Geboren 1949 in Belgie maar sinds zijn 4e jaar woonachtig in het mooie dorpje Rozendaal bij Arnhem. Na een korte bosbouw opleiding is hij met zijn Surinaamse vrouw en twee zoontjes vertrokken naar het tropische en toen nog Nederlandse Suriname.

Via een kennis kwam hij in aanraking met  de Bruynzeel Houtmaatschappij en werd vrijwel direct aangenomen als assistent/bedrijfsleider op de Bosexploitatie Patamacca een gebied van ruim 100.000 ha, waar toen een zeer geselecteerde kap plaatsvond van maar enkele hardhoutsoorten en zachtere schilhoutsoorten die gebruikt werden voor de triplexfabricage

Door dag in dag uit het oerwoud te doorkruisen met 8 medewerkers, meest van Indiaanse afkomst, leerde hij ruim 100 houtsoorten op stam herkennen. Ook niet commerciële houtsoorten zoals Letterhout, ( toen zwaar beschermd), IJzerhart en Satijnhout werden in de prospectie meegenomen.

Nadat Bruynzeel door de Surinaamse staat werd overgenomen, werd hij zelfstandig ondernemer, met eigen hout kap vergunningen. Hij bleef hout  leveren aan Bruynzeel en diverse andere zagerijen.

In 1980 is het hele gezin na de eerste staatsgreep met weemoed vertrokken uit Suriname. In 1985  is hij  met Specialhardwoods  gestart met de verkoop van Tropische hardhoutsoorten en gezaagd fineer voor antiek restauratie. Nu heeft hij ruim 20 jaar ervaring en met veel Antiekrestaurateurs als vaste klant in Nederland, Duitsland en de UK.


     
        Swietenia Mahogany uit SurinameBorn in 1949 in Belgium but since ?