwateren.

 

Het waterschap bereidt samen met gemeente Wormerland en Natuurmonumenten een baggerronde voor.

De waarschijnlijk te baggeren watergangen staan op bijgaand kaartje. Of elke watergang van het kaartje wordt gebaggerd hangt af van daadwerkelijke diepte ten opzichte van de vereiste leggermaat. De meeste grotere watergangen voldoen niet meer aan die maat, enkele kleinere wel.

Zodra exact vastligt welke watergangen worden gebaggerd, wordt daarvan een kaart op de website www.wormerenjisperwater.nl gezet.

 

De uitkomende bagger, circa 140.000 m3, kan het best in tijdelijke depots worden ontwaterd. Dit vanwege weinig beschikbaar landoppervlak om bagger op te verspreiden, natuurwaarden die moeten worden ontzien, overlast voor boeren (en vee) te voorkomen, e.d.

De bestaande depots worden nogmaals benut. Daarnaast zoeken we nog zo’n 8 hectare aanvullende depotruimte, liefst in het te baggeren gebied.

Met enkele grondeigenaren voeren we daarover momenteel overleg, alsmede met het bevoegde gezag voor vergunningen (provincie, gemeente, milieudienst, etc.)

Zodra meer duidelijkheid is over waar we een depot kunnen realiseren, zoeken we contact met belanghebbenden om met hen de plannen en consequenties door te nemen. In een locatiekeuze wordt sowieso rekening gehouden met afstanden van minimaal 70 m vanaf een kade en ruime afstanden vanaf bebouwing, dus er komt geen depot in of tegen iemands achtertuin.

 

De projectleider, Steven Westerman, verwacht direct na de zomervakantie voldoende ver te zijn met lopende overleggen om belanghebbenden op te zoeken. Mocht de voorkeur naar een locatie nabij Spijkerboor uitgaan, dan meld hij zich bij de contactcommissie en Remco Doorn om e.e.a. door te spreken qua belangen, risico’s en passende maatregelen.

 

Sowieso komt elke mogelijke depotlocatie dan ook via inspraak op te verlenen vergunningen (zoals een omgevingsvergunning) bij de burgers langs, dus ook formeel is hierover contact. De projectleider richt zich er echter op in het voortraject overeenstemming met de omgeving te bereiken om niet in procedures en inspraak-zienswijzen-bezwaren trajecten te belanden.


Klik op de kaart voor een uitvergroting.


Brandweerman Piet Knegt uit Spijkerboor Lid in de Orde van Oranje Nassau

Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

120625 KO Piet Knegt brandweer HB DSC_0510 kl

De heer Piet Knegt is sinds mei 1977 lid van de vrijwillige brandweer Spijkerboor. Na zijn start als aspirant brandwacht vervolgde hij zijn loopbaan als hoofdbrandwacht, brandmeester en sinds 1982 kazernecommandant van de kazerne in Spijkerboor. De functie van kazernecommandant heeft Piet meer dan 30 jaar bekleed. Hij heeft daarmee het record verbroken als langst zittende kazernecommandant binnen de brandweer Wormerland, Dit zeg wat over de betrokkenheid van Piet bij zijn Korps.

De onderscheiding wordt hem toegekend voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid voor de samenleving in Spijkerboor en in de regio.

De brandweer van Wormerland bedankt hem voor zijn grote inzet en feliciteren hem met de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: http://www.wormerland.nl/

Hallo Allemaal!

Het is nu al 9 jaar geleden dat ik gestopt ben met paardrijden.
Waar ik samen met Hypos super veel plezier aan heb beleefd en een groot succes mee heb behaald.
Na een aantal succesvolle opleidingen te hebben gevolgd en voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt,
heb ik zeer veel geleerd:
Doe waar je goed in bent en vooral leuk vind.
Dus ben ik nu voor mezelf begonnen met, je raad het al, paarden!
Het paardenvirus stroomt na 9 jaar nog steeds door mijn aderen.
Zo heb ik afgelopen jaar 2 kanjers van veulentjes aangeschaft.
Wel te verstaan:
- SSF Velvetbucks Phaethon, een prachtig zwart bont hengstje,
En zijn half broertje,
- SSF Velvetbucks Amazing Silver Moon, een adembenemend zilver d’appel hengstje.

Deze twee hengstjes zijn Amerikaanse Miniatuur Paarden, die ik over 2 jaar ter dekking wil gaan stellen.
Dit jaar breng ik ze al uit in de ring.
Zo heb ik momenteel al 3 shows achter de rug, het gaat super goed, boven verwachting!
De mannen laten hun aanwezigheid goed zien!

Het American Miniature Horses wereldje, is een kleine wereld.
Omdat er in Nederland niet zo veel shows georganiseerd worden, ga ik meestal naar een show in Belgie.
Daar komen veel Europeanen op af, waardoor het nog spannender word!
Zo kom je veel Fransen, Duitsers, Belgen, Zwitsers en natuurlijk Nederlanders tegen.

Voor de uitslagen van de shows kunt u een kijkje nemen op mijn blog: www.prins-courtyard.blogspot.com.
Wilt u meer informatie over mijn mannen, kunt u een kijkje nemen op mijn website: www.prins-courtyard.com

Groetjes,
Ramona Prins


Het college van burgemeester en wethouders komt naar Starnmeer!

College

Woont u in Starnmeer? Sluit dan maandag 7 mei om 19.00 uur aan bij het college van B&W. De collegeleden houden een kernschouw. Tijdens de kernschouw maakt het college een wandeling door uw dorp en kijkt naar bijvoorbeeld de kwaliteit van de openbare ruimte, speelplaatsen, openbaar groen en overige voorzieningen.

Andere zaken zoals bestemmingsplannen komen niet aan de orde. Welke route zij precies lopen, is afhankelijk van de vragen die vooraf bij de gemeente worden ingediend.

U treft de collegeleden om 19.00 uur bij de Buitenwerkplaats

Na de wandeling verzamelt iedereen zich in de Buitenwerkplaats, dat is rond 20.00 uur. Daar geeft het college antwoord op de vragen die vooraf zijn ingediend. Natuurlijk mogen er ook nog aanvullende vragen worden gesteld, het kan echter zo zijn dat daar niet direct antwoord op kan worden gegeven. Heeft u vragen over de openbare buitenruimte in uw dorp? Stuur dan voor maandag 30 april een e-mail met uw vraag naar kernbezoek@graftderijp.nl.


Nieuws uit de Spijkerboorder Gemeenschap

 

Op woensdag 18 april j.l. is er weer een bijeenkomst geweest van de Spijkerboorder gemeenschap.

Tijdens deze bijeenkomst hebben we gekeken naar het voorjaar/zomerprogramma

 

Voorjaar/zomerprogramma 2012

 

-        5 mei:                     Bannetocht on wheels, met als thema: Sport.                                                     Starten kan vanaf 09.00 uur bij ’t Heerenhuis.

-         

-        20 mei:                 Beach volleybaltoernooi voor verenigingen en                                                   andere teams op het Sterneo terrein.

Opgeven kan bij Klaas Reijne via mtsreijne@comvee.nl of 075-6411605.

Doe dit zo snel mogelijk, want vol is vol.

De eerste wedstrijd start om 13.00 uur, dus sporters en supporters, zorg dat u op tijd bent

 

-        30 juni:                                   MIDZOMERFEEST

Op 30 juni willen we weer gaan varen met een platbodem. We starten om 19.00 uur in Spijkerboor. Meer informatie volgt later.

 OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---

Voor de Spijkerboordergemeenschap zijn wij op zoek naar enthousiaste  jongeren die het leuk vinden om verschillende activiteiten te organiseren. Ben jij tussen de 16 en 25 jaar (of ben je nog jong van geest…..)en lijkt je het leuk om met ons verschillende activiteiten te organiseren met en voor de Spijkerboorder gemeenschap, meld je dan nu aan bij Tineke Reijne via piet.reijne@planet.nl of 075-6411521

OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---OPROEP---We gaan op 5 mei weer gezellig wandelen, fietsen, skeeleren, paard- ponyrijden of scootmobielen.


Het 5 mei comité Wormerland heeft dit jaar als thema sporten in Wormerland en worden er diverse  activiteiten gedaan vooral voor de jeugd o.a. het zwembad aan het Zwet, dus neem je badpak of zwembroek maar mee.

Voor de kinderen zijn er weer prijzen, dit jaar is het voor de hoogste score,

DUS POMP DE BANDJES OP OF SMEER DE GEWRICHTEN EN DE WIELEN SLIJP DE HOEVEN EN KOM GEZELLIG EEN RONDJE WORMERLAND DOEN.


Starten vanaf 9 uur (vooral voor de wandelaars) tot 14.00 uur vanaf

’t Heerenhuis..


HET 5 MEI COMITÉ
 

 

Persbericht gemeente Wormerland

30 maart 2012WERKZAAMHEDEN VOOR DE JAN HOP GEWAARDEERD

 

Burgemeester Peter Tange zette in het bijzijn van klanten van de Jan Hop donderdagmiddag 27 maart Nel Leegwater en Nico Luttikhuizen in ’t Heerenhuis in Spijkerboor in ’t zonnetje.

 

De exploitatie van de Jan Hop is overgegaan van Baanstede naar de fa. Swetsodv. Een moment om even bij stil te staan. De afgelopen 28 jaar is de pont bediend door Nico Luttikhuizen. En is meer dan 25 jaar de kaartenadministratie als vrijwilligerswerk verzorgd door Nel Leegwater. De gemeente Wormerland waardeert dit zeer en dat was dan ook de reden voor Peter Tange om naar Spijkerboor te gaan en beiden te bedanken.

 

Vanaf 1 april maakt de fa. Swetsody gebruik van de diensten van Baanstede waardoor ook het komende jaar Nico Luttikhuizen de pont blijft besturen.

