Αρχική σελίδα

            
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343
2132046148
 
 
 
                                                                                ΧΑΙΔΑΡΙ 11/10/2018 


                                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
    ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ  ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01/2018
    12-3 ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ
     Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 12-3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΤΟ ΔΣ
   
                                                                                 
 
 
 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343

Χαϊδάρι, 29/9/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Υπουργείου Υγείας με έγγραφό του από 1/10/2017 προσθέτει επιπλέον εφημερίες, τροποποιώντας τις ημέρες και τον αριθμό των υπαρχουσών εφημεριών, με το μεταβατικό στάδιο να λήγει στις 31/1/2018, προβλέποντας το Νοσοκομείο να τεθεί σε καθημερινή 24ωρη εφημερία από την 1η Φεβρουαρίου και μετά.

Έως τώρα το Νοσοκομείο εφημερεύει 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Πέμπτη), εισάγοντας κατά μέσο όρο 70 ασθενείς με εισαγγελική παραγγελία- εντολή εκ των οποίων το 50%, λόγω έλλειψης κενών κλινών νοσηλεύονται στα χρόνια τμήματα, στο γηροψυχιατρικό, σε κλίνες ασθενών με θεραπευτική άδεια ή σε κλίνες ασθενών που έχουν φύγει από το Νοσοκομείο χωρίς έγκριση του θεράποντα ιατρού .

Μετά από κάθε εφημερία στα τμήματα οξέων περιστατικών υπάρχει πλειάδα κλινοστατισμένων ασθενών οι οποίοι έχουν εισαχθεί με εισαγγελική παραγγελία.

Οι οργανικές θέσεις του προσωπικού αν και είναι 1.400, στο Νοσοκομείο υπηρετούν 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις.

Ενώ είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η υποχρηματοδότηση, η τραγική υποστελέχωση, η έλλειψη κλινών, η μη λειτουργία των εργαστηρίων αργίες και Σαββατοκύριακα, η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, αγνόησε όλα τα παραπάνω και προχώρησε στην τροποποίηση των εφημεριών καθιστώντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου μη ασφαλή για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχοι τις ακροβασίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

ΚΑΙ

Θέλοντας να προστατέψουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην πρόσβαση σε δημόσια, δωρεάν, ασφαλή και ποιοτική νοσηλεία οι εργαζόμενοι προχωρούν την Τρίτη 3/10/2017 σε στάση εργασίας 7.00-11.00π.μ και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

 
 

Το Δ.Σ

 
 
 

 

Δελτία Τύπου

02.06.2017

Εφιαλτική η κατάσταση στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

ΑΘΗΝΑ 02/06/2017

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3192
ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ
ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
Οπως ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ΚΑΙ τους Ψυχιατρικούς Τομείς ΤΩΝ Γενικών Νοσοκομείων

Η κατάσταση στη Δημόσια Ψυχική Υγεία είναι εφιαλτική. Τραγική είναι η έλλειψη κρεβατιών οξέων περιστατικών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων . Οι ασθενείς νοσηλεύονται στοιβαγμένοι.

Χαρακτηριστική η κατάσταση του ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ».
Εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα Δεύτερα και Πέμπτη.
Προσέρχονται πάνω από 40 ασθενείς σε κάθε εφημερία που χρήζουν εισαγωγής.
Οι 30 εξ»αυτών είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Το ποσοστό σε κάθε εφημερία εισαγγελικών εντολών εγκλεισμού είναι πάνω από 70%. Το αντίστοιχο στις άλλες χώρες της Ευρώπης 5%. Αυτό δείχνει την τραγική έλλειψη κλινών, ειδικών μονάδων νοσηλείας (προνοιακά περιστατικά, αλκοολικοί, χρήστες) και το μέγεθος της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της χώρας μας .
Τα κρεβάτια στα Νοσηλευτικά τμήματα οξέων περιστατικών δεν φθάνουν . Δεν είναι ανεξάντλητα.
Χθες Πέμπτη 01/06/2017 στην εφημερία όπως σε κάθε εφημερία έγινε χαμός. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν γέμισαν τα κρεβάτια των Νοσηλευτικών τμημάτων οξέων περιστατικών .
Μετά την εξάντληση των κρεβατιών 13 ασθενείς εισήχθησαν στο Γεροψυχιατρικό τμήμα. Πως είναι δυνατόν νέοι σε ηλικία ασθενείς να νοσηλεύονται με ηλικιωμένους ασθενείς 80-90 ετών. Επίσης άλλοι 10 ασθενείς εισήχθησαν σε Νοσηλευτικό τμήμα που νοσηλεύει διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών .
Εκ Των 40 ασθενών που εισάγονται σε κάθε εφημερία το 30% των ασθενών είναι διπλής διάγνωσης.
Είναι ταυτόχρονα τοξικομανής, αλκοολικοί και ψυχιατρικά περιστατικά. Το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ δεν διαθέτει υποδομή Νοσηλείας για τοξικομανείς και αλκοολικούς .
Στα νοσηλευτικά τμήματα οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας θυμίζουν φυλακές .
Το 20% των περιστατικών είναι κοινωνικά περιστατικά και μάλιστα εισάγονται προκαλώντας οι ίδιοι την εισαγγελική εντολή εγκλεισμού , για να εξασφαλίσουν φαγητό - στέγη και φάρμακα. Τα περιστατικά αυτά αυξάνονται ημέρα με την ημέρα καθ »ότι όλο και περισσότεροι πολίτες δοκιμάζονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση . Ταυτόχρονα διαλύθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων όπως επίσης καταργήθηκε ο θεσμός της βοήθειας στο σπίτι .
Εισάγονται ασθενείς προνοιακά περιστατικά, λόγω έλλειψης ειδικών Μονάδων Νοσηλείας.
Δυστυχώς από 6 - 8 Ασθενείς κοινωνικά περιστατικά εισάγονται στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ σε κάθε εφημερία για ένα πιάτο φαγητού ή για να εξασφαλίσουν στέγη και τα φάρμακά τους . Ή επειδή δεν έχουν που αλλού να πάνε !!!
Πλήρης αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους.
Σε κάθε Νοσηλευτικό τμήμα είναι κατά μέσο όρο κάθε φορά έξι ασθενείς καθηλωμένοι με ιμάντες (στα δύο ή τα τέσσερα ή τα έξι) εξαιτίας της επικινδυνότητας των εισαχθέντων ασθενών και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού .
Σε κάθε βάρδια στα Νοσηλευτικά τμήματα οξέων περιστατικών υπηρετούν μία ή δύο νοσηλεύτριες . Φροντίζουν και νοσηλεύουν 35 ασθενείς που εισάγονται με χειροπέδες φυλασσόμενοι από τρεις αστυνομικούς .
Πολλές φορές έφθασαν ασθενείς στην εφημερία ή τα νοσηλευτικά τμήματα , για νοσηλεία μετά την εισαγωγή τους στην εφημερία, φέροντας μαζί τους πιστόλια, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Σε 1.400 οργανικές θέσεις υπηρετούν 450 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.
Πολλές φορές έχουμε ξυλοδαρμούς προσωπικού και ασθενών, από διεγερτικούς ασθενείς. Έχουν καταγραφεί σοβαροί τραυματισμοί.
Στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ τελικά χθες Πέμπτη 6/1/2017 γέμισαν όλα τα νοσηλευτικά τμήματα στις 6 το απόγευμα. Τι έγινε μέχρι το πρωί της άλλης ημέρας που εφημέρευε το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ? Πήραν οι εφημερεύοντες ιατροί το ΕΚΕΠΥ για να δώσει λύση και τους είπε «κόψτε το κεφάλι σας και βρείτε τρόπο να νοσηλεύσετε τους ασθενείς ».
Οι ασθενείς εξετάζονταν από τους εφημερεύοντες ιατρούς. Οι περισσότεροι ήταν με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Οι ιατροί διέγνωσαν ότι χρειάζονται νοσηλεία, αλλά λόγω έλλειψης κρεβατιών δεν μπορούσαν να τους κρατήσουν στο Νοσοκομείο . Οι αστυνομικοί τους έπαιρναν πίσω με τις κλούβες στα αστυνομικά τμήματα και διανυκτέρευσαν στα κρατητήρια , έως ότου ανοίξει η εφημερία σε άλλο Νοσοκομείο το πρωί για να εισαχθούν . Σαν να πρόκειται για φυλακισμένους και όχι για ασθενείς . Τι λέει το ΕΚΕΠΥ?
Το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ υποφέρει από την υποχρηματοδότηση.
Το προσωπικό δεν διαθέτει το στοιχειώδες υγειονομικό υλικό για να κάνει τη δουλειά του .
Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε σταγόνα οξυζενέ, ποδιές μιας χρήσης, μάσκες προστασίας, γάζες, συσκευασίες οξυγόνου.
Δεν διαθέτει ούτε καν χτένες για να χτενίζονται οι ψυχικά πάσχοντες ασθενείς .
Ντροπή.
Σας κοινοποιούμε βίντεο με καθηλωμένους ασθενείς. Θα μπορούσε το φαινόμενο των καθηλωμένων να περιορισθεί εάν υπήρχε περισσότερο προσωπικό και περισσότερες ψυχιατρικές κλίνες οξέων περιστατικών σε άλλα Νοσοκομεία .
Καθηλωμένοι υπάρχουν σε όλα τα Νοσοκομεία που διαθέτουν Ψυχιατρικά τμήματα οξέων περιστατικών και πολλά ράντζα .
Πλήρης κατάρρευση.
Και όμως το προσωπικό κρατάει όρθιο το ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ . Όπως και όλες τις Μονάδες Δημόσιας Ψυχικής Υγείας με ηρωικές προσπάθειες !!!
Για πόσο?
Δεν αντέχουμε άλλο !!!
Θα συμβεί η στραβή !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 
             

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ 3ΚΑΙ 4 ΜΑΙΟΥ2017
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΨΗΦΙΣΑΝ  : 334
ΑΚΥΡΑ -ΛΕΥΚΑ:16
ΕΛΑΒΑΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ :211   ΕΔΡΕΣ :5
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) :66   ΕΔΡΕΣ: 2
ΑΡ.ΠΑ :23   ΕΔΡΕΣ :0
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : 18  ΕΔΡΕΣ: 0
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
 
                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ  
 
                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ 

24/04/2017
Συνάδελφοι-Συναδέλφισες στις 3/05/2017 και 04/05/2017 έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ
σήμερα στις 24/05/2017 κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες στην εφορευτική επιτροπή. Προσδοκία όλων μας είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, για την συμμετοχή  απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της παλιάς τραπεζαρίας.
 
                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                                                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                 ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ
 

14/03/2017
 

Tην αύξηση της αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία σε υπαλλήλους κυρίως του υπουργείου Υγείας που εργάζονται σε υπηρεσίες που εργάζονται σε υπηρεσίες οι οποίες λειτουργούς σε 12ωρη ή 24ωρη βάση, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο: «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις.»

Συγκεκριμένα:

-Για νυχτερινή εργασία εργάσιμων ημερών αυξάνεται από 40% σε 60% του ωρομισθίου

-Για εργασίας ημερήσια ή νυχτερινή που παρέχεται Κυριακές ή εξαιρέσιμες αργίες η αποζημίωση αυξάνεται από το 60% του ημερομισθίου σε 75%.

ANAMENOYME THN ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ............
         
 
 
 
                                                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 
                                                      Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                         ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ
 
 
 

 

Ανακοινώσεις

13.03.2017

15 Μάρτη 2017 Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης

ΑΘΗΝΑ 13/03/2017

           ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2844

 ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ 2017

ΑΤΤΙΚΗ: 4ωρη Στάση Εργασίας 11π.μ. – 15μ.μ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 24ωρη Απεργία
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 το μεσημέρι στην Πλατεία ΜΑΒΙΛΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- ΔΩΡΕΑΝ Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση
- Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ
- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των πρώην εργολαβικών εργαζομένων
- Ένταξη στα ΒΑΕ
- Αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων
- Ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών
- Μονιμοποίηση Επικουρικών
 ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  

 
 •          
                          ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00
   
   
   

  09/03/2017
   
   
  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 03/03/2017 ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
   
   
  1) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ 15/03/2017 ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΕΣ 11ΕΩΣ15
   
  2)ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 08/03/2017 ΩΡΑ 10:30 (ΠΑΛΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ)
   
  3)ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΩΝ ΣΤΗΝ  ΠΟΕΔΗΝ  ΣΤΙΣ 04/05/2017 ΚΑΙ 05/05/2017
   
  4)ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/04/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 (ΠΑΛΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ) ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
   
  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ
   
                                                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
                                                           Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ
   

   
   

  Δελτία Τύπου

  01.03.2017

  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Εργολαβικών Εργαζομένων

  ΑΘΗΝΑ 1/03/2017

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2789
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
  12 το μεσημέρι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  Οι 8.000 Εργολαβικοί Εργαζόμενοι των Νοσοκομείων βρίσκονται στον ΑΕΡΑ.

  Τους πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης.
  Ο κος Ξαθνός στη συνάντησή μας την Πέμπτη 23/2/2017 ήταν ασαφής.
  Αν και είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο Νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων Εργολαβικών Εργαζομένων.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Εργολαβικών Εργαζομένων την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.
  Θα ακολουθήσει πορεία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.
  Να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
   
   
   

   

  Δελτία Τύπου

  14.02.2017

  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Εργολαβικών Εργαζόμενων

  ΑΘΗΝΑ 14/02/2017

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2739
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Συγκέντρωση Εργολαβικών Εργαζόμενων
  Πέμπτη 16/2/2017 & ώρα 12 το μεσημέρι
  έξω από το Υπουργείο Υγείας

  Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.

  Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.
  Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.
  Οι Υπουργού Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.
  Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι).
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12 το μεσημέρι ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Θα επιδιωχθεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

  ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

  • Διασφάλιση της δουλειάς όλων των Εργολαβικών Εργαζόμενων, με μετατροπή της δουλειάς που προσφέρουν σε Συμβάσεις Εργασίας
  • Άμεση πληρωμή οφειλομένων

  Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στο ΔΡΟΜΟ

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑ

   

   

  Καταργήσεις - Ενοποιήσεις Νοσοκομείων - Καταργήσεις Τμημάτων - Κλινικών

  ΑΘΗΝΑ 14/2/2017

  ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2741

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΚΛΙΝΙΚΩΝ

  Διαφωνούμε με την ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, καθότι διαπιστώνουμε ότι μέσω αυτού επιχειρείται ανασχεδιασμός του Υγειονομικού Χάρτη.

  Συγκεκαλυμμένα με το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ υλοποιούνται οι προβλέψεις των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ για ουσιαστική κατάργηση Νοσοκομείων, Τμημάτων, Κλινικών και μείωση των οργανικών θέσεων του προβλεπόμενου προσωπικού. Επιχειρείται βίαιη αλλαγή στη λειτουργία των Νοσοκομείων καθότι προτείνεται η κατάργηση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 87/1986).
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  Διάκριση Νοσοκομείων (Γενικά και Ειδικά).
  Προβλέπει ρύθμιση ότι τα Γενικά Νοσοκομεία μπορούν να χαρακτηρίζονται Περιφερειακά όταν οι οργανικές κλίνες τους είναι 450 και πάνω συμπεριλαμβανομένων και των κλινών των αποκεντρωμένων δομών (χαρακτηρισμός Νομαρχιακό δεν υφίσταται).
  Υποκρύπτει κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας Νομαρχιακών Νοσοκομείων, με τη συγχώνευσή τους με άλλα Νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας.
  Διασύνδεση – Ενοποίηση Νοσοκομείων.
  Το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ προτείνει ότι οι Νοσηλευτικές Μονάδες που βρίσκονται στα όρια της ίδια περιφερειακής ενότητας (νομού) μπορούν να ενοποιούνται ή να διασυνδέονται με ΚΥΑ, μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ.
  Κατ’ εξαίρεση ορίζει το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ με ΚΥΑ μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ μπορούν να διασυνδέονται και Νοσηλευτικές Μονάδες όμορων νομών, σε περίπτωση που οι γεωγραφικές αποστάσεις το επιτρέπουν. Οι ενοποιημένες Νοσηλευτικές Μονάδες αποτελούν ενιαίο αυτοτελή ΝΠΔΔ με επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο» ή «Περιφερειακό Νοσοκομείο» με τον γεωγραφικό προσδιορισμό που ακολουθεί. Προβλέπει επίσης ότι τα εν λόγω Νοσοκομεία έχουν ενιαία Διοίκηση και ενιαίες Διευθύνσεις/Υπηρεσίες. Προβλέπει ενιαίο οργανισμό των ενοποιημένων Νοσοκομείων και οι θέσεις προσωπικού κατανέμονται μεταξύ των ενοποιημένων Νοσηλευτικών Μονάδων.
  Επίσης σε άλλο σημείο προβλέπει ότι οι Νοσηλευτικές Μονάδες που διασυνδέονται, έχουν κοινό συλλογικό όργανο Διοίκησης με ξεχωριστό Οργανισμό και Υπηρεσίας.
  Με το άρθρο αυτό επιχειρείται η κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας Νοσοκομείων εντός της κάθε Περιφέρειας. Θα υπάρξουν καταργήσεις Νοσοκομείων που θα λειτουργούν ως παραρτήματα (χωρίς αυτόνομο οργανισμό) άλλων Νοσοκομείων.
  Τα σημερινά διασυνδεόμενα Νοσοκομεία θα συρρικνωθούν περαιτέρω και θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας.
  Επίσης θα υπάρξουν ενοποιήσεις μεγάλων Νοσοκομείων με Ενιαίο Οργανισμό και λειτουργία με προφανή κατάληξη την σταδιακή απορρόφησή τους στο Νοσοκομείο που θα επιλεγεί ως έδρα του Νομικού Προσώπου.
  ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ
  Διάρθρωση Υπηρεσιών.
  Το Σχέδιο Νόμου προτείνει σωστά την σύσταση Υπηρεσίας Επιστημόνων, Τεχνολόγων και Επαγγελμάτων κλάδων Υγείας ως Διεύθυνση.
  Ως αντιστάθμισμα όμως επιχειρείται η κατάργηση δεκάδων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων (Διευθύνσεις, Υποδιευθύνσεις, Τμημάτων) των Νοσοκομείων.
  Τα περίπου 2.100 οργανικά τμήματα που υπάρχουν σήμερα με το Σχέδιο Νόμου θα συρρικνωθούν σε 1.400 όπως προβλέπει η Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
  Στη Νέα Διεύθυνση που συστήνεται των Επιστημόνων, Τεχνολόγων και Επαγγελμάτων Κλάδων Υγείας είναι λάθος η ένταξη του Λοιπού Επιστημονικού Προσωπικού. Θα πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία.
  Οι Φαρμακοποιοί έχουν ξεχωριστό κλάδο και εξέλιξη όπως οι Ιατροί (Διευθυντές, Επιμελητές), τους χορηγείται το Επίδομα Ευθύνης (Διευθυντή) και με τη Πρόταση Νόμου υποβαθμίζεται σε απλό Τμήμα της νέας Υπηρεσίας.
  Με το Ν.4044/97 Άρθρο 40- 44 προβλέπεται κλάδος και στους Χημικούς, Βιοχημικούς, Βιολόγους που δεν ολοκληρώθηκε. Σε 40 Νοσοκομεία της χώρας, έχουν ανατεθεί στους ανωτέρω επιστήμονες καθήκοντα Προϊσταμένων Εργαστηρίων και χορηγείται το επίδομα Ευθύνης (Ν. 2889/2001).
  Το λοιπό Επιστημονικό Προσωπικό λαμβάνει εφημερίες (16,5 ώρες τις καθημερινές ή 24 ώρες τις αργίες). Με την ένταξή τους στη Νέα Υπηρεσία τίθονται σε αμφισβήτηση.
  Δεν προβλέπονται Υποδιευθύνσεις στη Διεύθυνση Επιστημόνων και δεν προσδιορίζονται Τμήματα. Το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ δεν προβλέπει ποιοι επιστήμονες μπορούν να καταλάβουν τις θέσεις ευθύνης (π.χ. προβάδισμα σε πολυπληθείς ειδικότητες).
  Στην εν λόγω υπηρεσία προβλέπεται να προΐσταται επιστήμονας του κλάδου ΠΕ. Θα πρέπει να τροποποιηθεί και να προβλεφθεί ότι στην υπό σύσταση Διεύθυνση προΐσταται υπάλληλος ΠΕ ή ΤΕ (Ν.4369/2016).
  Το Σχέδιο Νόμου καταργεί την Υποδιεύθυνση Πληροφορικής που συστήθηκε με τον Ν.4052/2012 άρθρο3 παρ.6 σε Νοσοκομεία άνω των 200 κλινών και την υποβαθμίζει σε τμήμα και μόνο στα Νοσοκομεία άνω των 300 κλινών.
  Επίσης το Τμήμα Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης που συστήθηκε με το Ν 4052/2012 άρθρο 3 παρ. 6 σε Νοσοκομεία άνω των 200 κλινών, τροποποιείται με το Σχέδιο Νόμου και δημιουργείται μόνο στα Νοσοκομεία άνω των 300 κλινών.
  ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝ’ ΟΨΕΙ
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
  Με τους συντελεστές που προτείνονται στο Σχέδιο Νόμου θα προκύψει ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ στην Διοικητική Υπηρεσία, την Τεχνική Υπηρεσία και την Νέα υπό σύσταση Υπηρεσία των Επιστημόνων.
  Μειώνονται οι συντελεστές υπολογισμού των οργανικών θέσεων που προέβλεπε το Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων (ΠΔ 87/1986) στο άρθρο 9.
  Συγκεκριμένα:
  Το Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης:
  • ΙΑΤΡΟΙ 0,18 – 0,45 ανά κλίνη
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1,05 1,35 ανά κλίνη
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1,05 – 1,20 ανά κλίνη
  Στο Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων στη Διοικητική Υπηρεσία εντάσσονται οι οργανικές θέσεις της νέας Διεύθυνσης των Επιστημόνων και της Τεχνικής Υπηρεσίας.
  Το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ προβλέπει:
  • ΙΑΤΡΟΙ 0,50 – 0,55 ανά κλίνη (αύξηση)
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1,35 - 1,40 ανά κλίνη (χωρίς αλλαγή)
  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 0,28 – 0,30 ανά κλίνη (μείωση, υπεράριθμο προσωπικό)
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 0,20 – 0,25 ανά κλίνη (μείωση, υπεράριθμο προσωπικό)
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 0,080 – 0,10 (μείωση, υπεράριθμο προσωπικό)
  Με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου ο συντελεστής των οργανικών θέσεων ανά κλίνη, μειώνεται στο 2,60 από 3 που είναι στο Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων.
  Στις τρεις Υπηρεσίες (Επιστημονική, Διοικητική, Τεχνική) που στο Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων ανήκαν στην ενιαία Διοικητική Υπηρεσία ο συντελεστής των οργανικών θέσεων μειώνεται δραστικά στο 0,35 – 0,65 ανά κλίνη από 1,05 – 1,20 που ήταν στο Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων).
  Θα υπάρξει υπεράριθμο προσωπικό και στις τρεις υπηρεσίες με κίνδυνο διαθεσιμοτήτων, υποχρεωτικών μετατάξεων του προσωπικού και ιδιωτικοποίηση των εν λόγω υπηρεσιών.
  Επίσης θα υπάρξουν καταργήσεις Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων στην Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία με συγχωνεύσεις.
  ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  Καταργήσεις πολυάριθμων Οργανικών Μονάδων επιπέδου Υποδιεύθυνσης και Τμημάτων θα υπάρξουν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου.
  Το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ προβλέπει ότι σε περίπτωση που ένας Νοσηλευτικός Τομέας περιλαμβάνει πάνω από 8 Νοσηλευτικά Τμήματα (έως 40 κλινών) μπορεί να χωρίζονται σε δύο τομείς. Ο διαχωρισμός Νοσηλευτικών Τομέων εγκρίνεται από το ΚΕΣΥΠΕ, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
  Το Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων (Π.Δ. 87/1986) στο άρθρο 7 παρ.3 προβλέπει ότι κάθε 4 με 8 Νοσηλευτικά Τμήματα (20 έως 45 Νοσηλευτικά κρεβάτια) συγκροτούν έναν Τομέα. Όπου υπάρχουν 4 έως 6 Τμήματα μπορούν να συγκροτούνται ένας Τομέας για την κάλυψη των μονάδων εσωτερικής Νοσηλείας και ένας για την κάλυψης των μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
  Με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στη συγκρότηση περισσότερων του ενός Νοσηλευτικών Τομέων ούτε στη πάνω από 8 Νοσηλευτικά Τμήματα. Χρειάζεται απόφαση ΚΕΣΥΠΕ μετά από εισήγηση του Νοσοκομείου.
  ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ Σύστασης Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).
  ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ του θεσμού του Εφημερεύοντος Νοσηλευτή με περιγραφή καθηκόντων και μισθολογική πρόβλεψη.
  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  Θα πρέπει να υπάρξει σαφής συμπληρωματική διάταξη όπως στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, έτσι και στη Διοικητική Υπηρεσία προΐστανται στις Οργανικές Μονάδες οποιοδήποτε επιπέδου (Διεύθυνση, Υποδιεύθυνση, Τμήματα) υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ (διαζευκτικό ή), όπως προβλέπει ο Νόμος 4369/2016.
  Κατόπιν τούτων σε περίπτωση που επιχειρηθεί το εν λόγω ΣΧΕΔΙΟ να κατατεθεί προς ψήφιση στη ΒΟΥΛΗ, θα οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.
  Ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’
  Αρθρ. Ορισμοί
  α) Προβλέπει ότι προΐσταται Συντονιστής Διευθυντής στο (αυτοτελές) τμήμα (ή κλινική) που είναι βασική οργανική μονάδα της Ιατρικής Υπηρεσίας έχει τη δική του ιεράρχηση/οργανική διάρθρωση, όλου του προσωπικού Ιατρικού – Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού.
  Ο Συντονιστής Διευθυντής Ιατρός δεν μπορεί να προΐσταται του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού προσωπικού, καθότι οι εν λόγω υπηρεσίες είναι διαφορετικές και έχουν την δική τους διάρθρωση.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

   

   
   
  Αθήνα, 26.01.2017
  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
  105 57 ΑΘΗΝΑ
  Τηλ 213.16.16.900
  Fax 2103246165
  Email: adedy@adedy.gr,
  adedy1@adedy.gr
  Προς:
  Τις Ομοσπονδίες – μέλη της ΑΔΕΔΥ
  (με την παράκληση να ενημερωθούν οπωσδήποτε και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου)
  ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ
  Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ) για το διάστημα 20.01.2017 - 19.01.2018 για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες) οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:
  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Σας κάνουμε γνωστό ότι οι κάρτες που λήγουν Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2017, θα ανανεωθούν αρχικά με χάρτινες (στέλεχος – κουπόνια) και στην πορεία (από Απρίλιο έως 31.12.2017) θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικές κάρτες. Για την έκδοσή τους απαιτούνται -σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ- στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στην επισυναπτόμενη φόρμα (Πίνακας Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης), με την επιφύλαξη στο ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι, αν θα αλλάξουν ή αν θα ζητηθούν περισσότερα στοιχεία.
  Συγκεκριμένα η σύμβαση μας με τον ΟΑΣΑ τονίζει:
  «…θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι στο προσεχές διάστημα προβλέπεται η μετάβαση στο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου. Για να εξελιχθεί η μετάβαση ομαλά παρακαλούμε για την έγκαιρη εκ μέρους σας προετοιμασία και αποστολή των στοιχείων που θα ζητηθούν, προσθέτοντας σε αυτά τόσο τον τύπο της κάρτας που προμηθεύεται κάθε εργαζόμενος/μέλος, όσο και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της προαναφερθείσας κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσωποποιηθούν οι κάρτες εύκολα και θα φορτωθούν αυτόματα με την εναπομείνασα αξία τη στιγμή της μετάβασης.»
  Ο πιστοποιημένος υπεύθυνος καρτών κάθε Σωματείου-Συλλόγου, Ομοσπονδίας θα πρέπει με ευθύνη του τα στοιχεία που θα συλλέγει να τα διαφυλάσσει και διασφαλίσει. Παράλληλα, θα πρέπει να τα καταχωρεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ σε ειδική φόρμα (υπό κατασκευή) που για τη διαχείριση της θα του δοθεί αυστηρά προσωπικός κωδικός από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας (για τη διαδικασία αυτή θα ενημερωθείτε εκ νέου με εγκύκλιο).
  2
  Σημείωση: Όσοι δεν επιθυμούν να δώσουν τα στοιχεία τους που απαιτεί η σύμβαση συνιστούμε να μην ανανεώσουν ή για όσους σκέπτονται για πρώτη φορά να αγοράσουν κάρτα, να μην προβούν στην αγορά της γιατί κατά τη μεταβατική διαδικασία της αντικατάστασης της με την ηλεκτρονική κάρτα, θα χάσουν την εναπομείνασα αξία της κάρτας.
  ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
  ονομαστικής αξίας 330€ - 15% = 280,50 €
  ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
  ονομαστικής αξίας 170€ - 13% = 147,90 €
  Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.
  ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ - 15% = 416,50 €
  ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ - 13% = 217,50 €
  Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.
  Σημειώνουμε ότι όλα τα φυσικά μέλη (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη νέα κάρτα.
  F1 ΠΡΟΣΟΧΗ! Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θεσμοθετήθηκε αποζημίωση επιβατών κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Συγκοινωνιακά Μέσα. Κατά τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 24ωρες απεργίες. Συνεπώς, οι κάτοχοι ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες αυτούς δικαιούνται αποζημίωση, η οποία υπολογίζεται για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα σε 5€ και για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα Αεροδρομίου σε 8€.
  Οπότε, για τους κατόχους ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο 2016, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
  3
  ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
  ονομαστικής αξίας 330€ - 15% = 280,50 -5 = 275,50€
  ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€-15% = 416,50 -8 = 408,50€
  Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου πρέπει να διαπιστώσει εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιούται την επιπλέον έκπτωση των 5 ή 8 ευρώ και να τον ενημερώσει για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει.
  Να σημειώσουμε ότι ο ΟΑΣΑ έχει πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για τους σημερινούς κατόχους των παλαιών καρτών που δικαιούνται την έκπτωση των 5 ή 8 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου θα πρέπει να ζητά και να βλέπει την παλαιά κάρτα του ενδιαφερόμενου για να του χορηγείται αυτή η επιπλέον έκπτωση. Αν δοθούν ψευδή στοιχεία ο ΟΑΣΑ που κάνει αυτομάτως την αντιπαραβολή θα το διαπιστώσει και το Σωματείο αλλά και ο ενδιαφερόμενος θα έχουν πρόβλημα.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες τις άλλες περιπτώσεις που η κάρτα δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους παραπάνω μήνες, δεν υπάρχει καμία έκπτωση.
  Εάν περιέχει έναν ή δύο από τους παραπάνω μήνες, τότε θα γίνεται ανάλογη έκπτωση με βάση το γεγονός ότι για το μήνα Μάρτιο 2016, η επιπλέον έκπτωση είναι 0,50€, για το μήνα Μάιο 2016 είναι 4€, για το μήνα Ιούλιο 0,50€, όσον αφορά στις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Αντίστοιχα, για τις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών Αεροδρομίου, η επιπλέον έκπτωση είναι 0,50€ για τον Μάρτιο 2016, 6,50€ για τον Μάιο 2016 και 1€ για τον Ιούλιο 2016.
  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  Η χορήγηση των προαναφερόμενων καρτών γίνεται μόνο μαζικά - συλλογικά από τα Σωματεία – Συλλόγους, Ομοσπονδίες και όχι ατομικά.
  Στην περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους τα χρήματα χάνονται.
  Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του Δ.Σ. του Σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς δύο (2) φωτογραφίες και τα στοιχεία τους όπως αναφέρεται στη σύμβαση. Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) και τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων (φόρμα) για όλες τις κάρτες, καταθέτει το συνολικό χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK Νο GR91 0140 3580 3580 0200 2000 717 για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη – καταθετήριο από την τράπεζα.
  ΠΡΟΣΟΧΗ! Μία συνολική κατάθεση - ένα καταθετήριο!
  4
  Στη συνέχεια επικοινωνεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο τηλέφωνο 213.16.16.900 (γραμματεία) και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Η γραμματεία τον ενημερώνει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία μας για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωση, προσκομίζοντας βεβαίωση του Συλλόγου ότι οι αναγραφόμενοι συνάδελφοι είναι μέλη του, με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ (κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού που θα κανονιστεί από τη γραμματεία της ΑΔΕΔΥ), όπου αφού προσκομίσει:
  1. την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
  2. τη βεβαίωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και
  3. τον αριθμό των ετήσιων και εξαμηνιαίων καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα
  θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες.
  Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Σωματείου – Συλλόγου, Ομοσπονδίας προσέρχεται στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιδίδοντας το σχετικό τιμολόγιο που πήρε από τον ΟΑΣΑ και αφού επικολλήσει τις φωτογραφίες και αναγράψει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου, τις σφραγίζει και μετά τις αποδίδει στους δικαιούχους.
  Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν ακριβώς ένα χρόνο και ένα εξάμηνο αντίστοιχα.
  Όλη αυτή η διαδικασία, για δική σας διευκόλυνση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί:
   Έως και Τετάρτη 22/2/2017 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/3/2017. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 17/2/2017.
   Έως και Τρίτη 21/3/2017 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/4/2017. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 17/3/2017.
  Όσον αφορά στους κατόχους καρτών που λήγουν 31/01/2017, επισημαίνουμε ότι ισχύουν όλα όσα περιέχονται στην ανακοίνωση. Επειδή ο χρόνος έγινε πιεστικός λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης από τον ΟΑΣΑ για τα στοιχεία που χρειάζονται (φόρμα), παρακαλούμε, να γίνεται άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (τηλ. 213.16.16.950).
  Για Σωματεία – Συλλόγους που έχουν μόνο ένα (1) ενδιαφερόμενο για έκδοση κάρτας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπάλληλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (τηλ. 213.16.16.950).
  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   
   

  ΑΘΗΝΑ 3/02/2017

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2692

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

  Η Κυβέρνηση αμφισβητεί τα πτυχία 5.000 μονίμων υπαλλήλων των Νοσοκομείων (κυρίως Νοσηλευτικό προσωπικό) 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

  Με την συμμετοχή τους στις ειδικές πτυχιακές εξετάσεις αποδέχονται την απόλυσή τους.

  Εξέλιξη που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση τα Νοσοκομεία

  Επιστολή στους Συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας

   

  Με βάση το Ν. 3577/2007 (ΦΕΚ Α’ 130) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 34 του Ν. 4415/2016, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (όπως ανακοίνωσε), πρόκειται το προσεχές χρονικό διάστημα (δεν το προσδιορίζει) να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις, προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α’ και Β’ κύκλου των ακόλουθων Ιδιωτικών ΤΕΕ.

