FTIAKSE KAI ESY RADIOFWNO

AKOLOY8A TA PARAKATW

 

Chat Button Animated

 

Τι προγράμματα χρειάζομαι;

κάνετε κλικ, θα ανοίξει το Winamp ή ο Real Player. Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα θα ακούσετε το ραδιοφωνικό μας πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

Αν δεν έχετε το Winamp, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το site Winamp.com.

 • Είμαι παραγωγός. Τι προγράμματα χρειάζομαι για να κάνω εκπομπή;  1. Καταρχήν πρέπει να έχετε λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows (95, 98, 2000, XP ή Vista).
  2. Πρέπει να έχετε μια πρόσφατη έκδοση του Winamp από το site www.winamp.com. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έκδοση 3 του Winamp ΔΕΝ θα δουλέψει.
  3. Πρέπει να κατεβάσετε το DSP Plug-In for Winamp που θα βρείτε εδώ (δεξί κλικ > Save Target)

 • Πόσο γρήγορη σύνδεση πρέπει να έχω;  Το streaming γίνεται στα 24kbps, επομένως θεωρητικά μια "αργή" σύνδεση των 33.6 kbps θα ήταν αρκετή. Όμως στην πράξη, αυτή η ταχύτητα δεν είναι επαρκής, μια και ταυτόχρονα με το streaming κάνουμε και άλλες δουλειές (βλέπουμε emails, επισκεπτόμαστε άλλα sites κλπ).

  Επομένως, τόσο για τους ακροατές, όσο και για τους παραγωγούς, η προτεινόμενη ταχύτητα για λειτουργία χωρίς διακοπές είναι στα 56 kbps.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν κάνετε εκπομπή, μην χρησιμοποιείτε προγράμματα που χρησιμοποιούν εντατικά το δίκτυο (πχ προγράμματα file sharing, peer-to-peer κλπ). Πιθανότητα θα δημιουργήσουν διακοπές στους ακροατές.

 • Είμαι παραγωγός. Πως εγκαθιστώ και ρυθμίζω το DSP Plug-In;   

  Βήμα 1: Εγκατάσταση του DSP plug-in

  Καταρχήν τρέξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του DSP Plug-In. Πιο πάνω περιγράφεται από που θα το κατεβάσετε. Είναι ένα αρχείο .exe. Το τρέχετε και εγκαθίσταται μόνο του, πολύ εύκολα κι απλά :)


  Βήμα 2: Ανοιγμα του DSP plug-in

  Ανοίξτε το Winamp και κάντε δεξί κλικ πάνω στο κύριο παράθυρο. Στο μενού που θα βγει, πηγαίνετε Options > Preferences  Από τη δεξιά μπάρα επιλέξτε "DSP / Effect". Στη δεξιά στήλη επιλέξτε
  NullSoft SHOUTcast Source DSP
  Πατήστε το κουμπί "Configure Plug-In" στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να εμφανιστούν οι καρτέλες του DSP.
  Βήμα 3: Καρτέλα Input

  Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μικρόφωνο, επιλέξτε
  Input Device: Winamp
  και πηγαίνετε στο επόμενο βήμα.  Για να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο, επιλέξτε

  Input Device: Soundcard Mix
  Input Settings: 44.100Hz, Stereo
  Mic Input: Microphone

  Music Level: -1 dB
  BG Music Level: -8 dB
  Mic Level: -1 dB
  Fade Time: 1000ms  Πατήστε το κουμπί Open Mixer. Αυτό ανοίγει 2 παράθυρα, εσείς επιλέξτε το Record Control. Πηγαίνετε στο μενού Options > Properties και τσεκάρετε την επιλογή Stereo Mix. Μπορεί να την βρείτε και ως What U Hear, Sound Out, Mixed Output, Record master, wave out mix, mixer κλπ.  Πατήστε ΟΚ. Κάντε Select την μπάρα Stereo Mix που τσεκάρατε πριν λίγο. Η ένταση της μπάρας, είναι και η ένταση του stream που φεύγει προς τα έξω. Μην το βάλετε τέρμα, αρκεί ένταση γύρω στα 3/4.  Στο παράθυρο Play Control που έχει επίσης ανοίξει, σιγουρευτείτε πως το μικρόφωνο δεν είναι Mute. Δοκιμάστε από το Advanced του μικροφώνου να του δώσετε και ένταση +20 dB.