 

 Vaartijden:                1 april tot en met 28 oktober
                                    zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 t/m 20.00 uur

                                    maandag tot en met vrijdag  van 07.30 t/m 18.30 uur

 

                                     29 oktober tot en met 31 maart
                                    
alleen op zaterdag en zondag  van 10.00 t/m 18.00 uur

 

Tarieven 2012:             Kaartverkoop via de schipper

-       Gezinsjaarkaart voor 4 personen € 15,-

-       Voetgangers       € 0,80            

-       Fietsers               € 1,--

-       Bromfietsers       € 1,20

-       Motoren              € 1,50 

 

 

 

(bijgaand foto v.l.n.r. Nico Luttikhuizen, Nel Leegwater en burgemeester P.C. Tange)      

 

 
AED info:


Via de mail kreeg ik een bericht dat de 2 personen uit de starnmeer opgeleid zijn om het AED apparaat te bedienen.
Jan Nat en Trudy Wegener hebben een cursus reanimatie/AED hulpverlener gevolgd.

Het Apparaat hangt op de Middelweg 3 in de Starnmeer. (bij de boerderij genaamd "de gouden ploeg")

 
Ook hangt er één apparaat bij de brandweer van Spijkerboor.


Wat is een AED apparaat eigenlijk?

Een automatische externe defibrillator (Engels: Automated External Defibrillator, afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand als gevolg van ventrikelfibrilleren.

De AED dient op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toe met als doel een gestoord hartritme te stoppen. Dan krijgt de sinusknoop de kans de controle over het hartritme terug te krijgen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.

Bron Wikepedia


Meer info over AED kunt u vinden op www.polderhart.com
Nog even een nader bericht over het Tochie WRMRLND: 

De eerste bus vertrekt om 14.00uur vanaf 't Heerenhuis.

Tijdens het bezoek aan t Heerenhuis kunt u genieten van DJ Matysh!

Kijk onder voor meer info.


hallo,
 
Wij hebben gisteren in de Starnmeer het eerste “Star(n)beach Midwinter Indoor Beachvolleybaltoernooi” gehouden. De door u gestuurde fotograaf Karin van Velthuijsen vroeg mij u een en ander over het toernooi te mailen vandaag, bij deze..
 
Het toernooi is een initiatief van ondergetekende. Ik ben zelf volleyballer bij V.V.A. in Alkmaar. In de zomerperiode worden door volleyballers van diverse verenigingen een heel scala aan beachvolleybaltoernooien afgereisd. In de winter ligt dit stil omdat er nou eenmaal geen overdekt strand is. Echter hier in de Starnmeer staan diversen grote overdekte “zandbakken”, in de vorm van paardenrijhallen. Dit bracht mij op het idee een winter-beachvolleybaltoernooi te organiseren. Ik heb dit samen gedaan met Stichting “ de roestige bout”, (waarmee we ook jaarlijks de prutmarathon Spijkerboor organiseren) en enkele medevolleyballers van V.V.A.
 
en het was een groot succes !!
We speelden op 5 velden met 22 teams in 3 catagorieen, te weten dames 3 tegen 3, heren 3 tegen 3 en recreanten 4 tegen 4. Het niveau was hoog en de sfeer fantastisch. Het evenement trok een hoop bezoekers en het was nog lang gezellig na de prijsuitreiking.
De winnaar bij de dames was het team “de Aegidienbergers”, bij de dames wonnen “de Glamourgirls” en in de recreantenklasse het team van “de Kafouters”.
 
Foto´s van het toernooi zijn te vinden in het album van P.aperazzo via de blog van Spijkerboor en Starnmeer, op www.spijkerboor.blogspot.com.
 
Zowel wat betreft de Roestige Bout als ook V.V.A. Alkmaar en de eigenaar van de rijhal, Kees Jongens van pension Kickersteijn, was deze geslaagde dag het begin van een jaarlijkse traditie !
 


 
            schoolmeubilair gratis af te halen. 

           Diverse maten tafeltjes en stoeltjes,vanaf groep 1( 4jaar) tot en met groep 8(12 jaar).

OP=OP.
 
 

Jan Nat

Starnmeerdijk 3

1488 AG Starnmeer.

Tel:075-6411277.

06-51896279.

        GRAAG REAGEREN VOOR 10 MAART I.V.M .LEEG HALEN VAN DE STAL).

Afhalen op afspraak.

 

 

                                      
Volleybal toernooi Starnmeer  11 maart 2012

Ingestuurd op 13-1-2012

Beste Volleyballer/volleybalster,

Gedurende de winter missen wij het zandhappen...

Het leek ons daarom leuk om een winterbeachvolleybaltoernooi te organiseren.
Na lang speuren hebben wij hiervoor een gezellige indoor locatie gevonden in Starnmeer.
Wij kunnen het haast niet voorstellen maar voor wie het niet kent... dit ligt midden in de polder tussen Alkmaar, Purmerend en Zaandam.

Met grote trots presenteren wij dan ook het 1e INDOOR STAR(N)-BEACH Volleybal Toernooi en nodigen wij u hierbij van harte uit om hieraan deel te nemen.

Het festijn vindt plaats op: zondag 11 maart 2012
Er zal fanatiek edoch gezellig gestreden worden in de volgende 3 categorieën:

Heren 3 x 3 Dames 3 x 3 Recreatie 4 x 4

(nevobo)
(nevobo) (gezelligheidsklasse)

Voor de inwendige mens kan ook nadrukkelijk gezorgd worden. Om het beach-sfeertje nog eens extra te benadrukken zal er gedurende de dag een grilplaat actief zijn en tevens is er een bar waar wij verwachten dat naast (en na) de nodige sportdranken de biertap zeer zeker niet ongebruikt zal blijven.

Inschrijving kan via emailadres: starn-beach@live.nl
Vermeld bij inschrijving de teamnaam, de gewenste categorie en een indicatie van het spelniveau.

Het inschrijfgeld bedraagt per 3x3 team (15 euro) en per 4x4 team (20 euro).

Na inschrijving volgt een bevestigingsemail met de nadere details. Waaronder maar niet uitsluitend:
aanvangstijdstip (waarschijnlijk tussen 10 en 11 in de ochtend), routebeschrijving (niet geheel onbelangrijk) en spelregels.

Wacht niet te lang met inschrijven, er is plek voor maximaal 20 teams !! sportieve groet,

Adriaan Bos en Ruud Bats (VVA Alkmaar)
Maarten ten Holt (stichting de Roestige Bout Starnmeer) Ingestuurd op 3-1-2012
Bericht van het College van B&W:

Eigen bijdrage deels retour

Een aantal bewoners in het buitengebied heeft bezwaar gemaakt tegen de door hen betaalde eigen bijdrage 
à € 500,00 voor de aanleg van de drukriolering in het buitengebied. Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan en heeft bepaald dat de hoogte van de bijdrage dient te worden herzien. Op grond van de verordening op de heffing en de invordering van het rioolaansluitrecht 1996 had slechts € 363,00 (destijds ƒ 800,00) in rekening gebracht mogen worden. Het verschil van € 137,00 zal daarom aan alle betrokkenen worden teruggestort. Het totaal uit te betalen bedrag valt binnen het budget riolering buitengebied.

Vestiging zakelijke rechten
In het rioleringsproject zijn tussen de betrokken bewoners en de gemeente afspraken gemaakt over het onderhoud en eventuele schade in de toekomst. Om deze afspraken te borgen moeten deze worden ingeschreven bij het kadaster. Betrokkenen moeten hiervoor de gemeente machtigen zodat de notaris de inschrijving kan verzorgen.

Informatieverstrekking betrokkenen
In januari wordt een brief naar alle betrokkenen gestuurd waarin ze worden geïnformeerd over bovenstaande punten en tevens wordt
 een bericht in de Zaankanter geplaatst.
Uitstel baggerklus Wormer- en Jisperveld

Door Redacteur AlkmaarGepubliceerd op 07 december 11, 17:56 Laatst bijgewerkt op 07 december 11, 18:08

WORMER - Het uitbaggeren van het noordelijke deel van het Wormer- en Jisperveld gaat veel langer duren dan aanvankelijk de bedoeling was

Om de subsidie niet in gevaar te brengen, zou de megaklus eind volgend jaar klaar moeten zijn. Die einddatum wordt niet gehaald. Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier heeft bij de provincie uitstel aangevraagd en gekregen tot 1 januari 2015.

Het zuidelijke deel is klaar, het baggeren ten noorden van Wormer en Jisp moet nog beginnen. De vertraging is vooral ontstaan door organisatorische problemen binnen het Hoogheemraadschap en omdat de milieudienst de verspreiding van bagger alleen wil toestaan op aangrenzende percelen.

Volgens het hoogheemraadschap is het onmogelijk om daar de 350.000 kuub bagger kwijt te raken.Persbericht gemeente Wormerland


17 november 2011Rotondes Wormerland ter adoptie aangeboden

Door een publiek private samenwerking van de gemeente Wormerland met het bedrijf De Rotondespecialist is het vanaf nu mogelijk voor bedrijven uit de gemeente om een rotonde te adopteren. Deze unieke samenwerking komt voort uit de wens van de gemeente om inwoners en bedrijven meer te betrekken bij de inrichting van de openbare ruimte.

 

Door samen te werken bij inrichting en onderhoud kan de kwaliteit van de leefomgeving hoog gehouden worden tegen lagere kosten. De bedrijven die een rotonde adopteren betalen namelijk voor een nieuwe inrichting en het onderhoud van de rotondes. In ruil hiervoor mogen de bedrijven reclameborden op de rotonde plaatsen. Hierdoor krijgen de rotondes een unieke uitstraling. Kortom een win-win situatie voor zowel de gemeente als het bedrijfsleven. 

 

De twee te adopteren rotondes liggen aan de Rouenweg. Het gaat om de ‘unierotonde’ aan de Rouenweg - Oeverlandroute en de rotonde aan de Rouenweg – Noordweg. Bedrijven die interesse hebben om een rotonde te adopteren kunnen contact opnemen met De Rotondespecialist op 030 2600 213.

