Recursos 2.0‎ > ‎

Presentacions

PECHA KUCHA: Pecha Kucha 20x20 és un format de presentació senzilla en la que es mostren 20 imatges, cadascuna durant 20 segons.Les imatges avancen de forma automàtica cap endavant i es parla al costat de les imatges o es grava la veu en off. Tècnicament es tracta d'un vídeo creat amb 20 imatges fixes exposades durant 20 segons cadascuna. El valor didàctic rau en la capacitat de síntesi i d'estructuració que cal tenir per exposar un tema en  aquest format.

PREZI: és un servei per crear presentacions en línia. El concepte és força diferent al del Power Point. No hi ha una successió de diapositives. Es crea una única diapositiva i es determina el camí que seguirà la presentació. El resultat és força espectacular. Permet compartir l'edició de la presentació entre diverses persones (treball col·laboratiu) . Cal registrar-se.


SLIDESHARE és una aplicació web que permet emmagatzemar diferents formats d'arxius per poder fer-ne una presentació:

  • Office: ppt, pps, pot, pptx, potx, ppsx, doc, docx, rtf, xls
  • OpenOffice: odp, pdf, odt, ods
  • Apple Keynote: key, zip or pdf
Vídeo tutorial: Com pujar una presentació de Power Point a Slideshare


Publicacions de treballs i materials

ISSUU.
Es tracta d'una aplicació on es pot pujar diferents tipus d'arxius per generar una publicació amb un aspecte semblant a un llibre o revista. Després es pot inserir en un bloc i pàgina web.

Vídeo tutorial de com utilitzar ISSUU


KIOSK JOVEAquest és un espai de participació de periodisme digital adreçat als centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya, que publiquen diàriament els continguts informatius del seu entorn.

DOCUMENTA.
Aplicació web que permet muntar en línia presentacions i treballs que han realitzat alumnes, professorat, ... La presentació queda com una pàgina web. En aquests moments és gratuït però sembla que a partir del setembre de 2010 serà de pagament, aproximadament uns 5 € anuals per alumne.