De toneelvereniging


 
Info over de volgende uitvoering vindt u op:


en op Facebook:Lous en Martine Uitentuis, Kim Dekker, Bob van Brussel, Wim Nieuwenhuizen, Wouter Duyvis en Willy Groot staan op de planken. Martijn Jongens verzorgt het licht en geluid, Ester Sloten souffleert en de regie is in vertrouwde handen van Nel Stam-Koene.

De Spijkerboorder Toneelvereniging


Op zondag 30 september 1945, werd besloten om een toneelvereniging op te richten. Dat was heel gebruikelijk in die tijd van wederopbouw. De toneelverenigingen schoten als paddestoelen uit de grond. Het eerste bestuur werd gevormd door een gemêleerd gezelschap, te weten: de boer Cees Wiedijk als voorzitter, de bakker van spijkerboor Lammert Schipper als secretaris, de boer Jouk Deurman als penningmeester, brugwachter Van Leeuwen en de café-houdster Riek Knegt. De eerste toneelstukken werden in de boerderij van de voorzitter geoefend en in de kaasfabriek uitgevoerd.

 

De STV bleek een succes en dat is het gebleven dankzij de 45 enthousiaste leden die ieder jaar weer wonderen weten te verrichten. We spelen elk jaar in januari en februari een toneelstuk in het Heerenhuis te Spijkerboor en tot ons genoegen zijn de 5 voorstellingen en de generale repetitie voor kinderen tot op de laatste stoel bezet. Daarna gaan we steevast op tournee naar de Mieuwijdt in De Rijp.

 

Recycling zit in ons bloed. Wij zijn echte hergebruikers. Het is mooi om te zien dat van zolders en zelfs uit het eigen interieur stoelen, tafels, kasten, schilderijen en decoraties gehaald worden voor het decor. Maar we deinzen er ook niet voor terug om nieuwe materialen aan te schaffen die ertoe bijdragen dat het decor ieder jaar er weer prachtig uitziet.

 

Het huidige bestuur bestaat uit: Mariët Hartog (voorzitter), Annemarie Heerschop (secretaresse), Bob van Brussel (penningmeester), Wim Nieuwenhuizen (penningmeester) en Petra Maas (lid).

 

Secretariaat Spijkerboorder Toneelvereniging

Annemarie Heerschop

Bellesloot 25

1483 XA De Rijp

telefoon 0299-673177

 

Oproep

 
Spijkerboorder Toneelvereniging zoekt pruiken en brillen

 

STV is op zoek naar pruiken en brillen. Het maakt niet uit welk model en welke kwaliteit, maar wij willen graag een collectie opbouwen die wij kunnen gebruiken voor allerlei toneelstukken.

Natuurlijk voor het goede doel gratis en voor niks. Je maakt ons er verschrikkelijk blij mee!

 

Alvast waanzinnig bedankt!


Toneel 2014

toneel 2014Toneel 2013

toneel 2013De Spijkerboorder Toneelvereniging


Toneel 2012


Toneel 2012Toneel 2011 
 
 

 


 Toneel 2010
 

Fotograaf Deen van Meer

 
 Bovenstaande foto's zijn gemaakt door: 
Deen van Meer
theatre photographer
In Beeld vof

 Toneel 2009

Toneelvereniging Spijkerboor 2009Comments