  Κλείστε τα παράθυρα Record & Play Control.


  Βήμα 4: Καρτέλα Encoding

  Επιλέξτε
  Encoder Type: MP3 Encoder
  Encoder Settings: 32kbps, 22.050kHz, Mono  Βήμα 5: Καρτέλα Output

  Συμπληρώστε:
  Address: 64.20.43.94
  Port: 9850
  Password: Αυτό που θα εμφανιστεί στη σελίδα του σταθμού (μέσα σε ειδικό πλαίσιο), όταν εγκριθεί η αίτησή σας να γίνετε παραγωγός.  Πατήστε το κουμπί YellowPages και συμπληρώστε
  Description: όνομα παραγωγού (πχ Jorge)
  URL: http://www.musicheaven.gr
  Genre: Various
  Αφήστε κενά τα πεδία AIM, ICQ & IRC.
  Τέλος, τσεκάρετε τα Make this server public, Enable Title Updates και τα δύο πεδία Auto.  Βήμα 5: Απενεργοποίηση Ηχων Chat & Windows

  Ότι ακούγεται από τα ηχεία του PC σας θα βγαίνει έξω ως ραδιοφωνικό σήμα. Επομένως πρέπει να κλείσετε τους ήχους των Windows και του Chat του MusicHeaven.
  Για να κλείσετε τον ήχο του Chat, μπείτε στο Chat και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ήχοι > Απενεργοποίηση όλων
  Για να απενεργοποιήσετε τους ήχους των Windows, πηγαίνετε Control Panel > Sounds και απενεργοποιήστε τους όλους. παίζει.

  Βήμα 6: Έναρξη Εκπομπής & χρήση Μικροφώνου

  Όταν είστε έτοιμοι με όλα τα παραπάνω, πατήστε το κουμπί Connect (καρτέλα Output) για να συνδεθείτε στον server και να ξεκινήσετε. Καλό θα είναι από πρίν να έχετε φτιάξει μια playlist στο Winamp, η οποία ήδη να παίζει.

  Αν χρησιμοποιείτε μικρόφωνο, πηγαίνετε στην καρτέλα Input. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Push To Talk για όση ώρα θέλετε να μιλήσετε. Αν θέλετε να έχετε ενεργοποιημένο το μικρόφωνο για αρκετή ώρα, πατήστε το Lock.

 • Είμαι παραγωγός και έχω πρόβλημα με το μικρόφωνο  Το μικρόφωνο δουλεύει, αλλά ακούγεται πολύ χαμηλά ακόμα και αν το βάλω στο τέρμα.
  Ανοίξτε το Volume Control και στην καρτέλα Play επιλέξτε Options > Advanced. Αυτό θα ενεργοποιήσει το κουμπί Advanced κάτω από τη μπάρα του μικροφώνου. Πατήστε το κουμπί και τσεκάρετε την επιλογή: Mic. Enable +20 microphone boost

  Το μικρόφωνο είναι πολύ χαμηλά, ακόμα και με την προηγούμενη ρύθμιση.
  Πηγαίνετε στην καρτέλα Record του Volume Control και αυξήστε την ένταση του Stereo mix. Ταυτόχρονα θα δυναμώσει και η μουσική, επομένως πηγαίνετε στο DSP, στην καρτέλα Input και χαμηλώστε το Music Level.

  Το μικρόφωνο είναι πάντα ενεργοποιημένο, ότι και να κάνω, ενώ δεν ακούγεται μουσική.
  Υπάρχουν κάποιες USB webcams με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Κλείστε την.

  Δεν δουλεύει το μικρόφωνο.
  Ίως είναι τσεκαρισμένο το Mute στο παράθυρο Play του Volume Control. Ίσως το μικρόφωνο να έχει κάποιο on/off κουμπί. Ή ίσως δεν το έχετε βάλει στην σωστή υποδοχή στο PC

 • Είμαι παραγωγός και δεν μπορώ να συνδεθώ  Είτε είναι συνδεδεμένος κάποιος άλλος παραγωγός, είτε ο server χρειάζεται επανεκκίνηση. Για να επανεκκινήσετε τον server:

 • Ο ήχος έχει διακοπές  Αν κάποιος ακροατής διαμαρτυρηθεί για διακοπές, το πιθανότερο είναι οτι είτε ο παραγωγός, είτε ο ακροατής έχουν κάποιο άλλο πρόγραμμα που τους δεσμεύει ταχύτητα επικοινωνίας (πχ κάποιο πρόγραμμα file-sharing ή κάποια webcam), το οποίο θα πρέπει να κλείσει.