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatie Wormerland, tel. (075) 651 21 00


Filmavond en presentatie DVD “25 jaar “ Hein Noom bij SHOK

 

Op woensdagavond 16 november a.s. wordt tijdens de jaarlijkse filmavond de DVD van Hein Noom gepresenteerd  door Stichting Historisch Oost-Knollendam in Het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 95.

Daarnaast zullen er beelden worden vertoont van het  90-jarig jubileumfeest van Nova Vita.

 

Hein Noom was tot vorig jaar de laatste kruidenier met zijn rijdende winkelwagen “Graag Gebracht”. Vanaf 1985 was hij met zijn nering een graag geziene leverancier voor de inwoners uit Oost-Knollendam en omstreken. Oud Knollendam voetballer Noom heeft jarenlang in Knollendam 1 gespeeld, nadat de toenmalige voorzitter Gerbrand Bloem erop geattendeerd werd dat hij wel een aardig voetballertje was. Hein heeft dit jarenlang volgehouden en kwam jaren later met zijn winkelwagen de dijk over naar Oost-Knollendam. Thijs Ris heeft vorig jaar Noom tijdens zijn laatste werkweken op beeld vastgelegd en daar een DVD van gemonteerd samen met Henk Renaud. Naast Hein komen er veel inwoners van het dorp in beeld. Renaud en Ris filmen en monteren voor SHOK al jaren de verschillende musicals die in het Dorpshuis worden gespeeld t.b.v. van de schoolverlaters groep 8. Vooraf aan de films wordt er een presentatie gegeven van de leden van de “Zaanse Kaper”. Kostuumgroep de Zaanse Kaper is een groep mensen die zich bezighoudt met de historie van het kostuum in de Zaanstreek uit de periode 1750 - 1910. Er zullen door een aantal leden de oud Zaanse kleding worden getoond en men zal over de oorsprong vertellen hoe een en ander ontstaan is in de Zaanstreek. Met veel inzet en vooral werk behoudt deze groep het beeld vast van het kostuum van zowel vrouwen als mannen en is een navolging van de modedracht uit die tijd, waarbij de vrouwen dit combineren met de oorijzerdracht van de Zaanstreek.

 

Wij zien u graag in het Dorpshuis op 16 november a.s. Aanvang 20 uur.

 


DORPSHUIS OOST-KNOLLENDAM PRESENTEERT: “CC RIDER”

 

Door omstandigheden kan het optreden van CC Rider in het Dorpstheater te Oostknollendam op 26 november niet doorgaan.

In plaats daarvan zal Creepin' Johnson een spetterende show verzorgen:

 

Zang/Bluesharp: Hans Mulder

Gitaar: Nameer Matti

Bas: Dave Besse

Drums: Thomas van der Heijden 


DORPSHUIS OOST-KNOLLENDAM PRESENTEERT:

 

Creepin’ Johnson

 

 

 

Op zaterdagavond 26 november presenteert Stichting Dorpshuis Oost-Knollendam haar bezoekers “Creepin’ Johnson” !!

 

Enige tijd geleden besloten de heren van Creepin’ Johnson om samen te gaan in deze (vnl. Zaanse) bluesband. Dave Besse, al jarenlang bezig in het muziekcircuit als bassist van o.a. Silkstone en duizend andere bands, nodigde zanger / harmonicaspeler Hans Mulder uit om “weer een lekker bluesbandje te formeren”.

Mulder speelt ook al jaren met diverse mensen en bands, waaronder CC Rider, mr Mojo (Doors projekt) en Stinger. In deze laatste speelde hij samen met Texas- blues gitarist Nameer Matti; het lag dus nogal voor de hand dat hij ook bij dit complot betrokken zou worden. De plek van de drummer is ingenomen door Thomas van der Heijden; jong, talentvol en niet bang om ze te raken... Met een repertoire van vuige Red Devils, naar classic bluesstampers van Peter Green tot the Fabulous Thunderbirds en Stevie Ray Vaughan, is de basis gelegd voor een uiteenlopende setlijst, die – al naar gelang de stemming van band en publiek – links en rechts wordt ingehaald door wat er maar komt bovendrijven.

 

Dave Besse – bas (o.a. Silkstone en Hoeke blues band)

Hans Mulder – zang & harmonica (o.a. CC Rider ,Stinger en mr. Mojo)

Thomas van der Heijden – drums (Troy, Mr Mojo e.a.)

Nameer Matti – gitaar & zang (o.a. Stinger en the Wankers)

 

Kaarten via : t.ris@kpnplanet.nl of aan de zaal. Zaal open 21.00 uur. Aanvang 22.00 uur. Entree: 8,-.

Het Dorpshuis – Dorpsstraat 95. Oostknollendam

 


Via de mail: t.ris@kpnplanet.nl of tel: 075-6426258. Zaal open 21.00 uur. Aanvang 22.00 uur. Entree: 8,-.

Het Dorpshuis – Dorpsstraat 95. Oostknollendam
Alle dagen (19e try out)

Na zijn succesvolle jubileumtour 'Terug bij af' komt cabaretier Richard Groenendijk dit seizoen met een splinternieuw soloprogramma: Alle dagen.

Een recht uit 't hart gegrepen voorstelling door een van de veelzijdigste theatermakers van dit moment. Hij is ad rem, ontroerend, zingt geweldig, maar is bovenal genadeloos komisch. Als geen ander weet hij het publiek voor zich te winnen. In de scherpe regie van Wimie Wilhelm is dit een voorstelling, die je gezien moet hebben.

Richard Groenendijk heeft zich de afgelopen jaren ook toegelegd op musical. Zo speelde hij hoofdrollen in de Les Misérables en Hairspray, waar hij respectievelijk Carlo Boszhard en Arjan Ederveen verving. In het voorjaar van 2011 vertolkte hij een rol in 'Herinnert u zich deze nog?' Hiervoor werd hij unaniem geprezen in de vaderlandse pers. Kortom, reden genoeg om 'Alle dagen' niet te missen!

www.richardgroenendijk.nl

“Ad rem, ontroerend, maar bovenal genadeloos komisch”

Hartelijk dank voor het plaatsen !!

 

Namens Stichting POOK Oost-Knollendam


BUITENWERKPLAATS AMSTERDAM

STARNMEERDIJK 6 1488 AG STARNMEER

INFO@BUITENWERKPLAATS.NL

WWW.BUITENWERKPLAATS.NL

DAGOBERT BERGMANS +316 144 48 468 MAUD AARTS +316 145 97 632

Samen met de kunstenaars die momenteel bij ons te gast zijn biedt de BUITENWERKPLAATS dit najaar de masterclass:

OEFENING BAART KUNST
In het boek ‘Stijloefeningen’ heeft Raymond Quineau 99 keer hetzelfde korte verhaal geschreven. De ingrediënten zijn dezelfde, maar de schrijfstijl is steeds anders. Het is bijzonder hoe verschillend die verhalen zijn!

WERKWIJZE
De eerste les neem je een werk mee dat je zelf gemaakt hebt. Een foto of tekening, een schilderij of object. Dit vormt de basis voor een serie werken die maakt in de masterclass. Je wordt uitgedaagd om te variëren in stijl. Je bespreekt vervolgens hoe hierdoor de betekenis van je werk verandert.

ClaudioWichert, schilder www.claudiowichert.com ClemensWilhelm, fotograaf
www. clemenswilhelm.com
Benoît Pype, beeldend kunstenaar www.benoitpype.com

5 donderdag-avonden 20:00-22:00 3, 10, 17, 24 nov en 1 dec.

120,- euro per deelnemer. Inclusief koffie/thee en koek. 5-8 deelnemers per docent. De voertaal is engels.

Inschrijven per mail vóór 27 okt.

page1image12928


Ingestuurd per mail op 3-10-2011


EXPOSITIE:

LICHT OP OOST-KNOLLENDAM / AQUARELLEN VAN GER ZAAGSMA

 

EXPOSITIE SUCCES IN DORPSHUIS OOST-KNOLLENDAM

 

Komend weekeinde exposeert kunstschilder Ger Zaagsma nog één keer zijn werk “Licht op Oost-Knollendam” in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 95. Het afgelopen weekeinde was er veel belangstelling en daarom is er nog een tweede weekeinde te bezichtigen. Openingstijden van 10 tot 17 uur, zaterdag 15 en zondag 16 oktober a.s. !! zijn verfrissende werk laat beelden zien van Oost-Knollendam en de omgeving.

 

Bedankt voor het plaatsen……………. En U bent van harte welkom. De koffie staat klaar !!

 

 

Namens Stichting Dorpshuis Oost-Knollendam

 

  


Terug naar zijn roots.... of eigenlijk de mijne, want HIJ is een Zaandammer van geboorte terwijl ik echt

geboren en getogen ben in Oost-Knollendam. Maar na ons huwelijk hebben we er ruim 10 jaar gewoond,

dus  zijn het ook een beetje zijn roots geworden.....

Bovendien waren we daar in 1972 de eerste woningkrakers dus ook in die tijd al opvallend.

Toén gespecialiseerd in de muziek-kunst en nu alweer bijna 20 jaar in de schilderkunst.

 

Dit keer heeft  voor de a.s. expositie in Het Dorpshuis van Oost-Knollendam uiteindelijk

niet alleen het Wormer- en Jisperveld in de verschillende seizoenen model gestaan;

ook Oost-Knollendam zélf is in een aantal schilderijen te bewonderen. O.a. vanaf de overkant gezien,

dus over de Knollendammer Vaart en de Zaan, de “oude” nieuwe buurt van het dorp en de nieuwe Sluisbrug.

Maar ook het Heerenhuis van Spijkerboor ontbreekt niet. En wat bosgezichten, nog over van zijn laatste

expositie in juli dit jaar, in De Morvan, Frankrijk. Hoewel hij daar zomers graag verblijft is het toch weer

extra leuk om eens in de vertrouwde Zaanstreek te exposeren, en vooral in zijn/ons vroegere dorp.

