Premsa‎ > ‎5> Juliol 2012‎ > ‎

19/07/2012

Comunicat de premsa emès pel Comitè d’Empresa

 

Avui, dia 19 de juliol de 2012, el Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu ha interposat una mediació de conflicte col•lectiu per incompliment del pacte signat entre el Comitè de Empresa i la Fundació Gran Teatre del Liceu amb data 22 de febrer del 2012, amb l’objectiu principal d’obligar a les parts, amb la mediació d’un àrbitre, a aconseguir la signatura del nou conveni col•lectiu adequat a les necessitats actuals del Gran Teatre del Liceu.

 

El pacte es va firmar el 22 de febrer de 2012 i tenia uns objectius establerts a assolir abans del 15 de maig de 2012. La impossibilitat d’aconseguir aquestes fites abans del 15 de maig, ens va obligar a acceptar una prorroga que va finalitzar el passat 15 de juliol sense haver aconseguir el objectius establerts al pacte.

 

El principals termes d’incompliment són:

  • No haver signat el nou conveni col•lectiu.
  • Falta de transparència en la informació rebuda sobre la aportació econòmica feta a la Fundació Gran Teatre del Liceu.
  • No tenir informació de quan i com, es retornarà el diners cedits, un cop aprovat i presentat el passat 16 de juliol el Pla Director de la Fundació Gran Teatre del Liceu per les temporades compreses entre la 2012-2013 fins la 2016-2017.

 

D’altra banda, com ja sabeu, i com ja s’ha avançat, el passat 16 de juliol ens van presentar el Resum Executiu del Pla Director de la Fundació Gran Teatre del Liceu. El Pla Director contempla una reducció de les despeses d’estructura, i més concretament, una reducció de la massa salarial directament atribuïda al personal intern del Gran Teatre del Liceu.

 

Aquesta retallada, ens fa témer el pitjor, que es tradueixi en més acomiadaments, o baixades de sou, després dels sacrificis realitzats pels treballadors, en cop d’aplicar altres mesures de reducció de costos menys traumàtiques i igual d’efectives.

 

A més a més, aprofitem per denunciar que en aquestes darreres setmanes hem rebut també amenaces d’acomiadaments propers.

 

Cordialment,

 

Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu.
 

Barcelona, a 19 de juliol 2012

Comments