TVT ja perusopetus

Tälle sivulle kootaan perusopetuksen toimijoille hyviä vinkkejä TVT-asioista.

TVT-suunnitelma ja Opentunti.fi

Ruskon selkeä TVT-suunnitelma uuteen opetussuunnitelmaan: luokka-asteittain, aiheet, oppiaineet ja työvälineet.

Ruskossa tuotetaan myös Opentunti.fi -apuvälinettä opettajille suunnittelutyön avuksi (lisätietoja Opentunnin esittelyvideoista, tiedotteita voi seurata Facebook-sivulta). Opintunti-kehittämistyöstä YLE:n uutinen 26.3.2014.

Koodaaminen

OPS-välitunnit ja -teemahautomot sekä Oppimisen tulevaisuus

Otavan Opisto on vetänyt perusopetuksen opetussuunnitelman valmistelun aikana OPS-välitunteja, joissa on keskusteltu viikoittan vartin ajan erilaisista ajankohtaisista teemoista asiantuntijoitten kanssa. Välituntikeskusteluita on tallennettu ja ne löytyvät soittolistana YouTubesta

Yksilöllisen oppimisen menetelmä – apuvälineitä ja suunnittelurunkoja kollegalta kollegalle

Matematiikan lukio-opettaja Pekka Peura Vantaalta on laittanut alulle yksilöllisen oppimisen menetelmään perustuvan opetus-opiskelumallin, joka on levinnyt oppiaineesta toiseen ja eri kouluasteille. Opettajat ovat kuvanneet blogeissaan toteutuksiaan ja jakaneet myös erilaisia aineistoja.

Kimppaopettajuus

Mielikuvituskoulusta pulpahtanut idea siitä, että opettajat hakevat opetuskavereita Facebook-ryhmässä. Opetuskaverit voivat suunnitella yhdessä, jakaa ideoita ja aineistoja, vierailla fyysisesti tai virtuaalisesti toistensa oppitunneilla tai muuta, mitä keksivät. 

Opeverkostot

Onko sinulla tiedossa tälle sivulle sopivia vinkkejä siitä, miten verkko, verkostot, sähköiset sisällöt tai muu teknologian apu antaa eväitä perusopetuksen opettajille? Kerro vinkkisi palautelomakkeella tai Gmail: anne.rongas.
Comments