Начална страница

    Добре дошли в сайта на специалността "Екология и опазване на околната среда" при ШУ "Епископ Константин Преславски". 
    Тази специалност позволява на студентите да учат заедно в лаборатории и аудитории, да участват в експедиции и полеви наблюдения, за да се научат да разбират как живеят животните, растенията и микроорганизмите; как взаимодействат помежду си и с обкръжението си, за да формират популации, съобщества и екосистеми; как тези системи се развиват; как им влияе човешката дейност и какво може да направим, за да ги запазим и да им осигурим устойчиво бъдеще.
    В този сайт може да се запознаете с нашата учебна и изследователска дейност, да разгледате нашите галерии от снимки и репортажи, да използвате представените материали, за да научите нещо повече или просто да задоволите любопитството си.
Можете да ни намерите и в страницата ни във Фейсбук - Катедра "Биология"

Новини

  • Наши колеги уловиха змия с рекордни размери за България Змия от вида Голям стрелец с рекордна дължина от 203 см, бе уловена от екип учени и студенти от БАН, Софийски и Шуменски университет.
    Публикувано от 11.03.2018 г., 13:26 ч.Катедра Биология
  • Оценка на съвместната работа на ФПН и Ботаническа градина, гр. Варна Проф. Чипев връчи поздравителен адрес от името на Факултета по природни науки на директора на Ботаническата градина, гр. Варна. Факултетът има договор с нея за съвместна работа и провеждане на студентски практики.
    Публикувано от 25.08.2017 г., 9:25 ч.Катедра Биология
  • Четвърти международен ден на очарованието на растенията На 18 май 2017 г. в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" се проведе четвъртия международен "Ден на очарованието на растенията", организиран от Факултета по природни науки. Той бе отбелязан с изложба от рисунки и постери, кулинарна изложба с ястия от лечебни растения и дегустации на напитки от екзотични и малко познати видове чай и кафе. Участие взеха много ученици, студенти и преподаватели, а най-добрите бяха отличени с награди.        
    Публикувано от 29.05.2017 г., 13:44 ч.Катедра Биология
Показани са 1 - 3 публикации от 14. Вижте още »

 
Подстраници (1): Практики
Comments