 

Kom gezellig langs op één van beide weekends 8/9 en 15/16 oktober is het Expositie geopend van 10 tot 17 uur.

We nodigen iedereen die het schikt ook graag uit op de speciale opening op 7 oktober vanaf 19.30 uur.

De expositie wordt om 20 uur ‘opengezongen’ door Knollendams koor “Over de Dijk” , waarna een officieel openingswoord

van waarnemend burgemeester / wethouder Ron Hendriks volgt.

 

Kom gezellig langs om dit kleine dorp door de ogen van de kunstenaar te zien. We zijn er zelf natuurlijk ook beide weekends .

En mocht u tot aanschaf besluiten dan geldt er tijdens de gehele expositie een speciale aktie: bij aanschaf van een groot aquarel

mag u een klein aquarel (afm. 25x25 of 25x30) gratis uitzoeken.

Zie voor een vooruitblik ook: http://www.atelier-gerzaagsma.nl/  onder “dorpsgezichten”.

 

 

         EXPOSITIE: WORMERLAND EN OMSTREKEN IN AQUAREL, 8/9 EN 15/16 OKTOBER IN HET DORPSHUIS,

      DORPSSTRAAT 95 TE OOST-KNOLLENDAM, VAN 10 tot 17 uur.

      OPENING VRIJDAG 7 OKTOBER OM 19.30 uur M.M.V. ZANGKOOR ‘OVER DE DIJK’  en wethouder Hendriks (gem.Wormerland)

 

 

Vriendelijke groet,

Marjan Zaagsma


ingestuurd per mail op 26 september 2011


Nieuws uit de Spijkerboorder Gemeenschap

 

Op dinsdag 20 september j.l. is er weer een bijeenkomst geweest van de Spijkerboorder gemeenschap.

Tijdens deze bijeenkomst zijn de Dijks Dorps Dagen geëvalueerd.

Ook is er het winterprogramma besproken:

 

WINTERPROGRAMMA 2011 - 2012

 

-       

16 november 2011:       Thema bijeenkomst Gemeente  Wormerland en Graft – De Rijp, aanvang 20.00 uur. Thema: “Waar lopen we tegen aan bij de gemeente!?!”

-       

26 november 2011:       Sinterklaasviering!

Aanvang 14.30, Sinterklaas wordt om 15.00 uur verwacht.

Lever een (de) cadeautje(s) (tussen de 5 en 7,50 euro)en een stukje over uw kind(eren) in aan de Middelweg 1 voor 21 november 2011.

-       

20 januari 2012:              Filmavond. Aanvang 20.00 uur.

Cor Reijne (melkrijder CONO) heeft veel oud filmmateriaal op DVD gezet en dat gaan we deze avond bekijken.

-       

23 maart 2012:               Pokeravond. Meer informatie volgt.


In de vorige uitgave van het Spijkerboortje heeft de Spijkerboorder gemeenschap een oproep gedaan voor nieuwe leden. Helaas heeft dit nog niets opgeleverd, vandaar opnieuw een oproep:

Op dit moment zijn er een aantal vacatures in de Spijkerboorder Gemeenschap, en wel voor de onderstaande verenigingen:

1 vacature voor de rijvereniging Sterneo 

2 vacatures voor de IJsclub

1 vacature voor buurtvereniging De Dijkers

1 vacature voor buurtvereniging De Vuurlijn

1 vacature voor buurtvereniging De Duijkers

Beste verenigingen, wie van jullie leden is bereidt om bovenstaande vacatures te vervullen? Iedereen is welkom! 

Iemand gevonden? Neem dan even contact op met het bestuur van de Spijkerboorder Gemeenschap: Klaas Reijne, voorzitter: 075-6411605 of Trudy Reijne, secretaris: 075-6411521.

Een kleine,maar toch belangrijke aanvulling naar aanleiding van het vorige Spijkerboortje:

Cor Marrees zit in de Spijkerboorder gemeenschap namens de visclub, in plaats van Sterneo.


Ingestuurd op 15-7-2011

 

Nieuws uit de Spijkerboorder Gemeenschap

Een cheque voor Spijkerboorder Gemeenschap
Dit keer was de Spijkerboorder Gemeenschap aan de beurt!
Activiteiten in de buurt die het welzijn en de saamhorigheid bevorderen vindt WORMERWONEN als woningcorporatie belangrijk. Daarom dacht WORMERWONEN aan de Spijkerboorder Gemeenschap toen zij een bestemming zocht voor haar “kerstkaartengeld 2010”.

Geen kerstkaarten meer
WORMERWONEN stuurt haar relaties sinds 2005 geen kerstkaarten meer maar besteedt dit geld aan een goed doel binnen Wormerland. De Spijkerboorder Gemeenschap zal het geld van € 500,- aan een geluidsinstallatie besteden. De jongeren van Spijkerboor hebben toegezegd dat zij zelf de evenementen zoals de kermis met muziek zullen opluisteren. Dit scheelt veel geld voor de huur van DJ en installaties. Maar het vraagt wel een grote eigen investering.

Actieve gemeenschap
De Spijkerboorder Gemeenschap organiseert vele activiteiten waarbij de gemeenschapszin voorop staat. Grote activiteiten zijn o.a. de kermis, prutmarathon, beachvolleybaltoernooi, poker- en klaverjasavonden. De volgende verenigingen zijn bij de Spijkerboorder Gemeenschap aangesloten: rijvereniging Sterneo, Toneelvereniging, Brandweer, IJsclub Jispersluis, IJsclub Spijkerboor, Vrouwen van Nu en de 6 buurtverenigingen, De Steelpan, De Duikers, Middelmaatjes, Ceres, Hoppers en Groenlandsche Visserij.

Symbolische cheque
Op 8 maart is het geld symbolisch aan de Spijkerboorder Gemeenschap overhandigd in het Heerenhuis in Spijkerboor. Op de foto ziet u directeur Theo Krijnen van WORMERWONEN met voorzitter Klaas Reijne van de Spijkerboorder Gemeenschap.
 


 

Op woensdag 13 juli is er weer een bijeenkomst geweest van de Spijkerboorder gemeenschap. Tijdens deze bijeenkomst hebben we afscheid genomen van de volgende leden: Wim Nieuwenhuizen, Wouter Duyvis en Jacob Groot.

 

Wim Nieuwenhuizen heeft het langst gediend in de Spijkerboorder Gemeenschap, zo’n 35 jaar lang heeft hij zijn medewerking verleend aan verschillende evenementen. Wouter Duyvis heeft zo’n 10 jaar in de Spijkerboorder Gemeenschap gezeten en wordt vervangen door Ester Slooten.

De laatste die ons gaat verlaten (op dit moment) is Jacob Groot. Hij heeft bijna 5 jaar in de Spijkerboorder Gemeenschap gezeten. Wij willen deze drie kanjers bedanken voor hun inzet voor de Spijkerboorder Gemeenschap.

De Spijkerboorder Gemeenschap bestaat nu uit 19 leden, allemaal vertegenwoordigers van de verschillende verenigingen:

Naam:                                  Functie:                               Vereniging:

Klaas Reijne                          Voorzitter                          Geen

Dick Beets                             Vice Voorzitter                   Hoppers/IJsclub

Trudy Reijne                          Secretaris                          De Ceres

Marion v.d. Linden                  Penningmeester                 Toneelver.

Irma Lalleman                        Penningmeester                 Groenlandse visserij

Koen Niewenhuizen                                                        Brandweer

Jan Nat                                                                         De Steelpan

Gerard Hogeterp                                                             IJsclub Jispersluis

Cor Marrees                                                                   Sterneo

Rie Bas                                                                         Visclub

Duif Husslage                                                                Vrouwen van Nu

Gre Koster                                                                     Vrouwen van Nu

Ester Slooten                                                                 Toneelver.

Lous Uitentuis                                                                Brandweer

Thijs Niewenhuizen                                                         afgev.Jongeren

Marit Rol                                                                        afgev.Jongeren

Dirk Huisman                                                                  afgev. Website

Ingrid van Zaanen                                                           Middelmaatjes

Caroline Kroon                                                                Sterneo

 

Op dit moment zijn er een aantal vacatures in de Spijkerboorder Gemeenschap, en wel voor de onderstaande verenigingen:

 

1 vacature voor de rijvereniging Sterneo

2 vacatures voor de IJsclub

1 vacature voor buurtvereniging De Dijkers

1 vacature voor buurtvereniging De Vuurlijn

1 vacature voor buurtvereniging De Duijkers

 

Beste verenigingen, wie van jullie leden is bereidt om bovenstaande vacatures te vervullen? Iedereen is welkom!

Iemand gevonden? Neem dan even contact op met het bestuur van de Spijkerboorder Gemeenschap.


 

Ingestuurd op 15-7-2011

 
 

Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage. Ook kan van het toilet gebruik gemaakt worden. Rustpunten zijn een initiatief van Heemskerk Advies- en Ontwikkelingsbureau en neergelegd in de Stichting Rustpunt. Rustpunten zijn meestal ingericht bij bebouwing(een boerderij of ‘landhuis’) en bieden de recreanten een plek om even op adem te komen, een kopje koffie te eten en eventueel een elektrische fiets weer op te laden. In Salland, de Veluwe, de Achterhoek, het Reestdal, Twente en in Laag Holland zijn inmiddels ruim 340 Rustpunten actief. Deze liggen verspreid binnen 53 gemeenten. Ondertussen lopen er ook projectaanvragen in nog eens 23 gemeenten. De uitbreiding van de Rustpunten groeit gestaag. Op enkele Rustpunten zullen tevens eigen agrarische producten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, een beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gedetailleerde kaart aanwezig van het gebied, waarop alle punten, inclusief de naam, adres en woonplaats gegevens vermeld staan. Er liggen vaak informatiemappen waarin men kan uitzoeken welke horecagelegenheid een mogelijk volgende stop kan zijn.