   

  Περιφερειακή

  Δ/ΝΣΗ Δ.Ε.

  ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΕΕ

   

  Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ

   

  ΗΠΕΙΡΟΥ

  ΔΔΕ ΑΡΤΑΣ

  «ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΗ», «ΤΟΜΗ»

   

   

   

  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  «ΑΘ. ΛΕΚΚΑ»

   

  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  ΔΔΕ ΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  «ΚΟΡΜΑΝΟΥ» «ΠΙΣΣΑΛΙΔΟΥ» «Ε.ΒΑΡΩΣΗ»

   

  ΔΔΕ ΣΕΡΡΩΝ

  «ΑΣΤΕΡΩ ΓΑΓΑΝΕΛΗ»

   

  ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΔΔΕ Γ ΄ΑΘΗΝΑΣ

  «Λ.ΑΣΗΜΑΚΗ»

   

  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  ΔΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  «Ι.ΜΠΑΖΟΥΚΗ» «ΣΠΑΡΗ ΒΑΝΑ»

   

  ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

  «ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ»,«ΒΑΪΤΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ», «ΒΑΜΒΑΚΑΛΙΝΑ ΜΑΡΙΑ", "MAKΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΉ", "ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ", "ΚΟΥΖΕΛΕΑΣ", "ΓΙΑΤΣΟΥ ΜΑΤΙΚΑ"

   
   

  Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (κυρίως τα Νοσοκομεία) προσλήφθηκαν από τις εν λόγω Ιδιωτικές Σχολές και υπηρετούν σήμερα πάνω από 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως Νοσηλευτικό προσωπικό).

  Συμμετείχαν σε Διαγωνισμούς προκήρυξης θέσεων προσωπικού του ΑΣΕΠ (Ανεξάρτητη Αρχή). Το ΑΣΕΠ στην υποβολή των αιτήσεων, οι οποίες συνοδεύονταν με τα δικαιολογητικά, έκρινε έγκυρα και γνήσια τα πτυχία τους και την άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος.

  Με το βαθμό του πτυχίου τους (ήταν το κύριο προσόν διορισμού) κατατάχθηκαν στους επιτυχόντες των Διαγωνισμών και προσελήφθησαν.

  Τα πτυχία τους είναι εγκεκριμένα φέροντας σφραγίδες και υπογραφές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κάθε Νομού.

  Ταυτόχρονα ελέχθη η γνησιότητά τους από τα Γραφεία Προσωπικού των Νοσοκομείων, διαβιβάζοντάς τα στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έλαβαν σχετικές επιστολές γνησιότητας.

  Οι Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιών ή Περιφερειών επίσης έλεγξαν τα πτυχία και χορήγησαν άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος.

  Για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προσκόμισαν στις Νομαρχίες ή Περιφέρειες βεβαίωση ετήσιας πρακτικής άσκησης από Νοσοκομεία τα οποία επίσης έλεγξαν τα πτυχία.

  Σήμερα κατέχουν οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία και τις άλλες Μονάδες του ΕΣΥ. Πάνω από 3.000 υπάλληλοι των εν λόγω Σχολών χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα πτυχία για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις (πανελλήνιες ή κατατακτήριες) για είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πέτυχαν και φοίτησαν ή φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

  Με την κτήση των πτυχίων ΑΕΙ ή ΤΕΙ αιτήθηκαν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και πέτυχαν την μετάταξή τους σε ανώτερο κλάδο εντός της ίδιας της υπηρεσίας ή σε άλλες υπηρεσίες του ιδίου ή άλλου Φορέα. Μετατάχθηκαν με αποφάσεις των Υπηρεσιακών Οργάνων των Νοσοκομείων και σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

  Προξενεί εντύπωση γιατί προκαλείται αναστάτωση και τι εξυπηρετεί;

  Χρόνια μετά την κτήση των πτυχίων τους θα κληθούν, αν και άριστοι Επαγγελματίες Υγείας, να δώσουν πτυχιακές εξετάσεις!!!

  Με τη συμμετοχή τους στις πτυχιακές εξετάσεις αμφισβητείται η πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ ακόμη και εάν επιτύχουν, καθ’ ότι ο βαθμός ήταν τότε το κύριο προσόν διορισμού.

  Επίσης θα αμφισβητηθούν οι έως σήμερα υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές (μετατάξεις, βαθμολογική – μισθολογική κατάταξη και ωρίμαση κ.α.)

  Ως εκ τούτω η πτυχιακή εξεταστική διαδικασία δεν θα λύσει προβλήματα.

  Αντιθέτως θα αμφισβητήσει ευθέως την εγκυρότητα των προσλήψεων των εν λόγω υπαλλήλων στους Φορείς Υγείας και ειδικά στα Νοσοκομεία.

  Κινδυνεύουν τα Νοσοκομεία να χάσουν 5.000 υπαλλήλους από δικαστικές προσφυγές.

  Ακόμη και με την ανακοίνωση του διαγωνισμού εγείρεται νομικά ζητήματα.

  Αυτό θα είναι η πλήρης κατάρρευσή τους.

  Σας καλούμε να εγκαταλείψετε τα εν λόγω επικίνδυνα σχέδια.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

   

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   
   

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   

  Κινητοποιήσεις

  10.02.2017

  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Εργολαβικών Εργαζομένων

  ΑΘΗΝΑ 10/02/2017

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2718
  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

  Συνάδελφοι,

  Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.

  Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.
  Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.
  Οι Υπουργού Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.
  Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι).
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12 το μεσημέρι ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Θα επιδιωχθεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

  ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
  • Διασφάλιση της δουλειάς όλων των Εργολαβικών Εργαζόμενων, με μετατροπή της δουλειάς που προσφέρουν σε Συμβάσεις Εργασίας
  • Άμεση πληρωμή οφειλομένων

  Καλούμε τα Σωματεία να διευκολύνουν τους Εργολαβικούς Εργαζόμενους σε συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΡΝΤΡΩΣΗ.

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  Αρχεία
   
   
   
   
   

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   
  Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ
   
  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343


  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες τις επόμενες ημέρες αναμένονται στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.Θα είναι 5 ΔΕ ΚΑΙ 1 ΥΕ  (ΟΑΕΔ) .Ελπίζουμε να ειναι μόνο η αρχή και στο Νοσοκομείο να προσληφθεί ολο το αναγκαίο προσωπικό κάτι που έχει υποσχεθεί η πολτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά απο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
  Ηδη προσήλθε και υπηρετεί μεγάλος αριθμός συναδέλφων στην Διοικητική υπηρεσία με προκήρυξη του1998,τους καλοσωρίζουμε και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομια
  Στις 27/2/2107 πιθανότατα θα πληρωθούν οι ώρες του Δεκεμβριού 2016 αν λόγω τεχνικων προβλημάτων δεν γίνει θα πιστωθούν στις 13/3/2017.

                                                                                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                                                            Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

  Χαϊδάρι 13 Ιουνίου 2016
  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Στο διάστημα των περίπου τριών μηνών που διανύθηκε από τις εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων, προχωρήσαμε σε διάφορες δράσεις με σκοπό την προάσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο».

  Απεργιακές κινητοποιήσεις και συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννουλάτο, κ. Πολλάκη κ. Κομματά.

  • Πετύχαμε την αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

  • Λάβαμε διαβεβαίωση για τη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου με τη σημερινή του μορφή για τουλάχιστον 5 έτη.

  • Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό, ειδικότερα 16 Νοσηλευτές αναμένονται έως τέλος του χρόνου, 20 Διοικητικοί υπάλληλοι έχουν λάβει ήδη τις ειδοποιήσεις από τον ΑΣΕΠ και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 10 Ψυχιάτρων.

  • Πετύχαμε την βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση, πλέον θα λαμβάνουν κανονική άδεια, αναρρωτική και ρεπό αργιών. Αναμένεται μετά την αποκατάσταση της χρηματοδότησης και ομαλή ροή στην μισθοδοσία τους.

  • Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ζητήθηκε από τον Υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο συνάντηση για το ζήτημα της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ο Υπουργός αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

  Παράλληλα με παρέμβαση στο Δ.Σ του Νοσοκομείου κάναμε σαφή τη θέση μας για τη μη λειτουργία απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων με αμοιβή και προτείναμε στη Διοίκηση να λειτουργήσουν δωρεάν.

  Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, μείωσε το αφορολόγητο και αύξησε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Τις μειώσεις που θα προκύψουν οι εργαζόμενοι θα τις δούν στη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου (27 Αυγούστου). Όσο δε για τα αναδρομικά των μειώσεων επελέγει λύση, από την κυβέρνηση, να διευθετηθούν με τη φορολογική δήλωση της επόμενης χρονιάς.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανατροπή της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, διεκδικούμε δωρεάν και δημόσια υγεία, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά και κατάθεση του νόμου στη Βουλή που αφορά την ψυχική υγεία.

  Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!


  ΤΟ Δ.Σ.

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

  Χαϊδάρι 13 Ιουνίου 2016

  Προς

  το Δ.Σ του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο»
  Μετά την πρόταση που κατατέθηκε στο Δ.Σ του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» και η οποία προέβλεπε την λειτουργία απογευματινών εξωτερικών ιατρείων με χρηματική αμοιβή, σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ομόφωνα αποφάσισε την αντίθεσή του στην πρόταση. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση και ιδίως στις οικονομικά και κοινωνικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και η αποδοχή από μέρους σας μιας τέτοιας πρότασης θα οδηγούσε σε αποκλεισμό μεγάλου μέρους χρηστών υπηρεσιών υγείας από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο»

  Ζητάμε και διεκδικούμε σταθερά δημόσια και δωρεάν υγεία  Το Δ.Σ  Δελτία Τύπου

  06.06.2016

  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

  ΑΘΗΝΑ 6/6/2016
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1804

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για όλη τη χώρα
  στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας 11 π.μ.

  Οι ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ θα ξεκινήσουν στις 08:30 π.μ. με αποκλεισμό του δρόμου έξω από το Υπουργείο Υγείας.

  Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές κατ’ εξακολούθηση από τις καταστροφικές πολιτικές που ασκούνται στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  Παραμένουν κλειστές 50 κλίνες ΜΕΘ, η στελέχωση είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα.
  Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ.
  Ακόμη οι Υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες.
  Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης έδωσε στη δημοσιότητα την απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα από την οποία προκύπτει ότι εφέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι. Δεν μπορεί ακόμη να υπολογισθεί το νούμερο των αποχωρησάντων προς συνταξιοδότηση από το ΕΣΥ έως 12/5/2016 προκειμένου να προλάβουν τις νέες δυσμενείς αλλαγές. Ίσως ξεπεράσουν τους 1.000
  30.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις με 1 Νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 Ασθενών.
  Η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει το Επικουρικό προσωπικό των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 30/9/2016. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα παλέψουμε για την μονιμοποίησή τους.
  Η κυβέρνηση αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ μέσω κοινοτικών προγραμμάτων αν και οι Μονάδες στενάζουν από τις ελλείψεις.
  Προσωπικό που επίσης καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα.
  Οι ληξιπρόθεσμές οφειλές των Νοσοκομείων ανέρχονται στα 2 δις ευρώ. Τα Ταμεία τους είναι άδεια. Εφέτος η χρηματοδότηση είναι μειωμένη 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι (1.150 δις ευρώ).
  Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Υγειονομικό υλικό, φάρμακα, αναστέλλονται χειρουργεία. Φέρνουν οι ασθενείς υλικά από το σπίτι τους. Οργανώνονται έρανοι από φορείς και προσωπικό για την προμήθεια υλικών στα Νοσοκομεία.
  Διαλύουν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με την κατάργηση Μονάδων (πάνω από 50%) και την ανάθεση της ζήτησης στον Ιδιωτικό Τομέα. Η ψευτομεταρρύθμιση που επιχειρούν είναι «στάχτη στα μάτια» για την συγκάλυψη της διάλυσης και την μετακύλιση του κόστους στις τσέπες των πολιτών.
  Στην ΠΡΟΝΟΙΑ συρρικνώνονται και κλείνουν Μονάδες. Το προσωπικό μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις και οφείλονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές πολλών μηνών του τρέχοντος και παρελθόντων ετών.
  Με την ψευτομεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην Ψυχική Υγεία βαίνουν προς κατάργηση τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και άλλες Μονάδες Ψυχικής Υγείας με την σύσταση των Περιφερειακών Διοικήσεων Τομέων Ψυχικής Υγείας οι οποίες αποφασίζουν ή εισηγούνται την ίδρυση και την κατάργηση Μονάδων, την μεταφορά υπηρεσιών και προσωπικού ακόμη και προς τις Ιδιωτικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Τομέα.
  Εκτός του Νοσοκομείου της Σαντορίνης με το Νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας η ΑΕΜΥ Α.Ε. αναλαμβάνει εργολαβικά το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας.
  Με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας Α.Ε. κλείνει το Κέντρο Υγείας και το προσωπικό του Κ.Υ. μεταφέρεται στην Α.Ε., με υποβάθμιση των εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών.
  Το ΕΚΑΒ στενάζει από τις ελλείψεις ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Αντί προσλήψεων η κυβέρνηση βρήκε τη λύση. Ανατίθονται οι διακομιδές στην Πυροσβεστική και τους ΟΤΑ.
  Η κυβέρνηση συρρικνώνει, ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ και ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις. Μέσω του ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας, της έκδοσης νέων οργανισμών και τις μετακινήσεις προσωπικού, επιχειρεί την κατάργηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, την ενοποίηση και την κατάργηση υπηρεσιών, τις συγχωνεύσεις κλινικών και κλινών.
  Ο έλεγχος του ΕΣΥ θα περάσει στην ΑΕΜΥ Α.Ε. με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σύντομα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βάλει την ΑΕΜΥ Α.Ε. στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΕΣΥ Α.Ε.
  Η κυβέρνηση επιδιώκει την επέκταση των Συμβάσεων έργου χωρίς εργασιακά δικαιώματα (δεν δικαιούται αναρρωτικές και κανονικές άδειες) στο σύνολο των νέων προσλήψεων, αλλά και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων που ήδη εργάζονται.
  Διεκδικούμε την εκδίωξη των εργολάβων, την επανασύσταση των Οργανικών θέσεων και μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, την Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, την Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, την Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού, την Ανανέωση Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, την Ένταξη στα ΒΑΕ, την Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Νόμου 4387/2016, την Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών

  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

   

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    
                     


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343


                                                                                     Χαϊδάρι, 1/6/2016


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» και της συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας έγινε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννουλάτο και το Γενικό Γραμματέα Οικονομικών του Υπουργείου κ. Κομματά.

  Τέθηκε στους παραπάνω αρμοδίους το τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης του Νοσοκομείου που αφορά τόσο την τακτική επιχορήγηση όσο και τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ (Νοσήλεια), με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες. Αν και επιτακτικά ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ροής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Στηλιτεύουμε την αναλγησία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και την αδυναμία της να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του ΕΣΥ.

  Από Δευτέρα 6/6/2016 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους, οι οποίες δεινοπαθούν μαζί τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

  Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

  • Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου

  • Χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται

  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                                                                                                    Ε. ΡΕΤΣΟΣ

  ------------------


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343


                                                                                          Χαϊδάρι, 31/5/2016


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Η κυβέρνηση της αριστεράς συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει επιλέξει τον δρόμο της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ. Οδηγεί έτσι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα.

  Το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα έχει λάβει ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση που του αναλογεί. Συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα των 5 πρώτων μηνών του χρόνου χρηματοδοτήθηκε με 300.000 € από το σύνολο της χρηματοδότησης που ανέρχεται στα 4.000.000 € αδυνατώντας να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους. Στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» απασχολούνται 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας- φύλαξης & εστίασης, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες συνεχίζοντας όμως να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

  Η κυβέρνηση δρώντας σαν ένας ακόμη εργολάβος κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων οι οποίοι αξιώνουν τόσο αξιοπρεπείς μισθούς όσο και την έγκυρη καταβολή τους.

  Δεν μένει άλλη επιλογή στους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους παρά μόνο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

  Την Τετάρτη 1/6/2016 προχωρούμε σε στάση εργασίας 7-11 π.μ και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, ώρα 8.00π.μ.

  Διεκδικούμε:

  • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων

  • Μόνιμη σταθερή εργασία

  • Ανάκτηση απωλειών

  • Ένταξη στα ΒΑΕ

  • Δημόσια και δωρεάν υγεία  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                   


                                                                                                                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                                                                                                            Ε. ΡΕΤΣΟΣ
  09.05.2016

  12 ΜΑΗ Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή - τριας Στάση Εργασίας 8π.μ. έως 12 μεσημ.

  ΑΘΗΝΑ 9/5/2016
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1673

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

  12 ΜΑΗ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ – ΤΡΙΑΣ

  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8 π.μ. – 12 μεσημέρι
  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  ΣΤΟ ΕΣΥ – ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ – ΤΟ ΕΚΑΒ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

  • ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΤΟΥ ΕΚΑΒ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ
  • ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  Αρχεία


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  25.04.2016


  Αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων

  --ΑΘΗΝΑ 25/4/2016
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1632

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

  ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

  Συνάδελφοι,

  Στο Συνταξιοδοτικό Οδηγό που εκδώσαμε ενημερώνουμε για τα δικαιώματα, τους όρους και τις προϋποθέσεις εξαγοράς πλασματικών ετών.
  Η εξαγορά σήμερα κατά μήνα είναι 6,67% επί του συντάξιμου μισθού (βασικός 31/10/2011 + 140,80 ευρώ).
  Οι αιτήσεις εξαγοράς μέχρι τώρα εξετάζονται στο Γ.Λ.Κ. κατά την συνταξιοδότηση.
  Στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στο Βουλή το οποίο διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση θεσμοθετείται αύξηση του ποσοστού των εξαγορών πλασματικών ετών στο 20% του Συντάξιμου μισθού, Συντάξιμος μισθός που θα είναι επί του συνόλου των αποδοχών.
  Στο άρθρο 15 του Νομοσχεδίου προβλέπεται ότι: « όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς και, εφόσον έχει διακοπεί η απασχόληση, επί των αποδοχών του τελευταίου μήνα απασχόλησης αναπροσαρμοσμένων κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το συνολικό ποσό της κατά τα ανωτέρω εξαγοράς καταβάλλεται σε τόσες μηνιαίες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που αναγνωρίζονται. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ, οπότε παρέχεται έκπτωση 15%.
  Με το άρθρο 5 του Νομοσχεδίου «Ενιαίοι κανόνες ασφάλισης – παροχών υπαλλήλων Δημοσίου» από 1/1/2017 το συνολικό ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ασφαλισμένου και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των συντάξιμων μηνιαίων αποδοχών των προσώπων της παρ. 1α του άρθρου 4, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 περ. γ του παρόντος.
  Από 1.1.2017 λοιπόν θεσμοθετείται στο Δημόσιο εισφορά εργοδότη ύψος 13,33% που στις εξαγορές πλασματικών ετών επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο.
  Όμως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι η επιβάρυνση των ασφαλισμένων με την εισφορά του εργοδότη θα ξεκινήσει 1.1.2017 και όχι άμεσα με την ψήφιση του Νόμου.
  Ως εκ τούτω θα πρέπει να αναληφθεί ατομική ευθύνη
  • Για την άμεση κατάθεση αιτήσεων εξαγοράς πλασματικών ετών (πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου) με κίνδυνο όμως να εξεταστούν οι αιτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι κατά την συνταξιοδότηση, μεθοδεύοντας έτσι η κυβέρνηση νέες μειώσεις των μισθών (έμμεσες). Είναι γνωστό ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα επαναφοράς του αιτήματος εξαγοράς σε περίπτωση μη αποδοχής του πρώτου αιτήματος.
  • Για αιτήσεις εξαγοράς κατά την συνταξιοδότηση με δεδομένη την αύξηση του ύψους των εξαγορών.
  Η περίπτωση περιορισμού των πλασματικών ετών εξαγοράς δεν προκύπτει από το Σχέδιο Νόμου.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

                                                                                                                                          Χαϊδάρι 21 Απριλίου 2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και κατά συνέπεια και του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο σε τεράστιες ελλείψεις τόσο σε υγειονομικό όσο και σε λοιπό υλικό. Πολλές φορές έχει καταφύγει σε δανεισμό υλικών από άλλα Νοσοκομεία.

  Παρά όμως τις σημαντικές ελλείψεις κατηγορηματικά διαβεβαιώνουμε ότι στο Νοσοκομείο τηρούνται όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ορθές Νοσηλευτικές πρακτικές, οι οποίες συνάδουν με τον επιστημονικό τρόπο χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής.

  Οι συνθήκες Υγιεινής, μετά από τιτάνιο αγώνα των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων, βρίσκεται σε άριστο επίπεδο διαφυλάσσοντας την ασφάλεια των νοσηλευόμενων.

  Κατά συνέπεια το περιεχόμενο των δηλώσεων πού αναφέρονται σε ανορθόδοξες - επικίνδυνες νοσηλευτικές πράξεις καθώς και στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον ψυχικά ασθενή είναι υπερβολικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  Διαβεβαιώνουμε τους χρήστες υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου, τους συγγενείς τους, αλλά και τους Έλληνες πολίτες πως δεν γίνεται καμία έκπτωση στην παροχή ποιοτικής και υψηλού επιπέδου φροντίδας.  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                              Ο ΑΝ/ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ.                                                                                                                            ΜΑΚΡΑΚΗ Μ.  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

  Χαϊδάρι 18 /4/2016  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο», παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών. Οι ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα δεν προβλέπουν τη χορήγηση αναρρωτικών και κανονικών αδειών.

  Η υποχρηματοδότηση ως κεντρική πολιτική επιλογή έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν τους εργαζόμενους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ιδιότυπα πιόνια στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

  Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικά είδη καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι.

  Την Τετάρτη 20/4/2016 προχωράμε σε στάση εργασίας 7.00π.μ – 10.00π.μ και συγκέντρωση έξω από το χώρο του Υπουργείου Υγείας.

  Διεκδικούμε:

  • Την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας και μονιμοποίησή τους.

  • Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους αλλά και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις.

  • Προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.

  • Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.  Το Δ.Σ                                                                                              ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

  Χαϊδάρι 18 /4/2016  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο», παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών. Οι ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα δεν προβλέπουν τη χορήγηση αναρρωτικών και κανονικών αδειών.

  Η υποχρηματοδότηση ως κεντρική πολιτική επιλογή έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν τους εργαζόμενους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ιδιότυπα πιόνια στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

  Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικά είδη καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι.

  Την Τετάρτη 20/4/2016 προχωράμε σε στάση εργασίας 7.00π.μ – 10.00π.μ και συγκέντρωση έξω από το χώρο του Υπουργείου Υγείας.

  Διεκδικούμε:

  • Την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας και μονιμοποίησή τους.

  • Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους αλλά και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις.

  • Προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.

  • Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.  Το Δ.Σ                                                                        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

                                                                     Χαϊδάρι 18 Απριλίου 2016

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Καλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων του Σκαραμαγκά να συμβάλουν είτε με είδη υγιεινής (μωρομάντηλα-οδοντόκρεμες-οδοντόβουρτσες- πάνες παιδικές) είτε με χρήματα (όσο διαθέτει ο καθένας) με τα οποία θα αγοραστούν τα αντίστοιχα είδη.

  Για την εξυπηρέτησή σας μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Σωματείου κα Μακράκη Μαρία (τηλ. 141), κα Θερμού(τηλ. 145)

  Ώρες από 9.00π.μ – 14.00μ.μ.

  Η αναγκαιότητα είναι πολύ μεγάλη.  Το Δ.Σ
                                                                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

                                                                                    Χαϊδάρι 18 Απριλίου 2016

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συνάδελφοι,

  με ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ στις 18/4/2016 προκηρύχθηκε 3ωρη στάση εργασίας στις 20/4/2016 και ώρα 7.00π.μ – 10.00π.μ.

  Συγκέντρωση στις 7.00π.μ στην πύλη του Νοσοκομείου για αναχώρηση με πούλμαν στο Υπουργείο Υγείας.

  Διεκδικούμε:

  • Επαρκή χρηματοδότηση με σκοπό την αποπληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με ατομική σύμβαση στην καθαριότητα και στους εργαζόμενους στη σίτιση και τη φύλαξη που απασχολούνται από εργολάβους.

  • Επανασύσταση οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση των εργαζομένων σε φύλαξη – καθαριότητα – σίτιση.

  • Μονιμοποίηση των Επικουρικών Εργαζόμενων και των εργαζόμενων με 5μηνη σύμβαση εργασίας.

  • Επάρκεια υγειονομικού υλικού.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


  ΤΟ Δ.Σ.
                                                                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜENΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

                                                                        Χαϊδάρι 18 Απριλίου 2016

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συνάδελφοι,

  Σας καλούμε στην 1η Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 20/4/2016 στο χώρο της παλιάς τραπεζαρίας και ώρα 10.30π.μ με θέμα:

  • Προγραμματισμός Δράσης


  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


       Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                  Ι. ΣΙΣΚΑΣ                                                                                                                    Ε. ΡΕΤΣΟΣ

  --


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

  Χαϊδάρι 18 Απριλίου 2016
  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 29/3/2016, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ : 268 ψήφους – 7 έδρες

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ: 63 ψήφοι – 2 έδρες

  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : 32 ψήφοι – 1 έδρα

  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : 25 ψήφοι – 1 έδρα

  ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ : 22 ψήφοι – 0 έδρα

  12 Λευκά – 5 Άκυρα

  Τα αποτελέσματα είναι επίσημα σύμφωνα με το πρακτικό του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα και με ευθύνη της πλειοψηφούσης παράταξης κλήθηκαν τα 11 νεοεκλεγέντα μέλη σε συνεδρίαση στις 11/4/2016 με θέμα τη συγκρότηση του Δ.Σ.

  Με πρόταση της πλειοψηφούσης παράταξης την οποία αποδέχτηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, εκτός της Αριστερής Παρέμβασης, συγκροτήθηκε μετά από καιρό αναλογικό Δ.Σ.

  Πρόεδρος: ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

  1ος Αντιπρόεδρος: ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ

  2ος Αντιπρόεδρος: ΣΕΡΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Γενικός Γραμματέας: ΡΕΤΣΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

  Αν/τρια Γεν. Γραμματέας: ΜΑΚΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

  Ταμίας: ΑΓΓΕΛΕΡΗ ΕΛΕΝΗ

  Έφορος: ΓΚΛΩΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ


  ΜΕΛΗ

  ΘΕΡΜΟΥ ΕΛΕΝΗ

  ΖΕΡΒΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

  ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

  ΔΟΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


  Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγησαν:

  ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  ΣΑΠΡΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ       Ο Αντιπρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας


  ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ                               ΡΕΤΣΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ


  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ΨΗΦΙΣΜΑ

  06/04/2016

  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
                                                             
  Ενα  από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαικές οικογένειες ειναι το τεραστιο προβλημα της ανεργιας.Το ποσοστό ανεργίας ανερχεται σε 24,4 με τάσεις ανόδου,αφού η περιβόητη αναπτυξη δεν έρχεται.

  Η ανεργία μαστιζει τι οικογένειες,πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες και δεν είναι πρόσκαιρο φαινόμενο ούτε ελληνική πρωτοτυπία.Για την ανεργια φταίνε οι επιχειρηματικοί ομιλοι που ξεζουμίζουν τους εργατες,όσο τους χρειαστούν,εφαρμόζουν ελαστικά ωράρια,τσαλαπατούν εργασιακά δικαιωματα

  Κανείσ δεν πρέπει να μένει απαθής στους χιλίάδες συμπολίτες μας που έχουν στερηθεί το βασικό μέσο για να ζήσουν ,την εργασία.

  Σε μια τέτοια πραγματικότητα στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΔΉΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ και καλόυμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ανέργων,υιοθετόντας ,τα δίκαια αιτηματά τους.

  ΤΟ ΔΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ
  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ Δ.Σ – Ε.Ε ΣΤΙΣ


  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ


  «Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30/3/2016 από 07.00πμ έως 17.30 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου εργαζομένων στο χώρο της παλιάς τραπεζαρίας.


  Για τη συμμετοχή σας απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.


  Δηλώσεις υποψηφιοτήτων έως Πέμπτη 24/3/2016 και ώρα 12η μεσημβρινή στα γραφεία του Σωματείου, Ιερά οδός 343.                                                                                           Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                           Ξύτσα Άννα


                                                                                                  Αυγουστίδη Κυριακή


                                                                                                    Μιχολιά Βασιλική

                                                                                       
                                                                                          

  24.02.2016

  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

  ΑΘΗΝΑ 24/2/2016
  ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1404

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  Συνάδελφοι,

  Καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Νίκης 5-7), ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 και ώρα 10:30π.μ.

  Τρείς φορές επιχειρήσαμε να συναντήσουμε τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο. Γ. Χουλιαράκη, σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
  Αντί συνάντησης μας περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών.
  Καταγγείλαμε την κυβέρνηση για ΣΙΚΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με προαποφασισμένο το αποτέλεσμα κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης.
  Δεν θα αφήσουμε ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

  Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά:

  • Στην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και την μετατροπή των Συντάξεων σε Προνοιακά Επιδόματα.
  • Στην άρνηση της κυβέρνησης να εντάξει τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς Υπαλλήλους στα ΒΑΕ
  • Στις νέες μειώσεις μισθών που θα υποστούμε στο προσεχές διάστημα με την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου (Ν. 4354/2015)
  • Στην επικείμενη περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Περικόπτεται σε θεσμοθετημένες άδειες πλην της κανονικής και έξι ημερών αναρρωτικής. Το έγγραφο του Υπουργού Υγείας αναστέλλει την περικοπή (ιστοσελίδα ΠΟΕΔΗΝ), δεν καλύπτει όμως καθ’ ότι απαιτείται Νομοθετική Ρύθμιση με αναδρομικότητα. Στο Νόμο προβλέπεται η κατάργησή του έως τέλους του έτους 2017.
  • Στη μείωση 20% της αποζημίωσης των ωρών Εργασίας τη νύκτα, προς συμπλήρωση του ωραρίου
  • Στην επικείμενη περικοπή του Επιδόματος Παραμεθόριων – Προβληματικών Περιοχών (έως τέλους Μαρτίου θα επανακαθορισθούν οι δικαιούχες περιοχές)
  • Στη χορήγηση μειωμένου κατά 40 ευρώ του Επιδόματος Ευθύνης των Τμημάτων της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας
  • Στη σύνδεση του μισθού με την Αξιολόγηση
  • Στην υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του ΕΣΥ

  Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

   ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
   ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
   ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
   ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ
  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

  ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ

  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ:

   ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
   ΤΟ ΕΣΥ – ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ – ΤΟ ΕΚΑΒ

  ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  Στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ καλούνται να παρευρίσκονται και Συνδικαλιστικά Στελέχη των κοντινών Περιφερειακών Νοσοκομείων.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148

  Χαϊδάρι 1 Φεβρουαρίου 2016
  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συνάδελφοι,

  Καλείστε στην συνέλευση την Τετάρτη 3/2/16 και ώρα 10.30 π.μ. στον χώρο της ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ με θέμα:

  • Προγραμματισμός

  • Ενημέρωση

  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


  Την Πέμπτη 4/2/16, θα αναχωρήσει πούλμαν από την πύλη του Νοσοκομείου στις 9.30π.μ για την συμμετοχή στην απεργία.


  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                                                               Ι. ΣΙΣΚΑΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148 Χαϊδάρι 20 Ιανουαρίου 2016

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

  Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18/1/2016 μετά από αίτημα των εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κου Γιαννουλάτου, τέθηκαν από τους εργαζόμενους τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Ελλείψεις προσωπικού: το Νοσοκομείο στην προοπτική συρρίκνωσης τα προηγούμενα 7-8 χρόνια δεν προχώρησε σε προσλήψεις με ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

  Ο κος Γιαννουλάτος στην απάντησή του δεν δεσμέυτηκε για προσλήψεις και παρέπεμψε το θέμα στον Διοικητή της ΔΥΠΕ από τον οποίο θα γίνει η κατανομή Των προκυρησόμενων θέσεων.

  2. Εφημερεία: αναφέρθηκε ο μεγάλος όγκος προσέλευσης, η έλλειψη κλινών, η ανάπτυξη επικουρικών κλινών, η έλλειψη συνεφημερείας από ψυχιατρική κλινική γενικού Νοσοκομείου.

  Ο κος Γιαννουλάτος δεν έδωσε καμία απάντηση.

  3. Διοικητικές αλλαγές: ερωτήθει για το περιεχόμενο των διοικητικών αλλαγών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία οι οποίες προαναγγέλθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

  Ο κος Γιαννουλάτος δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση λέγοντας πως δεν είναι ακόμη τίποτα ανακοινώσιμο και παρέπεμψε στον Υπουργό Υγείας.

  4. Σύμφωνο ador-Λυκουρέντζου: το σύμφωνο προέβλεπε 31/12/2015 το κλείσιμο των Ψυχιατρείων. Ερωτήθει για την πορεία της αναδιαπραγμάτευσης.

  Ο κος Γιαννουλάτος απάντησε πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δανειστές και συγκεκριμένα με τον επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ.

  Σημείωσε πως θα ζητηθεί μικρή παράταση λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας χωρίς όμως η διαπραγμάτευση να αφορά το περιεχόμενο του συμφώνου που προβλέπει κλείσιμο των Ψυχιατρείων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η χώρα οφείλει να τηρεί την υπογραφή της.

  5. Ερωτήθει για την αποσύνδεση του ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου από το ΨΝΑ Δαφνί και έκδοση οργανισμού.

  Ο κος Γιαννουλάτος δεν έδωσε καμία απάντηση.
  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας


  Γιαννάκος Μ.                                                                                Σίσκας Ι.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
  11/01/2016

                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Στην συνεδρίαση του Δ.Σ στις 11/01/2016 αποφασισθηκε ομοφωνα η συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που

   διοργανωνει η ΑΔΕΔΥ στις 16/01/2015 με συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στην Βουλή
  .
   Το Συλλαλητήριο οργανώνεται ενάντια στην αντιασφαλιστική "μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης.

    Συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας.

