SOLARC doet Onderzoek naar Leefbaarheid en Architectuur

SOLARC doet onderzoek naar de leefbaarheid en de architectuur. De architectuur is niet alleen van invloed op het welzijn van de bewoners en buurtbewoners, maar ook van invloed op de gezondheid. Kan er voldoende licht in de woning komen, is er voldoende ventilatie van schone lucht? Op dit moment, anno 2011 is dat op veel plaatsen problematisch. Projectontwikkelaars kijken vaak naar de winst welke met een project valt te behalen; de leefbaarheid staat vaak niet voorop. Ook voor scholenbouw is dat onderzoek naar leefbaarheid en architectuur van belang. Zo blijkt uit wetenschappelijk  onderzoek dat het verblijf van kinderen nabij een grote verkeersweg belastend is voor de ontwikkeling. Het is beter dat het speelplein niet grenst aan de weg, maar aan de natuur. Ook moet de speelplaats in de zon liggen. Zo kunnen de kinderen in de zon spelen zonder luchtvervuiling.
Nahied Koolen (ARC-architecten) heeft een groot aantal scholen gerenoveerd en een nieuwbouw kinderdagverblijf gerealiseerd; graag wil zij uw toekomstige school ontwerpen en ziet het als een uitdaging tegemoet te komen aan alle onderwijskundige wensen.

Nahied Koolen(ARC-architecten)werkt gedurende het gehele traject intensief samen met de opdrachtgever, en zo nodig bovendien met externe onderwijskundigen en onderwijsdeskundigen. Uitgangspunt bij de bouw van de school is het scheppen van een prettige omgeving waar de leerlingen optimaal kunnen spelen en leren.Een ontwerp met veel licht en lucht, waarbij de ruimte-indeling goed is overdacht. De school is duurzaam, zodat de kosten van onderhoud in de toekomst beperkt blijven.Subpagina''s (1): SOLAR
Comments