Binnen onze polder zijn er onlangs drie van dit soort Rustpunten geopend, te weten bij Jan Nat, bij fam. Konijn en bij Teun en Leon Schoenmaker. Kijk voor meer informatie op de website: www.rustpunt.nu

 


 

 

 

 

 

Ingestuurd op 8-7-2011

 

Midzomerfeest op Spijkerboor.

 

Bent u zaterdag 2 juli jongstleden naar “zingen op de Zaan” geweest, dan heeft u echt wat gemist. Want op het Noord-Hollands kanaal vond het midzomerfeest plaats. Met een grote groep aanwezigen werd er op een praam, een rondje om de Starnmeer gevaren. Naast de praam voer de boot van Jack Meulenhof  mee, en een zeewaardig vlot. Dit vlot bestond uit een vlot met een bankje dat voortgeduwd werd door een roeibootje. Iedereen die verwachtte dat het gevaarte snel zou stranden, had het mis. Want het bleef opvallend lang goed gaan.

Rond half 9 vertrokken we vanaf spijkerboor richting de Kogepolderbrug. Waar iedereen even moest zwaaien naar Klaas Dekker, die met de filmcamera op de brug stond te filmen. Na een kleine pauze bij de Woude, verder gevaren naar Jansen. Hier werd een spel om koppels gespeeld, waarbij mensen een bordje om hun nek kregen. Op deze bordjes stonden spreekwoorden en gezegden. Deze moesten van elkaar worden geraden. Dit spel werd door (bijna) iedereen enthousiast gespeeld.

Na het spel werd het laatste stuk naar Spijkerboor gevaren. Bij Oost-Knollendam keken mensen met verbazing, naar de praam waar een feestende menigte op stond te zwaaien. Het laatste stukje een beetje door gevaren zodat we om 11 uur op Spijkerboor aankwamen. Hier aangekomen bleek al snel dat het vlot wel erg ver achter was gebleven. Na even rijden/varen bleek het bij camping “Zon en Leven” voor Pampus te liggen. Met een beetje hulp van Jack Meulenhof  is het gevaarte toch ook weer op Spijkerboor beland.

Al met al was het een geslaagde avond met heel mooi weer. Waarbij veel van de aanwezige mensen zich wel vermaakt zullen hebben.

 

 

Peter Reijne

 

 

------------------------------------------------------------

 

Ingestuurd op 25-6-2011 

 

Informatieavond woninginbraak d.d. 23 juni 2011 in ’t Heerenhuis te Spijkerboor.

 

Wijkagent dhr. Klaas Staal van Wormerland kwam naar Spijkerboor om

ons tips te geven om de “gelegenheidsdief” buiten de deur  te houden.

Een gelegenheidsdief is een dief die binnen 3 minuten binnen wil komen en lukt dat niet gaat hij het bij de buren proberen. “Echte”dieven komen altijd wel binnen maar dat gaat te lang duren.

 

Tips om de deuren/ramen  niet zomaar open te krijgen, zijn o.a.:

 

Cilinders aan de buitenzijde zonder schroeven. Ook geen uitstekende cylinders.

(Niet gemakkelijk te demonteren)

 

Drie sloten op de deur in plaats van één.

 

Dievenklauwen op deuren of ramen zodat de deur/raam er niet zomaar uit gewipt kan worden

 

Stalen rolbaar  voor een bovenlicht bevestigen

 

Brievenbusbeveiliger zodat niet via de brievenbus ( met een ijzeren draadje)  de deurklink open gemaakt kan worden.

 

Blokstoten op ramen bevestigen en pennen in het kozijn.

 

Niet een kettinkje op de deurpost maar een ijzeren klink (met  boog en staafje met bolletje erop)

 

Verder is het handig om een deur met raampje, spionnetje of camerea te hebben( kun je zien wie er voor de deur staat).

 

Verlichting bij de in- en uitgang is  van groot belang. ’s Nachts doorlopend aan.

Geen hoge beplanting of heg bij het huis. De dief staat dan in het zicht!

 

Kliko’s met een kettinkje aan elkaar vast zetten (lastig op te verplaatsen)

Ladders en (tuin) gereedschap uit de tuin halen.

 

Autosleutels niet in het zicht. Deuren zoveel mogelijk overdag op slot en alles van waarde zoveel mogelijk verspreid in het huis.

 

Handig om in het bezit te zijn van;

-Schelpen om het huis (maakt lawaai als je erop loopt)

-Een grote hond of

-Ganzen in een ren aan de ingang van je erf. (Er lopen er genoeg in de polder, nu nog even vangen)

 

Sites waarop je dit kunt nalezen zijn;

http://www.eigenhuis.nl/

www.veiligwonencheck

www.hetccv.nl

www.politiekeurmerk.nl

 

De wijkagent is blij met iedere melding van verdachte  figuren. Noteer hun  merk auto met  kentekennummer. Dit kan doorgegeven worden via de  email.

Op de website van politie.nl staat een link naar zaanstreek/waterland en zo naar wijk Wormerland.

Of naar klaas.staal@zaanstreek.politie.nl

Verder heeft hij spreekuur op maandag van 9 tot 11.00 uur.

 

Met dank aan Remco die de avond heeft verzorgd.

 

Spijkerboorder Gemeenschap.

 


---------------------------------
Gezocht : Vrijwilligers om papier op te halen op de Starnmeerdijk.
 
---------------------------------

Ingestuurd op 6-6-2011

FREQUENTIE INBRAKEN WEER HOOG ROND SPIJKERBOOR!!!

Inwoners van Spijkerboor maken zich zorgen om de hernieuwde 'golf' van inbraken in onze omgeving.
Tijdens het beachvolleybaltoernooi was het onderwerp van gesprek.
Er gaan zelfs stemmen op om een buurtwacht te organiseren.

De Spijkerboorder Gemeenschap heeft daarom een avond
rond dit probleem georganiseerd in 't Heerenhuis.

Donderdagavond, 23 juni 2011
Instroom 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

Speciale gast deze avond is wijkagent Klaas Staal

Alle inwoners van Spijkerboor en omgeving zijn van harte welkom!

Voor meer informatie over inbraakpreventie:
Veilig Wonen
CCV
Eigen Huis


 

Midzomervaarfeest!

Zaterdag 2 Juli

De Spijkerboorder gemeenschap organiseert een boottocht rond de Starnmeer.

Er vertrekt om 19:00 uur een praam bij ’t Heerenhuis voor iedereen die mee wil varen. Voor mensen die met hun eigen boot willen mee varen, dit mag natuurlijk ook.

De vaartocht duurt ongeveer tot 23:00 uur.

Wij hopen natuurlijk dat het goed weer wordt. Bij slecht weer is er echter een aangepast programma.

Voor hapjes en een kleine alcoholische versnapering wordt gezorgd.

Neem alleen zelf wel genoeg te drinken mee (hier wordt niet voor gezorgd)!

Denk ook aan een warme jas of vest. Indien er kinderen mee gaan zonder zwemdiploma, denk even om een zwemvest.

Als je mee wilt, gelieve het aantal personen opgeven voor

26 juni bij Jan Nat. Dit i.v.m. de hoeveelheid plaatsen op de praam.

Tel. 6411277

E-mail: jan.nat@versatel.nl

 

Dit evenement gaat altijd door!

                                    Bij weer of geen weer.

Deelname op eigen risico.

 

                                                     Wij hopen natuurlijk op grote

                                            maar vooral een gezellige opkomst

 