                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ                                                                                           ΣΙΣΚΑΣ Ι                    


  08.01.2016

  Συμμετέχουμε δυναμικά στα Συλλαλητήρια το Σάββατο 16 Ιανουαρίου που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αντιασφαλιστική "μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης

  ΑΘΗΝΑ 8/1/2016
  ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1173

  ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 12.00 το μεσημέρι, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης.
  Καλούμε τις Διοικήσεις των Σωματείων να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα παραστούν για ενημέρωση μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.
  Μέχρι σήμερα ενημερωθήκαμε για την οργάνωση των κάτωθι Συλλαλητηρίων:
  • ΑΘΗΝΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 12:00, με συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή. Συμμετέχουν και τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Άρτας και Πρέβεζας.
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΚΡΗΤΗΣ): ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ, στις 12:00. Συμμετέχουν και τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. Συμμετέχουν και τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
  Οι Διοικήσεις των Σωματείων των περιφερειακών Νοσοκομείων σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ καλούνται να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ και στις άλλες πόλεις.
  Για τις πόλεις που δεν θα πραγματοποιηθούν Συλλαλητήρια καλούμε τις Διοικήσεις των Σωματείων Μελών μας, να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων με πούλμαν στα κεντρικά Συλλαλητήρια.
  Σας κοινοποιούμε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  ΑΙΤΗΣΗ
  Του Σωματείου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», που εδρεύει στο Χαϊδάρι (Ιερά Οδός 343), όπως νομίμως αυτό εκπροσωπείται.
  ΠΡΟΣ
  Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» που εδρεύει στο Χαϊδάρι (Ιερά Οδός 343), όπως νομίμως αυτό εκπροσωπείται.
  ΘΕΜΑ : Διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας).  Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α') περ. 1, «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», ορίσθηκε ότι τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. (συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ του Κεφαλαίου Α' του ν. 3429/2005) και Ο.Τ.Α., καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καταργούνται από 1.1.2013. Κατόπιν της σχετικής νομοθετικής παρέμβασης, πράγματι από 1.1.2013 σταμάτησαν να μας χορηγούνται τα εν λόγω ως άνω δώρα.


  Ωστόσο, μετά την στροφή της νομολογίας των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας (Ολ. ΣτΕ, Ολ Ελ. Συν,)που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στο χώρο των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου αναφορικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η ως άνω νομοθετική παρέμβαση θεωρούμε ότι καθίσταται κενή περιεχομένου καθώς, όπως κατωτέρω αναλύουμε, τα νέα νομολογιακά δεδομένα επιτρέπουν την διεκδίκηση με νομική βασιμότητα των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.


  Ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο με γνωμοδότηση του (Βλ. πρακτικά συνεδρίασης της 31.10.2012) σχετικά με την συνταγματικότητα της κατάργησης των δώρων που προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 4093/2012 έκρινε ότι αυτές προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος που αφορούν τη συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς και την προστασία της εργασίας.


  Υπενθυμίζουμε ότι η αλλαγή στην νομολογία των ανώτατων Δικαστηρίων σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των μνημονίων σηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία είχε κρίνει ότι ο προσδιορισμός των αποδοχών σε ύψος που υπολείπεται του ορίου της φτώχειας , το οποίο για τη χώρα μας έχει οριστεί , βάσει στατιστικών στοιχείων της EUROSTAT στο ποσό των 580 ευρώ μηνιαίως παραβιάζει το δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (Βλ. Απόφαση ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας , σκέψεις 57 -65).


  Άκρως σημαντική υπήρξε και η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Σύμφωνα με το δικαστήριο οι περικοπές αυτές παραβιάζουν την αρχή της ισότητας.


  Σύμφωνα και με τα παραπάνω οι υπάλληλοι συνδέονται που συνδέονται με σχέση αορίστου χρόνου δημοσίου δικαίου αλλά και οι μόνιμοι υπάλληλοι μπορούν να προασπίσουν τα κεκτημένα τους και να διεκδικήσουν τα αναδρομικά που τους οφείλονται από την κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας , για τα οποία επιδόματα έχουν παρακρατηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές για όλο τον εργάσιμο βίο.
  Κατόπιν των ανωτέρω


  (και με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας)


  ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΟΠΩΣ


  1) Μας καταβληθούν αναδρομικά από 1.1.2014 έως σήμερα τα επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας τα οποία παρανόμως, κατά τα ανωτέρω, δεν μας έχουν καταβληθεί.


  2) Μας καταβάλλονται εφεξής κανονικά τα ως άνω επιδόματα.
  Χαϊδάρι, …/12/2015
  Οι εργαζόμενοι:


  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  ΣΤΟ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ

  ΚΛΙΜΑΚΙΟ

  ΒΑΣΙΚΟΣ

  ΜΙΣΘΟΣ

  0-3

  1

  780

  3-6

  2

  823

  6-9

  3

  866

  9-12

  4

  909

  12-15

  5

  952

  15-18

  6

  995

  18-21

  7

  1038

  21-24

  8

  1081

  24-27

  9

  1124

  27-30

  10

  1167

  30-33

  11

  1210

  33-36

  12

  1253

  36-39

  13

  1296
  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ

  ΚΛΙΜΑΚΙΟ

  ΒΑΣΙΚΟΣ

  ΜΙΣΘΟΣ

  0-3

  1

  858

  3-6

  2

  918

  6-9

  3

  978

  9-12

  4

  1038

  12-15

  5

  1098

  15-18

  6

  1158

  18-21

  7

  1218

  21-24

  8

  1278

  24-27

  9

  1338

  27-30

  10

  1398

  30-33

  11

  1458

  33-36

  12

  1518

  36-39

  13

  1578


  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ

  ΚΛΙΜΑΚΙΟ

  ΒΑΣΙΚΟΣ

  ΜΙΣΘΟΣ

  0-2

  1

  1037

  2-4

  2

  1092

  4-6

  3

  1147

  6-8

  4

  1202

  8-10

  5

  1257

  10-12

  6

  1312

  12-14

  7

  1367

  14-16

  8

  1422

  16-18

  9

  1477

  18-20

  10

  1532

  20-22

  11

  1587

  22-24

  12

  1642

  24-26

  13

  1697

  26-28

  14

  1752

  28-30

  15

  1807

  30-32

  16

  1862

  32-34

  17

  1917

  34-36

  18

  1972

  36-38

  19

  2027
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  -----------------------------------------

  ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ

  ΚΛΙΜΑΚΙΟ

  ΒΑΣΙΚΟΣ

  ΜΙΣΘΟΣ

  0-2

  1

  1092

  2-4

  2

  1151

  4-6

  3

  1210

  6-8

  4

  1269

  8-10

  5

  1328

  10-12

  6

  1387

  12-14

  7

  1446

  14-16

  8

  1505

  16-18

  9

  1564

  18-20

  10

  1623

  20-22

  11

  1682

  22-24

  12

  1741

  24-26

  13

  1800

  26-28

  14

  1859

  28-30

  15

  1918

  30-32

  16

  1977

  32-34

  17

  2036

  34-36

  18

  2095

  36-38

  19

  2154

  ------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Δελτία Τύπου

  02.12.2015

  Ηχηρή απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ η 24ΩΡΗ Απεργία 2-12-2015 στα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης

  ΑΘΗΝΑ 02/12/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1064

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/12/2015
  ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

  Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενάντια στη συστηματική απαξίωση της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης, που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  Μας φλόμωσαν στα ψέματα οι Υπουργοί της Υγείας.
  Δηλώνουν ότι βρήκαν τη μαγική συνταγή να σώσουν το σύστημα εφαρμόζοντας τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ενώ στην πραγματικότητα το διαλύουν.
  Οι Δημόσιες δαπάνες υγείας συρρικνώνονται και οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν τις υπηρεσίες με κρυφά ή φανερά χαράτσια.
  Έκλεισε το έτος με εκταμίευση του 50% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης στον Προϋπολογισμό του έτους 2015.
  Η οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων είναι εκτός ελέγχου. Οφείλουν στους προμηθευτές 1,5 δις ευρώ και αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Δεν υπάρχουν χειρουργικά υλικά, βαμβάκι, γάζες, σύριγγες κ.α.
  Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
  Ψέματα του Πρωθυπουργού 2/4/2015 η δέσμευση για πρόσληψη 4.500 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Το πολύ να ολοκληρωθούν εντός του έτους 2016 οι 980 προσλήψεις που προκηρύχθηκαν πριν λίγες ημέρες. Και όμως αποχώρησαν 17.000 Υγειονομικοί και αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου η συνταξιοδότηση άλλων 3.000.
  1 στις 3 οργανικές θέσεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις Μνημονιακές Δεσμεύσεις (καταργήσεις, συγχωνεύσεις).
  Η κάλυψη σε κάθε κλινική των 40 ασθενών είναι μία Νοσηλεύτρια τη βάρδια.
  Τα Νοσοκομεία των Νησιών αν και υπερδιπλασιάστηκε η ζήτηση από τους πρόσφυγες δεν προσέλαβαν ούτε έναν επικουρικό υπάλληλο, εν αντιθέσει με προηγούμενα έτη, μόνο για την τουριστική περίοδο προσλάμβαναν κατ’ εξαίρεση προσωπικό.
  Η κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση με κατάργηση των πενήντα διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επέκταση του θεσμού των εργολαβικών εργαζομένων που προσφέρουν μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
  Και όμως δεν μας εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  Η πορεία κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών όπως προαναγγείλαμε πριν ημέρες για να καταθέσουμε Υπόμνημα ένταξης στα ΒΑΕ. Οι Υπουργοί χωρίς ίχνος Δημοκρατικής ευαισθησίας εξαφανίστηκαν.
  Ο Υπουργός Οικονομικών ήταν κρυμμένος. Εμφανίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών τρία λεπτά μετά το τέλος της συγκέντρωσής μας.
  Ψέματα από την κυβέρνηση η αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι Μονάδες και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη παραδίδεται στους ιδιώτες επιχειρηματίες. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί νυκτερινά και αργίες ούτε για ένα μήνα του έτους.
  Ψέματα η αναβάθμιση της Ψυχικής Υγείας. Οι λιγοστές Μονάδες υποφέρουν από την αυξημένη ζήτηση. Ποινικοποιείται η εργασία και αυξάνεται η επικινδυνότητα. Δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση τι θα πράξει για τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία που με βάση το σύμφωνο ΛΟΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ – ANDOR κλείνουν 31/12/2015.
  Το ΕΚΑΒ στενάζει από την έλλειψη ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Εθελοντική εργασία προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για την κάλυψη των κενών. Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!
  ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ διαλύονται, συρρικνώνεται και το προσωπικό μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις.
  Η πορεία στάθηκε έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παραδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ στην Υπουργό.

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  - Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας
  - Δωρεάν υγειονομική Περίθαλψη με καθολική πρόσβαση
  - Ένταξη στα ΒΑΕ
  - Εκδίωξη των εργολάβων
  - Κατάργηση Μνημονίων
  Συγκροτήσαμε το Υγειονομικό Κίνημα Ελπίδας – Αντίστασης – Ανατροπής

  Κύριοι Δημοσιογράφοι,
  Στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔΗΝ αναρτήθηκαν φωτογραφίες (ήδη υπάρχουν) και βίντεο (αργά το βράδυ) από την μεγάλη κινητοποίησή μας 2/12/2015.
  Λόγω της απεργίας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό για την ανάδειξη της διαμαρτυρίας μας.

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/12/2015. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10Π.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    
              
  Ανακοινώσεις

  30.11.2015

  Η ΠΟΕΔΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙ 2 & 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

  ΑΘΗΝΑ 30/11/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1053

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 το μεσημέρι στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  Οι φήμες για αναστολή της Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ είναι κακόβουλα ΨΕΜΑΤΑ. Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας θα δώσουν ΗΧΗΡΗ απάντηση με βροντερό παρόν.

  ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΗΞΑΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Της ΠΟΕΔΗΝ 10Π.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  Διεκδικούμε:
  • ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΚΑΒ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
  • ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 1ου – 2ου – 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  • ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ


  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148 Χαϊδάρι 23 /11/2015

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το ΕΣΥ απαξιώνεται, συρρικνώνεται, ιδιωτικοποιείται και φυσικά η ψυχική υγεία δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο.

  Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, εγκαταλείπei την ψυχική υγεία στην τύχη της και μεταβιβάζει το βάρος της περίθαλψης στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

  Το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» αποτελώντας στυλοβάτη της ψυχικής υγείας στη χώρα δέχεται πάνω από 3.000 εισαγωγές ανά έτος και 15.000 εξωτερικοί ασθενείς να επισκέπτονται σε τακτική βάση τα Εξ. Ιατρεία του Νοσοκομείου.

  Παρά τον όγκο προσφοράς δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση κωφεύοντας στις εκκλήσεις των εργαζομένων δεν ενισχύει το Νοσοκομείο με το απαραίτητο Νοσηλευτικό- Ιατρικό και όλων των ειδικοτήτων προσωπικό οδηγώντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου κάτω από τα όρια της ασφάλειας.

  Αν και έχουν επανειλλημένως προσκληθεί οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας να επισκεφθούν και να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για το μέγεθος των προβλημάτων κανείς δεν προσήλθε.

  Καλούμε την Πέμπτη 26/11/2015 σε στάση εργασίας 9.00π.μ – 12.00μ.μ και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου για αποκλεισμό της εφημερίας.

  ΖΗΤΑΜΕ:

  1. Ανοιχτό ψυχιατρείο

  2. Τομεοποίηση υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

  3. Επαρκή χρηματοδότηση

  4. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

  5. Ασφαλή εφημερία

  6. Δωρεάν και δημόσια Υγεία


  ΤΟ Δ.Σ.


  Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 13/11/2015

  ΑΘΗΝΑ 16/11/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 969

  ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  13.11.2015

  Μετά την απώλεια του Γενικού Γραμματέα Ερμή Κασσέ, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώθηκε με το συνάδελφο Κοκοβάκη Γρηγόρη από την Παράταξη της ΔΑΚΕ. Για την Ε.Ε. προτάθηκε από την ΔΑΚΕ ο συνάδελφος Μαθιόπουλος Γεώργιος και ψηφίστηκε ομόφωνα.
  Κατόπιν συνεδρίασε η Ε.Ε. και ομόφωνα εξέλεξε Γεν. Γραμματέα τον Παπαναστάση Χρήστο και Αν. Γραμματέα τον Μαθιόπουλο Γεώργιο.

  Συναδέλφισσες – οι,

  Μετά τις Βουλευτικές εκλογές και τα υψηλά ποσοστά τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων Μνημονιακών κομμάτων και αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα Δεξιά και τα Αριστερά Μνημόνια. Παρότι ο Πρωθυπουργός προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι δεν θα εφαρμόσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, αλλά παράλληλο πρόγραμμα με Ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να εκτονώσει την λαϊκή αγανάκτηση.
  Με την ψήφιση των Εφαρμοστικών νόμων του 3ου Μνημονίου, κινδυνεύουν τα εναπομείναντα κοινωνικά δικαιώματα, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης. Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η καλύτερη διαχειρίστρια των προαπαιτούμενων των Μνημονίων. Η κυβέρνηση ασκεί νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική.
  Ήδη προχώρησε σε ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, αύξησε τον Φ.Π.Α., δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε συντάξεις αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού και αύξησε την εισφορά υπέρ υγείας.
  Μείωσε τις Επικουρικές Συντάξεις που βαίνουν προς κατάργηση, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έως 17 έτη, ακόμη και σε θεμελιωμένα δικαιώματα σύνταξης που δεν τόλμησαν να θίξουν οι Εφαρμοστικοί νόμοι των δύο πρώτων Μνημονίων.
  Θα προχωρήσει σε νέο σύστημα Αξιολόγησης που θα συνδεθεί με το μισθό του καθενός και με την κινητικότητα.
  Το 3ο Μνημόνιο διαλύει τη Δημόσια Υγεία. Τα Νοσοκομεία διαλύονται από την υποχρηματόδοτηση και την υποστελέχωση.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γ.Λ.Κ. στα Νοσοκομεία τους 10 πρώτους μήνες του έτους εκταμιεύτηκε το 31,2% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης, από το 1,5δις ευρώ, που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του έτους 2015. ΔΕΝ πρόκειται να εκταμιευθεί το σύνολο του ποσού μέχρι τέλους του έτους, με αποτέλεσμα σήμερα τα Νοσοκομεία να λειτουργούν σε συνθήκες BLACK AOUT. Τα ταμεία είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3 δις ευρώ.
  Οι ελλείψεις σε προσωπικού είναι τεράστιες. Μέσα στο έτος 2015 αποχώρησαν 3.000 και το κύμα φυγής θα αυξηθεί, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα. 27.000 είναι οι κενές Οργανικές θέσεις σε Μνημονιακούς Οργανισμούς που συστήθηκαν με την κατάργηση χιλιάδων κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων. Συνθήκες Εργασιακής εξουθένωσης σε όλους τους εργαζόμενους.
  Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε.
  Που είναι οι 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός 2 Απριλίου 2015 έξω από το Υπουργείο Υγείας; Αντί για μόνιμες προσλήψεις ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζει προσλήψεις με «μπλοκάκι».
  Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών καθώς και όσων είναι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
  Οφείλονται τα νυκτερινά και οι αργίες πολλών μηνών του τρέχοντος και παρελθόντων ετών. Σε πολλά Νοσοκομεία οι εργαζόμενοι πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές κατά μήνα έως 50%.
  Περικόπτεται η αποζημίωση εκτός έδρας των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που στενάζει από έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων.
  Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στενάζουν από την αυξημένη ζήτηση και τα τεράστια κενά σε προσωπικό. Εξαιτίας των συνθηκών εργασίας ποινικοποιείται η εργασία των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας. Είναι σε ισχύ το σύμφωνο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ – ANDOR για κατάργησή τους 31/12/2015.
  Τα Κέντρα Υγείας υποβαθμίζονται – απαξιώνονται και οφείλονται οι δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές ολόκληρου του τρέχοντος έτους.
  Οι Προνοιακές Μονάδες απαξιώνονται, συρρικνώνονται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Οφείλονται στους Προνοιακούς υπαλλήλους πρόσθετες αμοιβές πολλών μηνών τρέχοντος και παρελθόντων ετών.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  Τα τρία Μνημόνια διαλύουν το ΕΣΥ, την ΠΡΟΝΟΙΑ, το ΕΚΑΒ.
  Το Γενικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία αποφάσισε:
  1. 26-27/11/15, Διήμερο δράσεων σε όλες τις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με τις τοπικές κοινωνίες, για ανάδειξη των προβλημάτων τόσο των Μονάδων, όσο και των εργαζομένων.
  2. 2/12/2015 ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ Απεργία και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.


  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
  - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
  - ΔΩΡΕΑΝ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
  - ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
  - ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3
  - ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
  ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο. ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ
  2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κο. ΧΡ. ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ

  ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

  Κύριοι Υπουργοί,

  Επανειλημμένως η ΠΟΕΔΗΝ θέτει το ζήτημα εκδίωξης των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, οι οποίοι προσφέρουν μαύρη, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
  Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργολάβους είναι αναντίστοιχη των τεραστίων κονδυλίων που δαπανώνται.
  Σταδιακά το σύνολο των υπηρεσιών στήριξης των Νοσοκομείων ιδιωτικοποιούνται και παραδίδονται στους εργολάβους.
  Στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία ψηφίσατε διάταξη (Ν. 4325/2015 άρθρο 49) εκδίδοντας τις σχετικές Ερμηνευτικές Εγκυκλίους, που ήταν φωτογραφικές για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Παρά ταύτα επειδή έχουν εφαρμογή στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δίνουν τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να προωθήσουν την εκδίωξη των εργολάβων καθαριότητας.
  Τα Νοσοκομεία δύναται με τη λήξη της σύμβασης καθαριότητας, να συνάψουν με το προσωπικό που απασχολούσαν τα συνεργεία καθαριότητας, ατομικές συμβάσεις εργασίας, διώχνοντας τους «αετονύχηδες» εργολάβους.
  Το εν λόγω πολύπαθο προσωπικό με την σύναψη ατομικών συμβάσεων αποκτά επιτέλους ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.
  Ζητήσαμε από τους ανωτέρω συναρμόδιους Υπουργούς κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία και τώρα να παρέμβουν στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο Νόμος και να εκδιωχτούν οι εργολάβοι.
  Μάλιστα συνεχώς αναδεικνύουμε με συγκεκριμένα στοιχεία, τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν οι εργολάβοι και το σκανδαλωδώς υψηλό κόστος αναθέσεων.
  Ταυτόχρονα ζητήσαμε την προώθηση Νομοθετικής ρύθμισης σύναψης εξαρτημένης σχέσης εργασίας με τα Νοσοκομεία, του συνόλου των εργολαβικών εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης.
  Έως σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στις Διοικήσεις για εφαρμογή του Νόμου 4325/2014 άρθρο 49 που λήγει 31/12/2015.
  Μόνο στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ με πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, υλοποιήθηκε ο Νόμος. Εκδιώχθηκαν οι εργολάβοι καθαριότητας και προσλήφθηκε το σύνολο των εργαζομένων του συνεργείου με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας στους εργαζόμενους το σύνολο των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
  Οι εργαζόμενοι στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ με ατομικές συμβάσεις αμείβονται με το μισθό των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συνυπολογίζοντας τριετίες τυχόν επιδόματα, αργίες κλπ. Το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ λάμπει από καθαριότητα, αφού η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις, είναι απείρως καλύτερη. Ταυτόχρονα μειώθηκε το κόστος καθαριότητας για τους δύο μήνες που συνήφθησαν οι ατομικές συμβάσεις (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2015) κατά 30%.
  Ο Νόμος έχει ημερομηνία λήξης (31/12/2015).
  Έως σήμερα δεν υπάρχει πολιτική βούληση από τα συναρμόδια Υπουργεία, υλοποίησης του Νόμου στα Νοσοκομεία.
  Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας θέσαμε ξανά το ζήτημα της εκδίωξης των εργολάβων με εφαρμογή του Νόμου και παράτασής του χωρίς ημερομηνία λήξεως.
  Απάντησε ότι άλλαξε η πολιτική μας.
  Θα δώσουμε δυνατότητα είπε συμμετοχής, με μπόνους στις διαγωνιστικές διαδικασίες συμβάσεων του έργου της καθαριότητας των Νοσοκομείων σε Κοιν. Σ. Επ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) του Ν. 4019/2011 (ΦΕΚ 216Α/30-9-2011).
  Αν είναι δυνατόν!!!
  Από την πίσω πόρτα ξανά εργολάβοι!!!
  Κοιν. Σ. Επ. δεν μπορούν να συστήσουν οι σημερινοί πολύπαθοι εργαζόμενοι των συνεργείων, αφού δεν διαθέτουν το κεφάλαιο να συμμετάσχουν με συνεταιριστική μερίδα. Πίσω από τις Κοιν. Σ. Επ. θα κρύβονται οι μεγαλοεργολάβοι.
  Εξάλλου και σήμερα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
  Μάλιστα λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς και όταν τους ανατίθονται οι εργασίες, εμφανίζονται από την πίσω πόρτα οι μεγαλοεργολάβοι της υγείας.
  Υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία στους Δήμους με Κοιν. Σ. Επ. που πίσω τους πάντα κρύβονται μεγαλοεργολάβοι. Αναλαμβάνουν δραστηριότητές και αμείβουν τους εργαζομένους με μισθούς πείνας, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.
  Γι' αυτό ζητάμε την άμεση προώθηση τροπολογίας παράτασης του Ν. 4325/2014 άρθρο 49 για δικαίωμα σύναψης των Φορέων του Δημοσίου, ατομικών συμβάσεων εργασίας μετά την 1/1/2016 και χωρίς ημερομηνία λήξεως.
  Ταυτόχρονα ζητάμε την επέκταση του νόμου αυτού σε όλες τις υπηρεσίες που κατέληξαν στους εργολάβους.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  10.11.2015

  Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κ.Υ. και το ΕΚΑΒ στις 12/11/2015

  ΑΘΗΝΑ 10/11/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 945

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 στην 24ωρη Πανελλαδική ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. στο Υπουργείο Υγείας
  Τα Νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν σε συνθήκες BLACK AOUT. Τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3 δις ευρώ.
  Ο ένας μετά τον άλλο οι προμηθευτές διακόπτουν τις προμήθειες με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  Πολλά Νοσοκομεία εξάντλησαν τους κωδικούς των Προϋπολογισμών τους και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά, έστω με πίστωση. Η τροποποίηση καθυστερεί στο Υπουργείο Υγείας για να αποφευχθεί η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο να αποφύγει η κυβέρνηση τη περαιτέρω κατάρρευση του κρατικού Προϋπολογισμού.
  Το προσωπικό έπεσε κάτω των 50.000 όταν πριν τα Μνημόνια ήταν 67.000.
  3.000 αποχώρησαν εφέτος και το κύμα φυγής θα αυξηθεί, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα.
  Η συνήθης κάλυψη είναι 1 Νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική. Τελείωσε το καλοκαίρι χωρίς να χορηγηθούν κανονικές άδειες και οφείλονται δεκάδες ρεπό. Συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Απολογισμός πρώτου εννιαμήνου του έτους 2015. Μηδέν προκηρύξεις και μηδέν προσλήψεις.
  Είναι προς έκδοση προκήρυξη 907 θέσεων, χωρίς χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Τέλους του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού, χωρίς να έχει αναληφθεί κυβερνητική πρωτοβουλία παράτασης των συμβάσεων.

  Που είναι οι 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός 2 Απρίλη έξω από το Υπουργείο Υγείας;
  26.347 είναι οι κενές οργανικές θέσεις στους νεοσύστατους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ των οποίων καταργήθηκαν χιλιάδες κλίνες και άνω των 20.000 οργανικών θέσεων. Το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι κάτω των 50.000. Στην Ελλάδα το Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι μόλις 3,6 ανά 1000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπερδιπλάσιος (8 Νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους).

  Τα ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ προβλέπουν τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ και όχι αντιμετώπιση των μειζόνων προβλημάτων της χρηματοδότησης και της στελέχωσης.

  ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ:
  • ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
  • Καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων μέσω της έκδοσης νέων Οργανισμών, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων.
  Οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία προσφέρουν υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας έναντι υψηλού τμήματος.
  Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, απλήρωτοι πολλούς μήνες.
  Σε κανένα Νοσοκομείο δεν εκδιώχθηκαν οι εργολάβοι. Δεν εφαρμόζεται ο Ν. 4325/2015 για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Το Υπουργείο Υγείας σιωπά!
  Σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα είναι η κατάσταση στα Δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία εξαιτίας της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της αυξανόμενης ζήτησης, χωρίς τη λειτουργία κατάλληλων και επαρκών Μονάδων, για τη διαλογή των περιστατικών και την κάλυψη των αναγκών. Παρ' ότι το Σύστημα κατά 80% στηρίζεται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (το υπόλοιπο 20% στις ψυχιατρικές κλινικές) ο σημερινός Υπουργός Υγείας (πριν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας), δεν βρήκε χρόνο να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την λειτουργία των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς ημερομηνία λήξεως (31/12/2015).
  Συμβάντα φέρνουν στη δημοσιότητα τα προβλήματα, αλλά παρά τις τραγικές συνέπειες, ξεχνιούνται χωρίς να λαμβάνονται μέτρα από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση των προτάσεων που υποβάλλουν οι φορείς, ελέω Μνημονίων.
  Το ΕΚΑΒ στενάζει από την έλλειψη Ασθενοφόρων και Πληρωμάτων. Η Προνοσοκομειακή Φροντίδα παραδίδεται στον ιδιωτικό τομέα.
  Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και απλήρωτα νυκτερινά και αργίες του προσωπικού για το σύνολο των μηνών του έτους 2015, καθώς επίσης και παρελθόντα έτη.
  Οι Μονάδες στέγνωσαν οικονομικά και έτσι έβαλαν χέρι στις συντάξεις των περιθαλπόμενων. Με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 θα επιχειρηθεί νέο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων Μονάδων και Υπηρεσιών.
  Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει νέες μισθολογικές περικοπές έμμεσες (νέα φοροεπιδρομή) και άμεσες. Θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου με μείωση του μισθολογικού κόστους και σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα των υπαλλήλων, μέσω νέου Συστήματος Αξιολόγησης. Αρνούμαστε τη συμμετοχή μας στην Αξιολόγηση. Θα κηρύξουμε Απεργία – Αποχή. Θα κινηθούμε με βάση την Απειθαρχία – Ανυπακοή.
  Προβλέπεται επίσης επανακαθορισμός των κλάδων, υποκρύπτοντας υπηρεσιακή και μισθολογική υποβάθμιση του προσωπικού Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Διεκδικούμε την Σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ, ΤΕ, και ΔΕ. Διέξοδο του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ.
  Προβλέπεται νέο κύμα Διαθεσιμοτήτων, διαρκή κινητικότητα των υπαλλήλων με αποσύνδεση των οργανικών θέσεων από το φορέα που υπηρετούν, με αποφάσεις των Διοικήσεων και του Υπουργού Υγείας.
  Επανακαθορίζεται ο συντελεστής αποχωρήσεων – προσλήψεων με τη νέα Μεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική στρατηγική (2016 – 2018). Μετά θα ξεκινήσουν οι όποιες προσλήψεις στο Δημόσιο.
  Η κυβέρνηση με το Ν. 4336/2015 προχώρησε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θεμελιωμένων δικαιωμάτων. Παρά την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του ΝΟΜΟΥ 4336/2015.
  Οι συντάξεις μετατρέπονται σε Προνοιακά Επιδόματα. Θα αγωνιστούμε για αποτροπή ψήφισης των Εφαρμοστικών Νόμων.
  Διεκδικούμε την ένταξη στα ΒΑΕ.
  Χορηγείται σε μεγάλο αριθμό Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Ταυτόχρονα οι υπάλληλοι που διαθέτουν ασφαλιστικό βιβλιάριο ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με τους συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας που κατέχουν βιβλιάριο του Δημοσίου.
  Δεν θα επιτρέψουμε άλλο τη συνέχιση αυτής της αδικίας. Ειδικά τώρα που τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι στο 67ο έτος της ηλικίας και από το 2022 προβλέπεται νέα αύξηση.
  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
  - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ
  - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ
  - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 1ου – 2ου – 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  - ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3
  - ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ
  ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ SITE YGEIA 360  Από το υπουργείο Υγείας εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

   

  "Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, αποφάσισε την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού. Η θητεία των εργαζόμενων λήγει στις 31.12.2015 και θα παραταθεί μέχρι 30.09.2016. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών τις επόμενες μέρες με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ ενώ διερευνάται η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού".


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ.: 213 2046148 Χαϊδάρι 20 /10/2015

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Στην εφημερία της 19/10/2015 για πολλοστή φορά, το νοσηλευτικό προσωπικό δέχθηκε επίθεση από νεοεισερχόμενο ασθενή με έντονη ψυχοκινητική ανησυχία με αποτάλεσμα να προκληθούν σωματικές βλάβες στους νοσηλευτές οι οποίοι χρειάστηκαν διακομιδή για εξέταση σε εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο.

  Το παραπάνω συμβάν είναι αποτέλεσμα της σοβαρής έλλειψης νοσηλευτικού-ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς και της συνεχόμενα αυξανόμενης προσέλευσης νεοεισερχόμενων ασθενών.

  Το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» διαθέτει 155 κλίνες για φιλοξενία νεοεισερχόμενων ασθενών οι οποίες δεν επαρκούν και ασθενείς εισάγονται στα ειδικά τμήματα «Γηροψυχιατρικό» και στο τμήμα μέσης νοσηλείας «Σύγγρειο» τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική εφημερία.

  Σημειώνουμε ότι στις 155 κλίνες που διαθέτει το Νοσοκομείο για την εφημερία νοσηλεύονται χρόνιοι και νεοχρόνιοι ασθενείς, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για την κάλυψη εφημερίας.

  Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο περιστατικά άσκησης βίας σε νοσηλευτές αλλά και την ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.


  ΤΟ Δ.Σ.

              ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ

                        ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343
                      ΤΗΛ 2132046148

                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                         
                                                                                                                                      19/10/2015

      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ 2η  ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ  ΤΗΣ   ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 πμ
           ΘΕΜΑΤΑ:

         - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

         - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

         -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ   


                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ                                                                      ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ
   ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ
    ΕΩΣ 31/10/2015.
   ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ
   ΤΟΝ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΣΚΑ ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ 2132046126 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ    
   ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Κα ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ 2132046177


   Συλλαλητήριο Παρασκευή 16.10 – Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου


   Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.

  Απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

  Επίσης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015). Το ίδιο προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότηση τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ο.

  Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.

  Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα.

  ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  Δελτίο Τύπου – Συλλαλητήριο Παρασκευή 16.10 – Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου


     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ
                        ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343
                      ΤΗΛ 2132046148

                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                         
                                                                                                                                      09/10/2015

      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ  ΤΗΣ   ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 1000 πμ
                                ΘΕΜΑΤΑ
         - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

         - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

         -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ   


                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
     
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ                                                                      ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ

  Ανακοινώσεις

  06.10.2015

  Απαντήσεις του Υπουργού Υγείας κο. Α. ΞΑΝΘΟ στα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη συνάντηση στις 5-10-2015

  ΑΘΗΝΑ 06/10/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 786

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

  Σας ενημερώνουμε για τη συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας κο Α.Ξάνθο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Π.Πολάκη την Δευτέρα 5/10/2015.

