Начална страница

    Добре дошли в сайта на специалността "Екология и опазване на околната среда" при ШУ "Епископ Константин Преславски". 
    Тази специалност позволява на студентите да учат заедно в лаборатории и аудитории, да участват в експедиции и полеви наблюдения, за да се научат да разбират как живеят животните, растенията и микроорганизмите; как взаимодействат помежду си и с обкръжението си, за да формират популации, съобщества и екосистеми; как тези системи се развиват; как им влияе човешката дейност и какво може да направим, за да ги запазим и да им осигурим устойчиво бъдеще.
    В този сайт може да се запознаете с нашата учебна и изследователска дейност, да разгледате нашите галерии от снимки и репортажи, да използвате представените материали, за да научите нещо повече или просто да задоволите любопитството си.
Можете да ни намерите и в страницата ни във Фейсбук - Катедра "Биология"

Новини

  • РИОСВ и студенти от Шуменски университет обновиха гора срещу ерозия Над 60 декара дъбова гора обновиха еколози от РИОСВ и студенти от ШУ "Еп.Константин Преславски", след като лесовъдите от ДГС-Преслав установиха, че заради сушата прихващането на младите фиданки не е добро. Повече може да прочетете тук.
    Публикувано от 19.11.2019 г., 8:10Катедра Биология
  • 7-ма студентска научна конференция "Екология и околна среда" Имаме удоволствието да Ви поканим на 7-ма студентска научна конференция "Екология и околна среда", която ще се проведе на 20 Април 2019 г. в ШУ "Епископ Константин Преславски". Пленарен доклад ще бъде представен от д-р Мариан Тудор (университет Ovidius, Румъния) на тема "The Blotched Snake (Elaphe suaromates): An untold story regarding its biology, ecology and life history".
    Публикувано от 11.04.2019 г., 10:19Катедра Биология
  • Отбелязване на Часът на Земята Деветдесет деца, ръководители и доброволци от Скаутски клуб "Мадарски конник" гр. Шумен и Скаутски клуб "Компас" гр. Варна отбелязаха Часът на Земята – 31 март 2019 г. с проект "Горска лаборатория". Участниците, разделени по групи преминаха по различни маршрути от територията на Природен парк "Шуменското плато" и направиха измервания на температурата на въздуха и почвата. С участието на доц. д-р Дарина Бъчварова от катедрата по Биология на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" децата се запознаха с флората и фауната на Природния парк и биологията и екологията на най-масовите представители на растителния и животински свят. Събраха проби от почвата и различни водоизточници, които след това изследваха в импровизираната горска лаборатория, организирана в близост до пещерната система "Хан Крумови порти ...
    Публикувано от 11.04.2019 г., 9:56Катедра Биология
Показани са 1 - 3 публикации от 18. Вижте още »

Подстраници (1): Практики
Comments