Tietoa eräleireistä

Tältä sivulta te löydätte kaiken tarvittavan tiedon koskien leirejä. Jos on kuitenkin niin hassusti päässyt käymään, että ette tältä sivulta jotain haluamaanne tietoa löydä, olkaa ystävällisiä ja ottakaa meihin yhteyttä sähköpostilla.


1. LEIRIPAIKKA

Leireille lähdetään Vuosaaren pienvenesatamasta.

Paikalle voi olla vaikea löytää, sillä ainakaan jotkut navigaattorit eivät tunnista laiturikuja 1. Ohjeiden mukaisesti kun ajaa, on reitti kuitenkin helppo; Vuosaaren keskustasta päin Vuotietä pitkin, käänny oikealle Itäreimarintielle (golfkentän vierestä). Jatka matkaa ja saavut pienvenesatamaan. Katso kartta.

Kellonajat leireillä - venekuljetukset saareen

LA 9.00 - SU 18.00

MA 16.00 - KE 18.00
KE 16.00 - PE 18.00
PE 16.00 - SU 18.00


2. LEIRIN OLOSUHTEET

Vaikka leirisaari sijaitsee aivan Helsingin läheisyydessä, se on kuitenkin meren ääressä eristyksissä. Ainoa kulkuneuvo jolla sinne pääsee on vene - ellei helikopteria lasketa. Leiripaikka on silkkaa metsää, jonka rannalle on rakennettu rakennuksia ja muutama aukeampi paikka joihin on rakennettu mm. lentopallokenttä.

Leirillä sähkö tuotetaan aggregaattia käyttäen, jotta saadaan akut ladattua.
Vesi tulee saaren omasta, käsin pumpattavasta kaivosta, joka testataan joka vuosi sen juomakelpoisuuden takaamiseksi. (Virallinen Helsingin kaupungin vedenlaadun mittaus)

Saarella on puuwc, eli suomeksi ulkohuussi.

Eläimistöäkin saarella on. Pääpainona ainakin kesäisin hyttyset, joita voi leirillä olla aivan kiusaksi asti. Tämän vuoksi on hyvä olla mukana pidempää vaatetta, sillä muuten hyttyset saattavat päästä iskemään ikävästi. Hyttysmyrkkyjäkin voi toki tuoda, mutta sen teho niin suuressa luonnollisessa tilassa on kyseenalaistettu. Toki sisällä nukkuessa se saattaa jotain auttaa - ainakin henkisesti.

Lisäksi saarelta löytyy punkkeja, joita voi tarttua kiinni ympäri kehoa metsässä syöksyessä. Lisätietoa: www.punkki.net . Tärkeää onkin, että suojaa itsensä metsässä sekä heinikossa liikkuessa pitkillä vaatteilla ja särmää puntit niin, ettei punkit pääse sitä kautta kiinnittymään jalkoihin. Yleensä nämä keinot auttavat melkoisen hyvin punkkien torjunnassa. Mikäli punkkeja kuitenkin löytyy, ammattitaitoiset ohjaajat irroittavat ne asiaan kuuluvasti, ja kehoitamme nuoria tarkkailemaan puremakohtaa useamman päivän ajan. Punkkitapauksissa olemme yhteydessä myös vanhempiin.

On joskus saarella joku lapsi syöksynyt maamehiläisen pesäänkin, mutta se on varrettaen harvinaista.
Lisäksi Granön saarelta löytyy jäniksiä, käärmeitä (jotka toki luikertelavat karkuun äkkiä) ja taitaa siellä satunnaisesti muutama hirvikin olla.

Kaiken kaikkiaan saari tarjoaa varsin mukavan erämeiningin, jossa ei liiemmin nykyajan mukavuuksia ole. Harvinaista herkkua. Sauna toki löytyy, mutta vesi tulee pumpata kaivosta.