 • Είμαι παραγωγός και θέλω να μάθω περισσότερα για το Shoutcast  Διαβάστε σχετικά άρθρα:
  http://www.errorfm.com/djfaq.htm
  http://www.gentoo.org/doc/en/shoutcast-config.xml
  http://forums.winamp.com/showthread.php?s=&threadid=70403
  http://forums.winamp.com/forumdisplay.php?forumid=140

 • ρέπει να είμαι στο Chat όταν κάνω εκπομπή;  Απαραίτητα. Πρέπει να δίνετε τη δυνατότητα στους άλλους παραγωγούς, τους διαχειριστές και τους ακροατές να επικοινωνούν άμεσα μαζί σας, είτε για τεχνικά προβλήματα, είτε για τροποποίηση του προγράμματος, είτε για άλλα ζητήματα. Επομένως ΠΑΝΤΑ όταν κάνετε εκπομπή πρέπει να είστε στο Chat

 • Που είναι ο κωδικός σύνδεσης;  Αφού εγκρίνουμε την αίτησή σας και γίνετε παραγωγός, στη σελίδα του σταθμού θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο κειμένου που βλέπουν μόνο οι παραγωγοί. Εκεί θα βρείτε τόσο τον κωδικό που βάζετε στο Shoutcast του Winamp για να συνδεθείτε, όσο και επιπλέον δυνατότητες.

 • Είμαι παραγωγός και βλέπω οτι δεν έχω πολλούς ακροατές. Τι μπορώ να κάνω;  Εννοείται πως για να έχετε πολλούς πιστούς ακροατές θα πρέπει να κάνετε καλές εκπομπές. Πέρα όμως από αυτό, πρέπει να ενημερώνετε ΣΥΧΝΑ τον κόσμο οτι κάνετε εκπομπή. Μην έχετε την εντύπωση πως επειδή κάνετε ΤΗΝ εκπομπή, θα έχετε και ακροατές. Όχι. Θα πρέπει να την "διαφημίσετε".

  Αυτό το κάνετε με 2 τρόπους.

  1. Καταρχήν δημιουργείτε στο Forum μια συζήτηση, αποκλειστικά για την εκπομπή σας, με τίτλο [Όνομα Παραγωγού On Air: Μηνύματα], πχ "Jorge On Air: Μηνύματα" (ΠΡΟΣΟΧΗ: ο τίτλος της συζήτησης πρέπει να είναι αυτής της μορφής, διαφορετικά θα διαγράφεται από τον διαχειριστή)
  2. Όποτε κάνετε εκπομπή, πρέπει να είστε στο Chat, ώστε να έχετε άμεση επαφή με τους ακροατές, να σας ζητούν τραγούδια, να παίρνετε αφιερώσεις και να τις λέτε στον αέρα κλπ. Στο Chat, κάθε λίγο και λιγάκι, φροντίστε να κάνετε copy-paste τη διεύθυνση του σταθμού, ώστε όσοι κουβεντιάζουν, να μπουν να ακούσουν την εκπομπή σας.

 • Μπορώ να κάνω εκπομπές σε ώρες που είναι ελεύθερες;  Στην κεντρική σελίδα του σταθμού, υπάρχει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Όπως θα έχετε δει, κάποιες ώρες είναι κενές. Αν είστε παραγωγός, μπορείτε σε αυτές τις κενές ώρες να κάνετε επιπλέον εκπομπές. Δε χρειάζεται να παίρνετε την άδεια από τον συντονιστή του σταθμού. Απλά μπείτε και ξεκινήστε! Βεβαιωθείτε όμως πρώτα μήπως υπάρχει άλλος παραγωγός που κάνει εκπομπή.

 • ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 •        

 • HOW TO SETUP YOUR OWN INTERNET RADIO STATION!