  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  Ανακοινώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του έτους 2015 του πρώτου οκταμήνου (Ιανουάριος – Αύγουστος). Διαπιστώνεται ο πλήρης εκτροχιασμός του.
  Τα έσοδα εμφανίζουν υστέρηση κατά 4,2 δις ευρώ. Για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που τίθενται στο 3ο Μνημόνιο (πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ) κουρεύτηκαν αντίστοιχα οι δαπάνες κατά 4,7 δις ευρώ.
  Από τη μία ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και σημερινός Υπουργός Υγείας κος Ξάνθος δήλωνε ότι παρέλαβε υγειονομική βόμβα και θα αυξήσει τη χρηματοδότηση και από την άλλη συμμετείχε στο κυβερνητικό σχέδιο συγκράτησης των κοινωνικών δαπανών κάτω των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γ.Λ.Κ. στα Νοσοκομεία τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, εκταμιεύτηκε το 31,2% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης. Από το 1 δις 350 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του έτους 2015 εκταμιεύτηκαν 400 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι εκταμιεύτηκε 1 δις ευρώ και άλλα 700 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  Με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο 3ο Μνημόνιο αναθεωρούνται οι στόχοι του τρέχοντος Προϋπολογισμού και δεν αναμένεται εφέτος η κρατική χρηματοδότηση να υπερβεί το 50% της προβλεπόμενης ετήσιας.
  Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Τα Νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες BLACK AOUT. Τα ταμεία τους είναι άδεια και οι οφειλές προς τους προμηθευτές ξεπέρασαν το 1,3 δις ευρώ.
  Σε πολλά Νοσοκομεία εξαντλήθηκαν οι κωδικοί των εγκεκριμένων Προϋπολογισμών τους και δεν μπορούν να προμηθευτούν υλικά ούτε με πίστωση.
  Το Υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί την τροποποίηση των εν λόγω προϋπολογισμών, για να αποφύγει αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού καραδοκεί η ΤΡΟΪΚΑ για την επίτευξη των Δημοσιονομικών στόχων που προβλέπει το Μνημόνιο 3.
  Πολλές εταιρείες σταμάτησαν να προμηθευτούν τα Νοσοκομεία και οι οικονομικές υπηρεσίες κάνουν αγώνα δρόμου, να πείθουν εταιρείες να προσφέρουν προϊόντα με πίστωση.
  Οι επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι εμφανείς. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, φάρμακα, υλικά διατροφής και άλλα είδη απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων. Αναστέλλονται χειρουργεία ελλείψει χειρουργικών υλικών, δεν διαθέτουν γάντια, γάζες, σύριγγες, βαμβάκι κλπ. Εφημερεύουν και βγαίνουν στη γύρα σε κοντινά Νοσοκομεία για δανεικά υλικά. Δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. Υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού των ασθενών.
  Τα Νοσοκομεία των Νησιών αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία τους εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης από το μεγάλο κύμα των προσφύγων.
  Η κυβέρνηση μεταφέρει εικονική πραγματικότητα. Παρ' ότι δεσμεύεται στην εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 που προβλέπει περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατ' επέκταση περεταίρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δηλώνουν ότι θα πάρουν μέτρα ανάτασης του ΕΣΥ. Ο λογαριασμός βέβαια θα σταλεί στους πολίτες.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Αυξάνουμε το όριο των δαπανών κατά 150εκ.ευρώ στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων που στέρεψαν οι κωδικοί τους. Εκτιμούμε ότι θα εκταμιεύσουμε το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης που προβλέπει ο προϋπολογισμός (1.388δις ευρώ), παρότι αναγνωρίζουμε δεν αρκούν.
  Η αύξηση 2% της Υγειονομικής Περίθαλψης δεν είναι εξασφαλισμένη ότι θα καταλήξει στον ΕΟΠΥΥ. Τώρα κατευθύνεται στο ΙΚΑ για πληρωμή συντάξεων!!!
  Ο προϋπολογισμός του έτους 2016 δεν έκλεισε. Αναμένουμε την Αξιολόγηση από την ΤΡΟΪΚΑ.
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ: Με δεδομένο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015 – 2016 στον οποίο προβλέπεται επιπλέον κούρεμα των δαπανών 1,85δις ευρώ, ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθεί πάνω από το 50% της προβλεπόμενες εφετινής κρατικής χρηματοδότησης. Η κυβέρνηση θα μετακυλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις των Νοσοκομείων στο προϋπολογισμό του επόμενου έτους για να εμφανίσει εικονική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης το έτος 2016 και να κλείσει την Αξιολόγηση από την ΤΡΟΪΚΑ.

  ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
  Η δημόσια δαπάνη υγείας στη χώρας μας είναι 5,5% του ΑΕΠ (χαμηλότερη από την πρόβλεψη 6% του ΑΕΠ του 2ου Μνημονίου), όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 7,5% του ΑΕΠ. Πάνω από 5 δις ευρώ περισσότερα πληρώνουν από τη τσέπη τους οι Έλληνες πολίτες να βρουν την υγειά τους, σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, αφού η ιδιωτική δαπάνη υγείας στη χώρα μας είναι 3,1% του ΑΕΠ, όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1% του ΑΕΠ.
  2% αυξήθηκε η Υγειονομική Περίθαλψη. Στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου 3 και επεκτάθηκε στους συνταξιούχους χωρίς να καταλήγει ούτε ένα ευρώ στο ΕΣΥ, αλλά στη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων.
  Δεν έφθανε αυτό!!! Θεσμοθετήθηκε στο 3ο Μνημόνιο η επαναφορά του 5ευρω ή άλλων ισοδύναμων μέτρων για εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Που είναι η σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης;
  Που είναι η Υπουργική Απόφαση Δωρεάν Υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων (πάνω από 2 εκατ.) που πολυδιαφήμισε ο νυν Υπουργός Υγείας;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Η Δημόσια δαπάνη Υγείας θα συνεχίσει να κινείται γύρω στο 5,5% του ΑΕΠ (ίσως λιγότερο) και η ιδιωτική δαπάνη 3,1% του ΑΕΠ.
  Για το 5ευρω θα βρεθεί ισοδύναμο και θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση Δωρεάν Υγειονομικής Περίθαλψης των ανασφάλιστων. Η εκτίμηση της ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι οι υπηρεσίες θα κοστολογούνται και θα πωλούνται στους πολίτες, με δεδομένη τη διαμόρφωση των οικονομικών της Υγείας, ελέω ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

  ΕΟΠΥΥ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  Ο ΕΟΠΥΥ υποχρηματοδοτείται και μετακυλύει το κόστος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους. Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει με ανακοινώσεις τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.
  Στο Μνημόνιο 3 προβλέπεται επίσης η περαιτέρω μείωση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ, Αξιολόγηση και Κατάργηση Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων και Κέντρων Υγείας που τώρα στενάζουν από την έλλειψη υλικών. Καταγραφή των δυνατοτήτων του Δημόσιου τομέα και η κάλυψη της ζήτησης από τον Ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτω η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
  Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός μίλησε για μεγαλεπήβολα σχέδια μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Ο Πρωθυπουργός θα μεταρρυθμίσει το Σύστημα στέλνοντας όμως το λογαριασμό στους χρήστες των υπηρεσιών.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Ο ΕΟΠΥΥ πράγματι υποχρηματοδοτείται. Δεν έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για αύξηση της χρηματοδότησης. Θα προσπαθήσουμε για την εκταμίευση της προβλεπόμενης Κρατικής Χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό παρότι είναι ελλειμματικός. Δεν δύναται με βάσει την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού να χορηγήσει Νοσήλεια στα Νοσοκομεία. Θα μεταρρυθμίσουμε την Πρωτοβάθμια περίθαλψη στα πλαίσια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 και του πορίσματος της Επιτροπής που κατατέθηκε (προβλέπει αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες με την εμπλοκή τοπικών φορέων). Θα δούμε τι θα κάνουμε με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας που μας θέσατε. Σχετικά με την υλοποίηση του Ν.3329/2014 που προβλέπει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, εκτιμούμε ότι δεν θα κλείσουν μονάδες, παρότι προβλέπεται.
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ: Αξιολόγηση Μονάδων, περαιτέρω καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

  ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
  Το προσωπικό έπεσε κάτω των 50.000 όταν πριν το Μνημόνια ήταν 67.000.
  3.000 αποχώρησαν εφέτος και το κύμα φυγής θα αυξηθεί, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα.
  Η συνήθης κάλυψη είναι 1 Νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική. Τελείωσε το καλοκαίρι χωρίς να χορηγηθούν κανονικές άδειες και οφείλονται δεκάδες ρεπό. Συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Απολογισμός πρώτου εννιαμήνου του έτους 2015. Μηδέν προκηρύξεις και μηδέν προσλήψεις.
  Είναι προς έκδοση προκήρυξη 907 θέσεων, χωρίς χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Τέλους του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού, χωρίς να έχει αναληφθεί κυβερνητική πρωτοβουλία παράτασης των συμβάσεων.
  Που είναι οι 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός 2 Απρίλη έξω από το Υπουργείο Υγείας;
  26.347 είναι οι κενές οργανικές θέσεις στους νεοσύστατους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ των οποίων καταργήθηκαν χιλιάδες κλίνες και άνω των 20.000 οργανικών θέσεων. Το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι κάτω των 50.000. Στην Ελλάδα το Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι μόλις 3,6 ανά 1000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπερδιπλάσιος (8 Νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους).
  Στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει αναλυτική κατάσταση του υπηρετούντος προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία
  Τα ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ προβλέπουν τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ και όχι αντιμετώπιση των μειζόνων προβλημάτων της χρηματοδότησης και της στελέχωσης.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά πράγματι υπάρχουν οι περιορισμοί των Μνημονίων. Θα προχωρήσουμε άμεσα την προκήρυξη των 980 θέσεων που εγκρίθηκε από την προ-προηγούμενη κυβέρνηση. Σύντομα θα εκδώσουμε νέα προκήρυξη 2.400 θέσεων (1.100 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, 600 θέσεις Ιατρών, 550 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, 100 θέσεις Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και οι υπόλοιπες θέσεις σε δομές απεξάρτησης). Θα απολυθούν οι Νοσηλευτές του ΚΕΛΠΝΟ που υπηρετούν στις ΜΕΘ και θα επαναπροσληφθούν με μπλοκάκι. Θα απολυθεί το επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και δεν έχουμε αποφασίσει πως θα αντικατασταθεί. Μπορεί με προσωπικό με ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ!!!
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ: Εντός του έτους 2016 λόγω των προβλέψεων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 θα έχουμε την ολοκλήρωση (και αν) των 980 θέσεων. ΜΌΝΟ. Οι ανάγκες θα αντιμετωπιστούν με περαιτέρω Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις, Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων.
  Μόνο το έτος 2015 θα αποχωρήσουν προς συνταξιοδότηση 3.000 εργαζόμενοι.

  ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
  Οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία προσφέρουν υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας έναντι υψηλού τμήματος.
  Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, απλήρωτοι πολλούς μήνες.
  Σε κανένα Νοσοκομείο δεν εκδιώχθηκαν οι εργολάβοι. Δεν εφαρμόζεται ο Ν. 4325/2015 για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Το Υπουργείο Υγείας σιωπά!
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Εξετάζουμε νέο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα εκδιώξουμε τους εργολάβους (ΚΟΙΣΠΕ). Δεν έχουμε καταλήξει. Θα παρέμβουμε για την απλήρωτη εργασία.

  ΕΣΑΝ
  Νοσοκομεία άρχισαν ήδη να παίρνουν αποφάσεις ένταξης στην ΕΣΑΝ Α.Ε. παρά της αντιδράσεις των εργαζομένων (ΑΧΕΠΑ) ή ερήμην των εργαζομένων (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ). Άρχισε να εκτυλίσσεται η πολιτική κοστολόγησης και πώλησης των υπηρεσιών, καθώς της η λειτουργία του Συστήματος με ανταγωνιστικά και ιδιωτικά κριτήρια.
  ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ:
  • ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
  • Καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων μέσω της έκδοσης νέων Οργανισμών, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα υπάρξει εργαλείο κοστολόγησης των υπηρεσιών. Είτε η ΕΣΑΝ Α.Ε. ή κάτι άλλο. Τα Νοσοκομεία εντάσσονται χωρίς τη δική μας σύμφωνη γνώμη.
  Δεν φάνηκε όμως διατεθειμένος να παρέμβει για ακύρωση των αποφάσεων ένταξης στην ΕΣΑΝ Α.Ε.

  ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  Σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα είναι η κατάσταση στα Δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία εξαιτίας της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της αυξανόμενης ζήτησης, χωρίς τη λειτουργία κατάλληλων και επαρκών Μονάδων, για τη διαλογή των περιστατικών και την κάλυψη των αναγκών. Παρ' ότι το Σύστημα κατά 80% στηρίζεται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (το υπόλοιπο 20% στις ψυχιατρικές κλινικές) ο σημερινός Υπουργός Υγείας (πριν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας), δεν βρήκε χρόνο να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την λειτουργία των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς ημερομηνία λήξεως (31/12/2015).
  Συμβάντα φέρνουν στη δημοσιότητα τα προβλήματα, αλλά παρά τις τραγικές συνέπειες, ξεχνιούνται χωρίς να λαμβάνονται μέτρα από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση των προτάσεων που υποβάλλουν οι φορείς, ελέω Μνημονίων.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα ολοκληρωθεί η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, θα διαπραγματευτούμε με την επιτροπή της Ε.Ε. στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής που συστήθηκε (δεν γνωρίζουμε το πόρισμά της). Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία θα επιδιώξουμε να μείνουν ανοικτά. Δεν θα κάνουμε ειδικά τμήματα φύλαξης – Νοσηλείας κρατουμένων του ποινικού κώδικα άρθρο 69, εντός των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
  ΕΚΑΒ
  Το ΕΚΑΒ στενάζει από την έλλειψη Ασθενοφόρων και Πληρωμάτων. Η Προνοσοκομειακή Φροντίδα παραδίδεται στον ιδιωτικό τομέα.
  Με το Ν. 4336/2015 (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3) κόπηκε η καταβολή της εκτός έδρας αποζημίωσης για διακομιδές εκτάκτων περιστατικών (αν είναι δυνατόν).
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα επιδιώξουμε την έγκαιρη προμήθεια νέων ασθενοφόρων και την ολοκλήρωση των προσλήψεων πληρωμάτων ασθενοφόρων. Ο Αν.Υπουργός Υγείας άφησε αιχμές για το κόστος επισκευής των Ασθενοφόρων. Πήρε απάντηση από την ΠΟΕΔΗΝ.
  Θα εξετάσει είπε την αύξηση των εκτός έδρας.

  ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  Στο μάτι του κυκλώνα προς κατάργηση βρέθηκαν τα 50 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία που απώλεσαν τη νομική τους μορφή και συγχωνεύτηκαν με άλλα Νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών συρρικνώθηκαν οι υπηρεσίες τους και προσωπικό με αποφάσεις των Διοικήσεων, μεταφέρθηκε με υποχρεωτικές μετακινήσεις, στα Νοσοκομεία Έδρες των Νομικών Προσώπων.
  Το 3 ΜΝΗΜΟΝΙΟ προβλέπει διαρκώς κινητικότητα με αποφάσεις των Διοικήσεων και του Υπουργού.
  Αίτημά μας η ανάκτηση της Νομικής αυτοτέλειας και η ενίσχυσή τους με προσωπικό και χρηματοδότηση.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα εξετάσουμε την αποσύνδεση κάποιων Νοσοκομείων. Δεν έδειξε βούληση παρέμβασης για να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού.

  ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  Την άνοιξη του έτους 2013 με την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας από τον κο Γεωργιάδη ξεκίνησε η Μεταρρυθμιστική διάλυση του ΕΣΥ. καταργήθηκαν Νοσοκομεία και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1665 Υγειονομικοί Υπάλληλοι. Μικρά και μεσαία Νοσοκομεία τα οποία προσέφεραν προσιτές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής και αποφόρτιζαν την ζήτηση των μεγάλων Νοσοκομείων με τα οποία συνεφημέρευαν.
  Οι ώρες αναμονής στα έκτακτα ιατρεία και τα ράντζα που αναπτύσσονται στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης μετά την κατάργηση, επιβεβαιώνουν τη προσφορά τους. 13 συνάδελφοι που υπηρετούσαν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διατέθηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής λόγω ενιαίας μοριοδότησης. Κάναμε παρεμβάσεις στους Υπουργούς Υγείας για την μετάταξή τους αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Παραμένουν όμως σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με μετακίνηση. Ζητάμε την επαναλειτουργία των Νοσοκομείων και την ολοκλήρωση της μετάταξης των υπαλλήλων.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν θα επαναλειτουργήσουν. Θα παρέμβουμε για ολοκλήρωση των μετατάξεων των διαθέσιμων υπαλλήλων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  Εκδόθηκαν και επανεκδόθηκαν νέοι οργανισμοί στα Νοσοκομεία. Με βάση τους οργανισμούς καταργήθηκαν 880 κλινικές, 10.000 κλίνες και 30.000 οργανικές θέσεις.
  Παρεμβήκαμε με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για την διατήρηση του συντελεστή 3 για κάθε κλίνη, που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμ.87/1986 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων». Τελικά συστήθηκαν οι Οργανισμοί με συντελεστή 2,4. Με το Ν. 4272/2014 άρθρο 26 παρ. 2 οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων είναι προσωρινοί («υπό κατάρτιση» αναφέρει χαρακτηριστικά). Θα επεξεργαστείτε Νέους Οργανισμούς με περαιτέρω συρρίκνωση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα εκδώσουμε νέους οργανισμούς. Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρχουν νέες καταργήσεις κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων.

  ΠΡΟΒΑΔΙΖΟΥΣΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  Οι οργανισμοί προέβλεπαν προβαδίζουσα κατηγορία την ΠΕ σε σχέση με την ΤΕ στην επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, παραβιάζοντας την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 4024/2011 άρθρο 10) που προβλέπουν διαζευκτικό «ή».
  Οι παρεμβάσεις μας ήταν συνεχείς για επίλυση του μείζονος αυτού θέματος. Καταφέραμε με το Ν.4272/2014 να επανέλθει το διαζευκτικό «ή» για όλες τις υπηρεσίες. Με το Ν. 4272/2014 ρυθμίζεται προσωρινά το ζήτημα μέχρι την έκδοση αναφέρει των Νέων Οργανισμών.
  Μάλιστα κάποια Νοσοκομεία εξακολουθούν και αναθέτουν καθήκοντα Προϊσταμένων με βάσει τη προβαδίζουσα κατηγορία.
  Ζητάμε την συμμόρφωση του συνόλου των Οργανισμών των Νοσοκομείων με διαζευκτικό ή μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνούμε στην οριστική ρύθμιση, ώστε να ισχύσει το διαζευκτικό ή στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
  Οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης και η πλειονότητα των Προϊσταμένων Τμημάτων, είναι τοποθετημένοι με ανάθεση με αποφάσεις των Διοικητών, αφού δεν λειτούργησαν τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια Κρίσης. Ο λόγος προφανώς η εξυπηρέτηση των ημετέρων λόγω τις δραστικής περικοπής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.
  Σε πολλές περιπτώσεις τα Πρωτοβάθμια Σωματεία κατήγγειλαν ως ρουσφετολογικές - κομματικές τις αναθέσεις, επειδή δεν μοριοδοτήθηκαν οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
  Αναθέσεις Προϊσταμένων και κρίσεις από τα Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια, έγιναν μετά την προκήρυξη των Βουλευτικών Εκλογών και συνεχίζονται έως σήμερα. Ζητήσαμε την αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ζητάμε την ανάκληση των παράνομων αναθέσεων στις οποίες δεν ελήφθη υπ' όψιν η μοριοδότηση που προβλέπεται από την υφιστάμενη Νομοθεσία (Ν. 3528/2007, Ν. 3839/2010).
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Το ζήτημα αυτό συνδέεται με την αλλαγή των Διοικητών.

  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
  Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει τη σύσταση νέου Μισθολογίου (ισχύς από 1/1/2016) με διαμόρφωση των μισθών σε συνάρτηση με τις αποδόσεις, τις δεξιότητες, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων και τη θέση που κατέχουν. Η κατηγοριοποίηση θα γίνεται μέσω νέου Συστήματος Αξιολόγησης. Το Σύνολο της μισθολογικής δαπάνης θα είναι συνεχώς μειούμενο ως ποσοστό του ΑΕΠ αν και οι μισθοί μας μειώθηκαν 40% κατά τη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
  Θα κηρύξουμε Απεργία – Αποχή και θα κινηθούμε με βάση την Απειθαρχία – Ανυπακοή.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Είναι ευθύνη άλλων Υπουργείων. Θα το συζητήσουμε

  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ
  Με βάση υφιστάμενων εφαρμοστικών Νόμων των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Μονάδων.
  Προτίθεστε να συνεχίσετε τη διαδικασία Αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας;
  Προτίθεστε μέσω της Αξιολόγησης να επανασχεδιάσετε τον Υγειονομικό και Προνοιακό χάρτη της χώρας με καταργήσεις Μονάδων Υγείας, Πρόνοιας, καταργήσεις κλινικών, κλινών, οργανικών θέσεων.
  Θα υπάρξουν υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού μέσω της νέας κινητικότητας που προαναγγείλατε και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις;
  Επίσης καταργήθηκαν κλάδοι εργαζομένων (οδηγοί, φύλακες) και οργανικές θέσεις υποστηρικτικών υπηρεσιών.
  Οι υπηρετούντες εργαζόμενοι μέσω διαθεσιμότητας μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και άλλες ειδικότητες.
  Προτίθεται η κυβέρνηση να επανασυστήσει το κλάδο οδηγών των Νοσοκομείων και να επανέλθουν οι οδηγοί που διατέθηκαν στο ΕΚΑΒ; (όσοι επιθυμούν)
  Τα Νοσοκομεία έχουν μεγάλες ανάγκες οδηγών για τις μεταφορές και τις δευτερογενές διακομιδές και όλοι οι οδηγοί που μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν να διατίθονται καθημερινά για τις ανάγκες των Νοσοκομείων.
  Αίτημά μας είναι η επανασύσταση των καταργημένων κλάδων στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων και η επιστροφή των Οδηγών (όσοι επιθυμούν) από το ΕΚΑΒ.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν προτιθέμεθα να συρρικνώσουμε περαιτέρω το ΕΣΥ.
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ: Ελέω Μνημονίων η πολιτική συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης θα εκτυλιχθεί το προσεχές διάστημα.

  ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  Με Νομοσχέδιο εν μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της διαφαινόμενης προκήρυξης των εκλογών, ο τότε Υπουργός Υγείας κος Μ.Βορίδης για μικροκομματικές σκοπιμότητες, σύστηνε Ειδικό Κλάδο Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ αποκλείοντας το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό (υποκρύπτοντας την υποβάθμισή του).
  Με παρεμβάσεις στη Βουλή, στους Βουλευτές, τα Κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και κινητοποιήσεις καταφέραμε την απόσυρση του άρθρου.
  Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 επαναφέρει τη μεταρρύθμιση των κλάδων, υποτίθεται για τη βελτίωση της δομής της Δημόσιας Διοίκησης με περιγραφή των καθηκόντων και αντανάκλαση στο Μισθολόγιο. Υποκρύπτει μειώσεις μισθών στη ΔΕ και ΥΕ κατηγορία.
  Είναι αιτία πολέμου η επαναφορά του διαχωρισμού του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
  Διεκδικούμε τη σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνούμε με τη σύσταση Ενιαίου Κλάδου. Θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση

  ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΚΩΝ ΛΟΙΜΟΞΕΩΝ
  Ακόμη διώκονται συνάδελφοι μέλη των Επιτροπών Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, για κακουργήματα από τη διαχείριση των Νοσοκομειακών Αποβλήτων προς την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Ζητάμε την άρση των διώξεων και η αποποινικοποίηση του έργου των Επιτροπών.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα ενημερωθούμε για το ζήτημα και θα παρέμβουμε.

  ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
  Οι μετατάξεις μεταξύ φορέων του Υπουργείου Υγείας είναι χρονοβόρες παρότι ακολουθούνται οι διαδικασίες του άρθρου 54 του Ν.4223/2014.
  Καθυστερούν πολλούς μήνες, επειδή απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μνημονιακή Δέσμευση). Αιτούμαστε την απλοποίηση της διαδικασίας, με κατάργηση της ΚΥΑ και υπογραφή μόνο του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ολοκληρώνονται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Σύνδεσή τους με τις προσλήψεις.
  Στη κινητικότητα που ανακοινώθηκε θα ενταχθούν και οι μετατάξεις – αποσπάσεις;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν συμφωνούμε με την λογική της ομηρίας και του ρουσφετιού. Θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία και θα τη συνδέσουμε με τις προσλήψεις, όπως το ζητάτε.

  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  Σύστημα Διοίκησης των Νοσοκομείων με επικεφαλής Γενικό Διευθυντή προερχόμενος από τη Δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία και επταμελή Διοικητικά Συμβούλια (ο Γενικός Διευθυντής, οι τέσσερις Διευθυντές των υπηρεσιών και δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων).
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα υπάρξει αξιολόγηση των νυν Διοικητών των Νοσοκομείων από τις Διοικήσεις των ΥΠΕ. Αντικατάσταση των ανεπαρκών Διοικητών και προσωρινή αντικατάστασή τους. Επιτροπή Αξιολόγησης και Διορισμός νέων. Ο Αν.Υπουργός Υγείας μίλησε για άμεση αλλαγή Διοικητών. Θα υπάρξει συμπλήρωση των Διοικητικών Συμβουλίων.
  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει την αντικατάσταση των Διοικητών και το επιχειρεί με βήματα που δεν αντιβαίνουν στις προβλέψεις του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3.

  ΕΝΕ
  Επαναφορά της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων Διοίκησης της ΕΝΕ και μηνιαία συνδρομή ενός ευρώ για την εγγραφή μελών (τα έξοδα της ΕΝΕ καλύπτονται από το Υπουργείο Υγείας).
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε.

  ΒΑΕ
  Πολλά Επαγγέλματα υγείας με ασφάλιση ΙΚΑ είναι ενταγμένα στα ΒΑΕ.
  Μάλιστα με το Ν. 4024/2011 χορηγείται στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που εργάζονται σε Ανθυγιεινά επαγγέλματα, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  Μετά τις δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67ο έτος), είναι επιτακτική η ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων του ΕΣΥ και της Πρόνοιας με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα συζητήσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία. Δεν εξαρτάται από το δικό μας Υπουργείο!! (στρίβουν δια της υπόσχεσης;;;). Θα εκτιμηθεί στη πορεία.

  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
  Στα τέσσερα Μνημονιακά έτη οι απώλειες των εισοδημάτων των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια ξεπέρασε το 50% άμεσα (μισθολογικές) και έμμεσα (φορολογικές επιβαρύνσεις, χαράτσια).
  Η βαθμολογική και ως εκ τούτου η μισθολογική προαγωγή είναι παγωμένη από την ημερομηνία κατάταξης (1/11/2011) όπως επίσης και οι άλλες παροχές που προβλέπει το μισθολόγιο. Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αντικατέστησε το Νοσοκομειακό Επίδομα στο μισό του ύψος και όχι στο σύνολο των εργαζομένων
  Με αίολα ερωτήματα Διοικήσεων προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκλείστηκαν κλάδοι εργαζομένων που είναι δικαιούχοι. Με παρεμβάσεις μας προς το Γενικό Λογιστήριο αποκαταστήσαμε αδικίες. Με το Ν.4235/2014 άνοιξε για ένα εξάμηνο η διαδικασία διόρθωσης αδικιών στο Επίδομα. Καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση διπλασιασμού και χορήγηση στο σύνολο του προσωπικού με κατηγοριοποίηση.
  Με το Νέο Μισθολόγιο οι πρόσθετες αμοιβές (νυκτερινά, αργίες, υπερωρίες) κατάντησαν ψίχουλα από την μείωση του ωρομισθίου (1 προς 280 του βασικού μισθού). Προτίθεσθε σαν Υπουργός Υγείας να ικανοποιήσετε κάποια από τα αιτήματά μας;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων.

  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
  Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρέντζου τα Ειδικά Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια των Νοσοκομείων μετατράπηκαν σε κοινά. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η εξέταση υπηρεσιακών μεταβολών και αιτημάτων.
  Ζητάμε την επανασύσταση των Ειδικών Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ακύρωση της Απόφασης Λυκουρέντζου.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα εξετάσουμε τη πρότασή σας.

  ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
  Άμεση σύστασή των Πειθαρχικών Συμβουλίων. Ένα σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια και χρονοδιάγραμμα εξέτασης των πειθαρχικών υποθέσεων, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα επιστροφής στην εργασία επίορκων υπαλλήλων, χωρίς όμως να χαθεί το τεκμήριο της αθωότητας.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνούμε με τη πρότασή σας. Η συγκρότηση καθυστερεί λόγω της μη αντικατάστασης των Διοικητών (καμία σχέση). Ήδη συστήθηκε Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Υγείας.

  ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
  Σε πολλά Νοσοκομεία οι εργαζόμενοι πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές έως 80% και σε άλλα οφείλονται αρκετοί μήνες του τρέχοντος και παρελθόντων ετών.
  Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας παραμένουν απλήρωτοι για όλο το έτος 2015
  Απαιτείται:
  • Η αύξηση του εφετινοί κονδυλίου
  • Νομοθετική ρύθμιση για τα οφειλόμενο παρελθόντων ετών
  • Επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα καταγράψουμε την απλήρωτη εργασία όλων των ετών και όταν εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια θα την εξοφλήσουμε (Αόριστη απάντηση!!!).
  ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  Στο άρθρο 28 παρ.4 ορίζεται ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν σε κατηγορία ανώτερη των προσόντων που κατέχουν, κατατάσσονται στους βαθμούς της κατηγορίας που ανήκουν, με ποινή τριών ετών.
  Στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας υπηρετούν υπάλληλοι ΔΕ κατηγορίας, οι οποίοι εντάχθηκαν με ειδικές διατάξεις ή μετατάχθηκαν με τριετή εμπειρία, όπως ορίζει το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 347/31-12-2003 (ΦΕΚ 315), που καθορίζει τα προσόντα διορισμού σε θέσεις φορέων του Δημοσίου (οδηγοί, τεχνικές ειδικότητες, επιμελητές ασθενών, πρακτικοί νοσοκόμοι κ.α.).
  Παρά ταύτα οι Διοικήσεις με παράτυπη ερμηνεία του ανωτέρου άρθρου του μισθολογίου, επέβαλαν ποινή στέρησης της βαθμολογικής εξέλιξης, τριών ετών προϋπηρεσίας.
  Ζητάμε την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, που θα αποκαθιστά την αδικία σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων ΔΕ κατηγορίας.
  Αναβάθμιση του ΥΕ προσωπικού του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και Πρόνοιας.
  Οι διαθέσιμοι Σχολικοί Φύλακες που υπηρετούν στα Νοσοκομεία ως ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό με το Ν.4325/2015 εντάχθηκαν στην ΔΕ κατηγορία. Αντίστοιχα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για το ΥΕ Προσωπικό των Νοσοκομείων.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα εξετάσουμε με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το αίτημά σας.

  ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΡΘΡΟ 105 ΤΟΥ Ν. 2071/1992
  Ζητήσαμε την επέκταση της ειδικής άδειας σε αντίστοιχης βαρύτητας τμήματα που αναπτύχθηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.
  Ζητάμε επίσης την επέκτασή της στους Εμφανιστές - Χειριστές οι οποίοι δεν λαμβάνουν πια την ειδική άδεια ακτινοβολίας.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνούμε με το αίτημά σας. Θα το προωθήσουμε.

  Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
  Ως εκ τούτω στις προγραμματικές δηλώσεις θα έχουμε για άλλη μία φορά ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που «τρώει τα σωθικά του ΕΣΥ» τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης.
  Αποφασίσαμε δυναμικές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα που θα καθορίσουν τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

  ΣΥ01.10.2015

  Διάλυση Ασφαλιστικού Συστήματος

  ΑΘΗΝΑ 30/09/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 766

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

  ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

  Τα ασφαλιστικά ταμεία Κύριας – Επικουρικής και Πρόνοιας καταρρέουν από τις ασκούμενες Μνημονιακές Πολιτικές. Τα αποθεματικά τους εξαντλήθηκαν από την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την καταλήστευση των αποθεματικών (κούρεμα, δομημένα ομόλογα, αναγκαστικός νόμος), την κατάργηση των κοινωνικών πόρων. Ο κυριότερος λόγος όλων είναι η ΥΨΗΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ που έφτασε σε επίπεδα ανθρωπιστικής κρίσης. Από 26 δις ευρώ που ήταν η περιουσία τους το έτος 2009 τώρα είναι 3,5 δις και όχι διαθέσιμη, αφού μεταφέρθηκε και ξοδεύτηκε για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας που προέκυψαν από τα επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια της παραιτηθείσας νεομνημονιακής Κυβέρνησης, προκειμένου να αποδειχθεί ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
  Η Κρατική Χρηματοδότηση από 16 δις το έτος 2012 (ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τότε) συρρικνώθηκε εφέτος στο 8 δις ευρώ. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει επιπλέον συρρίκνωση της χρηματοδότησης πάνω από 3 δις ευρώ. Από τα ταμεία λείπουν 4 δις ευρώ ετησίως για την χορήγηση των συντάξεων. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι δύο είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.
  Η μια είναι η δραστική μείωση των παροχών, η συνεχής αύξηση εισφορών και η άλλη η επαρκής χρηματοδότηση του συστήματος με κρατική χρηματοδότηση και θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων (παράδειγμα αυτό μπορεί να γίνει από την οικονομική χρηματιστηριακή και επιχειρηματική δραστηριότητα).
  Οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις τι άλλο; Επιλέγουν την συνεχή μείωση των παροχών. Αυξήσεις ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων Κύριων – Επικουρικών και εφάπαξ.
  Με τον Ν. 4336/2015 προαπαιτούμενα μέτρα και 3oυ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, αυξάνονται θεμελιωμένα όρια ηλικίας τα οποία είναι Συνταγματικά καταχωρημένα, των μεταβατικών ετών 2010,2011,2012. Αυξάνονται έως 17 έτη.
  Παρότι κοινοποιήθηκε στην Βουλή Γνωμοδότηση του ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα των διατάξεων. Παρότι η ΔΙΑΣΚΕΨΗ των ΠΡΟΕΔΡΩΝ της ΒΟΥΛΗΣ αποφάσισε την εισήγηση στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ, της απόσυρσης της εν λόγω ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
  Ασφαλώς και θα προσφύγει στα Δικαστήρια η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση των εγκυκλίων και τις Υπουργικές αποφάσεις. Τουλάχιστον είναι εξασφαλισμένη, ακόμη και σε ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η παραπομπή του ζητήματος στο Ανώτατο ειδικό Δικαστήριο, με δεδομένο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο (Τριτοβάθμιο Δικαστήριο) κρίνει αντισυνταγματική, την αύξηση θεμελιωμένων ορίων ηλικίας.
  Η παραπομπή με το ν.4336/2015 στους πίνακες του ΙΚΑ, είναι άλλη μία ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ με δεδομένο ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης του ΙΚΑ, δεν έχουν ακριβή αντιστοίχιση με το Δημόσιο. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη στους πίνακες, ότι ο δεκαδικό αριθμός αντιστοιχίζεται σε ένα έτος και όχι σε μήνες. Άρα λοιπόν το 5/10 του έτους είναι ½ έτος (παράδειγμα το 58,5 είναι 58 έτη και έξι μήνες). Αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις που θα αποσαφηνίσουν την κατάσταση.
  Συνταξιοδοτικά δικαιώματα που αρκούσαν για ΚΑΤΑΒΟΛΗ της σύνταξης μέχρι την δημοσίευση του Νόμου(14 Αυγούστου), συνεχίζουν να ισχύουν. Όσοι ασφαλισμένοι διαθέτουν συνταξιοδοτική πράξη με αναστολή, λόγω μη συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, σύμφωνα τις διατάξεις του ανωτέρου Νόμου, δεν διατηρούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Θα πρέπει να τεθεί ζήτημα ώστε να προβλεφθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργού οικονομικών και Εργασίας), που αναμένεται να εκδοθεί.
  Οι Συντάξεις Κύριες και Επικουρικές θα μειωθούν δραστικά. Με τις διατάξεις του ν.4336/2015 από 1-1-2010 οι συντάξεις υπολογίζονται για όλους, ακόμη και σε όσους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης έως 31-12-2015, με διαχωρισμό σε αναλογική και βασική.
  Η Βασική Σύνταξη (10 ευρώ και κατ' έτος περίπου) θα χορηγείται μετά το 67ο έτος και με επιλεξιμότητα. Δηλαδή θα επιλέγονται δικαιούχοι, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
  Ενοποιούνται τα ταμεία Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης, όχι για να ενοποιήσουν τις παροχές έστω στο σημερινό ύψος, αλλά να αιτιολογήσουν νέες μειώσεις, με τις συντάξεις να καθίστανται Προνοιακά επιδόματα.
  Εξάλλου στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ γίνεται ρητή αναφορά εφαρμογής της ρήτρας μηδενικών ελλειμμάτων ή αντίστοιχου συστήματος και ταυτόχρονα προβλέπεται η απόλυτη σύνδεση των παροχών με τις καταβαλλόμενες εισφορές σε όλο τον ασφαλιστικό βίο, σε συνάρτηση με την περιουσία των ταμείων, ατομικά- οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία και εισοδηματικά κριτήρια.
  Οι Συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων υπολογίζονται έως τέλος του 2016 με τον ισχύοντα σημερινό συντάξιμο μισθό (31-10-2011).
  Σε περίπτωση συνταξιοδοτικής πλάνης (ν.4151/2013) δίνεται το δικαίωμα επιστροφής στην εργασία, με αίτηση τρεις μήνες από την έκδοση της πράξης απόρριψης του αιτήματος συνταξιοδότησης από Γ.Λ.Κ.
  Το Γενικό Λογιστήριο δεν αποτελεί ταμείο Κύριας Ασφάλισης και δεν είναι σε θέση να εκδώσει αναλογιστικές μελέτες περί της βιωσιμότητάς του.
  Οι Ασφαλιστικές εισφορές θεσμοθετήθηκαν πρώτη φορά το 1992 (νόμος Σιούφα). κ Το κράτος επικαλούμενο έως τότε τη χορήγηση των Συντάξεων των Δημοσίων Υπαλλήλων από το Γενικό Λογιστήριο, ισοψήφιζε την υποχρέωση καταβολής Ασφαλιστικών εισφορών, με χαμηλότερες του τιμαρίθμου αυξήσεις στους μισθούς. Η θεσμοθέτηση του επιπλέον 2% για υγειονομική περίθαλψη στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς επίσης και το 6% στις Επικουρικές, δεν καταλήγει στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε στην Υγεία, αλλά στην μαύρη τρύπα των κρατικών εσόδων.
  Το έτος 2021 θα επανεξετασθούν τα όρια ηλικίας με βάση το προσδόκιμο ζωής (η ηλικία συνταξιοδότησης είναι πιθανόν να φθάσει ή να ξεπεράσει το 70ο έτος).
  Θα αγωνιστεί το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ την αλλοίωση του χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Μεγάλοι αγώνες θα οργανωθούν το Φθινόπωρο.
  Επιτακτική η ανάγκη ένταξης των Υγειονομικών στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Βασικά επιχειρήματα:
  • η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του ν. 4024/2011 σε επαγγέλματα Υγείας και Πρόνοιας, που είναι θεσμοθετημένα ως βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που διαθέτουν ασφάλεια ΙΚΑ (Αορίστου χρόνου, νεοεισερχόμενοι από 1-1-2011) είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, εν' αντιθέσει με τους υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο.
  Θα είναι η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ, Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ.
  ΕΤΟΙΜΑΖONTAI ΔΥΝΑΜΙΚΟI ΑΓΩΝΕΣ που ΟΜΟΙΟΙ δεν ξανάγιναν. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

  Προβλέψεις Μνημονίου 3
  2.5.1 Συντάξεις
  Μεταξύ άλλων προβλέπει
  «Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως τις υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις και επίσης θα προβούν με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης της τάξης του 1/4 του ΑΕΠ το 2015 και της τάξης του 1% του ΑΕΠ έως το 2016. Μεταξύ άλλων, η δέσμη αποσκοπεί στη δημιουργία ισχυρών αντικινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση αυξάνοντας τις κυρώσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση και καταργώντας σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης. Οι αρχές έχουν ήδη αυξήσει τις εισφορές υγείας των συνταξιούχων στο 6% για τις κύριες συντάξεις τους και εφάρμοσαν επίσης εισφορές υγείας ύψους 6% για τις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου 2015• θα υπαγάγουν στην ETEA από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξεων και θα διασφαλίσουν ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδιες εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2015• θα παγώσουν τα μηνιαία εγγυημένα ανταποδοτικά όρια συντάξεων σε ονομαστικούς όρους μέχρι το 2021• και εξασφάλισαν ότι όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα έχουν πρόσβαση σε βασικές, εγγυημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και με εισοδηματικά κριτήρια μόνον όταν θα έχουν συμπληρώσει την νόμιμη κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι σήμερα τα 67 έτη. i. Ως προαπαιτούμενο, οι αρχές: α) θα αποσαφηνίσουν τους κανόνες επιλεξιμότητας για τις ελάχιστες εγγυημένες συντάξεις μετά το 67ο έτος, β) θα εκδώσουν όλες τις εγκυκλίους για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή του νόμου του 2010• γ) θα διορθώσουν τον ν. 4334/2015 με σκοπό, μεταξύ άλλων, να εφαρμόσουν ορθά το πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων παροχών (αντί των εισφορών με κρατική επιχορήγηση) και να το επεκτείνουν στον δημόσιο τομέα• δ) θα καταργήσουν βαθμιαία τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και τις δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης, προσαρμόζοντας σταδιακά το όριο της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, το αργότερο έ- ως το 2022, ή στην ηλικία των 62 ετών και σε 40 έτη εισφορών, που θα ισχύει για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (εκτός από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τις μητέρες που έχουν παιδιά με αναπηρία), με άμεση εφαρμογή».
  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

  Σ


  Ανακοινώσεις

  01.10.2015

  Προβλέψεις ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3

  ΑΘΗΝΑ 30/9/2015
  ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 764

  ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

  Συνάδελφοι,
  Από τον Οκτώβριο 2015 ξεκινάει η ψήφιση στη Βουλή των Εφαρμοστικών Νόμων του ΜΝΗΜΟΙΝΙΟΥ 3, με τους οποίους θα επιχειρηθεί η περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων.
  Θα πολεμήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
  Ν.4336/2015 ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3
  5.1 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα προβούν σε μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016, καθορίζοντας τις βασικές παραμέτρους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, με βάση τους συμφωνηθέντες στόχους για τα μισθολογικά κονδύλια και με συστηματική εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένης της αποσυμπίεσης της μισθολογικής κατανομής σε ολόκληρο το μισθολογικό φάσμα σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις και τις αρμοδιότητες και την θέση του προσωπικού (βασικό παραδοτέο) και σε ευθυγράμμιση των αδειών με τις βέλτιστες πρακτικές που επικρατούν στην ΕΕ».
  «Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα καθορίσουν, εντός της νέας Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΔΣτρ), ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και τα επίπεδα απασχόλησης στο δημόσιο που να συνάδουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και με την εξασφάλιση φθίνουσας πορείας για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ κατά την περίοδο 2016-2019 (βασικό παραδοτέο)».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Νέο μισθολόγιο με περαιτέρω μειώσεις μισθών και καθιέρωση ατομικών μισθών.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Έως τον Νοέμβριο του 2015, θα νομοθετήσουν το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των επιδόσεων όλου του προσωπικού, με σκοπό την καλλιέργεια ενός πνεύματος επίτευξης αποτελεσμάτων».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Νέο Σύστημα Αξιολόγησης που θα κατηγοριοποιεί το προσωπικό για την εφαρμογή του νέου Μισθολογίου με μειώσεις μισθών, του νέου θεσμού των Αποχωρήσεων (Διαθεσιμότητες, Απολύσεις) και της διαρκούς κινητικότητας.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Προς τούτο, οι αρχές δεσμεύονται να συνεχίσουν τον κανόνα των αποχωρήσεων το 2016, ενώ ο συντελεστής για τα έτη 2017-2019 θα καθοριστεί στην ΜΔΣτρ που θα εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2015. Για τις επόμενες φορές, ο κανόνας των αποχωρήσεων θα αναθεωρείται ετησίως στο πλαίσιο της ΜΔΣτρ για τα έτη που έπονται του επομένου (t+2)».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Νέες Διαθεσιμότητες – Απολύσεις, Μηδενικές προσλήψεις και καθορισμός νέου συντελεστή Αποχωρήσεων – Προσλήψεων.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Έως τον Δεκέμβριο του 2015, οι αρχές θα θεσπίσουν ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας. Το σύστημα θα προωθήσει την χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις. Την τελική απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού θα λαμβάνει η εκάστοτε υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτόν θα εξορθολογιστεί η κατανομή πόρων καθώς και η στελέχωση σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Καθιέρωση μόνιμης κινητικότητας με αποσύνδεση της οργανικής θέσης από το φορέα που υπηρετεί ο υπάλληλος.
  Διαρκή Κινητικότητα με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού και της Διοίκησης, χωρίς σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Στηριζόμενες στις συμβουλές διεθνών εμπειρογνωμόνων υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι αρχές: i) έως τον (Οκτώβριο του 2015), θα επανεξετάσουν και θα αρχίσουν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την επιλογή διευθυντικών στελεχών (βασικό παραδοτέο). Η επιλογή διευθυντικών στελεχών θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016, με επιλογή Γενικών Διευθυντών έως τον Δεκέμβριο του 2015 και Διευθυντών έως τον Μάιο του 2016. Η μεταρρύθμιση θα βασίσει την πρόσληψη διευθυντικών στελεχών στην αξία και τις ικανότητές τους, με αποσύνδεση της τεχνικής εφαρμογής από τις πολιτικές αποφάσεις, ενώ θα τροποποιήσει επίσης το καθεστώς των Γενικών Γραμματειών και άλλων ανώτατων κλιμακίων διοίκησης στους δημόσιους οργανισμούς, περιλαμβανομένων των κρατικών επιχειρήσεων, με σκοπό την αποπολιτικοποίηση και την βελτίωση της θεσμικής μνήμης και, παράλληλα, την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της ορθής εκχώρησης εξουσιών».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Αποπολιτικοποίηση Δημόσιας Διοίκησης με πλήρη κομματικοποίηση!!!
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Έως το 2018 το τρέχον «κλαδικό» σύστημα θα υποστεί μεταρρύθμιση με σκοπό μια βελτιωμένη δομή με περιγραφές καθηκόντων η οποία και θα αντανακλάται στο μισθολόγιο».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Υποκρύπτεται υποβάθμιση του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού. Διεκδικούμε σθεναρά τη σύσταση Ενιαίων Κλάδων ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ σε όλες τις Υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
  2.5.2 ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Ως προαπαιτούμενο, οι αρχές δεσμεύτηκαν να επαναφέρουν προηγούμενα βασικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας. Ειδικότερα, α) θα τροποποιήσουν το ν. 4332/2015 για την κατάργηση μέρους του ν. 4052/2012 (αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση του τομέα της υγείας στο πλαίσιο του ΜΣ) για τον διορισμό ανώτατων διευθυντικών στελεχών στα νοσοκομεία».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Πλήρης εφαρμογή των διατάξεων των δύο πρώτων Μνημονίων που προβλέπουν καταργήσεις Νοσοκομείων, Μονάδων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων. Προστασία των Διοικητών των Νοσοκομείων που η θητεία τους δεν έληξε.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οι αρχές θα εκπονήσουν εκτίμηση της ικανότητας του δημόσιου τομέα Περίθαλψης ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα και θα την χρησιμοποιήσουν για να επανεξετάσουν την ανάγκη για ανάθεση σε ιδιωτικούς παρόχους ανά περιφέρεια».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Θα προχωρήσουν με τη σταδιακή εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την έκδοση υπουργικής απόφασης, όπως προβλέπεται στον ν. 4238/2014 μέχρι τον Δεκέμβριο τον 2015. Για το σκοπό αυτόν, θα κάνουν χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Κατάργηση – συρρίκνωση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης έως τέλους του έτους 2015. Οριστικοποιείται η παραμονή των Κέντρων Υγείας στις ΥΠΕ, παρά τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Για τη βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης των νοσοκομείων, μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 (βασικό παραδοτέο) οι αρχές θα καταρτίσουν σχέδιο για να εφαρμόσουν στα νοσοκομεία το σύστημα κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ-DRG) ή άλλης διεθνούς τυποποιημένης μεθοδολογίας κοστολόγησης με βάση τις δραστηριότητες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια έως τον Δεκέμβριο του 2017, θα εφαρμόσουν το νέο ΚΕΝ ή το εναλλακτικό σύστημα κοστολόγησης βάσει δραστηριοτήτων• έως τον Ιούνιο του 2016, θα καταρτίσουν σχέδιο για τη διενέργεια ετήσιου ανεξάρτητου οικονομολογιστικού ελέγχου των λογαριασμών των νοσοκομείων. Το σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2017, με κάλυψη όλων των νοσοκομείων έως το 2018. Για το σκοπό αυτόν, θα κάνουν χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Περαιτέρω συρρίκνωση της Κρατικής χρηματοδότησης, αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης με κοστολόγηση και πώληση των παρεχόμενων Υπηρεσιών. Μετατροπή των Υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές, ανταποδοτικές. Οι πολίτες θα βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Ανεξάρτητη Εταιρεία (ΕΣΑΝ ή κάτι άλλο) που θα χαράσσει την πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Θα επανεξετάσουν και θα περιορίσουν τις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι διαρθρωτικές δαπάνες με τους στόχους για τις εισπράξεις επιστροφών (βασικά παραδοτέα)».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Μείωση των τιμών κάλυψης Διαγνωστικών Εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης. Ως εκ τούτω αύξηση της συμμετοχής των πολιτών.
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν το τέλος των 5 ευρώ βάσει ελέγχου των πόρων για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία ή αν θα λάβουν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα και μέτρα διαχείρισης της ζήτησης».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Επαναφορά του χαρατσιού των 5 ευρώ με την ίδια ή άλλη μορφή.
  2.5.3. ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Ως προαπαιτούμενο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να συμφωνήσει σχετικά με τους όρους αναφοράς και να δρομολογήσει συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο να προκύπτει εξοικονόμηση ύψους ½ τοις εκατό του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, με τα πρώτα επιχειρησιακά αποτελέσματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις Προνοιακών Μονάδων.

  2.1 ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
  «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να διασφαλίζουν τον βιώσιμο χαρακτήρα των δημόσιων οικονομικών και να επιτυγχάνουν σημαντικά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα, τα οποία θα μειώνουν σταθερά το λόγο δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ. Οι αρχές θα συνεχίσουν, αντίστοιχα, να ακολουθούν μια νέα δημοσιονομική πορεία, βασισμένη στην επίτευξη στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους -1/4¬, 0,5, 1 3/4¬ και 3,5% του ΑΕΠ το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018 και μετέπειτα, αντιστοίχως».
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Η αύξηση του Πρωτογενούς πλεονάσματος σε 3,5% του ΑΕΠ το έτος 2018 από πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ που είναι φέτος, θα μας στοιχίσει 10 δις και πλέον δυσμενή μέτρα σε εισοδήματα και κοινωνικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα προβλέπεται νέα ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ και διάλυση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (βλέπε άλλες σελίδες του Υγειονομικού Βήματος).

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ


  Copyright © 2006-2015 Poedhn.gr


  04.09.2015

  Συνέντευξη Τύπου 1ο - 2ο - 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ενταφιασμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας

  ΑΘΗΝΑ 2/9/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 694

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

  1ο – 2ο – 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  Είναι Σεπτέμβριος και έως τώρα από τον προϋπολογισμό έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί τα εννέα δωδεκατημόρια της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης στους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής.
  Προϋπολογισμό που καταγγείλαμε κατά την ψήφισή του, μαζί με την τότε αντιπολίτευση (κυβέρνηση στην εκτέλεσή του), ως έναν άλλο «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ» που συρρικνώνει περαιτέρω εισοδήματα και κοινωνικές δαπάνες. Και όμως μέχρι σήμερα εκταμιεύτηκε μόνο το 20% έως 25% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης ανάλογα τον τομέα.
  Στα Νοσοκομεία με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκταμιεύτηκε το 22% της προβλεπόμενης ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης (τέλος Ιουλίου).
  Οι καθυστερήσεις εκταμίευσης της κρατικής χρηματοδότησης δεν συνέβησαν εξαιτίας των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, αλλά ήταν κυβερνητική επιλογή προκειμένου να δημιουργήσουν «μαξιλαράκι» στον εκτροχιασμένο προϋπολογισμό και να συγκρατήσουν το πρωτογενές έλλειμμα, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την υπογραφή του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
  Στην αρχή της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση έθετε ως όρο το πρωτογενές πλεόνασμα να περιοριστεί στο 1% του ΑΕΠ. Εξαιτίας όμως του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού τελικά συμφωνήθηκε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ το πρωτογενές έλλειμμα στο 0,25% του ΑΕΠ.
  Δημοσιεύτηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του πρώτου επταμήνου τα οποία επιβεβαιώνουν τον πλήρη εκτροχιασμό του.
  Τα έσοδα κατέρρευσαν αφού εμφανίζουν υστέρηση 4,2δις ευρώ από τα προϋπολογισθέντα και οι δαπάνες το ίδιο διάστημα «κουρεύτηκαν» κατά 4,5δις ευρώ.
  Η εφετινή κρατική χρηματοδότηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 300εκ.ευρώ. Πέρυσι το πρώτο ενιάμηνο δόθηκαν στα Νοσοκομεία 800 εκατ. ευρώ και επιπλέον 600εκ.ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  Με το Ν. 4334/2015 θεσμοθετήθηκε το Δημοσιονομικό Συμβούλιο το οποίο λειτουργεί ως κόφτης των δαπανών (άρα και του ΕΣΥ) σε περίπτωση απόκλισης των δημοσιονομικών μεγεθών του προϋπολογισμού.
  Κατόπιν τούτων δεν αναμένεται ως τέλους του έτους από την προβλεπόμενη ετήσια κρατική χρηματοδότηση να εκταμιευθεί πάνω από 50%. Εφέτος έως τώρα τα Νοσοκομεία έλαβαν 389 εκατ. ευρώ (μαζί με το ΠΕΔΥ) από 1,3 δις που προϋπολογίστηκε για όλο το έτος.
  Συνολικά οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων κατά τα Μνημονιακά έτη μειώθηκαν 60%.
  Τα Νοσοκομεία κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με black out.
  Τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1δις ευρώ (τέλος Ιουλίου στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Οι εταιρείες η μία μετά την άλλη διακόπτουν τις προμήθειες προϊόντων διατροφής, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών απαραίτητα στην ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των Νοσοκομείων.
  Εξ' αυτού αναστέλλονται χειρουργεία, υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού των ασθενών, εμφανίζονται σημαντικές ελλείψεις αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (βαμβάκι, γάζες, οινόπνευμα, σύριγγες κα)
  Νοσοκομεία εφημερεύουν χωρίς υλικά και αναγκάζονται να ψάχνουν γάζες, βαμβάκι, οινόπνευμα, σύριγγες κ.α. σε διπλανά Νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες της εφημερίας.
  Οι δύο Υπουργοί της Υγείας της απερχόμενης κυβέρνησης, κυβέρνησαν το Υπουργείο με πολιτική κουτοπονηριά.
  Από τη μία ενέπαιζαν τους πολίτες και τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι παρέλαβαν από τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις υγειονομική βόμβα, προωθώντας υποτίθεται την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του συστήματος, την κατάργηση των χαρατσιών (5ευρώ), την καθιέρωση Καθολικής Δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης, την πρόσληψη πολυάριθμου προσωπικού.
  Από την άλλη όμως συμμετείχαν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για περιορισμό της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης, την μετακύλιση του κόστους στους πολίτες και την υποβάθμιση των υπηρεσιών, προκειμένου να συγκρατηθεί ο εκτροχιασμένος προϋπολογισμός.
  Με το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
  Δεν υπάρχει καμία ελπίδα αποκατάστασης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ και οι πολίτες θα βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για την αγορά των υπηρεσιών. Οι μεταρρυθμίσεις λιτότητας του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ που περιλαμβάνονται στο 3ο Μνημόνιο συνέχεια των δύο πρώτων ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, στοχεύουν στη σταδιακή συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης. Στηρίζονται σε ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ που προέβαλαν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ στις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ και ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΤΑ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ: Η κρατική χρηματοδότηση για τα Δημόσια Νοσοκομεία διαμορφώνεται ετησίως στο 3,1% του ΑΕΠ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 2,9% του ΑΕΠ.
  Τα στατιστικά στοιχεία δεν λαμβάνουν υπ όψιν αφενός τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες στην ανάπτυξη του υγειονομικού χάρτη της χώρας και αφετέρου τη μη καταβολή στα Νοσοκομεία προϋπολογισθέντα έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς (Νοσήλια, εξετάσεις των σφαλισμένων), εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που περιήλθαν. Η πραγματικότητα είναι ότι η ετήσια κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων δεν υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ.
  Εφέτος μέχρι τώρα έλαβαν 0,4% του ΑΕΠ (350 εκατ. ευρώ κρατική χρηματοδότηση + 296 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ (στοιχεία ΕΟΠΥΥ που αμφισβητούνται).
  ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ των λαλίστατων κατά τα άλλα Υπουργών της Υγείας.
  ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ: Στο ΕΣΥ κατευθύνεται το 54,8% των Δημοσίων Δαπανών Υγείας, όταν τα άλλα Δημόσια Συστήματα Υγείας των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δαπανούν το 46,2%. Δεν λαμβάνουν βέβαια υπ όψιν το χαμηλό ύψος των Δημοσίων Δαπανών Υγείας της χώρας μας σε ποσοστό του ΑΕΠ (απομειωμένο), επειδή δεν βολεύει.
  Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας της χώρας μας είναι σήμερα 5,5% του ΑΕΠ, πολύ κάτω από το 6% που προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο. Η καταβαράθρωση των οικονομικών μεγεθών της Υγείας δεν συνέβη από άγνοια των κυβερνώντων ή προκατάληψη της ΤΡΟΪΚΑ, αλλά από επιλογή των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ιδιωτικοποίησης του συστήματος. Ο Μέσος όρος των Δημοσίων δαπανών Υγείας των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 7,5%.
  Δεν ακούσαμε την κυβέρνηση να αντικρούει το ΨΕΜΑ των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ με το επιχείρημα ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 2% κάτω από το μέσο όρο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρα η χρηματοδότηση του ΕΣΥ είναι χαμηλότερη κατά 1% του ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες χώρες).
  ΤΡΙΤΟ ΨΕΜΑ: ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ότι η δαπάνη Υγείας της χώρας μας είναι 8,6%, όσο ο Μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ. Δεν αποκαλύπτουν ότι η ιδιωτική δαπάνη Υγείας στη χώρα μας ανέρχεται στο 3,1% του ΑΕΠ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1% του ΑΕΠ.
  Παρά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε οι πολίτες πληρώνουν 5 δις ευρώ από την τσέπη τους για περίθαλψη περισσότερα των πολιτών των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Με την ψήφιση του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ οι πολίτες θα απευθύνονται σε ένα συγκαλυμμένο Δημόσιο Σύστημα, αλλά στη πραγματικότητα ιδιωτικό, ανταγωνιστικό, ανταποδοτικό.
  Η πολιτική αντίληψη για το μέλλον του συστήματος διαφαίνεται και από την υποχρέωση επαναφοράς του χαρατσιού των 5 ευρώ ή ισοδύναμων μέτρων. Ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας πρότεινε ισοδύναμα μέτρα 7πλάσιας (140 εκατ. ευρώ) δημοσιονομικής απόδοσης (από τις τσέπες των πολιτών).
  Οι δύο απελθόντες Υπουργοί της Υγείας προανήγγειλαν πολλές φορές την Δωρεάν Υγειονομική Περίθαλψη των ανασφάλιστων και συγκρότησαν μάλιστα σχετική Επιτροπή. Δεν είδαμε την Υπουργική Απόφαση ούτε και το πόρισμα της Επιτροπής.
  Από την αύξηση 2% στην υγειονομική περίθαλψη σε μισθωτούς και συνταξιούχους και την επέκτασή της (6%) στις επικουρικές συντάξεις (Ν. 4334/2015), δεν προορίζεται ούτε ένα ευρώ για το σύστημα Υγείας, αφού οι δημόσιες δαπάνες υγείας με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 μειώνονται περαιτέρω.

  ΕΟΠΥΥ
  ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ. Η προϋπολογισθείσα Κρατική Χρηματοδότηση εφέτος είναι 600 εκατομμύρια ευρώ λιγότερη σε σχέση με την προβλεπόμενη στο συστατικό Νόμο (0,6% του ΑΕΠ). Έως σήμερα εκταμιεύτηκε το 25% της ετήσιας Κρατικής Χρηματοδότησης.
  Με την παραίτηση της Κυβέρνησης λύθηκαν τα στόματα των Διοικούντων του ΕΟΠΥΥ. Εξέδωσαν ανακοίνωση!!! στην οποία επισημαίνουν την δυσχερή θέση που περιήλθε ο ΕΟΠΥΥ, απέναντι σε ασφαλισμένους και παρόχους, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.
  Ταυτόχρονα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει τη μείωση της συμμετοχής του Οργανισμού στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των πολιτών.
  Ο ΕΟΠΥΥ προορίζεται για πλασιέ των επιχειρηματιών της υγείας, προσφέροντας στην ουσία υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους με μικρή έκπτωση.
  Τα Κέντρα Υγείας μετά την 1/1/2015 (Ν. 4238/2014) μεταφέρθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες, παρά τις αντιδράσεις μας και εγκαταλείφθηκαν. Αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και στους εργαζόμενους οφείλονται επτά μηνών νυκτερινά και αργίες.
  Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει έως τέλους του 2015 την έκδοση Υπουργικής Απόφασης Εφαρμογής του Ν. 4238/2014 με αξιολόγηση, κατάργηση και συρρίκνωση πολλών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, την εκτίμηση της ικανότητας του Δημόσιου τομέα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ανά Περιφέρεια και ανά ειδικότητα, για να ανατεθεί η κάλυψη της επιπλέον ζήτησης σε ιδιωτικούς παρόχους.
  Μάλιστα ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής δήλωσε «Να ξεπεράσουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις συστήνοντας μικτό σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (δημόσιο και ιδιωτικό)».
  ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
  Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 επαναφέρει τη λειτουργία Ανεξάρτητης Οικονομολογιστικής Εταιρείας (ΕΣΑΝ Ν. 4286/2014 ή κάτι άλλο) στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Περίθαλψη με έργο την κοστολόγηση και την πώληση των υπηρεσιών, την αύξηση των εσόδων με ταυτόχρονη μείωση της κρατικής δαπάνης, τη συρρίκνωση Νοσηλευτικών Μονάδων (ειδικά των διασυνδεόμενων) με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, την κατάργηση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την χάραξη της πολιτικής μισθών και απασχόλησης του προσωπικού.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  Το προσωπικό των Νοσοκομείων είναι κάτω των ορίων ασφάλισης.
  Αποχώρησαν τα τελευταία πέντε έτη 17.000, εκ των οποίων περισσότεροι των 2.000 το τελευταίο τρίμηνο, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
  Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός 2 Απρίλη ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις στα Νοσοκομεία.
  Ο απολογισμός είναι:
  • Μηδέν προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού
  • Μηδέν προκηρύξεις Μόνιμου προσωπικού
  • Μηδέν προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού
  Ο Υπηρεσιακός Υπουργός ζήτησε να του επιτραπεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η κατ' εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκια. Ανοίγει η κερκόπορτα της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.
  Τελευταία ημέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, για προκήρυξη 4.200 θέσεων προσωπικού στο ΕΣΥ.
  Η εν λόγω ΠΡΑΞΗ του Υπουργικού Συμβουλίου είναι άλλο ένα προεκλογικό ΨΕΜΑ της παραιτημένης κυβέρνησης, όπως η κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
  Το συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο δεν υφίσταται πια, άρα η πράξη είναι άκυρη και βέβαια απαγορεύεται η προκήρυξη θέσεων προσωπικού, λόγω προεκλογικής περιόδου.
  Εξάλλου το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει συμπληρωματικό προϋπολογισμό το έτος 2015 με μηδενικές προσλήψεις και την εξέταση αιτημάτων προσλήψεων μετά τη θεσμοθέτηση της ΝΕΑΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (2016 – 2019), που θα καθορίζει τον αριθμό των αποχωρήσεων υπαλλήλων από το Δημόσιο (Διαθεσιμότητες – Απολύσεις), και τον νέο συντελεστή αποχωρήσεων – προσλήψεων. Επίσης προβλέπει ότι θα προηγηθεί η εφαρμογή της κινητικότητας (υποχρεωτικές μετατάξεις).
  Το προσωπικό των Νοσοκομείων αποδεκατίστηκε. Η συνήθης κάλυψη είναι μια Νοσηλεύτρια σε κλινικές 40 ασθενών. Το καλοκαίρι δεν χορηγήθηκαν κανονικές άδειες, οφείλονται δεκάδες repo και βιώνουμε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
  26.347 είναι οι κενές οργανικές θέσεις στους νεοσύστατους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ των οποίων καταργήθηκαν χιλιάδες κλίνες και άνω των 20.000 οργανικών θέσεων. Το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι 51.380. Στην Ελλάδα το Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι μόλις 3,6 ανά 1000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπερδιπλάσιος (8 Νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους).

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  στους πίνακες μετά τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

  ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  Είναι εμφανείς οι ελλείψεις σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Οξέων Περιστατικών και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε.
  Μέχρι τώρα οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ίδρυαν Μονάδες στα λόγια.
  Και όμως η κυβέρνηση δεν βρήκε χρόνο!!! να διαπραγματευτεί την λειτουργία των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς ημερομηνία λήξης, παρόλο που στηρίζουν το σύστημα κατά 80%.
  Με το ΣΥΜΦΩΝΟ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ – ANDOR αναστέλλεται η λειτουργία τους τέλους του έτους 2015.

  ΕΚΑΒ
  Στενάζει από τις ελλείψεις ασθενοφόρων και πληρωμάτων. Η προμήθεια των νέων ασθενοφόρων κατάντησε το «Γεφύρι της Άρτας» λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων.
  Με το Ν.4336/2015 (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3) κόπηκε η καταβολή της εκτός έδρας αποζημίωσης για διακομιδές εκτάκτων περιστατικών, (αν είναι δυνατόν). Η προνοσοκομειακή φροντίδα οδεύει προς ιδιωτικοποίηση.
  Για το Σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 0,50% του ΑΕΠ. Αυτό υποκρύπτει νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις προνοιακών μονάδων.
  Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει τη σύσταση νέου Μισθολογίου (ισχύς από 1/1/2016) με διαμόρφωση των μισθών σε συνάρτηση με τις αποδόσεις, τις δεξιότητες, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων και τη θέση που κατέχουν. Η κατηγοριοποίηση θα γίνεται μέσω νέου Συστήματος Αξιολόγησης. Το Σύνολο της μισθολογικής δαπάνης θα είναι συνεχώς μειούμενο ως ποσοστό του ΑΕΠ αν και οι μισθοί μας μειώθηκαν 40% κατά τη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
  Δεν θα ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΠΑΡΩΔΙΑ που επιδιώκει να «διαλέξουμε σχοινί να κρεμαστούμε».
  Εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, με προσωπικό κάτω των ορίων ασφάλειας και με μισθούς πείνας. Οι πολίτες μας αξιολογούν καθημερινά. Δεν ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ την Αξιολόγηση «καρμανιόλα». Θα κηρύξουμε ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ και θα κινηθούμε με βάση την απειθαρχία – ανυπακοή.
  Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 επαναφέρει τη μεταρρύθμιση των κλάδων, υποτίθεται για τη βελτίωση της δομής της Δημόσιας Διοίκησης με περιγραφή των καθηκόντων και αντανάκλαση στο Μισθολόγιο. Υποκρύπτει μειώσεις μισθών στη ΔΕ και ΥΕ κατηγορία.
  Είναι αιτία πολέμου η επαναφορά του διαχωρισμού του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
  Διεκδικούμε τη σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

  ΒΑΕ
  Πολλά Επαγγέλματα υγείας με ασφάλιση ΙΚΑ είναι ενταγμένα στα ΒΑΕ.
  Μάλιστα με το Ν. 4024/2011 χορηγείται στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που εργάζονται σε Ανθυγιεινά επαγγέλματα, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  Μετά τις δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67ο έτος), είναι επιτακτική η ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων του ΕΣΥ και της Πρόνοιας με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν.
  Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.

