Premsa‎ > ‎2> Febrer 2012‎ > ‎

10/02/2012

Comunicat de premsa emès pel Comitè d’Empresa

 

Reunit el Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu amb la direcció a data de 10 de febrer de 2012, la direcció s’ha negat a acceptar la proposta aportada pels treballadors presentada el passat dia 8. Aquesta consistia en la cessió d’una paga solucionant les causes econòmiques que justifiquen la presentació d’un ERO temporal, i per tant, retirant l’expedient i possibilitant el restabliment de la present temporada.

 
Com a rèplica, la direcció ha presentat una nova proposta que consisteix en la rebaixa indiscriminada i indefinida del 12% dels sous dels treballadors.
 
La resposta per part del Comitè d’Empresa és el compromís a valorar aquesta contraproposta de la direcció si s’afegeixen els següents condicionants:
 

1)      Que aquesta rebaixa del 12% tingui un límit temporal i econòmic equivalent a la proposta inicial i, a més, estudiant les condicions de la cessió temporal i l’afectació en funció del nivell salarials.

 

2)      Que immediatament s’anunciés la reposició dels títols cancel·lats i, així, restaurar la temporada 2011-2012.

 

3)      Que s’establís un calendari de negociació limitat en el temps i amb la presència d’un mediador amb l’objectiu de consensuar un pla de viabilitat pel futur del Liceu.

 

4)      Que es depuressin responsabilitats davant la gravíssima irresponsabilitat de cancel·lar títols i anunciar la presentació d’un ERO sense informar ni negociar prèviament amb els treballadors deteriorant greument la imatge i prestigi del Liceu, així com la relació direcció-treballadors, i perjudicant la cultura del país. En conseqüència, demanem la dimissió del màxim responsable.

 

El Comitè d’Empresa resta a l’espera d’una nova resposta per part de la direcció.

 

Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu.

 

Barcelona, a 10 de febrer 2012