3. MITEN LEIRILLÄ MAJOITUTAAN

Ensisijaisesti sisällä päärakennuksessa, ulkona katosrakennuksessa tai Seikkailijoiden teltoissa. Suurimmilla leireillä kaikki mainitut nukkumispaikat täytetään viimeistä paikkaa myöten, jotta mukaan pääsee mahdollisimman moni innokas nuori. Teltat ovat niger -telttoja (6-8 henk.), 10-telttoja tai puolijoukkue -telttoja. Katosrakennus otetaan myös nukkumiskäyttöön, mikäli tarve sitä vaatii. Tällöin katosrakennus saa tuulensuojaisan peitteen.

Sisärakennukseen mahtuu reilusti ihmisiä, mutta tunnelma on tiivis mitä enemmän ihmisiä leirillä on - luonnollisesti. Huomioikaa, että sisämajoitus ei tarkoita luksusta, ja useiden mielestä parempi majoitus saattaa olla ulkona katoksessa tai teltassa. Mikäli ulkona on kylmä, sisällä on vain hieman lämpimämpi. Tämän vuoksi on HYVIN suotavaa, että osallistujilla on riittävä makuupussi, varmuuden vuoksi kaksikin (kylminä aikoina) joiden väliin voi lämpimästi nukahtaa. Omassa teltassakin voi nukkua.


4. MITÄ LEIRILLÄ TEHDÄÄN?

Leirillä on paljon tekemistä. Rannasta löytyy kajakit sekä kanootit, joilla pääsee melomaan kun ohjaaja on veneellä tai kajakilla myös vedessä. Pelastusliivien käyttö on ehdoton jokaisella.

Lisäksi leirillä saunotaan, uidaan (rohkeimmat ajankohdasta riippumatta), pelataan pallopelejä, istutaan leirinuotion äärellä, syödään...
 
Seikkailijoiden erä- ja seikkailuleiri tarjoaa turvallisen ympäristön lapsille ja varhaisnuorille Granön leirisaarella tutustua kalastukseen, melomiseen sekä eräilyn alkeisiin. Leirin aikana tutustutaan myös metsän ihmeelliseen maailmaan erilaisten seikkailullisten tehtävien kautta. Näiden lisäksi leirillä myös kisaillaan ja pelaillaan monia pelejä mm. beach volley, frisbeegolfia, saunotaan ja valmistetaan meren antimista tikkuahventa leirinuotiolla. Tervetuloa mukaan!


5. RUOKAILUT

Seikkailijat ry perehdyttää nuoret eräelämään. Leirillä lapsille jaetaan ruokaa tasaiseen tahtiin. Ruokailut sisältävät leiristä riippuen terveellistä ja perusruokatarvikkeita, jotka kestävät myös kesähelteet päivien ajan. Näin ei tarvitse pelätä elintarvikkeiden pilaantumista. Tämän lisäksi nuoret opastetaan käyttämään kenttäkeitintä, eli trangiaa jolla he itse pääsääntöisesti tekevät ruuan.

Kun nuoret ovat keittäneet itselleen ruuan, he putsaavat omat astiansa ja asettavat ne kuivumaan seuraavaa ateriaa varten. Riippuen ryhmänkoosta, nuorilla on joko yksi trangia per kaksi ihmistä tai "oma" lainatrangia.


Esimerkki, la-su ruokasäkki voi sisältää;

500 grammaa tummaa makaronia
2 x säilykelihapullia
1 x suklaalevy
3x Paussi välipalakeksi
200g kuivattua jauhelihaa
1 x Blå Blånd Italianpatapussi
4 x ruisleipä (juustolla ja meetvurstilla + voi)
2 x ruispuuropussi
4 x kaakaopussi
150g Kuivatettuja nakkeja
1 x Jalostajan nakkipatapussi
100g pähkinöitä

Yllä oleva listaus on esimerkki. Mikäli lapsella on allergioita, otamme ne huomioon. Järjestäjä hankkii ruuat aina ennen leiriä, ja voimme joissain erityistapauksissa myös toteuttaa lapsille erityisruokavalion, jonka vanhemmat ovat laatineet valmiiksi.


