Hvad er en special container?

For de fleste af os, er en container noget som blot bruges når man har en masse bygge affald der skal bortskaffes, eller når større mængder af ting skal transporteres rundt på havene. Men er du klar over at der faktisk findes et hav af special containere, som opfylder en lang række meget specifikke funktioner? Alt lige fra et mobil klasselokale til beboelses eller omklædningsfaciliteter. Inde på http://www.dtvtransition.org/special-container-en-loesning-alle/ er der nævnt et par eksempler, men lad os prøve at kigge på nogle af de mange spændende muligheder som der faktisk er i en container.

Et mobil Køkken

Et eksempel på en special container kan være et mobil køkken. Forestil dig et luksus køkken på et mindre hotel, bygget ind i en standard 20ft container? Et køkken du blot læsser på en lastbil og køre derhen hvor du har brug for det? Det er lige præcis hvad et mobilkøkken er, og en virkelig brugbar løsning for dem som har brug for at lave mad, hvor der ellers ikke var muligt, eller som et supplement til et eksisterende køkken. Det sidste var noget som jeg selv oplevere for et par måneder siden, da jeg hjalp med at få stablet et større arrangement på benene hos en mindre kro. Det endte med at komme langt flere tilmeldinger til arrangementet end vi havde forudset, og der ville være umuligt for det eksisterende køkken at kunne lave mad til så mange. Vi overvejede derfor at flytte det hele til et andet sted, men var ikke meget for det, da resten var helt perfekt. Løsningen blev derfor et mobil køkken, som kunne supplere det eksisterende køkken, og dermed gled hele arrangementet som smurt.


Midlertidigt serverrum i en container

Et andet eksempel på en special løsninger baseret på en container, er det mobile serverrum. En mindre IT virksomhed som tilbød webhosting, stod og skulle renovere deres faciliteter, og manglede dermed et sted til opbevaring af de mange servere som de brugte til deres kunders hosting løsninger. Renoveringen ville tage omkring 3 måneder, og hvilket ville have kostet dem, størstedelen af deres kunder. Løsningen blev derfor at få lavet en special container, med ekstra sikkerhed og indbygget køleenheder, som kunne rumme alle serverne indtil den nye bygning stod færdig. 6 styk kasse containere blev koblet sammen og ombygget til en serverpark, og 2 uger senere, var de klar til at kunne flytte alle deres computere over i den nye server container. Dermed var kundernes webhotel og hosting sikret. Læs mere om dette projekt på http://webserverhosting.biz

Skurvogn til byggepladser

Hos mange byggepladser er det vigtigt at de ansatte har et sted at sove. Ofte arbejder de i en del af landet, end hvor de bor, og med de høje hotelpriser vi har nu om dage, kan det hurtigt blive dyrt. Derfor er mange byggepladser gået over til at bruge special containere, i form af en mobil skurvogn. En sådan skurvogn indeholder borde, senge, skabe og hvad der ellers er brug for i en midlertidig bolig. Den er nemme at transportere, så når bygge projektet er færdigt, flyttes de blot hen til hvor man så skal i gang med et nyt projekt. Kan kan stables, så man på den måde spare en masse grundplads og de er utrolig holdbare. Alt sammen nogen som er med til at gøre dem utrolig populære og dermed ofte benyttet i forskellige bygge opgaver.
Udover disse få eksempler findes der et hav af special løsninger, som alle er baseret på en standard 20 eller 40 fods container. Alt lige fra beboelse til opbevaring eller messestande. Der er nærmest kun ens fantasi som sætter grænser for hvad en sådan special container kan bruges til. Containere er nemme at arbejde med, og billige at fremstiller, hvilket gør at de er helt perfekte til den her slags opgaver. Derudover er de mobile, holdbare og kan derfor bruges i mange år efter man har købt en.

Special container - isoleret løsning til transport at ting