Bancs de recursos

Xarxa educativa global. És un espai que té la finalitat d'organitzar i difondre tots els continguts digitals educatius escolars que existeixen al voltant de la xarxa, a més de posar en contacte la comunitat educativa. Els continguts estan classificats en àrees curriculars, competències i etapes educatives.
http://es.tiching.com/index.html


Merlí és un catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Ensenyament amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.

http://aplitic.xtec.cat/merli/


Classificació de recursos curriculars per àrees.

Relació de materials elaborats per la Generalitat de Catalunya o el MEC i les Comunitats Autònomes o portals segurs per a ESO. Els recursos estan organitzats en tres blocs:materials curriculars, activitats curriculars i enllaços d'interès.


L'escriptori de l'edu365

S'hi pot trobar moltes eines: diccionaris, enciclopèdies, traductors…Edu3.cat

Més de 5.500 audiovisuals classificats per àrees i nivells.Té un sistema de cerca avançada. 


El banc de recursos Alexandria

És una biblioteca de recursos, en proves, desenvolupada pel Departament d'Educació, que permet pujar alguns tipus de materials educatius digitals, com ara cursos Moodle, per facilitar la seva posterior localització i intercanvi.
L'accés als recursos d'aquesta biblioteca és obert i, per tant, qualsevol pot visualitzar-los i descarregar-los. Ara bé, per valorar els materials existents o bé, fins i tot, per compartir recursos nous és necessari disposar de nom d'usuari/ària i contrasenya de la XTEC. 

Els cursos de Moodle poden ser visualitzats clicant sobre el títol. D'aquesta manera, ans de descarregar-los podem veure la seva estructura interna, continguts, organització, ….Importar un curs Moodle des d'Alexandria:
Com cercar un curs Moodel a Alexandria:


Aplicació de Recursos al Currículum

L’ARC és una plataforma per compartir propostes didàctiques associades al currículum que puguin enriquir la pràctica docent.

L'ARC...

 • És un espai per compartir activitats d’aula
 • Acull propostes didàctiques de procedència i estils diversos
 • Utilitza el currículum com a organitzador de les propostes

http://www.xtec.cat/web/innovacio/cesire/arc  El CESIRE és un Centre de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa. La seva finalitat és conèixer la recerca en didàctica i educació per promoure i difondre els resultats i adequar-los a les necessitats del professorat. També dissenya i difon activitats i recursos que ajudin al professorat en la seva tasca innovadora.  ALTRES WEBS D'INTERÈS

  30 aplicacions interactives per visualitzar informació geogràfica i històrica per comprendre la humanitat.
  http://www.inspiredm.com/2010/08/01/interactive-infographics/

  Exploratorium
  L'Exploratorium no és només un museu, és una contínua exploració de la ciència, l'art i la percepció humana una vasta col lecció d'interactius en línia, web, programes, esdeveniments.
  http://www.exploratorium.edu/

  Quèquicom - TV3

  Com es veu el món si les fronteres les dibuixa Facebook

  Mapa actualitzat de les xarxes socials del món

  20 llocs per veure vídeos educatius gratuïts
  http://wwwhatsnew.com/2010/12/06/20-sitios-para-ver-videos-educativos-gratis/

  Banc d'experiments de física i química
  https://sites.google.com/site/fqexperimentos/

  Anatomia humana
  Google Body Browser cal instal·lat el navegador Firefox 4 beta o Chrome 9 Dev per poder-ho visualitzar. 

  Aplicació en línia que ens dóna accés a 1000 obres d'art dels 17 museus més importants del món. Es poden veure les obres en alta definició i també passejar-se pels museus en 3D. http://www.googleartproject.com/

  Geografia plus
  http://www.educaplus.org/geografia/index.html
  Una aplicació per estudiar geografia física, política, humana i econòmica. Mapes interactius, dades dels països del món, activitats en línia.