|Spellenclub Sint-Truiden|

Je kan toch niet altijd tv-kijken? Een goed en origineel spel is een fijn alternatief!Klinkt het volgende herkenbaar? Veertig zenders op de kabel en niets interessant op tv? Dikwijls is het fijner om gezellig rond de tafel te zitten dan aan de beeldbuis te blijven zappen. Een goed gezelschapsspel is dan ook de ideale lijm om iedereen samen te houden.

Maar wàt speel je dan?

Het ene spel zijn we beu gespeeld, voor het andere zijn we met z’n allen te groot. Dan toch maar voor tv zitten? …

'Moderne' gezelschapsspellen

Spellenclub Sint-Truiden wil iedereen (volwassenen, jeugd vanaf 16 jaar en gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar) die interesse heeft laten kennis maken met de nieuwe generatie bord- en kaartspellen. Deze nieuwe generatie spellen vormt een plezante uitdaging voor jong en oud. Natuurlijk hoef je niet door alle spelregels te ploeteren: ervaren spelers leggen je die graag uit en helpen je op weg.

Wat is dan precies een modern gezelschapsspel?

Een spel waar je voor een groot stuk zelf kan kiezen wat je doet. Een spel waarmee iedereen tot het einde meedoet. Een spel waarbij ieders winstkansen tot het einde openblijven. Een spel waar je medespelers een belangrijker rol spelen dan je zelf zou willen. Een spel waarin ook volwassenen uitdagingen en spelplezier vinden. De titels van de spellen zijn meestal (nog) niet zo gekend bij het grote publiek. Toch zijn er van de toppers zoals 'Kolonisten van Catan' en 'Carcassonne' wereldwijd al enkele miljoenen exemplaren verkocht.

Dat impliceert dus ook dat oudere klassiekers als Monopoly, Risk, Scrabble, Schaak of Stratego in onze club niet op tafel komen. Bij ons beleef je wél relatief nieuwe spellen als: Azul, Orléans, Everdell, Pandemie, Wingspan, Splendor, Clever, Agricola, King of Tokyo, Puerto Rico, Tzolk’in … en nog zo veel meer. De gezellige sfeer krijg je er zo bij. Want hoewel je steeds mag spelen om een spel te winnen, primeert in onze club toch het samenspelen en het spelplezier!

Spelavonden

Spellenclub Sint-Truiden organiseert maandelijks twee spelavonden: telkens op de eerste en de derde vrijdag van de maand

Alle nodige gegevens (locatie, data, startuur) vind je in onze agenda.

Iedere spelavond worden er enkele nieuwe spellen -zowel eenvoudige kaart- of bordspellen, als meer complexe spellen- voorgesteld en uitgelegd. Zo leer je op een aangename manier nieuwe spellen kennen. Ben je al een meer ervaren speler op zoek naar medespelers, dan ben je uiteraard evenzeer welkom. Breng gerust je favoriete spellen mee.

(extra informatie)

Kom gerust een kijkje nemen

en schuif mee aan tafel voor een gezellige avond speelplezier!

Inschrijven is niet verplicht, maar -omwille van praktische redenen- vragen we om ons bij voorkeur vooraf te melden dat je komt (contact), zodat we een beetje kunnen inschatten hoeveel volk we mogen verwachten. Zo kunnen we de spelkeuze en de tafelschikking beter afstemmen op de aanwezige spelers.

De meeste spellen zijn geschikt voor spelers vanaf 12-14 jaar (afhankelijk van de spelervaring).