  • Για την αποκατάσταση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Συστημάτων Υγείας – Πρόνοιας, των μεγαλύτερων κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης.
  • Για την κατάργηση Αριστερών και Δεξιών Μνημονίων.
  • Για την ένταξη στα ΒΑΕ
  • Για την ανάκτηση των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  Συμμετέχουμε δυναμικά στο Συλλαλητήριο της ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 6μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
  Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους. Προετοιμάζουμε δυναμικές κινητοποιήσεις τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΗ, προκειμένου να αποτρέψουμε τη ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου 3, που οδηγούν στην ολική καταστροφή του χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κερδίσαμε με αγώνες τη περίοδο της μεταπολίτευσης.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ


  t © 2006-2015 Poedhn.gr
  04.09.2015

  ΑΘΗΝΑ 07/09/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 707

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
  ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ανέπτυξαν σημαντικό δίκτυο Νοσοκομειακών και Εξωνοσοκομειακών Υπηρεσιών στη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στο τομέα των εισαγωγών και ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.
  Το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας στηρίζεται κατά 80% στη λειτουργία των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (το υπόλοιπο 20% στις Ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων).
  Από το Σύστημα λείπουν απαραίτητες Μονάδες για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε, γι' αυτό οι Ασθενείς (περισσότεροι με Εισαγγελική Εντολή) στοιβάζονται στα Νοσηλευτικά Τμήματα των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, χωρίς να είναι δυνατή η διαλογή τους.
  Στα Τμήματα εισαγωγών νοσηλεύονται νεοχρόνιοι ασθενείς, χρόνιοι ασθενείς, κρατούμενοι με φύλαξη, ασθενείς του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα που εκτίουν ποινές φυλάκισης, οξέα περιστατικά, χρήστες ναρκωτικών ουσιών κ.α. Η εισαγωγή τους γίνεται με συνοδεία τριών και τεσσάρων αστυνομικών.
  Τα χρόνια τμήματα συνεχίζουν να λειτουργούν παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες των Κυβερνώντων, για μεταφορά των χρόνιων ασθενών σε εξωνοσοκομειακές δομές, που θα ανήκουν στον Οργανισμό των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
  Στα Τμήματα χρονίων νοσηλεύονται ασθενείς κατάκοιτοι που χρήζουν ατομικής περιποίησης, προνοιακά περιστατικά (νοητική υστέρηση, άστεγοι, κοινωνικά περιστατικά κλπ), χρόνιοι ασθενείς του άρθρου 69 του ποινικού κώδικα που εκτίουν ποινές φυλάκισης κ.λ.π.
  Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως όλα τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματόδοσης και της υποστελέχωσης.
  Αδυνατούν να προμηθευτούν είδη απαραίτητα για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των Νοσοκομείων και το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλειας.
  Μάλιστα στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν προσλήφθηκε ούτε ένας υπάλληλος τα τελευταία επτά χρόνια, αφού υλοποιούνται κυβερνητικές πολιτικές κατάργησής τους έως τέλους του έτους 2015 (Σύμφωνο Λυκουρέντζου – ANDOR). Οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν το 50%.
  Η απερχόμενη κυβέρνηση δεν βρήκε χρόνο να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την λειτουργία τους χωρίς ημερομηνία λήξεως, αν και γνωρίζει ότι χωρίς τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν υφίσταται Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας.
  Η κάλυψη του κάθε Νοσηλευτικού Τμήματος 30 έως 50 ασθενών με δεδομένη την επικινδυνότητά τους, είναι μία Νοσηλεύτρια ανά βάρδια ή στη καλύτερη των περιπτώσεων 2 (1 Νοσηλεύτρια και 1 ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό).
  Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Διοικήσεων των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των εκάστοτε Υπουργών Υγείας, αφού τα Νοσηλευτικά Τμήματα των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, δεν διαθέτουν συστήματα πυροπροστασίας, πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης. Γι' αυτό δεν τους χορηγείται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
  Αν και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τις θεραπευτικές ομάδες των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, για την ευαισθητοποίηση των οικογενειών να συμβάλλουν στην αποασυλοποίηση δικών των χρόνιων ασθενών, πολλές φορές αποτυγχάνουν.
  Ποινικοποιείται η εργασία του προσωπικού των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, ανεξάρτητα της θεραπευτικής προσέγγισης προς τους Νοσηλευόμενους Ψυχικά πάσχοντες Ασθενείς.
  Εάν αρνηθούν με Ιατρική Γνωμάτευση την εισαγωγή Ασθενούς με Εισαγγελική Παραγγελία επειδή δεν διαθέτουν αντίστοιχο τμήμα ή υποδομή Νοσηλείας, διώκονται ποινικά.
  Εάν υπακούσουν στην Εντολή Εισαγγελέα και εισαχθεί για Νοσηλεία ο Ασθενής και στη συνέχεια προβεί σε έκνομες πράξεις, διώκεται ποινικά το προσωπικό για αμέλεια ή κακούργημα. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
  Τραγικά περιστατικά όπως στο ΔΑΦΝΙ, συνέβησαν και θα ξανασυμβούν σε όλα τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, εξαιτίας των Κυβερνητικών και Διοικητικών παραλείψεων. Κινδυνεύουν ζωές ασθενών και προσωπικού.
  Τα φαινόμενα αυτά όσο συνεχίζονται οι πολιτικές απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Ψυχικής Υγείας πληθαίνουν.
  ΕΩΣ ΕΔΩ.
  Διεκδικούμε
  • Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
  • Το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας (πυρασφάλεια, πυροπροστασία κ.α.). Να διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας.
  • Ανάπτυξη Δημόσιων ενδονοσοκομειακών και εξωνοσοκομειακών μονάδων για να καλύπτεται η ζήτηση στο σύνολό της, με διαλογή των περιστατικών.
  • Λειτουργία των ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς ημερομηνία λήξεως.


  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ


   
   
   
  Ρεπορτάζ Υγείας
  30-07-2015 / 15:14

  Από μία κλωστή κρέμεται το "Δρομοκαϊτειο"- Χρωστάει παντού και δανείζεται υλικά

  Γάζες και σύριγγες είναι σε έλλειψη στο  "Δρομοκαϊτειο" με αποτέλεσμα η διοίκηση του ιδρύματος να έχει δανείστεί από το νοσοκομείο της Ελευσίνας "Θριάσιο"... Αυτό αποκάλυψε σε έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που κρούει σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου... 

  της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

  Τα κονδύλια που διατέθηκαν φέτος στο νοσοκομείο είναι μόλιςς 200.000 ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός του ήταν για 5 εκατ. ευρώ (!) την ώρα που τα χρέη τους προς τους προμηθευτ΄'ες ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

  Εφημερεύοντας δύο φορές την εβδομάδα για ολόκληρη την χώρα, και κάνοντας 40 εισαγωγές κάθε φορά με μόλις 160 "ενεργές" κλίνες, επιδεινώνει συνεχώς την κατάστασή του και κινδυνεύει με κατάρρευση. 

  Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

  "Το Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» στενάζει από τις πολυάριθμες εισαγωγές ασθενών, τις ελλείψεις κονδυλίων και προσωπικού.

  Εφημερεύει για όλη τη χώρα δύο ημέρες (24ωρα) την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) και εισάγει 30-40 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Οι Υπουργικές Αποφάσεις τομεοποίησης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας παραμένουν κενό περιεχομένου. Οι ασθενείς που εισάγονται εκ των οποίων το 70% με Εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, είναι πολύ περισσότεροι από τις διαθέσιμες για κάθε εφημερία κλίνες.
   
  Διαθέτει 160 κλίνες οξέων περιστατικών και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της εφημερίας διατάσσει το σύνολο των κλινών του Νοσοκομείου. Εξαιτίας αυτού νεοεισερχόμενοι ασθενείς οξέα περιστατικά, νοσηλεύονται σε Νοσηλευτικά Τμήματα χρονίων πασχόντων ή στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα (αν και νέοι σε ηλικία) ή στο τμήμα μέσης Νοσηλείας.
   
  Το προσωπικό αποδεκατίστηκε από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις μηδενικές προσλήψεις την τελευταία δεκαετία. Υπηρετούν 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων σε Νοσοκομείο που χαρακτηρίζεται πυλώνας της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, με ανεπτυγμένες κλίνες άνω των 600 και πλήθος υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Το έτος 2008 υπηρετούσαν 650 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και σήμερα αν και εντατικοποιήθηκε η εργασία εξαιτίας της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης, είναι 250 εργαζόμενοι λιγότεροι, σε 1.000 οργανικές θέσεις. Σε Νοσηλευτικά Τμήματα των 40 ασθενών η κάθε βάρδια καλύπτεται από μία Νοσηλεύτρια με αυξημένη επικινδυνότητα. Τακτικά έχουμε ξυλοδαρμούς ασεθνών ή προσωπικού από ασθενείς σε διέγερση.
   
  Το Νοσοκομείο στενάζει από την έλλειψη κονδυλίων.
  Εφέτος προϋπολογίστηκαν 5 εκατ. ευρώ (πολύ λιγότερα των αναγκών) και μέχρι σήμερα εκταμιεύθηκαν 200.000 ευρώ. Οι οφειλές σε προμηθευτές ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Εξαιτίας αυτού απειλούν να διακόψουν και άλλοι ήδη διέκοψαν τις προμήθειες υλικών διατροφής και υγειονομικού υλικού. Το διαιτολόγιο των ασθενών προσαρμόστηκε με βάση την οικονομική στενότητα του Νοσοκομείου. Χωρίς τα απαραίτητα υλικά (κρέας, ψάρι, λαχανικά κ.α.), υποβαθμίστηκε η ποιότητά του σε μεγάλο βαθμό. Προβλήματα στην προμήθεια υλικών διατροφής αντιμετωπίζουν και οι φιλοξενούμενοι στους Ξενώνες (μαγειρεύουν οι ίδιοι).
   
  Το Νοσοκομείο οφείλει χρήματα πολλών μηνών στους εργολάβους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους πάνω από πέντε μήνες, αν και οφείλουν από ιδία κεφάλαια να εξοφλούν το μισθό τους. Απόδειξη της δεινής οικονομικής κατάστασης που περιήλθαν τα Νοσοκομεία της χώρας, είναι η Παρασκευή 24/07/2015 όπου το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο σε ημέρα εφημερίας δεν διέθετε μεταξύ άλλων γάζες, σύριγγες και δανείστηκε ότι είχε απομείνει στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. Τριτοκοσμικές καταστάσεις!!!
   
  Το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ κινδυνεύει με κατάρρευση όπως όλες οι Μονάδες Δημόσιας Υγείας.
  Η κατάρρευση του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ θα συμπαρασύρει συνολικά το Σύστημα Δημόσιας Ψυχικής Υγείας.
   
  Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να χρηματοδοτήσει και να στελεχώσει άμεσα το Ψ.Ν.Α. ΔΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. Ταυτόχρονα να διευθετηθεί το σύστημα εφημερίας Ψυχιατρικών Μονάδων, με την διάθεση του συνόλου των ανεπτυγμένων Δημόσιων Μονάδων. Τέλος τα πολιτικά παιχνίδια, ειδικά εις βάρος της υγείας των πολιτών".


  Ανακοινώσεις

  ----
  21.07.2015

  Παλλαϊκή Συγκέντρωση στη Βουλή

  ΑΘΗΝΑ 21/07/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 624


  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

  Συνάδελφοι,

  Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει εξετάσεις αφοσίωσης στη ΤΡΟΪΚΑ για τη σύναψη του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, με ειλημμένη απόφαση να ξηλώσει ότι απέμεινε από ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα.
  Ήδη η ΤΡΟΪΚΑ η οποία οσονούπω εγκαθίσταται στη χώρα, ανέλαβε το Νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.
  Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 ψηφίζεται το δεύτερο πακέτο σκληρών, αντιλαϊκών, μνημονιακών προαπαιτούμενων μέτρων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
  - Αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με φαλκίδευση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών. Καθιερώνονται σύντομες δίκες για τους πλειστηριασμούς ακινήτων (και της πρώτης κατοικίας) τα οποία θα καταλήγουν σε Funts του εσωτερικού και του εξωτερικού.
  - Την ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της χώρας μας, των Κοινοτικών Οδηγιών για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών. Για άλλη μία φορά καλούνται οι πολίτες να καλύψουν τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, διασφαλίζοντας τα υψηλά κέρδη των βασικών μετόχων του.
  Η κυβέρνηση για να αποφύγει τον περαιτέρω εκφυλισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απέφυγε να συμπεριλάβει στη λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, το φορολογικό των αγροτών, την αντισυνταγματική κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τη μείωση των συντάξεων. Μαζί με άλλα δυσμενή μέτρα, προτίθεται να τα φέρει προς ψήφιση με τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων ή με τη συνολική ψήφιση του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Μάλιστα στα θερινά τμήματα της ΒΟΥΛΗΣ (πρώτο Δεκαπενθήμερο του Αυγούστου).
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
  • Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και Δημοκρατίας.
  Σας καλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ώρα 07:30μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στη παλλαϊκή Συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ
   Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
   Την προάσπιση της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ
    ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ( Δ.Ι.Ε.Κ)
     Η  ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 1038 ΣΤΙΣ 03/06/2015.ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ   ΣΤΟ ΦΕΚ .
     Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 15/09/2015

  11226 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Α/Α ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 1 1Η ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»− ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ − ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας 2 1Η ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας 3 1Η ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Βοηθός Νοσηλευτικής 1. Χειρουργείου 2. Γενικής Νοσηλείας 4 1Η ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΚΑΤ» – ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΚΑΤ» Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας 5 1Η ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» − ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας 6 2Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ KAI ΑΙΓΑΙΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟ− ΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Βοηθός Νοσηλευτικής Ατό− μων με Ειδικές Παθήσεις 7 2Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ KAI ΑΙΓΑΙΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟ− ΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Βοηθός Νοσηλευτικής Ατό− μων με Ειδικές Παθήσεις

  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

  "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ"

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Χαϊδάρι, 05/06/2015

  ΠΡΟΣ:

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  ΓΡΑΦΕΙΟ κ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ


  Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

  με το παρόν θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τη τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο. Παρά την προαναφερόμενη έλλειψη, δώδεκα (12) νοσηλευτές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, απασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα σε διάφορες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

  Αν και επανειλημμένως έχει ενημερωθεί εγγράφως η διοίκηση, απο τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια. Στερώντας απο την Νοσηλευτική Υπηρεσία πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για την εξυπηρέτηση των νοσηλευομένων. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


  Με εκτίμηση,


  Ο Πρόεδρος


  Ο Γενικός Γραμματέας

  Γιαννάκος Μ.

  Σίσκας Ιωσήφ


  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Γρ. Αν. Υπ. Υγείας

  • Δ/νση Ψυχικής Υγείας

  • Δ/νση Προσωπικού  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

     Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

       ΤΗΛ.: 213 2046148                                      Χαϊδάρι 4 Ιουνίου  2015


  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συνάδελφοι,

          Την Πέμπτη 4/6/15 στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων, ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11/6/15 στην Ομόνοια στις 19.00μ.μ

  Καλούνται, όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν.

   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

  Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                   Ι. ΣΙΣΚΑΣ

   

   

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

     Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

       ΤΗΛ.: 213 2046148                                         Χαϊδάρι 4 Ιουνίου 2015


  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


  Συνάδελφοι,

          Καλείστε στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Δευτέρα 8/6/15 και ώρα 10.30 π.μ. στον χώρο της ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ με θέμα:

  ·       Αλλότρια καθήκοντα νοσηλευτών

  ·       Προβλήματα εφημερίας (έλλειψη κλινών)

  ·       Προγραμματισμός κινητοποιήσεων

   

  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

  Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                  Ι. ΣΙΣΚΑΣ

   


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ
      ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343                                                                               
         2132046148

                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                        
  ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην εφημερία στις 25/05/2015, με την εισαγωγή ασθενών στα νοσηλευτικά τμήματα ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΛΙΣΣΑΡΕΙΟ ,τμήματα ακατάλληλα για την νοσηλεία νεοεισερχομένων ασθενών ,αλλά και τις μεταφορές ασθενών τα άγρια μεσάνυχτα από τμήματα οξέων σε τμήματα χρονίων.Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων παρενέβη  στην συνάντηση ιατρών-διοίκησης του νοσοκομείου στις 26/05/2015 επισημαίνοντας αφενός το επικίνδυνο ,για νοσηλευτές και νοσηλευόμενους της εισαγωγής στα παραπάνω νοσηλευτικά τμήματα και αφετέρου ζητώντας από το ΔΣ του νοσοκομείου  οριστική λύση αλλά και την εκπόνηση σχεδίου για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στις επόμενες εφημερίες
  Στην εφημερία στις 28/05/2015 σύσσωμο το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων παρεβρέθει στο χώρο του εφημερίου και ζήτησε να τεθεί σε εφαρμογή απόφαση του προέδρου του Νοσοκομείου για την μη εισαγωγή ασθενών σε τμήματα πλην των οξέων.Μέλη του σωματείου παρέμειναν στο εφημερείο για όλη την διάρκεια νύχτας διασφαλίζοντας την διαδικασία συμπαραστεκόμενοι στους εφημερεύοντες ιατρούς.  
  Για την εφημερία της 01/06/2015 έχει δοθεί στους εφημερεύοντες  ιατρούς ,από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, σχέδιο δράσης και οδηγίες για την αντιμετώπιση της τραγικής έλλειψης κλινών αλλά και της αυξημένης ζήτησης για νοσηλεία.

  ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
  ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                                                                              το ΔΣ
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Δελτία Τύπου

  18.05.2015

  Το τραγικό περιστατικό στο ΨΝΑ υπενθυμίζει ότι και στην Ψυχική Υγεία η κατάσταση είναι ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

  ΑΘΗΝΑ 18/05/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 394

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το τραγικό περιστατικό του θανάτου Ασθενούς στο ΨΝΑ που προκλήθηκε από ξυλοδαρμό άλλου Νοσηλευόμενου του ιδίου θαλάμου, έρχεται να υπενθυμίσει τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια στην πολιτική αντιμετώπιση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
  Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, μετεξελίχτηκαν σε «ανοικτά» Νοσοκομεία, που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο τομέα των εισαγωγών, στη Πρωτοβάθμια περίθαλψη και τη Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση.
  «Κρατάνε όρθιο» το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας, αφού προσφέρουν το 80% των υπηρεσιών (το υπόλοιπο 20% οι λειψές Ψυχιατρικές Κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων), σε περίοδο που οι χρήστες ραγδαία αυξάνονται.
  Το 60% των Ασθενών που προσέρχονται για Νοσηλεία, είναι διεγερτικοί Ασθενείς και εισάγονται με εισαγγελική εντολή.
  Με ενορχηστρωτή τον Διοικητή του ΨΝΑ και Σύμβουλο πολλών Υπουργών Υγείας, τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία «μπήκαν στο στόχαστρο» προς κατάργηση, όπως υπέβαλαν οι ασκούμενες Μνημονιακές πολιτικές.
  Ο Διοικητής του ΨΝΑ περιφερόταν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομεία και ίδρυε στα λόγια Ψυχιατρικές Κλινικές. Απολογισμός του έργου του .....μηδέν.
  Τη «δόξα» του ζήλεψε και η σημερινή κυβέρνηση. Με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου την οποία υπογράφει η ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ της 2ης ΥΠΕ, προωθεί την κατάργηση του ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ» (σας κοινοποιούμε την απόφαση).
  Ασφαλώς και δεν μπορεί να το κλείσει αφού είναι κληροδότημα, αλλά δείχνουν το δρόμο της πολιτικής αντιμετώπισης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και από τη νέα Κυβέρνηση. Το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ είναι ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (οι άλλοι δύο είναι το ΨΝΑ και το ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).
  Εξαιτίας της ημερομηνίας λήξης λειτουργίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (τέλους του έτους 2015), τα τελευταία επτά έτη δεν προσλήφθηκε ούτε ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας, αν και οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης είναι αθρόες.
  Νοσηλευτικά Τμήματα οξέων 30 -40 διεγερτικών Ασθενών, που εισέρχονται με τη συνοδεία 3 και 4 αστυνομικών, νοσηλεύονται σε κάθε βάρδια από μια Νοσηλεύτρια.

  Πως λοιπόν να μην αυξάνεται η επιθετικότητα των διεγερτικών ασθενών;
  Περιστατικά ξυλοδαρμών Ασθενών προς Ασθενή ή προς Νοσηλευτές είναι καθημερινά φαινόμενα. Πολλοί Νοσηλευτές ξυλοκοπήθηκαν άγρια από Νοσηλευόμενους.
  Με την κατάλληλη στελέχωση , τα περισσότερα από αυτά τα συμβάντα θα είχαν αποφευχθεί.
  Πρόσφατα με απόφαση του Υπουργού Υγείας κο Κουρουμπλή τομεοποιήθηκαν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, με την συμμετοχή των Ιδιωτικών Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Εκεί «κρύβεται» η προωθούμενη πολιτική στη Ψυχική Υγεία.
  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 20 ΜΑΗ (24ωρη Απεργία) και οργανώνουμε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12.30μμ, για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του ΕΣΥ, που έχει οδηγήσει τη κατάσταση ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (όχι μόνο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων).

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                               ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ                                                   ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
       ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343                                                                 somateiodromokaieteiou

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ,ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/5/2015  ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ 

  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ  ΣΤΙΣ 10:30   
  ΘΕΜΑΤΑ :  1)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  

                    2)ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ 20/5/2015

                    3) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ                                                            ΣΙΣΚΑΣ ΙΩΣΗΦ  


  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ         somateiodromokaieteiou

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Ανακοινώσεις

  08.05.2015

  12 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή - τριας

  ΑΘΗΝΑ 08/05/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 352

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

  12 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας
  Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών:


  «Νοσηλευτές: Μια Δύναμη Αλλαγής: Φροντίδα, αποτελεσματικότητα, κόστος αποτελεσματικότητας»
  Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
  Ο φετινός εορτασμός, μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι επιπτώσεις στην υγεία - πρόνοια είναι δραματικές με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ, είναι πολιτικές στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, σε εποχή οικονομικής κρίσης. Μέσα λοιπόν σε αυτό το τοπίο οι νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, εφαρμόζοντας αναπτυξιακούς στόχους. Πόσο άραγε οξύμωρο ακούγεται σε όλους μας αυτό!
  Η φετινή Ημέρα έχει ως τίτλο: «Νοσηλευτές: Μια Δύναμη Αλλαγής: Φροντίδα, αποτελεσματικότητα, κόστος αποτελεσματικότητας» αντικατοπτρίζει την δυνατότητα που έχουν οι νοσηλευτές για την ανάληψη δράσης, με στόχο την ενίσχυση και βελτίωση των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο.
  Οι νοσηλευτές ανησυχούν και κατανοούν τις ανάγκες του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, της αποτελεσματικότητας, του κόστους, της διαχείρισης των πόρων, του κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και της πρόσβασης στην περίθαλψη. Οι συνεχείς αποφάσεις που λαμβάνει ο νοσηλευτής μέσα στην ημέρα στα πλαίσια της καθημερινής πρακτικής του μπορεί να κάνει την ζωτική διαφορά στην αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος. Οι νοσηλευτικές πρακτικές στην φροντίδα των ασθενών, μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος. Οι νοσηλευτές με τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτουν στην εργαλειοθήκη τους αποτελούν τον πυρήνα για την επίτευξη της καλύτερης ισορροπίας, όσον αφορά στην ποιότητα της φροντίδας, στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας, στην περίθαλψη και στην αποτελεσματικότητα του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  Επομένως, είναι σημαντικό το Υπουργείο Υγείας να επικεντρωθεί στο στρατηγικό ρόλο που μπορεί να έχουν οι Νοσηλευτές παρέχοντας καθολική κάλυψη των υπηρεσιών στο σύστημα υγείας και βελτιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της υγείας.
  Η νοσηλευτική ως επιστήμη και τέχνη διεκδικεί την αναγνώριση της προσφοράς της μέσω
  • Της μίας ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με παράλληλη αναγνώριση της ενιαίας προσφοράς του κλάδου με πρόσβαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση αλλά και διέξοδο στην ανέλιξη μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος
  • Του σαφούς καθηκοντολογίου με τον απαιτούμενο σεβασμό στο γνωστικό αντικείμενο
  • Της αναγνώρισης της ιδιότυπης εργασιακής κατάστασης μισθολογικά, στο βασικό μισθό αλλά και στις νύχτες, αργίες, υπερωριακή απασχόληση, ακόμη δε και στο βαρύνοντα για τη νοσοκομειακή λειτουργία θεσμό του εφημερεύοντος Νοσηλευτή.
  • Της επαρκούς στελέχωσης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με ασφαλείς αναλογίες και ποιοτικές συνθήκες εργασίας αλλά και αμεσότερα με την ανάσχεση της αποψίλωσης των νοσηλευτικών υπηρεσιών διά της απασχόλησης σε αλλότρια καθήκοντα ή της απόσπασης στα βουλευτικά γραφεία
  • Της πλήρους ένταξης και θεσμικά στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  Ο φετινός λοιπόν εορτασμός της ημέρας του Νοσηλευτή πρέπει να είναι έντονα αγωνιστικός και διεκδικητικός.
  Καλούμαστε λοιπόν όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς αμοιβής και την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών που υπονομεύουν τη ζωή μας .
  Καλούμε τα πρωτοβάθμια τα σωματεία στις 12/05/15 επέτειο της παγκόσμιας ημέρας του Νοσηλευτή, να αναλάβουν πρωτοβουλία και να οργανώσουν δράσεις στους χώρους δουλειάς (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, γενικές συνελεύσεις, ενημέρωση όλου του προσωπικού για τα προβλήματα που μαστίζουν το χώρο της Νοσηλευτικής σήμερα και υποδαυλίζουν το μέλλον της αύριο)καθώς επίσης να ενισχύσουν την κινητοποίηση και συμμετοχή του νοσηλευτικού προσωπικού στην επικείμενη Πανελλαδική – Πανυγειονομική απεργία στις 20/05/15.
  Στην αυγή μιας νέας εποχής, η νοσηλευτική πέρα και πάνω από σκοπιμότητες και απορρίπτοντας τις υπόγειες πρακτικές των σφετεριστών των ονείρων της, προχωρά ενωμένη, με το βλέμμα στο μέλλον και στόχο την αυτοπραγμάτωση!

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Σχέδια Νόμου

  08.05.2015

  Νόμος για την Δημόσια Διοίκηση. Ψηφίστηκε η διάταξη για χορήγηση των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών από 1/1/2015

  ΑΘΗΝΑ 08/05/2015

  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  (ΑΡΘΡΑ 33, 34)

  Ψηφίστηκε η διάταξη για χορήγηση των νυχτερινών – αργιών από 1/1/2015. Απομένει έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, χορήγηση κονδυλίου που να καλύπτει το σύνολο των δεδουλευμένων του τρέχοντος έτους, τροποποίηση ένταξης του ποσού στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και προώθηση στους Παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που ελέγχουν τις λοιπές δαπάνες των Νοσοκομείων) για έγκριση.

  ------------------------------------------------------------------------------------------  04.05.2015

  Συμμετοχή στο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

  ΑΘΗΝΑ 30/04/2015
  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 300

  ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

  Συμμετέχουμε στο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ επί των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής) στις 8π.μ. και την πορεία στα Δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.
  Καλούμε σε συμμετοχή τα Συνδικαλιστικά Στελέχη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------  ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


  Με ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015


  Ο Ρ Γ Α Ν Ω Ν Ο Υ Μ Ε

  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


  20 ΜΑΗ 2015


  και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας

  Σας καλούμε να προπαγανδίσετε την Κινητοποίηση.

  Ταυτόχρονα να νοικιάσετε πούλμαν από όλη την χώρα, για οργανωμένη κάθοδο στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Αθήνας.

  Να καλέσετε σε συμμετοχή στη Συγκέντρωση τους εργαζομένους των εργολάβων, που βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα.

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

  Με ΕΝΟΤΗΤΑ αντιμετωπίζουμε τα μείζονα προβλήματα που είναι

  ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

  • ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ – ΑΡΓΙΩΝ

  • ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  Ψ.Ν.Α "ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ"   

      

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


      Την Τρίτη 05/05/2015 και ώρα 10:30, καλούνται οι Νοσηλευτές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων 

     του Νοσοκομείου ,σε συνάντηση -συζήτηση στον χώρο της παλαιάς τραπεζαρίας για θέματα που 

    αφορούν τον κλάδο                                                                ΤΟ ΔΣ

                                                              
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   Ψ.Ν.Α "ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ"

                                                                                                          Χαιδάρι,16 Απριλίου 2015

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συνάδελφοι

    Σας ενημερώνουμε για τη νέα ημερομηνία της διήμερης εκδρομής που θα 

    πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαιου 2015 στο Βόλο-Πήλιο,

    διαμονή στην Τσαγκαράδα.

    Αναχώρηση : Σαββατο 9 Μαιου 2015,ώρα : 06,30 π.μ

    Επιστροφή :Κυριακή 10 Μαιου 2015

   ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
    Εργαζόμενοι :10ε
    Σύζυγοι-παιδιά εργαζομένων :15ε
    Γονείς -αδέλφια -συνταξιούχοι :45ε
    Εξωτερικοί :60ε 
        
    Στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά και η διαμονή σε ξενοδοχείο στη Τσαγκαράδα με πρωινό.

    Δηλώσεις συμμετοχής έως 6 Μαιου στην Γκλώτσου Ειρήνη Τηλ :2132046149-313


                                                                      ΤΟ Δ.Σ                                                            
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 257
  Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


  PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS


  ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ · MEMBER OF ADEDY
  ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ


  ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


  Κύριε Υπουργέ,


  Στις δύο συναντήσεις που είχαμε, η πρώτη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ 30/03/2015, και η δεύτερη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων 02/04/2015, σας επισημάναμε την τραγική οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων, τα οποία αδυνατούν να στηρίξουν υφιστάμενες λειτουργίες τους, με σημαντικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

  Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώθηκαν 60% μεταξύ των Μνημονιακών ετών 2010 – 2014 και στον προϋπολογισμό του έτους 2015 είναι μειωμένες κατά 290 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το έτος 2014.

  Για εφέτος αν και κύλισαν τέσσερις μήνες, επιχορηγήθηκαν ένα δωδεκατημόριο εντός του μηνός Μαρτίου (μήνας αναφοράς Ιανουάριος) και μάλιστα με περικοπή 51%.

  Ταυτόχρονα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας, σκουπίστηκε ότι ταμειακό υπόλοιπο και αποθεματικό διέθεταν, αν και ήταν «λειψά» για να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων.

  Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 20 Απριλίου 2015 για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης, εκδόθηκε την στιγμή που είναι σκουπισμένος ο «πάτος του βαρελιού» των οικονομικών των Νοσοκομείων.

  Οι ελλείψεις βασικών ειδών, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ήδη υφίστανται και ημέρα με την ημέρα η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη.

  Τα Νοσοκομεία λόγω έλλειψης κονδυλίων, προχώρησαν σε ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς πάσα κατεύθυνση.

  Στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε εκτός των άλλων αιτημάτων, καταγγείλαμε την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

  Ζητήσαμε την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, που προσφέρουν εξευτελιστικά φτηνή και ανασφάλιστη εργασία, χωρίς να τηρούν θεμελιώδεις κανόνες του εργατικού δικαίου.

  Δεσμευτήκατε για την παρέμβασή σας στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, προκειμένου να αυστηροποιήσουν τον έλεγχο για την εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας.

  Καταγγείλαμε επανειλημμένως τους εργολάβους που αναλαμβάνουν εργασίες στα Νοσοκομεία, ως αεριτζήδες και διαπλεκόμενους, αφού χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο (εταιρείες χωρίς επιχειρηματικό κεφάλαιο, με ένα γραφείο και ΑΦΜ), κερδίζουν τεράστια ποσά «πίνοντας κυριολεκτικά το αίμα» στους εργαζόμενους που απασχολούν.

  Οι αεριτζήδες εργολάβοι των Νοσοκομείων, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, τους τελευταίους τέσσερις με πέντε μήνες, επικαλούμενοι τις οφειλές των Νοσοκομείων, αν και οφείλουν να καταβάλουν τη μισθοδοσία από το κεφάλαιο (ποιο κεφάλαιο!!!) της εταιρείας.

  Ταυτόχρονα εκβιάζουν τους εργαζομένους να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους και απολύουν όσους διεκδικούν.


  Κύριε Υπουργέ,

  Είναι κοινωνική αναλγησία η συνέχιση και η ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, απέναντι σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα.

  Οφείλετε άμεσα να αναλάβετε πρωτοβουλίες εκδίωξης των εργολάβων αν και από τις συναντήσεις που είχαμε με κυβερνητικά στελέχη δεν είμαστε αισιόδοξοι.

  Ταυτόχρονα να παρέμβετε στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους για την απαρέγκλιτη τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας, να απαιτούν την εξόφληση των εργαζομένων χωρίς καθυστερήσεις και να μην απολύονται οι εργαζόμενοι.

  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ με αποφάσεις των Διοικήσεων να τους κηρύξουν έκπτωτους.

  Στην επερχόμενη κινητοποίησή μας, θα καλέσουμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους των συνεργείων που απασχολούνται στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, διεκδικώντας τη τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας.  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ
  ------------------------------------------------------------------------------------------

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343


  Με απόφαση του Δ.Σ συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που προκύρηξε η ΑΔΕΔΥ στις  20/4/15 τις ώρες 7.30π.μ-11.30π.μ με αφορμή την έναρξη της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής.

  Δευτέρα 20 Απρίλη 2015

  Συγκέντρωση στη Γρ.Λαμπράκη και Χρ.Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής)

  Πορεία και συγκέντρωση στα Δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

  στις 8.00 το πρωί, με τετράωρη στάση εργασίας 7:30-11:30πμ


  Το Δ.Σ

  -------------------------------------------------------------------------------


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Το ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο είναι χώρος θεραπείας και όχι φυλακτικό θεραπευτικό κατάστημα για κρατούμενους όχι μόνο δεν υποχρεούται αλλά και δεν επιτρέπεται από το νόμο που διέπει το καθεστώς κληροδοτήματος να έχει ειδικούς θαλάμους κράτησης για κρατούμενους.

  Ως αμιγώς θεραπευτικός χώρος το Δρομοκαϊτειο εδώ και πολλά χρόνια μπορεί να παρέχει απλή φιλοξενία και θεραπεία (και σε καμία περίπτωση φύλαξη). Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ,. ΦΕΚ 217, 12/10/2006 “ ...κατ εξαίρεση νοσηλεύονται και σε κοινούς με άλλους ασθενείς θαλάμους ..”. Σε αυτή τη βάση φιλοξενούνται οι ασθενείς κρατούμενοι και στο Δρομοκαϊτειο όπως και αλλού και προέχει ο σεβασμός των θεραπευτικών αρχών του χώρου που παρέχει φιλοξενία. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν ετέθη τέτοιο αίτημα (δημιουργίας ειδικού χώρου) 15 μήνες τώρα που νοσηλεύεται η Β.Σταμάτη και τόσα χρόνια που έχουν νοσηλευτεί δεκάδες ασθενείς με αυτούς του όρους . Μήπως για επειδή αυτή φορά η ολιγωρία τους ήταν προφανής και το αποτέλεσμα της η απόδραση της Β.Σταματη; Μήπως εκ των υστέρων προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;

  Τονίζουμε επίσης ότι οι εξωτερικοί φρουροί σε πάρα πολλές περιπτώσεις έπαιρναν πρωτοβουλίες από μόνοι τους και εκχωρούσαν δικαιώματα στην κα Σταμάτη που δεν είχαν εκχωρήσει σε κανένα άλλο ασθενή. Όπως χρήση κινητού, παραχώρηση συνεντεύξεων εντός του δωματίου και προγραμματισμένη φωτογράφηση , συστηματική παραγγελία τροφίμων από ντελίβερι κ.α Αναρωτιόμαστε ζήτησαν κανενός την άδεια και τα επέτρεπαν αυτά . Οι όροι φύλαξης δεν ίσχυαν σε αυτή την περίπτωση. Τι ορίζει το καθηκοντολόγιο φύλαξης κρατουμένων της εξωτερικής φρουράς , το οποίο σας επισυνάπτουμε;


  Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει στα ΜΜΕ (και από τους δικηγόρους της ) για τις συνθήκες φιλοξενίας της Β. Σταμάτη , ότι “ νοσηλεύεται σε κελί 2Χ2...” κλπ , ξεκαθαρίζουμε ότι το δωμάτιο της είναι από τα καλύτερα, ξενοδοχειακά, που μπορεί να συναντήσει κανείς σε Δημόσιο ψυχιατρείο και προσομοιάζει σε δωμάτιο ξενοδοχείου με ιδιωτικό μπάνιο εντός.


  Τέλος δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι δουλειά μας είναι η θεραπεία και δεν θα επιτρέψουμε στο βωμό των σκοπιμοτήτων και του θεάματος που έχει στηθεί να κάνουμε οποιαδήποτε έκπτωση στις θεραπευτικές μας αρχές.


