Com ho fem...‎ > ‎

Gestionar els vídeos

Al llarg del curs els centres van acumulant els vídeos que enregistren de les festes, experiències, activitats, ... i sovint es planteja el probelma de l'organització d'aquests vídeos: com editar-los, com els veuran els pares, com arxivar-los al centre, ... A continuació es proposa una manera de gestionar els vídeos que es creen en un centre.

1.- Editem un vídeo

Per editar un vídeo existeixen diversos programes amb diferents nivells de dificultat. Us proposem el programa Pinnacle Studio per la seva facilitat d'ús i les prestacions que ofereix. En els següents vídeos trobareu un tutorial que explica el seu funcionament.

Esquema bàsic Studio 12

1.- Capturar el vídeo
Unitad on desar la captura.
Botó: Configuración / Fuente de captura / Formato de captura.
Botó: Empezar captura.
2.- Editar el vídeo
Menú Configurar / Preferencias del proyecto
Icones: Mostrar vídeos / Transiciones / Temas / Títulos / Mostar Fotos / Menús / Efectos de sonido / Música.
Línia del temps: pista de vídeo / Posta de so / Pista de sobreimpressió / Pista d'efectes de so / Piosta de música.
3.- Crear el vídeo
Archivo / Tipo de archivo / Preajuste.
Unidad.


2.- Pengem el vídeo a internet

Un cop tenim el vídeo acabat el podem pujar en un servidor multimèdia d'internet per mostrar-lo al públic. Els servidors que utilitzarem són Vimeo  i Youtube.

Vimeo és una aplicació on line en la qual podem penjar els vídeos gratuïtament i crear un canal per tal de fer públics els nostres vídeos. Ofereix 500 Mb a la setmana i podem pujar tants vídeos com vulguem. Youtube és la xarxa social de vídeo més gran on qualsevol usuari amb un compte de Gmail pot tenir el seu canal i pujar els seus vídeos. D'entrada podem pujar vídeos de 15 minuts de durada.3.- Inserim el vídeo al bloc o la web

El vídeo que hem pujat a Vimeo o a Youtubre el podem inserir a la web del centre o al bloc de l'aula. D'aquesta manera es podrà visualitzar el vídeo des de la mateixa web o bloc.