Mitä tapahtuu, kun perinteisen naiskuorolaulun rajoja rikkova kuoro haluaa laulaa Abbaa?

Post date: 10.2.2016 20:48:34

Waterloon tekijöiden esittely osa 2:

Kuoronjohtaja Pirjo Kotkaniemi

Perustaessani Sorjaa vuonna 2010 oli ajatuksenani koota 10 - 15 naisen lauluryhmä. Koelaulut vetivät kuitenkin hyviä laulajia puoleensa, ja pian koossa oli noin 40 naista, jotka olivat valmiita sitoutumaan ja ottamaan haasteita kohti moniulotteista kuoroilmaisua. Harjoittelemme kerran viikossa ja panostamme säännölliseen äänenhuoltoon laulunopettajan johdolla. Lisäksi on viikonloppuharjoituksia: Waterloon kaltainen iso projekti vaatii joka kuukausi koko viikonlopun kestävät harjoitukset.

Haluamme laulaa monipuolista naiskuoro-ohjelmistoa emmekä aio profiloitua pelkästään tiettyyn tyylilajiin. Olen kuitenkin huomannut, että kevyemmällekin – joskaan ei helpommalle – kuoromusiikille on tilauksensa, ja siksi Abban musiikkia on nyt työn alla. Emme tingi musiikillisista tavoitteista, mutta haluamme elävöittää ilmaisuamme myös draaman ja liikkeen keinoin. Jo aiemmissa projekteissamme olemme saaneet tehdä yhteistyötä ammattinäyttelijöiden ja -ohjaajien kanssa. Waterloossa yhdistämme laulua ja tanssikoreografiaa ammattitanssijan ohjauksessa. Kuorolla on esityksessä keskeinen rooli, ja osa kuorolaisista nähdään näyttämöllä myös puheroolissa.

Esityksessä kuullaan Abban tunnetuimpia kappaleita neljästä ammattilaisesta koostuvan bändin säestämänä. Osa kappaleista lauletaan a cappella, ja mukana on varta vasten Sorjalle tehtyjä tilaussovituksia.

Hyvää joulua kaikille Sorjan ystäville!

(Kuva Taina Renkola)