Persbericht:
april-2011
De 5 Mei Bevrijdings-Bannetocht Wormerland
 
Over het Kerkepad en kerken bezoeken
Op 5 mei 2011 viert Nederland zijn 66e Bevrijdingsdag. Ook in dit jaar organiseert het 5 mei
comité van Wormerland de 5-mei-BevrijdingsBannetocht door Wormerland (voor de 16e
keer). Dit jaar kunnen de deelnemers enkele bijzondere monumenten in onze gemeente
bezoeken. In Wormer zijn dit Nederlands Hervormde Kerk (uit 1809). Deze kerk staat
op de fundering van de oude kerk uit 1450. In de kerk is een maquette te bezichtigen van
deze oude kerk. Ook het oudste gebouw in Wormer, Café Mooriaanshoofd (uit 1585), is
open voor bezoek. Binnen bevindt zich een van de oudste overdekte kolfbanen (1870) van
Nederland. De Kolfvereniging geeft hier vandaag demonstraties en onder hun deskundige
begeleiding kunt u ook deze oude sport beoefenen. Verder nieuw in de route is het Kerkepad
naar de Engewormer en Bartelsluis (uit1638) in Wormer.
Ook de Nederlands Hervormde Jisperkerk (uit 1822), bekend van de concerten, is deze dag
open voor publiek, waar u het meubilair uit de 17de eeuw kunt bewonderen.
De 5 mei Bannetocht in Wormerland van ca. 26 km staat open voor fietsers, wandelaars,
scootmobiels, skeelers/skaters en andere niet-gemotoriseerde deelnemers. Deze Bannetocht
voert u langs de mooiste plekjes van de gemeente Wormerland. De puzzelprijsvraag is een
extraatje voor onderweg; vooral de kinderen, maar ook ouders zullen daar veel plezier aan
beleven. Dit jaar heeft woningstichting WormerWonen een speciale routekaart gemaakt, die
de deelnemers op de stempelposten kunnen raadplegen om te kijken hoever ze nog moeten.
De 5 mei Bannetocht heeft dit jaar als thema Monumentaal Wormerland. Naar aanleiding
van de verschijning van het boek “Monumentaal Wormerland” zal het 5 mei comité
Wormerland enkele van de monumenten langs de BevrijdingsBannetocht-route in het
zonnetje zetten. De gemeente Wormerland heeft vele monumenten en naast de kerken krijgen
ook de imposante pakhuizen langs de Zaan extra aandacht: van Mercurius, Koningsbergen,
Donau, Silo, Lassie, Batavia, Saigon, Bassein, Hollandia, Java naar de Geloof, Hoop en
Liefde. Deze indrukwekkende reeks van monumentale pakhuizen is een parel langs de Zaan
en in het onlangs heropende Café Batavia wordt een foto-expositie opgesteld over deze
monumenten aan de Zaan: Heden en verleden. Foto’s zijn van Jolanda Hoogendoorn en
Henk van het Loo.
In Wormer is de startplaats en stempelpost IJsvereniging Nova Zembla Dorpsstraat 214a.
Vanaf Nova Zembla gaat de nieuwe route nu over het Kerkepad richting Bartelsluis.
De Bartelsluis was vroeger voor boten de enige toegang vanaf de Zaan tot de Van Gelder
papierfabrieken. In 1972 is de sluis gedempt.
De Poelboerderij te Wormer is als vaste stempelpost van de Bannetocht ook dit jaar in de
route opgenomen. Hier kunt u weer genieten van de flora en fauna van Wormerland.
In Oostknollendam staat ook dit jaar weer de traditionele draaimolen van ‘Nova Vita’
klaar om voor de kinderen de nodige gratis rondjes te draaien. In het Dorpshuis kunt u zich
inschrijven en hier is tevens een stempelpost. De mooiste monumenten in Oostknollendam,
de bijzondere particuliere begraafplaats met koetshuis (uit1874) en het pakhuis
Koningsbergen, verdienen zeker uw aandacht tijdens het fietsen.
In Spijkerboor staat natuurlijk het fameuze Heerenhuis (uit 1787) open voor uw bezoek
en de innerlijke mens. Vergeet niet hier de oude seinmast te bekijken die vroeger de boeren
waarschuwde voor hoog water.
In het landelijke Jispersluis aan de Kanaaldijk staat er weer een traktatie op u te wachten.
Bij de binnenkomst van Neck in Wijdewormer (‘t Post-huijs) staat een muzikale verrassing
voor u klaar. In het dorpshuis kunt u zich inschrijven en is tevens de stempelpost.
In Jisp kunt u de Nederlands Hervormde kerk bezoeken die een vloer van grafzerken heeft.
Inschrijven en stempelen is in ‘De Lepelaar ’ op Molenpad 2.
Op een groot scherm worden foto’s van alle monumenten van Wormerland vertoond.
De Bannetocht voert door de vijf kernen van Wormerland: Wormer, Oostknollendam,
Spijkerboor, Wijdewormer/Neck en Jisp.
Starten kan vanaf 9.00 tot 14.00 uur (wandelaars tot 11.00 uur).
De tocht is gratis voor kinderen t/m 12 jaar; boven de 12 jaar betaalt u € 2.
Er kan gestart worden op onderstaande startplaatsen:
Wormer: IJsvereniging Nova Zembla, Dorpsstraat 214a
Oostknollendam: Dorpshuis, Dorpsstraat 95
Spijkerboor: ’t Heerenhuis, Starnmeerdijk 21
Wijdewormer/Neck: ’t Post-huijs, Tjadenweg 2
Jisp: De Lepelaar, Molenpad 2
De ‘innerlijke mens’ zal onderweg weer goed verzorgd worden en voor iedere deelnemer is
er weer een traditionele herinnering!
De expositie in Batavia is ook toegankelijk voor geïnteresseerden die niet aan de tocht mee
willen doen.
Verdere informatie over alle activiteiten is te verkrijgen bij de organisatie: 5 Mei Comité
Wormerland, tel. 642 4092.
Kijk ook op onze website www.bannetocht5mei.nl
 

 

 

 

Persbericht gemeente Wormerland

18 maart 2011

 

Woensdag 23 maart ‘Boomplantdag’ in Wormerland

Op woensdag 23 maart vindt in Wormerland de ‘Boomplantdag’ plaats. De Nationale Boomplantdag wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag van maart. 

Samen met twee klassen van basisschool Weremere (groepen 6 en 7) uit Wormer, in totaal 60 kinderen, worden 3 grote walnotenbomen geplant. Walnotenbomen zijn zeer goed in staat om fijnstof op te nemen en de lucht te zuiveren van CO2.

Deze grote bomen met kluiten van 1200 kg en een omtrek van 70 cm worden met behulp van een telekraan door wethouder Ronald Hendriks geplant. Dit gebeurt om 10:30 uur aan de Prins van Oranjestraat in Wormer. De bomen zijn afkomstig van Van de Berk Boomkwekerijen uit St. Oedenrode. De bomen zijn biologisch gekweekt. Op de kwekerij worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt.

De bomen zijn ook geschikt om als klimboom te gebruiken door de lage takken. Kinderen kunnen hier eventueel in klimmen, een heel avontuur tussen het bladerdek.

Naast de walnotenbomen worden op Boomplantdag ook ecologisch geteelde bollen en vaste planten en struiken geplant die waardevol en aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ramses de Vries, Communicatie Wormerland, tel. (075) 651 21 00

 

 

 


Ingestuurd op 10-12-2010

 

Iedere laatste Zondag van de maand vanaf 15.00 uur ( bij droog weer ) zal Martin van Birdlife met zijn getrainde roofvogels op de Meelzak in de Rijp laten vliegen.

Kijk voor meer info op http://www.birdlive.nl/agenda.php of op http://www.birdlive.nl/indexorg.php

 

 


Ingestuurd per mail op 18-11-2010

 

PERSBERICHT

18 november 2010

 

Deel je mooiste Wormer en Jisperwaterfoto’s met anderen!

Nieuwe website: www.wormerenjisperwater.nl

 

Vanaf vandaag kan iedereen de mooiste picknickplaatsen en wandel- en vaarroutes via de totaal vernieuwde website www.wormerenjisperwater.nl bekijken. Bezoekers van de website kunnen bovendien de mooiste foto’s uit het gebied met Google toevoegen aan de Googlemapskaart.

 

Uiteraard is op de nieuwe website ook actuele informatie over het project Wormer- en Jisperwater te vinden. Zo kunt u er algemene informatie over het project vinden en meer lezen over de vier deelprojecten: Baggeren, Recreatie, Onderzoek & Monitoring en Optimalisatie Graslanden. Ook kunt u op de site uw mening geven over ontwikkelingen in het gebied. Via de nieuwsberichten wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Verder is er op de homepage een Twitterfeed te zien (#_wjw) met de laatste tweets over het Wormer- en Jisperwater.

 

Kijk snel op www.wormerenjisperwater.nl en deel je ervaringen in het Wormer- en Jisperveld met anderen of verken het Wormer- en Jisperveld vanuit de luie stoel.

 

Over Wormer- en Jisperwater

Het project Wormer- en Jisperwater is erop gericht om de waterkwaliteit in het gebied te verbeteren en bodemdaling tegen te gaan. Dit om te voorkomen dat cultuurhistorische, landschappelijke en ecologische waarden verder aangetast raken.

Na de afronding van fase 1 is nu gestart met fase 2. Fase 2 bestaat uit de deelprojecten Baggeren, Recreatie, Onderzoek & Monitoring en Optimalisatie Graslanden. Op www.wormerenjisperwater.nl leest u er meer over.

 

 

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perswoordvoerder van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier via 0299-663366 of de perswoordvoerder van de gemeente Wormerland, tel. (075) 651 21 00.

 

 

 

 

Ingestuurd per mail op 5-11-2010

 

 

Energiescan van uw agrarisch bedrijf.

 

“Met energie vooruit”

 

Bedrijfsbezoek

- Jaarrekening

- Mogelijkheden duurzame energie

- Inventarisatie energieverbruikers

- Werking huidige maatregelen

- Quick wins

 

Rapportage

- Berekening geschatte energieverbruik

- Berekening energiebesparingen

- (Praktische) Adviezen

- Duurzame energie (SoGreen Nederland)

- Subsidiemogelijkheden

 

Besparing kan, met eenvoudige maatregelen, al honderden euro's per jaar zijn.

Met slimme investeringen kunnen de energiekosten een stuk forser om laag.

 

Prijs van de energiescan en de rapportage:

 

Bij ontvangst inschrijfformulier vóór 15 november 2010 €75,- voor energiescan en als optie € 25,- voor een dakscan voor de geschiktheid van daken op bedrijfsgebouwen voor zonnepanelen.

 

Bij ontvangst van het inschrijfformulier na 15 november 2010 zijn de kosten € 250,-

 

Initiatief van agrarische vereniging Water, Land en Dijken.

Uitgevoerd door  Agrarisch Adviesbureau Wijsman, accountantsbureau Alfa en Sogreen duurzame energie.

 

Contactpersoon:

 

 

Elle Groot
Projectleider Groen Blauwe diensten

 

Vereniging agrarisch natuur- en landschapsbeheer Water, Land & Dijken
Koemarkt 53-I, 1441 DB Purmerend
T: +31 (0)299 437 463
F: +31 (0)299 430 298
M:
e.groot@waterlandendijken.nl
Ik werk niet op vrijdag.

 


Ingestuurd per mail op 5-11-2010

 

Loket OVER Energie

 

Met buurt ambassadeurs de helpende hand bieden bij woningverbetering door energiebesparing voor particuliere woningeigenaren

 

Website: www.loketoverenergie.nl

Email: loket@loketoverenergie.nl

Tel: tot en met 8 november 2010:  Kees Wondergem, 06-212.70.636

Tel: na 8 november 2010: Jaap de Wit, 06-524.07.915

 

Het loket is tot stand gekomen door samenwerking tussen de lokale bedrijven Espiratie, M&O techniek, Van der Gragt onderhoud & beheer, gemeenten Oostzaan en Wormerland, Milieudienst Waterland.

 

Hoe werkt het:

 

U belt met het loket, of u bezoekt een buurtbijeenkomst die in uw buurt zal worden gehouden, of u houdt een bijeenkomst samen met een aantal buren en nodigt ook het loket uit. Op de bijeenkomst kunt u vragen stellen hoe uw huis energiezuiniger te maken en wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn.

