Uusi vuosi, uusi blogi

Post date: 6.1.2015 12:09:51

Tämä on naiskuoro Sorjan ensimmäinen blogijulkaisu. Tarkoituksena on avata uuden vuoden merkeissä julkaisukanava, jossa kuorolaiset voivat kirjoittaa naiskuorolauluun enemmän tai vähemmän liittyvistä teemoista.

Viime vuosi oli syksyllä 2010 perustetulle kuorollemme vaiheikas, aivan kuten aikaisemmatkin vuodet. Vuosi 2014 oli kuitenkin erityisen merkityksellinen siksi, että tammikuun paukkupakkasissa sekä elokuun hillittömissä helteissä kokoonnuimme Lakeuden Ristin kirkkoon äänittämään Mika Koivusalon kanssa ensimmäistä levyämme, joka julkaistiin joulun alla. Levy on saanut paljon myönteistä palautetta, josta kuoro voi olla todella ylpeä: pitkäjänteinen työ ei ole mennyt hukkaan! Työmme palkittiin paitsi runsaana levymyyntinä myös lähes täytenä julkaisukonserttina joulukuun 7. päivänä samassa kirkkosalissa, jossa levy äänitettiin. Yleisöstä huokui jälleen lämmin, sydämellinen tunne, joka on kokemuksena laulajalle täysin vailla vertaa. Sanat eivät ikinä riitä kiittämään uskollista yleisöämme, joka konsertista toiseen on niin runsaslukuinen ja intensiivisesti läsnä.

Emme aina päästä yleisöämme helpolla. Kevätkonserteissa kuoro on päässyt mm. eräiden eturiviin istutettujen kaupunginvaltuutettu- ja näyttelijäherrojen iholle - kirjaimellisesti. Seuraavan kerran kiusoittelemme kumppaneitamme ystävänpäiväjameissa, jotka järjestämme ravintola Almassa Seinäjoella perjantaina 13.2. Muita suuria tapauksia keväällä 2015 ovat osallistuminen 70-vuotiaan Suomen Naiskuoroliiton kunniaksi järjestettävään kuorokatselmukseen Lahdessa sekä huhtikuinen 5-vuotiskonsertti Seinäjoki-salissa.

Sorja haluaa kehittyä paitsi laulullisesti myös ilmaisultaan. Siksi kuoromme satsaa säännölliseen äänenhuoltoon ja ilmaisukoulutukseen ammattilaisten ohjauksessa. Kuorossa porukasta poikkeava ilmaisu tai sen puuttuminen pistää ilkeästi silmään. Kuorolaulu ei ole vain laulamista, se on mitä suurimmissa määrin vastuullista ryhmätyöosaamista, epämukavuusalueelle heittäytymistä, kurinalaisuutta ja johtajan tahdon kunnioittamista.

Neljänkymmenen hengen ryhmään mahtuu erilaisissa elämäntilanteissa eläviä naisia: laulajien ikähaarukka on kolmisenkymmentä vuotta. Sorja-siskoja yhdistää kuitenkin rakkaus laulamiseen ja vahva side kuoroomme. Vaikka harkkoihin tullessa olisi mieli murheista musta ja työpäivän jälkeinen väsymys painaisi, kotiin lähtee virkistynyt ja hymyilevä Sorja!

Kirjoitti

Anne-Kaisa