  You can start your own internet radio station and be listed on the SHOUTcast.com Radio Station directory in two ways. Based on your level of technical expertise and the tools available to you, you may wish to either setup your own server, or find a hosting solution from a third party.


   

  Broadcasting through a third-party server or stream hosting solution: Using Winamp with the SHOUTcast Radio DSP Plug-in

  If you would like to start your own internet radio station without the hassle of running your own server this is the solution for you. You can host your radio broadcast through a willing third party that will handle the actual streaming for you, leaving you to only worry about what you want to play on your internet radio station! You can search the Internet for the streaming host solution that fits you needs and your budget. You can get more information about what type of streaming host solution is right for you on the SHOUTcast forums.


   

  Once you have a streaming host in place, you can use the Winamp media player along with the SHOUTcast DSP plug-in to start broadcasting. This plug-in is responsible for sending the audio source feed of your internet radio station to your streaming server, from where it is broadcasted out to your listeners.


   

  Instructions - Windows


   

  1. Download Winamp by going to the Winamp site.

  2. Download the SHOUTcast Radio DSP plug-in for Winamp. The DSP plug-in is available here.

  3. Once you have downloaded the SHOUTcast Radio DSP plug-in, close Winamp if its already running and double-click the installer file that you downloaded in step 2 above, and follow the onscreen instructions to install.

  4. Start Winamp and open Preferences (CTRL-P) and click on the DSP/effects subcategory under the Plug-ins tree. See below for example:


   

  5. Once you have the SHOUTcast Radio DSP plug-in setup and properly configured, it will broadcast whatever is currently playing on Winamp on your internet radio station in real time!Please refer to the README that comes with the DSP installer for more instructions on how to use the SHOUTcast Radio DSP, including how you can chose whether to make your station public (i.e., list on the SHOUTcast Radio directory).


   

  Instructions - Unix, Linux & MAC OSX

  Not a Windows or Winamp user? Don't worry, we've got you covered! For our advanced users on Mac OS X, Linux and Unix, the UNIX/Linux version of the SHOUTcast Radio DSP permits input from a soundcard in addition to MP3 files on disk. Please refer to the example .conf file included with the archive for more information. Please note that this method of broadcasting is currently in beta and therefore unsupported. Please use at your own risk. Download the SHOUTcast Radio DSP for Unix/Linux/MAC OSX here.


   

  Broadcasting from your own server:
  Setting up the SHOUTcast Radio DNAS Application


   

  This tutorial is recommended for advanced users.

  If you chose to setup your own server, you will need lots of bandwidth and a stable connection to the Internet. What do we mean by "your own server"? By that we mean a computer host, usually a pretty powerful one, which you can use to serve websites from. In that regard, a SHOUTcast server will be responsible for identifying in the SHOUTcast Radio Directory your radio to your listeners.

  Downloading the SHOUTcast DNAS application and setting up your server should take approximately 45 minutes of your time, but may take longer depending on your level of technical expertise.

  Ready? Let's get started:

  Installation Instructions:


  The SHOUTcast Radio DNAS application is available for the following platforms:

  - Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

  - Mac OS X

  - FreeBSD

  - Linux.

  Installation instructions for each platform are below:

  Windows 95/98/ME/NT/2000/XP:

   ------------------------------------------------------------------------------------------------

 • NEA DEDOMENA GIA RADIOFWNO

 • MPORITE NA AKOLOY8ISETA TA PARAKATO!

 • Πως να κάνετε εκπομπή ράδιο με το SAM Broadcaster

 • Ας ξεκινήσουμε...

  Κατεβάζουμε τα παρακάτω αρχεία : (επίσημες ιστοσελίδες τους)

  1. XAMPP Windows 1.7.0 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ - Για την δημιουργία ιστοσελίδας Ραδιοφωνικού σταθμού) * Καινούργια έκδοση - 22/12/2008

  2. SAM Broadcaster - MySQL 4.3.6 (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ - Είναι ο καινούργιος μας ραδιοφωνικός σταθμός )

  3. No-IP (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ - Για την περίπτωση που θέλουμε να δώσουμε ένα hostmask αντί για την IP μας)

  4. SHOUTcast WIN32 Console/GUI server v1.9.8 (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ - Χωρίς αυτό δεν έχουμε ραδιοφωνικό server)

  Σημ. Αν δεν κατεβάσετε το 1 τότε στο 2ο κατά την ώρα της εγκατάστασης θα πρέπει να επιλέξετε να εγκατασταθεί η MySQL για να μπορέσει να δουλέψει το πρόγραμμα ΣΩΣΤΑ!!!