6. MITÄ MUKAAN LEIRILLE?

Mitä tarvitsen mukaan leirille:

· Makuupussi sekä makuualusta
· Pyyhkeen ja peseytymisvälineet ja uima-asu (reppu tai kantopussi saunatavaroille)
· Vaihtovaatteet (varaudu pukeutumaan sään mukaisesti ja varaa tarpeeksi vaihtovaatteita mukaan)
· Ruokailuvälineet (lautanen, lusikka / haarukka – juomamuki)
· Päähine
· Hyttysmyrkkyä, ja illaksi pitkä hihaista ja lahkaista mukaan.
. Aurinkorasvaa
· Taskulamppu
· Rinkka, kassi tai vastaava kantolaite
· Omat lääkkeet, yms. henkilökohtaiset tavarat
· Juomapullo

Huom. Emme vastaa leiriläisten kännyköistä tai muista elektronisista laitteista.

 

7. VAKUUTUKSET

Etelä-Suomen Seikkailijat ry on vakuuttanut toimintaansa osallistuneet lapset tapaturmavakuutuksella. Vakuutus on vakuutusyhtiö Fenniasta. Vakuutus ei kuitenkaan kata toiminnan ulkopuolella jäävää vastuuta, eli esimerkiksi ohjeistusten vastaisesta toiminnasta syntyneitä vahinkoja.

Huomioi myös, että vakuutuksessa vakuutettuina voìvat olla ainoastaan Suomessa vakinaisesti asuvat henkilöt, joiden voìmassa olevan lainsäädännön mukainen kotipaikka on Suomessa. Lisäksi edellytetään, että
vakuutetut kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin.

 
8. PERUUTUSSÄÄNTÖ

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa veloitamme seuraavasti.
50% leirin hinnasta, mikäli peruutus tehdään yli viikko (7 vrk) leirin ajankohdasta
100% leirin hinnasta, mikäli peruutus tehdään alle viikko (7 vrk) leirin ajankohdasta

Sairastapauksessa Seikkailijat tarvitsevat lääkärintodistuksen.


9. KUVAUSLUPA

Leirin tunnelmia ja toimintaa tallennetaan päivittäin. Noudatamme kuvaamisessa ja kuvien julkaisussa Suomen lakia. Ilmoita Seikkailijoille, jos et hyväksy lapsesi kuvaamista tai kuvien julkaisua. Ilmoitus tulee tehdä kirjallisesti sähköpostilla seikkailijatry@gmail.com.


10. TURVALLISUUS

Etelä-Suomen Seikkailijat ry järjestää leirejä vahvalla osaamisella ja ammattitaidolla turvallisuudesta tinkimättä. Leireillä ja yleisesti toiminnassa on riittävästi ohjaajia suhteutettuna osallistujien lukumäärään. Mitä enemmän osallistujia toiminnassa on, sen enemmän on myös ohjaajia.

Pääohjaajat ovat kaikki ammattilaisia ja alan osaajia. Heillä on vuosien kokemus työstä ja he johtavat toimintaa asiallisesti, tasapuolisesti, mutta myös tiukasti. Apuohjaajat voivat olla alan opiskelijoita (sosionomeja, luonto- ja eräoppaita, nuoriso-ohjaajia ym. soveltuvuudella) tai Etelä-Suomen Seikkailijoiden omia nuoria, jotka ovat toiminnassa tempautuneet toimijoiksi.


TOIMINTAOHJEITA

Tervetuloa Granön leirialueelle

Granön turvallisuussuunnitelma

Borrelioosi-tietoa

Granön koordinaatti-ohje

Yöpymisohjeita

Melontaturvallisuus

Palo ja tuli -ohjeita

Turvallisuusasiakirja, kuljetus


                                                        "Safety before anything else."

 

*Pidätämme oikeuden muutoksiin.