MANIFEST

 
 
 
El Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu vol transmetre la seva indignació arran de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació. I per això manifestem que:
 
 

1) En cap cas la Direcció del Teatre ha convocat ni el Comitè d’Empresa ni els treballadors per comunicar la presentació d’un ERO, tot i les reiterades peticions del Comitè d’Empresa per reunir-se amb la Direcció General. A data d’avui l’empresa encara no ens ha informat.

 
 

2) Les notícies aparegudes alteren una pau social aconseguida amb l’esforç dels treballadors després de la signatura d’un pacte que suposava flexibilitat i estabilitat per a l’actual temporada.

 
 

3) Per les notícies aparegudes, els treballadors ens assabentem que, per preservar els llocs de treball, haurem de cedir drets laborals (una vegada més) i en cap cas es parla de la mala gestió econòmica i artística dels directius del Teatre. Aquests han estat incapaços de preveure una davallada anunciada d’ingressos públics, de potenciar la captació de recursos privats i de coordinar un pla de viabilitat.

 
 

D’altra banda, les divergències existents en la Direcció General del Teatre per arribar a una solució dels possibles problemes econòmics, no s’han de veure reflectides en la producció operística del Teatre.

 
 

4) El possible ERO, amb la corresponent cancel·lació de l’activitat artística i la manca d’estabilitat per al Teatre que això suposa, és un exemple més de la poca fiabilitat de la Direcció, que incompleix cons­tantment els seus pactes amb treballadors i abonats.

 
 

A més, la cancel·lació de títols no és tan sols un desprestigi per al Gran Teatre del Liceu, perquè el que és un estalvi d’entrada, suposa un perjudici de gran abast (abonats que es queden sense funcions, cancel·lació de contractes de cantants solistes, inactivitat dels cossos estables del Teatre…).

 
 

Creiem també que la cancel·lació de produccions en l’actual temporada per motius econòmics no ha de suposar una aturada en la tasca diària dels cossos estables, que poden oferir alternatives artístiques, com ara concerts o produccions més econòmiques.

 

5) Per acabar, volem remarcar que fins i tot en el panorama econòmic actual, un teatre d’òpera és to­talment viable amb 46 milions d’euros de pressupost, sempre que l’ús sigui correcte i no depengui de decisions conjunturals. En aquest sentit, els treballadors del Gran Teatre del Liceu estem disposats, com sempre ho hem estat, a implicar-nos en l’activitat del Teatre i especialment en aquests temps de crisi, tot contribuint a les noves necessitats i compromisos.

 
 

En conseqüència, exigim a la Direcció del Teatre que plantegi una alternativa al possible ERO i proposi una nova programació més econòmica i optimitzant els cossos estables del Gran Teatre del Liceu. Volem posar-nos de part de l’espectacle, perquè l’òpera és això precisament: espectacle.

 
 
Qualsevol de les mesures que actualment la Direcció General preveu atempten contra la cultura i faciliten la destrucció progressiva d’una institució tan important, emblemàtica i arrelada al nostre país com és el Gran Teatre del Liceu.