 

Een goed hulpmiddel om te bepalen wat u kunt doen is een Energie Prestatie Advies. Voor dit advies is nog enige maanden een rijkssubsidie tot €200,- beschikbaar zodat het Energie prestatie Advies voor u in de meeste gevallen kostenloos kan worden opgesteld. Met dit advies krijgt u goed inzicht in wat u kunt doen om uw woning energie-efficiënter te maken. Het gaat om isolatie, ventilatie en installaties. Het Energie Prestatie Advies geeft een helder beeld van de kosten en besparingen.

 

Wilt u daadwerkelijk uw woning verbeteren dan helpt het loket u bij het verkrijgen van een exacte offerte, en geeft inzicht in de subsidies die aangevraagd kunnen worden.

 

Rijkssubsidies

De website www.meermetminder.nl toont informatie over o.a. HR++ glas en Duurzame Warmte.

 


Ontvangen op 31-10-2010
 

UITSLAGEN KLAVERJASSEN VOOR VERENIGINGEN

Plaats vereniging                                       Hoogste koppel

1.      STV                            10.706             Fred van Tiel en Ron Molenaar

2.      IJscl.Spijkerboor          9.948             Dick Beets en Pieter \Reijne

3.      Visclub ’t Pontje           9.788             Rie Bas en Jan Rotteveel

4.      Vrouwen van Nu          9.052             Leny Konijn – Gon Schermerhorn

5.      Sternéo                                     8.703             Klaas Reijne en Siem Buis

6.      Brandweer                    7.620             Piet Knegt en Piet Peek

7.      Ceres jeugd                   7.515          Peter Reijne en Wim Nieuwenhuizen

Wim viel in voor Rens Groot, die helaas ziek was.

Het was weer een gezellige avond met veel leuke prijzen ingekocht door Rie

Onze hartelijke dank daarvoor

 

 Ontvangen per mail op 9-10-2010

 

 

VERENIGING ZAANS ERFGOED 

 

Kunstwerk Van GelderPapierfabriek verbindt het verleden met het heden in Wormer

 

Geef uw voorkeur aan welk kunstwerk er komt.

 

De vijf ontwerpen zijn van 13 oktober tot 2 november tentoongesteld in de raadzaal van het Gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 in Wormer. Tijdens de openingstijden maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur; vrijdag van 8.30-16.00 uur en op dinsdagavond van 17.00-19.00 uur kan het publiek de kunstwerken bekijken en een voorkeur aangeven.

 

De Vereniging Zaans Erfgoed is in het bezit van zes gietijzeren kolommen uit de Van Gelder Papierfabriek die waarschijnlijk dateren uit het begin van de vorige eeuw. Deze kolommen zijn beschikbaar gesteld om als onderdeel te fungeren van een Kunstwerk. De Vereniging Zaans Erfgoed heeft kunstenaars opgeroepen een ontwerp te maken in het teken van de ‘Van Gelder Papierfabriek’. Uit 26 plannen heeft de jury bestaande uit: Burgemeester P.C. Tange, Van Gelder kenner J. Kingma, beeldende kunstenaars H.Schole en mw. M. Geluk en architect  C. Kruit  5 ontwerpen genomineerd. Met het meewegen van de voorkeur van het publiek bepaalt de jury welk kunstwerk daadwerkelijk wordt geplaatst in de omgeving waar eens de fabriek heeft gestaan.

 

De voormalige papierfabriek ‘Van Gelder’ is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Wormer. De geschiedenis gaat terug tot 1727, waarin oliemolen de Eendracht start met het vervaardigen van papier. Na het plaatsen van een stoommachine in 1845 is het bedrijf enorm gegroeid. In 1880 bestond het bedrijf uit 14 gebouwen, in 1905 uit 28 gebouwen en in 1928 zelfs uit 52 gebouwen. Na de tweede wereldoorlog ging het bedrijf langzaam bergafwaarts. In 1977 bood Van Gelder 730 arbeidsplaatsen. In 1981 is het concern failliet verklaard. Van het gehele fabriekscomplex is geen enkel gebouw gespaard gebleven. Veel inwoners uit Wormer en omgeving waren betrokken bij de Papierfabriek Van Gelder. Een kunstwerk uit deze arbeidzame tijd is dan ook zeker waardevol.

 

 

 

 


 

 

Persbericht gemeente Wormerland

14 september 2010

Wormerland op de bres voor koudetoeslag

 

 

 

De gemeente Wormerland wil inwoners met een minimuminkomen motiveren hun financiële problemen door de winterkou te melden, om ze zo mogelijk te helpen. Om dit meer draagkracht te geven heeft het college minister Donner gevraagd om een categoriale koudetoeslag toe te kennen. Dit om inwoners met een minimuminkomen nu en de komende jaren financieel tegemoet te komen.

 

De gemeente mag nu alleen op individuele gronden (beleid) een koude toeslag toekennen als er sprake is van extra kosten ten gevolge van bijzondere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een medische oorzaak. In de verzamelbrief van februari 2010 d.d. 23 februari 2010 en een brief aan de leden van de Tweede Kamer van 26 april 2010 heeft minister Donner laten weten dat er in het wettelijk kader van de WWB geen ruimte is voor het verstrekken van een ‘koudetoeslag’ in de vorm van categoriale bijzondere bijstand.

 

De energiebedrijven hebben inmiddels de eindafrekeningen verstuurd. Nu pas is in volle omvang duidelijk geworden wat de koude winter van 2009-2010 voor financiële gevolgen heeft. De meeste inwoners moeten een behoorlijk bedrag bijbetalen. Ook de termijnbedragen zijn verhoogd, waardoor de inwoners van onze en vele andere gemeenten de koude winter nog lang in hun portemonnee zullen voelen.

 

Het college van Wormerland heeft minister Donner per brief gevraagd alsnog een categoriale koudetoeslag toe te mogen kennen aan inwoners met een minimuminkomen. Niet alleen voor het afgelopen jaar, maar ook voor de komende jaren. De gemeenteraad heeft het college hiervoor met een motie op 31 augustus opdracht gegeven. De motie wordt aan alle gemeenteraden in Nederland verzonden. Dit om minister Donner gezamenlijk te overtuigen van de noodzaak om alsnog een categoriale koudetoeslag aan de bij ons bekende minima te verstrekken.

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Smit, beleidsmedewerker Werk en Inkomen  OVER-gemeenten, tel. (075) 651 21 00.

 

Bijlagen:

-       brief college Wormerland aan minister Donner d.d. 13-09-2010

-       brief aan leden van de Tweede Kamer d.d. 26 april 2010

-       verzamelbrief minister Donner d.d. 23 februari 2010

 

 

 
 
Ingestuurd per mail op 7-8-2010
 
Hallo Spijkerboorders,
Zat net gezellig op jullie website te kijken, ik weet ik had eigenlijk een paar honderd meter naar rechts gemoeten want daar is de prutmarathon bezig, maar ik krijg zo familie op bezoek, dus helaas.
Misschien is het een gek idee, en misschien ook wel niet, maar ik dacht dat het misschien handig was om ons Even voor te stellen wel zo fijn in kleine gemeenschap, en makkelijker dan overal een handje geven:-)
Wij, dat zijn Harm en Wanda, wonen sinds half juli in het prachtige Spijkerboor, origineel komen we uit Nederland maar we waren in België gaan samenwonen, en dachten daar het geluk gevonden te hebben, Harm met zijn eigen bedrijfje( hij moet dan ook nog veel heen en weer) en Wanda als steun daarbij en de computerfreak die alles voor Harm uitzoekt op het Net.
Maar na 2 jaar België begonnen we en vooral Wanda steeds meer te balen, onder andere door dat de moeder van Wanda 2 verkeerde operaties heeft ondergaan en daardoor nog maar weinig kan,en hopelijk herstel operaties voor de boeg heeft en zij dan haar moeder kan steunen  en dat is moeilijk als je 2,5/3 uur rijden  van je familie weg bent, en toen besloten we te gaan zoeken naar woonruimte en gelukkig kwamen we het adres op het Oudelandsdijkje tegen, en aangezien Wanda 25 jaar in Purmerend heeft gewoond was de keuze snel gemaakt.
We wonen hier nu iets langer dan een maand, en geloof me de hartelijkheid van de bewoners in deze korte periode is zo fijn, dat hebben we in de 2 jaar in België niet meegemaakt, dus eigenlijk maken jullie ons heel gelukkig zonder dat jullie dat in de gaten hebben, dank daarvoor.
Nou nu weten jullie iets meer van ons, behalve dan dat ons gezinnetje bestaat uit ons tweeën, 3 rottweilers (Max,Kimmy en Nouka) en een Tibetaanse Spaniel( Nikky)
Alleen moeten we nog kijken hoe we onze andere vriendjes hier krijgen want we hebben in België op ons weiland nog geitjes en een shetlander staan, dus hopelijk hebben we snel de informatie die nodig is om hun ook weer bij ons te krijgen en dan is ons gezinnetje weer compleet.
Tot ziens in de buurt,
Groetjes Wanda en Harm
 

Ingestuurd per mail op op 2-8-2010

·         De Spijkerboorder Gemeenschap organiseert 12 september een overtocht Enkhuizen – Stavoren. De verdere gegevens volgen later in het volgende Spijkerboortje. Als u interesse heeft kunt u u nu al opgeven. I.v.m. korting voor de boot graag opgeven vóór 5 september . Inlichtingen Jan Nat 075 641 1277 of jan.nat@versatel.nl

 


Ingestuurd per mail op 1-7-2010

Vier dagen feest in Oost-Knollendam !!