  ΤΟ Δ.Σ.

  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  ΤΟΥ Ψ.Ν.Α “ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ”

  Χαϊδάρι, 6 Απριλίου 2015


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ


  Χαϊδάρι, 3 Απριλίου 2015


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Με αφορμή το γεγονός της απόδρασης της κας Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο άνοιξε και στα ΜΜΕ το ζήτημα των όρων νοσηλείας των κρατουμένων με ανάγκη ψυχιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας οι οποίοι δεν μπορούν να νοσηλευθούν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο των φυλακών. Εδώ και πολλά χρόνια το Δρομοκαίτειο καθώς και το γειτονικό Δαφνί υποδέχονται για νοσηλεία και θεραπεια δεκάδες κρατούμενους. Και τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία , ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σε διαδικασίες αποασυλοποίησης και οι κυρίαρχες και αδιαπραγματευτες θεραπευτικές αρχές της αποασυλοποίησης καθορίζουν το πλαίσιο νοσηλείας. Δηλαδή Ανοιχτές πόρτες, ανοχή και αντοχή στα αιτήματα των ασθενών , σεβασμό στα δικαιώματα τους και καταπολέμιση του στίγματος των ανθρώπων με ψυχιατρική διάγνωση. Αρχές οι οποίες κατακαιρούς μας φέρνουν αντιμέτωπους και με τα όρια της δικής μας αντοχής και με τις συγχύσεις ρόλων που αναφύονται όταν πρόκειται για νοσηλεία κρατουμένων.

  Το θεραπευτικό προσωπικό ως καθήκον του δεν έχει την φύλαξη αλλά την δημιουργία θεραπευτικών συνθηκών και σχέσεων . Ειδικότερα το νοσηλευτικό προσωπικό, που πολύ συχνά στοχοποιείται ως υπέυθυνο για φύλαξη, ασκεί αποκλειστικά νοσηλευτικά καθήκοντα τα οποία είναι σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες και τα εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα για κάθε ασθενή. 
  Ενώ τα καθηκοντα των εξωτερικών φρουρών περιγράφονται επακριβώς με έγγραφο της “Διεύθυνσης υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης.” Καθηκοντολόγιο το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι στην εξωτερική φρουρά , οι προιστάμενοι τους και ο πρόεδρος του σωματείου τους, οφείλουν να το γνωρίζουν. 

  Το Δρομοκαίτειο και οι εργαζόμενοι του δίνουν διαρκή αγώνα για την παροχή φροντίδας και για την ανάπτυξη όλο και περισσότερων θεραπευτικών δομών στην κοινότητα στην λογική της “ανοιχτής πόρτας” και για την άρση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας . Όλος ο δημόσιος λόγος που αυτές τις μέρες έχει επενδύσει και ταυτίσει την ψυχική ασθένεια με “ κάγκελα, κάμερες ασφαλείας, λουκέτα , κλειδιά...” και με την αναπαραγωγή του στερεότυπου του ανίατου ασθενή δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αναπαράγει το στίγμα της ψυχικής ασθένειας γεγονός εξαιρετικά επιζήμιο για τους νοσηλευόμενους και τις οικογένειες τους που δίνουν αγώνα για την ανάρρωση και την αξιοπρέπεια αλλά και με κίνδυνο παλινδρόμησης του αγώνα που έχει δοθεί τόσα χρόνια από τους εργαζόμενους, κάτω από τις δυσμενέστερες συνθήκες και με τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους για ανατροπή αυτού του δυσμενούς κλίματος που μόνο κακό κάνει.

  Εμείς ως εργαζόμενοι θεωρούμε μονόδρομο ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που μπαίνει από τα τείχη που υψώνει η κοινωνία απέναντι στην ψυχική ασθένεια. 


  Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Δρομοκαίτειου.


  ---------------------------------------------------------------------------------------------------
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01/04/15 

   ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΝ 01/04/2015 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ , ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟ , Η ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 02/4/15.
                                                                                        ΤΟ ΔΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ
  __________________________________________________________________________________________________________________
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/10/2014

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

     Οι Υπουργοί  Κος  Βορίδης και Κα  Παπακώστα ,από κοινού, προσυπογράφουν την διάλυση της Ψυχικής Υγείας της χώρας.

    Πλασάροντας ,ως επιτήδειοι, το κλείσιμο των Υπηρεσιών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ως “Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση”, αντιμετωπίζουν την Δημόσια Υγεία και Ψυχική Υγεία του λαού σαν “τυχερό παιχνίδι” και ανακοινώνουν ότι θα “πετάξουν” στο δρόμο όλους όσους έχουν ανάγκη νοσηλείας ή και φιλοξενίας σε δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας .
    
  Μας λένε ότι κλείνουν τα τμήματα χρονίων ενώ ξέρουν ότι δεν υπάρχουν Δημόσιες Μονάδες αποκατάστασης αρκετές για όλους τους χρόνιους ασθενείς και τους στέλνουν κατευθείαν, ως “πελάτες” στους επιχειρηματίες των  ΜΚΟ, όπου ήδη έχει μεθοδευτεί ο τρόπος πληρωμής της διαμονής τους (με παρακράτηση των συντάξεων), ιδιωτικοποιώντας απροκάλυπτα και την Ψυχική Υγεία.
     Το Υπουργείο Υγείας βαπτίζει την αποστολή Τεχνικών κλιμακίων στα Γενικά Νοσοκομεία για την εξεύρεση χώρων ίδρυσης Ψυχιατρικών Κλινικών ως ολοκλήρωση της Μεταρρύθμισης. Ψάχνουν «άλλοθι» για να κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και να οδηγήσουν τους ψυχικά πάσχοντες Ασθενείς στον Ιδιωτικό Τομέα (όσοι έχουν χρήματα) ή στα παγκάκια και τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ.

  Πού είναι τα τομεοποιημένα δίκτυα υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας; Μόνο στα χαρτιά.
  Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλα ψέμματα. Οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους γνωρίζουν πολύ καλά όμως ,από πρώτο χέρι, τις συνέπειες αυτής της καταστροφικής πολιτικής γι’ αυτό και θα αντιδράσουν άμεσα.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  -Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας

  -Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κράτος

  -Σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε όλους.

  -Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην παρακράτηση των συντάξεων των ασθενών.

  -Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 

   

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

  ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014 ΣΤΙΣ 08:30 πμ

   

  Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

     

  ΤΟ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

                                                                                                                                                                                  
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/9/2014

  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ:

  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

  ΣΤΗ Γ’ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  

  ΘΕΜΑΤΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ -ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 

  (ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 πμ) 

   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΙΧ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                             ΑΘ. ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                                                                                                                          
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/9/2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

   1 – 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

   

  Συνάδελφοι,

  Τα Νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο «κόκκινο». Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Στους τρείς εναπομείναντες μήνες του έτους θα υπάρξουν σημαντικές δυσχέρειες στη παροχή των υπηρεσιών.

  Οι λειτουργικές δαπάνες από το έτος 2009 έως σήμερα μειώθηκαν 60%.

  Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Η μία (1) στις τρεις (3) οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων είναι κενή (33.000 κενές οργανικές θέσεις). Οι 2.900 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν φαίνεται να είναι ένα ακόμη «πυροτέχνημα» (όπως οι 2.900 του έτους 2011 και οι 2.500 του έτους 2012), αφού ακόμη δεν προκηρύχθηκαν παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούνιο (από την προκήρυξη απαιτείται ένα έτος έως την ολοκλήρωση). Ακόμη όμως και εάν προχωρήσουν είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 15.000 υγειονομικοί τα τελευταία τέσσερα έτη και έως τέλους του έτους θα αποχωρήσουν άλλοι 5.000 (σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από Πρωτοβάθμια Σωματεία) εξαιτίας την επικείμενων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό.

  Η κυβέρνηση άνοιξε τα χαρτιά της για το μέλλον που επιφυλάσσει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Διαπαιδαγωγεί τους πολίτες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά των υπηρεσιών, προετοιμάζοντας έτσι τη μετατροπή του Συστήματος σε ανταποδοτικό – ανταγωνιστικό.

  Έως σήμερα με νομοθετικές ρυθμίσεις κατήργησε 11 Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για αλλαγή του ρόλου τους αλλά παραμένουν κτίρια κουφάρια. Με υπουργικές αποφάσεις μέσω της έκδοσης και επανέκδοσης Νέων Οργανισμών καταργήθηκαν 880 κλινικές, 10.000 κλίνες και 30.000 οργανικές θέσεις. Τη περαιτέρω συρρίκνωση, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, αναλαμβάνουν οι Διοικητές των Νοσοκομείων. Απαξιώνουν – διαλύουν τα 50 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία που απώλεσαν τη νομική τους μορφή, μετακινώντας προσωπικό προς τα Νοσοκομεία έδρες των Νομικών Προσώπων. Με νέες αποφάσεις συρρικνώνουν νέες κλινικές και κλίνες  εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

  Με την ψευτομεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τη δραστική μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη αγοράζεται με χρήματα των ασφαλισμένων. Οι ανασφάλιστοι παρά τις δηλώσεις για πλήρη κάλυψη βρίσκονται στον αέρα αφού δεν προβλέφθηκε σχετικό κονδύλι στον ΕΟΠΥΥ (προβλέπονται μόνο 35εκ.ευρώ). Θεσμοθετούνται συνεχώς νέα χαράτσια.

              Ταφόπλακα του ΕΣΥ είναι η ψήφιση στη Βουλή του Νόμου που συστήνει Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων. Η πολυμετοχική αυτή Εταιρεία θα διαχειρίζεται τους συνολικούς πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία με αποτίμηση της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου και του μισθολογικού κόστους). Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο και δυνατότητα μεταβίβασης μετοχών στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

              Την πολιτική υγείας θα την ασκεί η εν λόγω Ιδιωτική Εταιρεία που θα λειτουργεί ως ΔΕΚΟ με κριτήριο το κέρδος. Το Κράτος σταδιακά θα καταργήσει την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία.

              Είναι βέβαιον ότι θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομές και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες.

              Στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από τη τσέπη. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στο Καιάδα ή στη φιλανθρωπία.

              Καταργείται η θεμελιώδη αρχή σύσταση του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση. Το σύστημα μετατρέπεται σε Ανταγωνιστικό. Η χρηματοδότηση θα κατευθύνεται με προνομιακό τρόπο στα ιδιωτικά συμφέροντα της Υγείας.

              Σταδιακά η πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας θα καταλήξει στο χρηματιστήριο και στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.

              Πολλά Νοσοκομεία που είναι ανεπτυγμένα στα νησιά, στους ορεινούς όγκους θα κλείσουν.

              Στο όνομα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που καρκινοβατεί μεθοδεύεται η κατάργηση των Ψυχιατρικών  Νοσοκομείων που συμβάλλουν κατά 80%  στο Σύστημα Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Ασθενείς που έχουν χρήματα οδηγούνται στον Ιδιωτικό Τομέα. Οι υπόλοιποι στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ και στα παγκάκια. Η αποστολή τεχνικών κλιμακίων του Υπουργείου Υγείας στα Γενικά Νοσοκομεία για εξεύρεση χώρων λειτουργίας Ψυχιατρικών Κλινικών εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως επιτάχυνση και ολοκλήρωση της Μεταρρύθμισης.

              Τα Κέντρα Υγείας Αγροτικού Τύπου σε τρείς μήνες μεταφέρονται Διοικητικά – Οικονομικά – Οργανικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες χωρίς καμία προετοιμασία. Κατά τη μεταφορά αναμένεται να δημιουργηθούν μείζονα  λειτουργικά προβλήματα

              Το ΕΚΑΒ στενάζει από ελλείψεις ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

              Στη Πρόνοια επιχειρείται ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας πολλών Μονάδων. Δεν εκδόθηκαν οι Οργανισμοί και στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού.

  Εργαλείο της κυβέρνησης για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας είναι το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

              Με την Αξιολόγηση δεν επιδιώκεται η βελτίωση των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών αλλά η κατάργηση, η συρρίκνωση, η ιδιωτικοποίησή τους. Δεν επιδιώκεται η βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, αλλά η δημιουργία νέας δεξαμενής προς χρήση των συμφωνιών με τη ΤΡΟΙΚΑ. Υπολείπονται λέει ο κος Μητσοτάκης 6.500 απολύσεις έως τέλος του έτους 2014 και η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ δέσμευση πρέπει να τηρηθεί. Έτοιμη η δεξαμενή.

              Διαρκή κινητικότητα – διαθεσιμότητα σε μεγάλο αριθμό Δημοσίων Υπαλλήλων επιτάσσει η ΤΡΟΙΚΑ. Έτοιμη η δεξαμενή.

              Νέες μισθολογικές απώλειες επιβάλλει η ΤΡΟΙΚΑ. Διορθώσεις στο μισθολόγιο ετοιμάζει η κυβέρνηση με μειώσεις μισθού στους ΔΕ και ΥΕ υπαλλήλους και νέες μειώσεις στους ανεπαρκείς υπαλλήλους που θα προκύψουν από την Αξιολόγηση. Από το νέο μισθολόγιο κανένας υπάλληλος δεν θα βγει ωφελημένος.

              Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε θύματα των κυβερνητικών και ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ σχεδίων.

              Στα Νοσοκομεία το 50% του υπηρετούντος προσωπικού είναι ΔΕ και ΥΕ. Εξειδικευμένο προσωπικό, μάχιμο στη πρώτη γραμμή.

   

              Με την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ τίθεται σε κίνδυνο.

  ·         Η Επαγγελματική Αξιοπρέπεια. Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες,  σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, (μονοβάρδιες μας οφείλονται δεκάδες ρεπό, κανονικές άδειες παρελθόντων ετών και τσαλακωμένα θεσμοθετημένα δικαιώματα στα ωράρια εργασίας)

  ·         Το Επαγγελματικό μας μέλλον

  ·         Τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ.

              Προκηρύξαμε Απεργία – Αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης. Ξεκίνησε Δευτέρα 22/09/2014.

              ΝΙΚΑΜΕ …….. Παρήλθαν ήδη οι προθεσμίες της Αυτοαξιολόγησης (1 – 15 Σεπτεμβρίου) και των εισηγήσεων των Προϊσταμένων (15 – 30 Σεπτεμβρίου). Το ποσοστό άρνησης συμμετοχής στην Αξιολόγηση υπερβαίνει το 95%.

              Καλούμε τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό της Υγείας να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο. Μητσοτάκη και οδηγήσουν τους Υγειονομικούς στα Δικαστήρια.

              ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 2ήμερο ΔΡΑΣΕΩΝ 1 – 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014.

  ·         ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ημέρα Δράσης για τα Περιφερειακά Νοσοκομεία οργάνωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ στις πόλεις με την συμμετοχή των φορέων και των κατοίκων της περιοχής

  ·         ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24ωρη Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργία με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι των εργαζομένων όλων των Νοσοκομείων της χώρας.

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  ·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  ·         ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  ·         ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  ·         ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  ·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε. ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

   

                                                                                                                                                                                            
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22/9/2014

  ΠΟΕΔΗΝ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

                  Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, στην 24ωρη ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα Απεργιακή Συλλαλητήρια που οργανώνουν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

                  Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9.30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

   

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  ·         ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  ·         ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  ·         ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

  ·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.Ν.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

                                                                                                                                                                                          
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/9/2014
   
  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014
   
   
   
                                                                                                                                                                                             
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/7/2014
   

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

  ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343ΧΑΪΔΑΡΙ

  ΤΗΛ:2132046148

  somateiodromokaiteiou@gmail.com                                                                                                                ΧΑΪΔΑΡΙ  20/7/2014

  https://sites.google.com/site/somateiodromokaieteiou/

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   

  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΤΩΝ

  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014:

  -         ΣΕ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07:00πμ – 10:00πμ

  - ΣE ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

  ΣΤΙΣ 07:00πμ

  - ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00μμ

  - ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ (ΧΑΪΔΑΡΙ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ) ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΤΩΝ
   
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                                                                                                                                    
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/7/2014
   

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

    ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ

           ΤΗΛ:2132046148

   somateiodromokaiteiou@gmail.com                                                                                             ΧΑΪΔΑΡΙ  17/7/2014

  https://sites.google.com/site/somateiodromokaieteiou/

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

     Στήριξη στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της εκμετάλλευσης των εργαζομένων  στο συνεργείο καθαριότητας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση.

     Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε και η Παννατική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού μετά από γενική Συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας

  Oι 30 εργαζόμενοι-ες του Δρομοκαϊτείου είχαν το θάρρος να  καταγγείλουν  τον εργασιακό Μεσαίωνα που βίωναν με την εταιρεία JCB Α.Ε., να οργανωθούν στο Σωματείο και να  ξεκινήσουν αγώνα δικαστικό κατά της εταιρείας .

      Παράλληλα, δικαιώθηκαν (ηθικά μόνο) από την αναπόφευκτη απόφαση καταγγελίας της σύμβασης της Εταιρείας  JCB από το Δ.Σ. του Δρομοκαιτείου αφού είχαν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου πολλές και σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας τις οποίες η Διοίκηση με κανένα τρόπο  δεν μπορούσε να παραβλέψει , καθώς και τους εκβιασμούς και τις απειλές από στελέχη της εταιρείας που είχαν φτάσει μέχρι και την Διοικητική  Διεύθυνση  του Δρομοκαϊτείου.

     Η «εργολαβική εργασιακή ηθική»  των διαρθρωτικών αλλαγών και των Μνημονίων όμως τους εκδικείται. Και από την Σκύλα  (της μίας εταιρείας «JCB A.E.» ) έπεσαν στην Χάρυβδη . (της νέας εταιρείας -  «Facility Experts  I.K.E.») η οποία δεν τους προσλαμβάνει ΓΙΑΤΙ...

  ΓΙΑΤΙ, ούτε λίγο ούτε πολύ,   η νέα εταιρεία όπως ακριβώς επιτάσσουν οι αρχές της άγριας καπιταλιστικής ανάπτυξης και κινεζοποίησης της αγοράς εργασίας  έχει τους Ει-δικούς της Κανόνες με εργαζόμενους «δήθεν» μετόχους  , εργαζόμενους  «δικούς» της , εργαζόμενους «επιδοτούμενους», εργαζόμενους ελαστικούς . 

     Η νέα εταιρεία «Facility experts ΙΚΕ» είναι  τυπικό παράδειγμα της νέας μορφής εκμετάλλευσης εργατικής δύναμης και  της «ανάπτυξης» που υπόσχονται οι κυβερνήσεις της Τρόικας,  με την καινούρια (μνημονιακή) νομική μορφή της Ιδωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, που ιδρύεται, στην κυριολεξία , με «1 ευρώ» κεφάλαιο,  σε μία μέρα και που σε αυτήν  εμφανίζονται ως δήθεν μέτοχοι, εργαζόμενοι,  με  προαιρετική ασφάλιση και μειωμένες ασφαλιστικές απαιτήσεις. Λίγα τα κεφάλαια πολλά τα κέρδη .

     Δεν απορούμε λοιπόν που οι παλιοί εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου θεωρούνται «ακατάλληλοι» από την εταιρεία για επαναπρόσληψη στο Δρομοκαϊτειο. 

     Οι  εργαζόμενες-οι καθαρίστριες-ες του ΔρομοκαΙτειου   είχαν το θάρρος να αναδείξουν με τον αγώνα τους την αθλιότητα της ιδιωτικής αγοράς εργασίας και των εργολαβιών στο Δημόσιο διεκδικώντας το δικαίωμα τους να πληρώνονται για την δουλειά που κάνουν.

     Δεν είναι «κατάλληλοι» για ξεζούμισμα  από τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων. Με αυτή την έννοια είναι παντελώς «ακατάλληλοι»  για επαναπρόσληψη στο Δρομοκαϊτειο όπου προσέφεραν οι περισσότεροι-ες  τις υπηρεσίες τους για πάνω από 10 χρόνια ο/η καθένας-μια.

     Η Διοίκηση του Δρομοκαϊτείου (που για όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάφερνε να υπάρχει μία συνέχεια στην εργασία των ίδιων ανθρώπων ) για πρώτη  φορά «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και δηλώνει παντελώς αδύναμη να ελέγξει την δράση των εργολάβων.

     Οι μόνες παρεμβάσεις που δέχεται να κάνει είναι για να «συνετίσει» τους εργαζόμενους και να τους φέρει στα μέτρα των εταιρειών.

     Παράλληλα αποδέχεται και υποστηρίζει τα μνημονιακά επιχειρήματα και τις νομικίστικες υπεκφυγές  των αρπακόλλα εταιρειών της «Μιας Στάσης», της «Μιας Μέρας» του  ενός και μοναδικού λόγου ύπαρξης τους, αυτού  του Κέρδους στην πλάτη των «υποζυγίων»

     Εμείς όμως δεν σταματάμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια όλων μας

  Όλοι μαζί , εργαζόμενοι-ες των συνεργείων  και Σωματείο Εργαζομένων  δηλώνουμε προς όλες τις πλευρές ότι συνεχίζουμε  τον αγώνα σε πείσμα όλης αυτής της σήψης.

   

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

   

  -          ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

   

   

  -         ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ TΩΝ 30 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

   

  -         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

   

  -    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

   

   

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                                                                                                                    
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22/6/2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

  Το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου καταγγέλλει τις ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης που επικρατούν στα εταιρείες υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης που λυμαίνονται ζεστό κρατικό χρήμα και εκβιάζουν εργαζόμενους στα νοσοκομεία . Το Δρομοκαίτειο δεν αποτελεί εξαίρεση. Μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εκβιασμοί, υφαρπαγές υπογραφών εργαζομένων για χρήματα που δεν λαμβάνουν, απειλές , τρομοκρατία. Στο Δρομοκαϊτειο,η εταιρεία «Παπαχριστόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ» αφήνει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους και η εταιρεία JCB, με σωρεία καταγγελιών εις βάρος της, συνεχίζει ,παρά τις καταγγελίες του σωματείου, να εκφοβίζει εργαζόμενους, ανενόχλητη, επικαλούμενη «πλάτες» και πατώντας πάνω σε σώματα. Οι εργαζόμενοι των συνεργείων υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης καλύπτουν ζωτικής σημασίας ανάγκες του νοσοκομείου . Δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί σε πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες και έχουν γίνει ένα με τις θεραπευτικές ομάδες . Παρόλα αυτά υπάρχει «εργασιακή άβυσσος» , ακριβώς δίπλα μας , που μας «χωρίζει» . Αυτοί οι εργαζόμενοι με το πέρας του δύσκολου ωραρίου τους , μένουν απλήρωτοι για μήνες, εξαναγκάζονται να εργαστούν αλλού χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά στις πληρωμές τους, υπογράφουν ότι εισπράττουν 700 ευρώ το μήνα ενώ παίρνουν μόνο 400, απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται χωρίς να το ξέρουν, εμφανίζονται με λιγότερες μέρες εργασίας, τους «πετάνε στα μούτρα» 50 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων αντί για 500 , αρρωσταίνουν και δεν πληρώνονται, υπογράφουν σε λευκά χαρτιά της εταιρείας υπό το καθεστώς φόβου, προσβάλλονται όχι μόνο τα δικαιώματα τους αλλά και η αξιοπρέπεια τους με απειλές και ταπεινωτικές πρακτικές των απεσταλμένων της εταιρείας. Αυτή είναι η «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων και Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης» για την οποία παίρνει και επιδοτήσεις (!!!) από ομώνυμο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ η εταρεία JCB και το διαφημίζει . Η «εργασιακή άβυσσος» που μας «χωρίζει» όχι μόνο είναι τόσο κοντά αλλά και επιδοτείται! Αν δεν αντισταθούμε μαζί αυτό θα είναι το μέλλον όλων μας. Το παράδειγμα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της Ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων υπηρεσιών είναι εύγλωττο για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν . Ένα κράτος που θα υπάρχει μόνο για τα συμφέροντα των εργολάβων και για να τους στρώνει δρόμο για τα οργανωμένα σκλαβοπάζαρα τους . Ένα κράτος που θα τρομοκρατεί και θα τραμπουκίζει εργαζόμενους χέρι χέρι με τους εργολάβους. Για εμάς η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους μας των Ιδιωτικών συνεργείων αλλά και των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών είναι μονόδρομος. Μαζί στη δουλειά, μαζί θα αντισταθούμε στις απειλές, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις , μαζί στο δρόμο για να ενωθούμε σε ένα κοινό αγώνα που μας αφορά όλους. Για να μην «καθαρίζουν» πια για εμάς αλλά να «καθαρίζουμε μαζί».

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

  23/6/2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/6/2014

  Ανακοινώσεις ΠΟΕΔΗΝ


  - Σύσκεψη σωματείων 23/6/2014

   http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/download/1126_7d11b04d67722352dae44be768ffedad


  - Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ακύρωση της παραχώρησης της περιουσίας των Περιφερειακών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων στο ΤΑΙΠΕΔ


  - Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο της Υγείας (17.6.14

   
  - Συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ με τον επίτροπο laszlo Andor

                                                                                                                                                                         

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/5/2014

   

  Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 17 Ιουνίου με τον Επίτροπο Laszlo Andor για την κατάσταση του Συστήματος Ψυχικής Υγείας.

  Προς τον Πρόεδρο

  της ΠΟΕΔΗΝ

  κ. Μιχάλη ΓΙΑΝΝΑΚΟ

  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

  Σε συνέχεια της επιστολής που αποστείλατε προς τον Επίτροπο Laszlo Andor σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Επίτροπος πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 16 και 17 Ιουνίου. Με βάση το πρόγραμμα του Επιτρόπου, η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου και ώρα 14.30, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (Βασ. Σοφίας 2, Αθήνα).

  Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα του Επιτρόπου, στη συνάντηση θα συμμετέχουν και οι Πρόεδροι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και εκπρόσωποι της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής, οι οποίοι έχουν επίσης αποστείλει αντίστοιχο αίτημα προς τον Επίτροπο.

  Θερμή παράκληση να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τη διαθεσιμότητά σας κατά την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα και, σε περίπτωση που θα συνοδεύεστε από κάποιον συνεργάτη σας, να μας γνωρίσετε το όνομα και την ιδιότητά του. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπάρχει διερμηνεία ελληνικά/αγγλικά/ελληνικά.

  Τέλος, θα παρακαλούσαμε θερμά να μας γνωρίσετε έναν αριθμό τηλεφώνου σας, κατά προτίμηση κινητού, σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Ευχαριστούμε και αναμένουμε την απάντησή σας, παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

  Με τιμή,

  Ντενίζ ΚΟΥΓΙΟΥΦΑ

   


  Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Βασιλίσσης Σοφίας 2

  106 74 ΑΘΗΝΑ
  +30210 7272105
  Denise.Couyoufa@ec.europa.eu

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ

   

  ΠΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

              ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  Αποδεχόμαστε την πρόσκληση για συνάντηση με τον Επίτροπο Laszlo Andor την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 14.30 προκειμένου να συζητήσουμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σύστημα Ψυχικής Υγείας της χώρας μας.

              Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα συνοδεύεται από τα εξής μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:

  1.       ΛΕΤΤΑ ΜΕΘΩΝΙΟΥ          Γενική Γραμματέας

  2.       ΕΡΜΟΛΑΟΣ ΚΑΣΣΕΣ        Αντιπρόεδρος

  3.       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αντιπρόεδρος

  4.       ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ         Μέλος Γενικού Συμβουλίου

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

   

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                               ΛΕΤΤΑ ΜΕΘΩΝΙΟΥ

                                                                                                                                                                                      
   
  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014
   
                                                                                                                                                                                       
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/5/2014
   
  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ:

  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΣΤΗ  Γ'ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ   

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

   

  (ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 πμ)

   

                                                                                                                                                          
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/4/2014
   
  Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους Υγειονομικούς στο Συλλαλητήριο "υποδοχής" της Καγκελαρίου της Γερμανίας κας Μέρκελ στις 11/04/2014
   
   
                                                                                                                                            
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/4/2014
   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

              Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με απόφαση του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ που προκήρυξε 5ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10.00 – 15.00) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 .

   

              Έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 12.00 το μεσημέρι για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου έξω από το Υπουργείο Υγείας και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

   

  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

  ·         Για το λειτουργικό χάος που προκλήθηκε στα Νοσοκομεία από τη Διαθεσιμότητα των Οδηγών. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

  ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ των Οδηγών και των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων.

  ·         Για Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει Δωρεάν, Εύκολη, Προσιτή και Καθολική Πρόσβαση στους Πολίτες.

  ·         Για προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά.

  ·         Για ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα που υποστήκαμε τα 3 ½ Μνημονιακά Έτη.

  ·         Για κατάργηση στη πράξη των Αξιολογήσεων «μαϊμού»

  ·         Για επανάκτηση από το Δημόσιο των Υπηρεσιών στήριξης των Νοσοκομείων με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού

   

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

   

                                                                                                                                            
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/4/2014
   
  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014
   
   
                                                                                                                                           
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/4/2014
   

  ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ

   

  Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που εφαρμόζει την αντεργατική πολιτική Ε.Ε – Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας και οδηγεί άμεσα σε διαθεσιμότητα Οδηγούς, Φύλακες, Νυχτοφύλακες, και Θυρωρούς των Δημοσίων Νοσοκομείων καθώς και Ιατρούς που εντάχθηκαν από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

   

  ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

   

  1) ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ              Στο χώρο της παλιάς τραπεζαρίας στις 10:30.

  2) Από σήμερα περιφρουρούμε την απεργία των Οδηγών. Έγινε ξεκάθαρο στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου και στον Διοικητικό Διευθυντή ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε λειτουργία από άλλους συναδέλφους που θα κληθούν από τη Διοίκηση να κάνουν τη δουλειά των Οδηγών.

  Τη λύση να τη δώσει το Υπουργείο.

  3) Σας καλούμε όλους σήμερα το απόγευμα στις        συγκεντρώσεις στην Αθήνα ενάντια στη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ

   

  Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  .

   

  ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ

                                                                                                                                               
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/4/2014
   

  ΑΘΗΝΑ 31-3-2014

  ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2891

   

  ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

   

   

              Συνάδελφοι,

              Κατά την Συγκέντρωση της Απεργιακής Κινητοποίησης Δευτέρα 31/3/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της ΠΟΕΔΗΝ, Προέδρων Σωματείων και Οδηγών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

              Επισημάναμε το λειτουργικό χάος που θα επιφέρει στα Νοσοκομεία η κατάργηση του Κλάδου των Οδηγών και η μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ μέσω της διαθεσιμότητας ενός μήνα.

              Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι αλλοιώνονται οι σκοποί της οργανικής σύστασης του ΕΚΑΒ. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις διαθεσιμότητες του προσωπικού ΥΕ Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων.

              Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η διαθεσιμότητα είναι κλειστή και δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος των Νοσοκομείων με απόλυση. Οι Οδηγοί μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θα διαθέτει στα Νοσοκομεία ανά εξάμηνο Οδηγούς από τους νυν υπηρετούντες ανάλογα των αναγκών τους.

              Στο μήνα της διαθεσιμότητας οι ανάγκες των Νοσοκομείων θα αντιμετωπιστούν από το ΕΚΑΒ με διάθεση που απαραίτητου προσωπικού. Οι ΥΕ Φύλακες – Νυχτοφύλακες μέσω διαθεσιμότητας ενός μήνα μεταφέρονται στο ίδιο Νοσοκομείο ως ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό – Τραυματιοφορείς.

              Δεν προτιθέμεθα είπε να συνεχίσουμε τις διαθεσιμότητες στις άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Δεν προτιθέμεθα συνέχισε να καταργήσουμε Νοσοκομεία πλην των Κρεστένων και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών των οποίων οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν μέσω διαθεσιμότητας στα διπλανά Νοσοκομεία.

              Ο Υπουργός Υγείας καταστρέφει την Δημόσια Υγεία, Καταργεί Νοσοκομεία, υπηρεσίες, κλινικές, κλίνες και οργανικές θέσεις. Θέτει πολυάριθμο προσωπικό σε Διαθεσιμότητα. Ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες των Νοσοκομείων.

              Συνεχίζουμε τις Κινητοποιήσεις.

              Προκηρύσσουμε για τους Οδηγούς των Νοσοκομείων τους Φύλακες – Νυχτοφύλακες επαναλαμβανόμενες 24ωρες Απεργιακές Κινητοποιήσεις χωρίς Προσωπικό Ασφαλείας.

              Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.           

   

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
                                                                                                                                          
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/3/2014

   

  ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

   

                  Συνάδελφοι,

                  Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του Λεκανοπεδίου και των Οδηγών συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Υγείας κο ΜΠΕΖΑ την Παρασκευή 28/3/2014 κατά την Συγκέντρωση που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

                  Ζητήσαμε την απόσυρση της Διάταξης από το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που προβλέπει την Διαθεσιμότητα του συνόλου των Οδηγών των Νοσοκομείων και τη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ.

                  Περιγράψαμε το χάος και τους κινδύνους για την Υγεία των Ασθενών που θα δημιουργηθούν στα Νοσοκομεία, από την στιγμή που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Οδηγοί.

                  Ο Υφυπουργός Υγείας μας ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές.

                  Οι Οδηγοί των Νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των Νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν.

                  Είπε επίσης ότι υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Υγείας ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της Διαθεσιμότητας των Οδηγών και ότι οι Συνδικαλιστές αντιδρούν σε όλες τις αλλαγές.

                  Μεθοδεύουν το χάος χωρίς ενδοιασμούς προκειμένου να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες μεταφορών και διακομιδών των Νοσοκομείων.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

  ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ

  ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3/2014

  12μμ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

   

  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

   

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

   

                                                                                             ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
                                                                                                                                                                                    
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/3/2014

  ΠΡΟΣ:    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

                  Συνάδελφοι,

                  Σας καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασκούμενη καταστροφική κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων  Δημόσιων Οργανισμών, των Καταργήσεων – Συγχωνεύσεων Δημοσιων Φορέων, των Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.

                  Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, καλούμε στις 11.00πμ σε συλλαλητήρια στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος) για την Αττική και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου) για την Βόρεια Ελλάδα.

                  Την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 13.00μμ καλούμε σε συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος για την Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Μετά την πορεία (στις 15.00μμ), στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συναυλία με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. 

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 

  ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που σχεδιάζει η ΤΡΟΪΚΑ και εκτελεί χωρίς παρεκκλίσεις η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

   

  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

                                                                                                                                              
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/2/2014
   

  Παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου μας στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και εριστική συμπεριφορά του Διοικητή Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια σύσκεψης της επιτροπής ¨φάντασμα¨ για την οριστικοποίηση του σχεδίου μετεξέλιξης του Δρομοκαϊτείου.                                                      Το Δ.Σ αποφάσισε να διαλύσει την ανωτέρω επιτροπή, να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο και να μην συμμετάσχει σε κανένα διάλογο παρουσία Θεοδωράκη.

