Добре дошли в сайта на специалността "Екология и опазване на околната среда" при ШУ "Епископ Константин Преславски". 
    Тази специалност позволява на студентите да учат заедно в лаборатории и аудитории, да участват в експедиции и полеви наблюдения, за да се научат да разбират как живеят животните, растенията и микроорганизмите; как взаимодействат помежду си и с обкръжението си, за да формират популации, съобщества и екосистеми; как тези системи се развиват; как им влияе човешката дейност и какво може да направим, за да ги запазим и да им осигурим устойчиво бъдеще.
    В този сайт може да се запознаете с нашата учебна и изследователска дейност, да разгледате нашите галерии от снимки и репортажи, да използвате представените материали, за да научите нещо повече или просто да задоволите любопитството си.
Можете да ни намерите и в страницата ни във Фейсбук - Катедра "Биология"

Новини

  • Четвърти международен ден на очарованието на растенията На 18 май 2017 г. в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" се проведе четвъртия международен "Ден на очарованието на растенията", организиран от Факултета по природни науки. Той бе отбелязан с изложба от рисунки и постери, кулинарна изложба с ястия от лечебни растения и дегустации на напитки от екзотични и малко познати видове чай и кафе. Участие взеха много ученици, студенти и преподаватели, а най-добрите бяха отличени с награди.        
    Публикувано от 29.05.2017 г., 13:44Катедра Биология
  • V-та студентска научна конференция "Екология и околна среда" Имаме удоволствието да Ви поканим на V-та студентска научна конференция "Екология и околна среда" - Покана, която ще се проведе на 21 и 22 Април 2017 г. в ШУ "Епископ Константин Преславски".
    Публикувано от 6.02.2017 г., 2:04Катедра Биология
  • ІV студентска научна конференция "Екология и околна среда" На 22 април започна ІV студентска научна сесия "Екология и опазване на околната среда". Тя бе открита от проф. д-р Цветеслава Игнатова-Иванова, ръководител на катедра "Биология". От името на ректорското ръководство, приветствие и поздравление към участниците поднесе доц. д-р Константин Константинов, заместник ректор на ШУ "Еп. Константин Преславски.След традиционни музикални изпълнения на ученици, ІV СНК "Екология и опазване на околната среда" започна с пленарен доклад на тема „Връх Фалакрон – една естествена ботаническа градина в риск“, изнесен от д-р Асен Асенов, куратор на Хербариума на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”.Сесията  продължи със заседания в три секции: "Екология и опазване на животните", "Околна среда и здравеопазване, образование и технологии" и "Екология и опазване на растенията ...
    Публикувано от 9.06.2017 г., 14:13Катедра Биология
Показани са 1 - 3 публикации от 12. Вижте още »