Traditioneel is er in augustus vier dagen feest rond het dorpsplein en in het Dorpshuis van Oost-Knollendam als Nova Vita haar verschillende spellen en hun prachtige kindermolen weer van stal halen. In de dagen ervoor is het altijd een drukte van belang voor de vrijwilligers van de dorpsvereniging, die in 2011 haar 90ste verjaardag hoopt te vieren. Opgericht in 1921 en nog steeds springlevend gehouden door een enthousiast bestuur en leden. Naast het uitgebreide programma voor deze dagen en altijd “de” start bij aanvang op vrijdagavond, zijn voor de kinderen. De kids mogen zich als eerste uitleven voor hun jaarlijkse kinderkermis. In de loop van de overige dagen zijn weer veel spelactiviteiten opgenomen en voor een ieder wat wils. Nova Vita draagt al jaren bij aan de saamhorigheid in Oost-Knollendam en speciaal op de zondagmiddag als de paarden weer komen en het aloude ringsteken weer plaats vindt. Dit spektakel brengt vele oud-inwoners en familieleden van buiten het dorp weer terug in Oost-Knollendam. Als het ware één grote reünie. Het buitengebeuren is een grote activiteit van Nova Vita met hun eigen spelletjes tent en de aloude kegelbaan met houten ballen en kegels. Naast deze activiteiten staan de Vrouwen van Nu met hun eigen snoeptent en komen o.a. de zweefmolen en viskraam weer naar het dorpsplein.

Om naast het buitenvermaak ook wat muziekondersteuning aan het geheel te geven is er  in het Dorpshuis gelegenheid om lekker naar muziek te luisteren of te dansen. Op vrijdagavond 13 augustus komt Henkie CD met zijn arsenaal aan muziekkeus. Zie ook www.henkiecd.nl

Op zaterdagavond 14 augustus komt de revelatie van de Noordhollandse kermissen KiNK. Deze band heeft zich ontwikkeld tot een geheel nieuwe generatie kermisband, zowel de bandpresentatie, de mooie lichtshow, goed geluid, het brede repertoire en de nieuwe manier van muziek maken. KiNK speelt de meest recente hits uit o.a. de 538 top 40, de TMF-dance chart, de TMF-super chart en de radio 3 mega top-50. Deze lijsten worden zeer nauwkeurig gevolgd zodat KiNK altijd de meest recente hits kan spelen.  Zie ook www.kinkmusic.nl

Op zondagmiddag 15 augustus speelt One Pair. Van folk tot dance en alles daartussen (Beatles, Stones, easy listening, hedendaags; Robbie Williams, Borsato, Froger, Jan Smit enz.) One Pair kan veel Hollands-talige feestmuziek spelen en wat Dick en Ton zelf erg leuk vinden is muziek uit "the seventies". Voor iedereen maakt One Pair gepaste muziek. Zie ook www.one-pair.nl

Op maandagavond 16 augustus speelt Well Done als afsluiting van deze feestdagen. Dé allround partyband voor elke gelegenheid. Zij spelen ( bijna ) alles wat u wilt horen. Dit alles wordt op een professionele wijze en door een prettig klinkende geluidsinstallatie ten gehore gebracht. Achteraf zult u zeggen:  Well Done ! Zie ook www.partybandwelldone.nl

Nova Vita en het Dorpshuis Oost-Knollendam wensen u veel plezier !!


ingestuurd per mail op 13-7-2010
 
Hallo,
 
zoals jullie volgens mij allemaal weten ga ik de komende weken met een mega gele camper door Frankrijk touren als reclamecampagne voor de ANWB.
 
We zullen hier veel foto's/filmpjes van maken en daarnaast zijn we te volgen via twitter - zie onderstaande link.
 www.twitter.com/helpendehandjes
 
Voor degene die het interessant vinden in de bijlage de preciese route die we af gaan leggen!
 
En woensdag 14 juli allemaal naar de Tour de France kijken! LET OP EEN GROTE GELE CAMPER die dag! De etappe naar Gap staan wij nl langs de kant en het is de bedoeling dat we door 'een nog te verzinnen ludieke actie' even goed in beeld komen! Hebben jullie nog ideeen - SMS het me door!
 
24 of 25 juli zullen we weer terug zijn!
 
Liefs,
Linda

 
 

Ingestuurd per mail op 1-6-2010
 

Wat hebben wij genoten!!!!

 

Ja, ik denk dat ik dat wel kan zeggen voor al diegenen die bij het  beach-volleybal waren.

We troffen het onwijs met het weer en het volley-veld lag er prachtig bij.

Er waren wel 9 teams  (allen met hun “eigen” t-shirt) en de sfeer was goed.

En wat hadden wij het best bij Sterneo! De catering was fantastisch. De muziek was erg gezellig en  hapjes volop.

Het aantal kilo’s kaas en worst dat uitgedeeld werd,  waren vele malen groter dan de prijzen die wij uitdeelden! Kun je nagaan. En dat allemaal voor nop!

Leuk dat er ook vele toeschouwers waren om de teams aan te moedigen.

Nee hoor, ik zal niet meer klagen als ieder evenement zo goed bezocht wordt als dit evenement.

Dus wat mij betreft,

Volgend jaar same time, same place!

 

Trudy Reijne

 

O ja, hier de uitslag (voor diegene die het weten wil):

 

1.     de boerenkamer

2.     zand erover

3.     de roestige boutjes

4.     de brandweer 2

 

De aanmoedigingsprijs ging naar het team Sterneo.

 

Ingestuurd per mail op 6-5-2010
 
Op de kanaaldijk 2 te Spijkerboor wordt er van eigenaar gewisseld.

 

Vanaf  juni 1992 is de Woefslaghoeve langzaam maar zeker tot ontplooiing gekomen.

Tot aan de dag van vandaag zijn er kampioen paarden/merries  gefokt en 2 gekeurde dekhengsten die hun sporen hebben uitgezet via hun prestaties en hun nageslacht.

Wij: de bewoners Martien Jacobs en Dithie Joos in gezamenlijkheid met hun  dochter Caitlin en haar echtgenoot Ton hebben prachtige jaren gehad op de Kanaaldijk.

Hun kinderen Mayra en Romy zijn er opgegroeid.

Martien en Dithie hebben door een scala van omstandigheden besloten om een andere/nieuwe weg in te slaan.

Deze beslissing heeft pijn gedaan maar heeft ook weer een nieuw gevoel voor de toekomst opgeleverd.

Vanaf 1 juni zullen nieuwe bewoners op de Kanaaldijk 2 hopelijk met veel plezier en inzet

verder gaan met hun paardenleven.

 

Hierbij willen wij alle buren bedanken voor de privacy, betrokkenheid en hun gastvrijheid..

We hebben hier volop genoten.

De afgelopen jaren hebben een plek in ons hart en dat bewaren we als herinnering.

 

Dank je wel, lieve mensen.

 

Martien, Dithie, Caitlin, Ton, Mayra en Romy en niet te vergeten de waakhonden.

 
9 april 2010
Darten in 't Heerenhuis
Links :Niels ( winnaar tournooi ) rechts :Erik Organisator  
 

 
U heeft wat gemist!

 

Wat heb ik gemist, zie ik u lezen.

Nou, de laatste editie van de dart-avond.

Hoe zo? Het was toch wel gezellig voorheen.

Ja heel gezellig, ook deze keer weer. Alleen komen er te weinig mensen.

En de jeugd maar klagen dat er zo weinig georganiseerd wordt op Spijkerboor.

Nu, als er iets is wat leuk is voor jeugd (en oudere jeugd) dan is het dit wel.

Maar ja, weer een evenement dat stopt. (Boerengolven doen wij dit jaar ook al niet meer).

Wat moet er gebeuren om mensen naar Spijkerboor te laten gaan?

De Spijkerboorder Gemeenschap geeft niet zomaar op met organiseren , maar het zou leuker zijn als wij ons werk ook terug zien in het enthousiasme van de inwoners.

Het volgende evenement is beachvolleybal.

Spijkerboor en Starnmeer kom in beweging!  En laten wij daar een groot feest van maken.

Lekker buiten en je spreekt weer eens mensen die je de hele winter niet gezien hebt.

“Place to be” is op het rijverenigingterrein van Sterneo.

Laat dit niet de laatste editie zijn.

 

Trudy Reijne

 

Ingestuurd in 2009

...Ronald en Guda...( verhuisd vanuit Spijkerboor naar Zweden )

 

Het is inmiddels al weer drie en een half jaar geleden dat wij naar Zweden verhuisd zijn.

We hebben er absoluut geen spijt van en zijn inmiddels al behoorlijk ingeburgerd. Na drie jaar Zweedse les praten we redelijk Zweeds mee. De uitspraak blijft echter een probleem, dus iedereen heeft al na 2 woorden door dat we geen geboren Zweed zijn, maar zolang ze ons verstaan zijn wij tevreden.

Guda heeft het agrarisch bedrijf van de vorige eigenaar van de boerderij overgenomen en is meteen  begonnen met een oud Zweeds schapenras, Gutefår. Hoewel de handel in Gutefår goed is, was het niet makkelijk werken met schapen met zulke grote horens. Dus inmiddels lopen er meest Texelaars in de rondte en hebben wij ook een paar koeien erbij. En natuurlijk paarden en ponies !

Ronald is weer achter de computer gekropen en werkt nu bijna volledig vanuit huis voor twee banken in Holland. Hij komt nog een of twee keer per jaar naar kantoor in Nederland, maar voor de rest is het thuis werken.

We hebben ook al diverse familieleden, vrienden en bekenden te gast gehad om te genieten van de rust en ruimte van Skåne (de zuidelijkste provincie in Zweden waar wij wonen) in ons speciaal daarvoor verbouwde gastenverblijf.

Omdat dit gastenverblijf de meeste tijd van het jaar leeg staat, willen we het gaan verhuren. Hiervoor hebben we een website gemaakt, www.vakantiehuisinzuidzweden.nl

En willen zo alle Spijkerboorders en omstreken de gelegenheid geven om ook te genieten van het land van ABBA en Pippi Langkous ,

Misschien tot ziens,

 

Guda en Ronald

 
Comments