  Ο δεύτερος λόγος της παρέμβασης αφορούσε την αλλαγή του τρόπου ελέγχου της ώρας άφιξης και αναχώρησης  του προσωπικού που προωθεί η Διοίκηση. Έντονο φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Σωματείου με μέλος του Δ.Σ. όταν ο πρώτος προειδοποίησε το διοικητικό συμβούλιο ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε αλλαγή. Τελικά δεν πάρθηκε καμία απόφαση και το θέμα αναβλήθηκε επ’ αόριστον.   
                                                                                                                                                                                      
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/2/2014
   

  Αίσιο τέλος είχε χθες άλλη μια δικαστική περιπέτεια μελών του Σωματείου μας.

  Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Μ. Γιαννάκος και ο  τ. Γραμματέας Γ. Παπανικόλας είχαν αυτεπάγγελτα  κατηγορηθεί για άσκηση βίας κατά συρροή, μετά το κλείσιμο της πύλης σε παλαιότερη κινητοποίηση του Σωματείου μας.

  Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή τους μετά την καταδικαστική κατάθεση του τέως Διοικητή Κοδέλα, αλλά τελικά η Πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την απαλλαγή τους λόγω έλλειψης στοιχείων
                                                                                                                                                                                       
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/2/2014

   

  Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, κλιμάκιο του Υπουργείου αποτελούμενο από την Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας Κα Κουλούρη, την Τμηματάρχη Κα Πολυχρονοπούλου και τον Διοικητή και εκπρόσωπο της Υφυπουργού Κο Θεοδωράκη, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο μας.

     Εκπρόσωποι του Σωματείου μαζί με την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ, συναντήθηκαν με τη Διοίκηση για να ενημερωθούν σχετικά με  το αντικείμενο της επίσκεψής τους.

     Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για την αρχή του διαλόγου σχετικά με την μετεξέλιξη του Δρομοκαϊτείου, με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει το Νοσοκομείο μας.

     Αν και στην αρχή οι εκπρόσωποί μας θεώρησαν σωστό να παραμείνουν ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση σχετικά με τις συζητήσεις, τελικά αποχώρησαν μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με τον Κο Θεοδωράκη, ο οποίος ήθελε να διορίσει έβδομο μέλος στην επιτροπή που θα οριστικοποιούσε το σχέδιο για την μετεξέλιξη του Νοσοκομείου μας.

  Σας θυμίζουμε ότι η επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη του Υπουργείου και 3 μέλη του Νοσοκομείου μας.

     Πρόθεση του Υπουργείου είναι να συστήσει επιτροπή με πλειοψηφία υπέρ του Υπουργείου, προκειμένου να ακυρώσει τον αποφασιστικό Συνταγματικό ρόλο που έχει το Κληροδότημα στη μετεξέλιξη του Δρομοκαϊτείου.

     Το Σωματείο μας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να παρέμβει σε οποιαδήποτε μεθόδευση που αφορά το μέλλον του Νοσοκομείου μας.

   
                                                                                                                                                                                  
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/1/2014
   
  Συνάντηση με τη Υφυπουργό Κα Μακρή στο χώρο του ΔρομοκαΙτείου είχαν εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Σωματείου Εργαζομένων.
  Η Κα Μακρή μας ενημέρωσε ότι η επεξεργασία των προτάσεων της Διοίκησης και του Σωματείου σχετικά με την μετεξέλιξη του Νοσοκομείου μας συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί  μέχρι τις 10/2/2014.
  Σε ότι αφορά τις διαθεσιμότητες- κινητικότητα μας διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει συζήτηση για κάτι τέτοιο, αλλά το Νοσοκομείο μας θα ενισχυθεί με προσωπικό που βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα και από νέες προσλήψεις.
  Σύντομα θα εκδοθεί ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου μας ενώ επίσης σύντομα θα συσταθεί αυτόνομο υπηρεσιακό συμβούλιο.
                                                                                                                                         
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22/1/2014
   
  4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση εργασίας στις 23-01-2014
   
                                                                                                                                            
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/1/2014
   

  Σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω εκδηλώσεις μας:

   

  1.    Βράβευση των παιδιών των εργαζομένων για την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στο αμφιθέατρο και ώρα 11:30 πμ.

   

  2.    Ετήσιος χορός  που θα γίνει το  Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014  στο Ρεμπετάδικο ¨ΜΠΟΕΜΙΣΣΑ¨  Σολωμού 13-15 Εξάρχεια.  Τραγουδά ο Δημήτρης Λεμπέσης

       ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 21:30

  ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 18 ευρώ

  Στην τιμή περιλαμβάνεται σαλάτα εποχής και φέτα ανά 4 άτομα και  κυρίως πιάτο (μπριζόλα με πατάτες τηγανιτές) Απεριόριστο κρασί ή αναψυκτικά.

  Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Σωματείου.

   

  3.    2ήμερη εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 22-23 Φεβρουαρίου 2014

  Διανυκτέρευση στο Ναύπλιο

   ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

  Εργαζόμενοι: Δωρεάν

  Σύζυγοι – παιδιά εργαζομένων: 10 ευρώ

  Συνταξιούχοι-γονείς-αδέλφια: 40 ευρώ

  Εξωτερικοί: 60 ευρώ

  Η τιμή περιλαμβάνει μεταφορά και διανυκτέρευση στο Ναύπλιο με πρωινό.

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 06:00 πμ.

  Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή στη Γκλώτσου Ειρήνη εώς 17 Φεβρουαρίου 2014.

   
                                                                                                                                             
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/1/2014
   

   Από σήμερα και με τη στήριξη όλων των παρατάξεων νέος Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Μιχ. Γιαννάκος.

  http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/download/986_66b995734b57fd41aaf0605e35a72228

   
                                                                                                                                                                          

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/1/2014

   

  1.    Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 πμ θα βρίσκεται στα γραφεία του Σωματείου ο Δικηγόρος Κος Μαθιουδάκης προκειμένου να εισπράξει την προμήθειά του από τους συναδέλφους Αορίστου Χρόνου για τα δικαστικά των 176 ευρώ.

   

  2.    Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 9:00 πμ – 12:00 μμ στα γραφεία του Σωματείου προκειμένου να υπογράψουν  συμμετοχή στις διεκδικήσεις για :

   

  -         Το επίδομα των 176 ευρώ για τα υπόλοιπα έτη και μέχρι την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

   

  -         Την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης.                      

  ( το Σωματείο κατάφερε την ανακοπή της διαγραφής για το έτος 2011).

   

  -         Την καταβολή του επιδόματος αδείας για το έτος 2012.

  (Σχετικά έχει γνωμοδοτήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιθεωρητών Εργασίας)

   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

   

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

  Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                                                                          ΑΘ. ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

   

   

                                                                                                                                                                                               

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2/1/2014

   

  Κατανομή ωρών υπερωριακής, νυχτερινής και εξαιρεσίμων ημερών εργασίας του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Κέντρων Υγείας και Κέντρων Ψυχ. Υγείας. (ΕΤΟΣ 2014)

   

  http://www.poedhn.gr/search/item/download/963_bf3633c01ae8eff501a9284b111e84e5

   

                                                                                                                                                                                    

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/12/2013

   

     ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ: Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για τις πληρωμές των δικαστικών στους Ιδιωτικού Δικαίου συναδέλφους που αφορούν το επίδομα των 175 ευρώ.

     Η πίστωσή τους στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

     Στην προσπάθεια να πληρωθούν οι δικαιούχοι τώρα και όχι τον Απρίλιο του 2014 - όπως αρχικά προβλεπόταν από τη Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου – συνέβαλαν καθοριστικά, για άλλη μια φορά, οι συνάδελφοι Πέτρος Στρατηγαρέας και Γιώργος Μπραουδάκης, οι οποίοι μετά από συνεννόηση με τη Διοικητική Διεύθυνση του Νοσοκομείου μας, μεταβήκαν στην ΥΔΕ και εργάστηκαν πυρετωδώς προκειμένου να προλάβουμε τις ημερομηνίες.

  Τους ευχαριστούμε θερμά.

   

  ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ: Ήδη στις 13 Δεκεμβρίου 2013 πληρώθηκαν τα εξαιρέσιμα για το μήνα Οκτώβριο 2013. Η πληρωμή των εξαιρέσιμων για το μήνα Νοέμβριο αναμένεται στις 27 Δεκεμβρίου.

   

   

                                                                                                                                                                                   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/12/13

   

  Κατατέθηκε στη βουλή τροπολογία σχετικά με τις μεταθέσεις - μετακινήσεις - αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού Νοσοκομείων ΕΣΥ.

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8298865.pdf

   

                                                                                                                                                                                    

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/12/2013

                                                                    

      Συνάδελφισσες-οι, τα φετινά Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους είναι σίγουρα τα πιο δύσκολα των τελευταίων 40 χρόνων.

     Η ανεργία, οι φόροι, οι υποχρεώσεις στις τράπεζες, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν δημιουργήσει γενικά ένα γκρίζο τοπίο.

      Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το σωματείο μας με υπευθυνότητα και συνέπεια κατάφερε να διεκδικήσει και να πραγματοποιήσει σημαντικές επιτυχίες.

    Με τις συνεχείς κινητοποιήσεις μας τους τελευταίους μήνες καταφέραμε να αναχαιτίσουμε προσωρινά τις εγκληματικές πολιτικές που προωθούσε το Υπουργείο για τη Ψυχική Υγεία.

     Οι διαθεσιμότητες στα Ψυχιατρεία ¨παγώνουν¨ αφού δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στα Γενικά Νοσοκομεία να υποδεχτούν κλινικές από τα Ψυχιατρεία.

     Δεν καταργείτai η ειδικότητα των Οδηγών από τα Νοσοκομεία αλλά σε ύστερο χρόνο θα εξεταστεί αν υπάρχουν οδηγοί που ¨περισσεύουν¨ σε κάποιο Νοσοκομείο προκειμένου να μετακινηθούν στο ΕΚΑΒ.

    Συνεχίζουμε τον αγώνα χωρίς το φόβο και την ανασφάλεια που οι αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

   

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΑΣ!!!

   Μετά από συνάντηση του προεδρείου του σωματείου μας με τη διοίκηση του νοσοκομείου ανακοινώθηκε ότι τα ρεπό των εορτών

   θα είναι 3 συν 1 των ημιαργιών.

                                                                                                                                                                      

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/12/2013

   Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ, πρωτοβάθμιων σωματείων και εκπροσώπων των Οδηγών με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη και τον Γ.Γ του Υπ. Υγείας κ. Καλλίρη σχετικά με το θέμα της κατάργησης της ειδικότητας των Οδηγών στα Νοσοκομεία.

  Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τις αντιδράσεις αλλά και τις αναφορές των Διοικήσεων των Νοσοκομείων ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κατάρρευση υπηρεσιών, ¨παγώνει¨ τη διαδικασία και θα εξετασθεί στο μέλλον αν υπάρχουν οδηγοί που πλεονάζουν σε κάποια Νοσοκομεία προκειμένου να μετακινηθούν στο ΕΚΑΒ.

  Ο κ. Καλλίρης επανέλαβε ότι οι Οδηγοί των Ψυχιατρείων είχαν εξαιρεθεί της διαδικασίας.

  Σε ότι αφορά τα Ψυχιατρεία γενικότερα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν υφίσταται καμία διαθεσιμότητα-κινητικότητα προσωπικού, αφού οι Διοικητές των ΥΠΕ των ενημέρωσαν ότι σε κανένα Νοσοκομείο δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να μεταφερθεί κλινική από Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞ. ΙΑΤΡΕΙΩΝ              ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/12/2013 ΣΤΙΣ 08:00 ΠΜ

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2013                        ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ.

                                                                                                                                                                           

   

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

   

  Χαϊδάρι , 13 Δεκεμβρίου 2013

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ

   

   

    Η κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντολοδόχος της Ε.Ε  και του ΔΝΤ ενεργώντας ασύδοτα απέναντι σε όλη την κοινωνία, στην περίπτωση του Υπουργείου Υγείας  έχει καταφέρει, με τις ευλογίες της Tρόϊκας και  της Task force,   να ξεπέρασει  ακόμη και   το χειρότερο  εαυτό της .

  Εκτελεί εν ψυχρώ το συστημα Υγείας και Ψυχικής Υγείας της χώρας και αποφασίζει να καταπνίξει κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή διαβίωση όσων ανθρώπων είναι ευάλωτοι εξαιτίας της ασθένειας τους και καθίστανται “ασύμφοροι” για το “σύστημα” τους.

  Έτσι ακριβώς καταφέρνουν τελειωτικό χτύπημα και στο Δρομοκαϊτειο μαζί με το Δαφνί και τα άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

   Αμφισβητείται η  λειτουργία του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου μετά από 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στον Άνθρωπο.  Αμφισβείται ενά νοσοκομείο με 2.500 εισαγωγές και περισσότερες από 25.000 επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία κάθε χρόνο. Ένα Νοσοκομείο που έχει επιπλέον Κ.Ψ.Υ, ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα . Ένα νοσοκομείο που λειτουργεί όλες αυτές τις υπηρεσίες με μόλις 490 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

     Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου αγωνιζόμαστε όχι μόνο για να αποτρέψουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, αλλά και για να υπερασπίσουμε το Νοσοκομείο, το Δημόσιο σύστημα Ψυχικής Υγείας, την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

   

  Αντί  για ενίσχυση του κοινωνικού έργου που συντελείται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο το Υπουργείο Υγείας επιλέγει να κλείσει κλινικές και δομές του Νοσοκομείου ,δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής, με την κατάργηση ολόκληρου του κλάδου των οδηγών .Μέχρι να καταφέρει και το τελειωτικό χτύπημα  κλεισίματος του Νοσοκομείου , μέχρι  να καταφέρει τη χαριστική βολή στους ασθενείς με προβλήματα Ψυχικής Υγείας...

   

     Οι εργαζόμενοι  γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μονο οι αρχή του πλήρους αφανισμού κάθε έννοιας κοινωνικής πρόνοιας  και για αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει ένα αύριο με τους Ψυχικά Ασθενείς χωρίς πρόσβαση στις δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και με αρκετούς απ’ αυτούς να ¨κατοικούν¨ στα πάρκα, στα παγκάκια, στους σταθμούς του Μετρό ή κάτω από τις γέφυρες.

   

  Όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται  μαζικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις που μας δίνουν το θάρρος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

   

  Σήμερα σε άλλη μία μαζικότατη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε παμψηφεί το παρακάτω πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες

   

  -       ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Δεκέμβρη στις 10:00 , Συγκέντρωση στην πύλη του Δρομοκαϊτείου και παρέμβαση στο σταθμο Μετρό  “Αγία Μαρίνα” με μοίρασμα κειμένου προς τους πολίτες.

  -       ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Δεκέμβρη στις 10.30 , Συγκέντρωση στην πύλη του Δρομοκαϊτείου και παρέμβαση στην εκδήλωση μνήμης για τους ευεργέτες του Δρομοκαϊτείου  που θα γίνει στο αμφιθέατρο.

  -       ΔΕΥΤΈΡΑ  16 Δεκέμβρη συγκέντρωση στις 8:00 και λειτουργική κατάληψη της πύλης του Δρομοκαϊτείου.  Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας  που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και στην διαδήλωση στις 12:00 η ώρα στο Υπουργείο Υγείας.

  -       ΤΡΙΤΗ  17 Δεκέμβρη,   Κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και των Εξωτερικών Ιατρείων .

  -        ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Δεκέμβρη , Συγκέντρωση-διαδήλωση στο Υπουργείο Υγείας  στις 12:00

   

     Πιστεύοντας ότι η υγεία των ανθρώπων είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ευτυχία, η δύναμη και το μέλλον κάθε Κράτους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί όλα είναι εφικτά όταν παραμένει ζωντανό το όραμα για ένα μέλλον καθορισμένο απ’ το λαό για το λαό.

   

   

                                                                                                                                                            

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/12/2013

  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12/2013 ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30πμ

  ΘΕΜΑΤΑ: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

   

                                                                                                                                                                           

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/12/2013

   

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ΔΕΝ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Ψυχιατρεία.

  Κατά τη συνεδρίαση παρενέβη η Υφυπουργός Κα Μακρή και ζήτησε από τους Διοικητές των ΥΠΕ να εξαιρέσουν του Οδηγούς των Ψυχιατρείων από τις διαθεσιμότητες – κινητικότητες.
                                                                                                                     

  Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

   
                                                                                                                                                
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/12/2013
   

  Συνάδελφοι,

  Αν και οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι  το Σωματείο μας κατάφερε και φέτος να διοργανώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις του.

              Σε αυτές βοήθησε με την συνεισφορά της η αξιότιμη κα Φράγκου Μαρία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Προέδρου του Σωματείου μας. Την ευχαριστούμε θερμά.

              Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις:

  1)      Η Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που θα γίνει την Κυριακή 8/12/2013 στις 14.30 μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 115, ΓΚΑΖΙ με το έργο «Μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη. Καλούνται τα παιδιά των εργαζομένων να συμμετάσχουν. Πούλμαν θα αναχωρήσει από το Νοσοκομείο στις 14.00 μ.μ.

  2)      Λόγω της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε, και για φέτος ισχύει η  χορήγηση δωροεπιταγών. Θα δοθούν δωροεπιταγές σε όλους τους εργαζόμενους αξίας 30€  έκαστη και επιπλέον δωροεπιταγές για τα παιδιά έως 14 ετών, αξίας 15€. Οι δωροεπιταγές θα μοιράζονται από Τρίτη 10 /12/2013 και ώρα 9π.μ. – 13μ.μ. στο Σωματείο.. (Δωροεπιταγές JUMBO). 

  3)      Θα γίνει  βράβευση των παιδιών-εργαζομένων για την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ .

  Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να προσκομίσετε τις βεβαιώσεις εγγραφών.

         Θα ενημερωθείτε για τα παραπάνω με ανακοίνωση το επόμενο χρονικό διάστημα.

   

   

    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

   ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ   ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΑΣ!!!

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

       Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΜΙΧ.                                                ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ.

                                              

                                                                                                                                                
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/11/2013

  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
  ΣΤΙΣ 08:30 πμ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ 
                                                                                                                                                                        
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/11/2013
   
   24ωρη Απεργία για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας (όσα έχουν αποφασίσει) και 4ωρη Στάση Εργασίας για το Λεκανοπέδιο στις 29.11.13 και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

  ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΙΣ 11:00πμ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
                                                                                                                                                
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/11/2013
   

  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ

   

  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

   

  -         ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 08:00 πμ

  -         ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞ. ΙΑΤΡΕΙΩΝ

  -         ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

   

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

                       ΜΙΧ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                       ΑΘ. ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ


                                                                                                                                                                        
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/11/2013
   

  Τριακόσιοι εργαζόμενοι του "Δαφνιού" έχουν αποκλείσει τον νέο διοικητή στο γραφείο του

                                                                                                                                                                       
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/11/2013

  Την Δευτέρα 25/11/2013  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00 - 13:00.
  θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση με το ΨΝΑ Δαφνί στο Υπ. Υγείας στις 9:00 πμ και συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου. 
  Προσυγκέντρωση στη πύλη του Νοσοκομείου μας στις 7:00 πμ.
  Θα αναχωρήσουν πούλμαν στις 8:15 πμ.

                                                                                                                                                                            

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6/11/2013
   
  Την Πέμπτη 7/11/2013 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ Θηβών 46-48 Πειραιάς
  Θα αναχωρήσει πούλμαν από την πύλη του Νοσοκομείου μας στις 8:30 πμ
                                                                                                                                                                             
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/10/2013
   
  Την Τρίτη 29 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί κοινή κινητοποίηση                
   με το ΨΝΑ  Δαφνί  έξω από το Υπ. Υγείας  στις 11:00 πμ.
  Προσυγκέντρωση στη πύλη του Νοσοκομείου μας
  Αναχώρηση με πούλμαν στις 10:00 πμ
  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
                                                                                               
   
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  για την δολοφονική επίθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
   ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
    
      Το Σωματείο Εργαζομένων Δρομοκαΐτειου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των νεοναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα.
     Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη, μια ομάδα 50 χρυσαυγιτών έστησε ενέδρα και επιτέθηκε με σιδερολοστούς και ρόπαλα από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Α        πό τη δολοφο- νική επίθεση τραυματίστηκαν 9 μέλη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
     Με ιδιαίτερη μανία, οι φασίστες επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ που είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ είναι τα τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών.
     Η δολοφονική αυτή επίθεση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ρατσιστικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών ενάντια σε μετανάστες, αλλά και ενάντια σε αγωνιστές μαθητές, φοιτητές αι εργαζόμενους.
        Ξεκαθαρίζουμε στους φασίστες-νεοναζιστές να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο νοσοκομείο μας.
     Το ρατσιστικό σόου όπως αιμοδοσία για Έλληνες και δικαίωμα εργασίας μόνο για Έλληνες θα το τσακίσουμε εν τη γενέσει.    Το πανηγυράκι τους, που μαζεύονταν σαράντα φασισταριά για να φωτογραφηθούν με φόντο το νοσοκομείο τελείωσε.
   Οι εργαζόμενοι δεν θα το επιτρέψουμε.
  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
  Τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι
  από τους φασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
    
     Εκφράζουμε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του
     Η εγκληματική – δολοφονική δράση της στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
   
     Μετά από όλα αυτά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τόλμησε, επιδίωξε να διοργανώσει Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, συγκέντρωση στη Νίκαια. Η συγκέντρωση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων υποχρέωσαν τους φασίστες στην ματαίωση της συγκέντρωσης που θα έκαναν έξω από τα γραφεία τους στη Νίκαια
     Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη και μπορεί να απομονώσει τους φασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη ναζιστική συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και στο σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τα δικαιώματά μας.
  ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
   
  Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                                                                
  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013
   
   
                                                                                                                                                                           
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/8/2013
  ΠΟΕΔΗΝ
  24ωρη Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της Χώρας την ΤΡΙΤΗ 3 Σεπτεμβρίου
   
                                                                                                                                                                           
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/8/2013

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   

  ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ

   

  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΩΡΑ 10:30 πμ

   

  ΘΕΜΑΤΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ 28-8-13 – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ      ( ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ )

   

  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ

   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

   

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                       ΑΘ.ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                                                                                        
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/8/2013

  Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους, τον τρόπο μοριοδότησής τους και ρύθμιση ζητημάτων λειτουργίας του Τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν.4024/2011 και των Τριμελών ΕιδικώνΥπηρεσιακών Συμβουλίων.

  http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΛΩΡΧ-5ΦΟ

   

   

                                                                                                                                        

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2/8/2013

   Από 5 /8/2013 εως 30/9/2013 οι αξιολογήσεις για τους φορείς του Δρομοκαϊτείου.

  http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/download/850_32e009f87e5d7011ce039da0baa33e49

   

   

                                                                                                                                     

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/7/2013

   

  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ

   

  http://www.poedhn.gr/ygeionomiko-vima/item/download/828_bb2fbaf095efd3c8fde06ef5640589f9

   

                                                                                                                                                                                            

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/7/2013

   

  Μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΑΠ άνοιξε εκτάκτως στις 18/7/13 για την πληρωμή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών.

  Έτσι, τα εξαιρέσιμα των μηνών Μαΐου – Ιουνίου θα πληρωθούν στις 30 Ιουλίου.

  Με την καταβολή των ανωτέρω μηνών εξοφλούνται οι εργαζόμενοι  15 ημέρες νωρίτερα

                                                                                                                                                                                             

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/7/2013

  ΠΟΕΔΗΝ:    ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

  http://www.poedhn.gr/apofaseis/item/download/824_eb0e649f69d1b4d48d3cf066059fb7e5

   

                                                                                                                                                                                           

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/7/2013

   

  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 19:00

  http://gnda.blogspot.gr/

   

                                                                                                                                                                                             

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/6/2013

  ΘΕΜΑ : ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

    

        Το Σωματείο Εργαζομένων με συνεχείς συσκέψεις, συνεδριάσεις και συγκεντρώσεις των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, κατέληξε σε πρόταση για τις διακομιδές ασθενών σε Γενικά Νοσοκομεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τρεις θεμελιώδης αρχές.

  -         Να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να διασφαλίζεται η έγκαιρη και  ασφαλής διακομιδή τους.

  -         Οι διακομιδές δεν είναι στην αρμοδιότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά  προσωπικού με ειδικότητα ΔΕ Πλήρωμα των Ασθενοφόρων.

  -         Το Ιατρικό προσωπικό που αποφασίζει τη διακομιδή, κρίνει, αν απαιτείται παρουσία Ιατρού κατά τη διακομιδή.

  Ο Ιατρός που αποφασίζει τη διακομιδή, έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντίστοιχο εφημερεύοντα Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος και παραλαμβάνει ενυπόγραφα τον ασθενή.

  Η διαδικασία αυτή ισχύει σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

  Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού με ειδικότητα                      ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, καταθέσαμε έγγραφη πρόταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Την υπενθυμίζουμε:

  Τις διακομιδές των τακτικών  περιστατικών τις αναλαμβάνει το Νοσοκομείο ( Οδηγοί – υπάλληλοι ειδικότητας Πληρώματων Ασθενοφόρων, Τραυματιοφορείς).

  Τα έκτακτα περιστατικά το ΕΚΑΒ.

  Ζητήσαμε επιτακτικά από τη πρώτη στιγμή, με συνοπτικές διαδικασίες,  να εκδοθεί εσωτερική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος  μετακίνησης προσωπικού σε ειδικότητα  Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

  Εάν η προκήρυξη είχε εκδοθεί τη πρώτη ημέρα της δεκαπενθήμερης προθεσμίας που δόθηκε, το ζήτημα θα είχε διευθετηθεί.

  Η Διοίκηση όμως επέλεξε μετά από είκοσι ημέρες να εκδώσει προκήρυξη που έληγε στις 7/7/13 και μετά από δική μας παρέμβαση, διορθώθηκε η ημερομηνία και έληξε στις 27/6/13.

  Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από συναδέλφους που επιθυμούν να μετακινηθούν στην εν’ λόγω ειδικότητα.

  Θα ζητήσουμε επιτακτικά να μετακινηθεί ικανός αριθμός συναδέλφων ώστε να καλύπτουν όχι μόνο τα τακτικά περιστατικά αλλά και τα περισσότερα (αν όχι όλα) έκτακτα.

  Σε περίπτωση διακομιδής με αδυναμία διάθεσης του Ασθενοφόρου από το Νοσοκομείο, τα έκτακτα περιστατικά αναλαμβάνονται από το ΕΚΑΒ με  συνοδεία υπαλλήλων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Νοσοκομείου και Ιατρού (αν κρίνεται απαραίτητο).

  Μετά την παράδοση του ασθενούς στον ιατρό του  Νοσοκομείου υποδοχής, ο ιατρός του Νοσοκομείου μας, θα δύναται ν’ αποχωρήσει, παραμένοντας οι Διασώστες του Νοσοκομείου για την διεκπεραίωση (εισαγωγή – επιστροφή).

  Από τη πρώτη στιγμή θα είχε λυθεί το ζήτημα αν η Διοίκηση δε κωλυσιεργούσε.

  Ενήργησε όμως μόνο μετά το τελεσίγραφο του Σωματείου.

  Πίστευε ότι δε θα επιμείνουμε και θα συνεχιζόταν η ίδια απαράδεκτη κατάσταση για το πολύπαθο Νοσηλευτικό προσωπικό.

  Όμως μετά την επιμονή μας σύρθηκε πίσω από τις λογικότατες προτάσεις μας.

  Χρέος τους, έστω τώρα, είναι όχι να τροποποιούν τις αποφάσεις τους ανάλογα με ποιόν κουβεντιάζουν, αλλά άμεσα να μετακινήσουν και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό.

  Εξυπακούεται ότι όποιος μετακινηθεί από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία ή διαθέτει εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ μπορεί να μετακινηθεί σήμερα, καθώς και οι τραυματιοφορείς που υπέβαλαν σχετική αίτηση. Ακόμη και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών που μετακινήθηκαν από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία. 

     Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Εργαζόμενοι, οποιασδήποτε ειδικότητας, δεν απειλούνται ούτε εκβιάζονται με πειθαρχικές κυρώσεις ή Εισαγγελείς όπως συνηθίζει να απειλεί η Διοίκηση.

  Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ακόμη αρκετές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις (π.χ Κεχουδάκης, κλείσιμο πύλης σε εφημερία κλπ ) και δεν μας φοβίζουν απειλές απ’ όπου και αν προέρχονται. 

  Επίσης στην πρότασή μας δεν επιβαρύνεται καμία ειδικότητα στο προτεινόμενο τρόπο διακομιδών. Θα πρέπει λοιπόν οι Διευθυντές των υπηρεσιών και οι συνάδελφοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην αναδεικνύουν ενδοκλαδικές αντιθέσεις.

  Θα πρέπει να δεχτούν το νέο τρόπο διακομιδών για να επανέλθει η ηρεμία και το κλίμα συνεργασίας στο Νοσοκομείο.

  Να επισημάνουμε ότι ήδη έχουν εκπαιδευτεί στο ΕΚΑΒ οι Οδηγοί του Νοσοκομείου και σχετική εμπειρία διαθέτουν οι υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που υπέβαλαν αίτηση.

  Γι’αυτό λοιπόν από σήμερα, Παρασκευή 28/6/2013, να μετακινηθούν και να αναλάβουν μέρος των διακομιδών.

  Η νέα υπηρεσία διακομιδών θα είναι υπό την εποπτεία της Διοίκησης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

                                                                                                                                                                                             

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6/7/13

  ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ

  ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ:

   -         ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ 2ης ΥΠΕ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α

  -         ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΕΔΗΝ,ΟΕΝΓΕ,ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

   

                                                                                                                                                                                           

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/5/13

     Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Δ.Σ να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία σύμφωνα με το αρ.25 Ν.4025/11 ΦΕΚ 228Α/11 του μνημονιακού νόμου το διοικητικό και οικονομικό έλεγχο του Νοσοκομείου.

  Ζητάμε την ακύρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

  Εάν δεν συμβεί, το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν καν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο.

      Προκαλεί έκπληξη πως την ώρα που το Νοσοκομείο δεν μπορεί να σιτίσει τους ασθενείς, να αγοράσει φάρμακα, υγειονομικό υλικό κλπ, διαθέτει παχυλές αποζημιώσεις σε ¨αεριτζήδες¨ για να ελέγχουν τις υπηρεσίες και το προσωπικό.

     Υπάρχουν αξιόλογα υπηρεσιακά στελέχη που με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο 3528/09, 3839/10, 4024/11 έχουν την αρμοδιότητα του συντονισμού των υπηρεσιών και τον έλεγχο του προσωπικού.

                                                                                                                                                                                    

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/5/13

   

      Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου αποφάσισε να δοθεί στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χρονικό περιθώριο μέχρι τις 17/6/13, προκειμένου να υλοποιήσει τα αιτήματα που κατάθεσαν τα μέλη του Σωματείου στη συνεδρίαση του Δ.Σ, στις 30/5/13.

  Κύριο αυτών η άμεση απεμπλοκή του Νοσηλευτικού προσωπικού από τις διακομιδές των ασθενών.

  Αμέσως μετά την παραπάνω ημερομηνία ο Εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις την υλοποίησή τους

   

                                                                                                                                         

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/5/13

    

     Ενημερώνουμε τους συναδέλφους με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου ότι στις 22/5/13 εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

  ΘΕΤΙΚΗ απόφαση στη διεκδίκηση του επιδόματος των 176 ευρώ.

  Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

   
                                                                                                                               
  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013
   
                                                                                                                                                                           
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/5/2013
  ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις
                                                                                                                                     
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/5/2013
   
  Σας ανακοινώνουμε τις ''Οδηγίες για την πρώτη εφαρμογή του έργου «Σχεδιασμός Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας»'' με τα σχετικά ερωτηματολόγια  όπως κοινοποιήθηκαν από το Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
                                                                                                                                                                                                                                            

   

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14/3/2013

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

    Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και σταδιακά στην πλήρη οικονομική τους κατάρρευση.

  Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και υλικά.

     Στο νοσοκομείο μας, τις τελευταίες 15 ημέρες, έχει σταματήσει η προμήθεια γάλακτος λόγω οφειλών στην συμβεβλημένη με το νοσοκομείο εταιρία και σε 400 περίπου νοσηλευόμενους δίνεται σκέτο τσάι για πρωινό.

  Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες τον τελευταίο καιρό αφού οι περισσότερες εταιρίες αρνούνται να προμηθεύσουν το νοσοκομείο μας με τρόφιμα και υλικά λόγω παλαιότερων απλήρωτων οφειλών.

     Τα ιδιωτικά συνεργεία αποχωρούν το ένα μετά το άλλο δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στη διανομή του φαγητού και στην καθαριότητα  των χώρων του νοσοκομείου.

     Η δημοσιοποίηση των προβλημάτων αυτών από το Σωματείο των Εργαζομένων έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος σε επιτήδειους, “φιλάνθρωπους” που έχουν ως μόνο σκοπό την αυτοπροβολή τους, να δωρίζουν στο νοσοκομείο τρόφιμα πολλές φορές ακατάλληλα για κατανάλωση.

   Η πρόσφατη δωρεά τροφίμων στο νοσοκομείο μας, επεστράφη, επειδή η Διοίκηση και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι ήταν τρόφιμα συσκευασμένα με σχισμένες τις ετικέτες στις συσκευασίες, αγνώστου προέλευσης, εργοστασίου παρασκευής  και χωρίς να αναγράφονται οι ημερομηνίες λήξεως.

  Τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι πλατείες όπου ο καθένας μπορεί να στήνει συσσίτιο.

  Δεν θα δεχτούμε κανένα ιδιώτη ή οργάνωση να αντικαταστήσει το Κράτος.    

  Τα Νοσοκομεία πρέπει να έχουν επαρκής χρηματοδότηση για να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα φάρμακα και υλικά.

     Μετά τις πρόσφατες μαζικές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις μηδενικές προσλήψεις που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, το προσωπικό που εργάζεται στα νοσηλευτικά τμήματα, είναι ελάχιστο.  

     Στα νοσηλευτικά τμήματα ( Βραχείας και Χρόνια) νοσηλεύονται 35 με 40 ασθενείς.

  Πολλοί από αυτούς έχουν εισαχθεί με εισαγγελική παραγγελία και είναι διεγερτικοί. Έτσι ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες για τους ίδιους και τους εργαζόμενους. Άλλοι πάλι είναι κατάκοιτοι και χρειάζονται ατομική φροντίδα.

     Στα τμήματα αυτά εργάζονται συνολικά 9 με 10 νοσηλευτές-τριες για όλες τις βάρδιες παρότι το οργανόγραμμα προβλέπει ότι πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον 30.

     Τα σωματείο μας θα αντιδράσει με δυναμικές κινητοποιήσεις στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει την ψυχική υγεία και διαλύει έναν από βασικούς  πυλώνες του συστήματος, το Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο.

   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                          ΑΘ. ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

   
                                                                                                                                                                           
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/3/2013
   
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ : ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
   
   -