Velkommen!


 

Kære underviser på SOSU!

Dette er et læringsmateriale om Prometheans elektroniske tavler, ActivBoards, samt den tilhørende software ActivInspire.

Indholdet består af de sider, du kan se i sidepanelet til venstre: Dels denne velkomstside, der rummer oplysninger om mål og progression i materialet og dels fem forskellige niveauer. De fem niveauer angiver hvilke færdigheder, det er relevant at kunne i forhold til ActivBoards, og i hvilken rækkefølge man med fordel kan lære dem i.  

Forskellige niveauer i indholdet.

Hvert niveau introduceres kort ved hjælp af et pædagogisk eksempel på brugen af ActivBoard. Du har derefter mulighed for at lære om de færdigheder, du endnu ikke mestrer enten ved at se en kort video eller ved at læse en kort trinvis vejledning vedhæftet de enkelte undersider som pdf-filer.

Målet med dette materiale er, at du som underviser bliver fortrolig med at bruge de elektroniske tavler, således at de kommer til at fungere som:
  • et slags digitalt samlingspunkt for dig og dine holds onlinenoter, lektioner, klip, dokumenter, animationer m.m.
  • et middel til at gennemføre mere interaktive og dermed aktiverende undervisnings- og arbejdsformer for kursisterne.

Progression:
De allermest grundlæggende ting, som du bør have styr på allerede, er Niveau 0 . Hvis du har brug for en lille opfriskningslektion, kan du kigge her.
Niveau 1 omhandler de basale manipulationsmuligheder, der får hele idéen med tavlen til at give mening. Det er her, nogle smarte features gemmer sig, de kan hjælpe dig i den daglige interaktion med tavlen og din undervisning.
Niveau 2 viser, hvordan du kan annotere på tavlen -dvs. at tage noter, skrive og tegne ovenpå det, der bliver vist.
Niveau 3 sætter fokus på, hvilke ting der er ekstra nyttige, når du skal udarbejde undervisningsmateriale.
Til sidst er der niveau 4, der omhandler nogle andre programmer, som spiller særdeles godt sammen med e-tavler og derfor kan gøre undervisningen/forberedelsen enklere.


Efter disse niveauer er du om ikke veluddannet indenfor ActivInspire så i hvert fald glimrende rustet til at kaste dig ud i dine egne eksperimenter med udvikling af e-tavlerækker til din undervisning.

 


Creative Commons licens
SOSU e-tavler by IT-Center Fyn is licensed under a Creative Commons Navngivelse-IngenBearbejdelse 3.0 Unported License.
Comments