  Χαρακτηριστικά XAMPP :
  System Requirements:
  * 64 MB RAM (RECOMMENDED)
  * 200 MB free fixed disk
  * Windows 98, ME
  * Windows NT, 2000, XP (RECOMMENDED)

  Χαρακτηριστικά SAM Broadcaster :
  System Requirements:
  * CD player
  * Ripper software (copies audio tracks from a CD onto a computerʼs hard drive)
  * Minimum 48kbps Internet connection
  * Assorted recording and editing software (Optional)
  * Microphones (Optional)
  * Audio mixer (Optional)
  * Outboard audio gear (equalizer, compressor, etc.) (Optional)
  * Soundcard (Optional)
  * Dedicated computer with SAM Broadcaster software

  Χαρακτηριστικά No-IP :
  System Requirements:
  * PC running Windows 95 or better
  * 266 MHz processor or better
  * 64 MB RAM
  * 5 MB free space on your hard drive
  * Internet connection

  Χαρακτηριστικά SHOUTcast WIN32 Console/GUI server v1.9.8 :
  Requirements:
  If you want to broadcast to listeners, you'll need:

  * 90Mhz or faster server, running one of Windows 95, 98, NT, 2000, ME,
  Mac OS X, Sparc Solaris 2.7+, FreeBSD 4.x+, or Linux with a libc6 kernel.

  * 14kB of memory for every listener you want to broadcast to (i.e. 1,000
  listeners means you need 14 Megabytes of RAM), plus whatever your
  operating system needs for overhead, plus 1.5MB for the server's
  base requirements. Don't set the listener count higher than you need,
  it just screws things up.

  * Enough bandwidth to run the server. If you want to broadcast to 100
  listeners at 24kbps, you'll need about 24kbps*100 = 2,400kbps = 2.4Mbps
  of bandwidth. That's about 2 T1 lines worth of bandwidth. Trying to
  push 100 128kbps listeners down your 768kbps cable modem isn't going
  to work

  * If you want people on the internet to be able to hear you, you also need
  a clear connection to the internet. No firewalls, NAT devices, web
  caches at the ISP, proxy servers, or internet sharing devices. In some
  cases you can make a workaround but if you intend to provide a quality
  streaming service you have to invest in a quality connection. Naturally,
  if you just want to run a private server locally on a LAN, you don't need
  this at all.

  * If you want to list this server on the SHOUTcast directory, you will need
  a working DNS server configured as well. You can verify DNS is working
  by pinging www.yahoo.com, or pulling up a web browser and visiting
  www.shoutcast.com. Note that you can't ping www.shoutcast.com, because
  AOL blocks ICMP traffic.

  * A broadcast source. This is usually in the form of a computer running
  Winamp (can be the same computer running the DNAS), and the SHOUTcast
  Source Plugin. This is available in the I wanna be a DJ section on
  SHOUTcast.com.

  Αφού έχουμε κατεβάσει τα απαραίτητα αρχεία προχωράμε με την εγκατάσταση τους ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ που τα κατεβάσαμε...
  Last edited by DoSMaN on 26 Ιαν 2009 19:06, edited 11 times in total

 • 1. Εγκατάσταση XAMPP :

  Ξεκινάμε την εγκατάσταση σύμφωνα με τις παρακάτω εικόνες
 • ----------------------------------------------------

 • 2. Εγκατάσταση SAM Broadcaster :

  Ξεκινάμε την εγκατάσταση σύμφωνα με τις παρακάτω εικόνες :

 • GIA NA KATEBASETE TO SWSTO SAM Broadcaster KATEBASTE TO APO TO PARKATO EIKONIDIO! katebaste to zip! kseziparete kai ksekiniste! to sam ayto einai demo ma se periptwsh pou sas ziti8ei kodikos mesa sto fakelo yparxoun ola!

 •  

 • SAM Broadcaster