2019 APA CONFERENCE

Society for Philosophy of Emotion Affiliated Group Session (G9B)2019 Eastern American Philosophical Association January 8, 2019, 7:30 p.m. – 10:30 p.m. Session Title: “The Dynamics of Emotions in the Problem of Cooperation” Chair: Cecilea Mun (Independent Scholar, Founding Director, Society for Philosophy of Emotion, and Founding Editor-in-Chief, Journal of Philosophy of Emotion) 7:30 p.m. – 8:10 p.m.: Moonyoung Hwang (Temple University), “Emotions as Detectors” (20 minutes presentation/20 minutes Q&A) 8:10 p.m. – 8:50 p.m.: Alex R. Steers-McCrum (The Graduate Center, CUNY), “We Could All Use A Good Cry” (20 minutes presentation/20 minutes Q&A) 8:50 p.m. – 9:05 p.m.: Short Break (15 minutes) 9:05 p.m. – 9:45 p.m.: Mara-Daria Cojocaru (Hochschule für Philosophie München), “From Violent to Passionate Disagreement?” (20 minutes presentation/20 minutes Q&A) 9:45 p.m. – 10:25 p.m.: Antony Aumann (Northern Michigan University) and Zac Cogley (Northern Michigan University), “Forgiveness and the Multiple Functions of Anger” (20 minutes presentation/20 minutes Q&A) 10:25 p.m. – 10:30 p.m.: SPE Announcements
Society for Philosophy of Emotion Affiliated Group Session (G3L)2019 Central American Philosophical Association Thursday, February 21, 2019, 8:30 a.m. - 11:30 a.m. Session Title: “The Import of Moral Emotions for Social Justice” First Chair: Cecilea Mun (Independent Scholar, Founding Director, Society for Philosophy of Emotion, and Founding Editor-in-Chief, Journal of Philosophy of Emotion) 8:30 a.m. – 9:05 a.m.: Lori Gallegos de Castillo (Texas State University, United States), “Inequality-Based Empathy Deficits” (15 minutes presentation/20 minutes Q&A) 9:05 a.m. – 9:40 a.m.: Elisa Aaltola (University of Turku, Finland), “Varieties of Empathy, Morality, and Bias” (15 minutes presentation/20 minutes Q&A) 9:40 a.m. – 10:15 a.m.: Paniel O. R. Cardenas (Universidad Popular Autónoma del Estado de Puebla, Mexico) “The Development of Conscience through Shame, Guilt, and Pride” (15 minutes presentation/20 minutes Q&A) 10:15 a.m. – 10:20 a.m.: Short Break (5 minutes) 10:20 a.m. – 10:55 a.m.: Francisco Gallegos (Wake Forest University, Unites States), “Moods, Burnout, and the Struggle for Racial Justice” (15 minutes presentation/20 minutes Q&A) 10:55 a.m. – 11:30 a.m.: Daniel R. Herbert (University of Sheffield, England, and Universidad Popular Autónoma del Estado de Puebla, Mexico), “Kant and the Philosophy of Hope”
Society for Philosophy of Emotion Affiliated Group Session (G7E)
2019 Central American Philosophical Association
Friday, February 22, 2019, 7:30 p.m. – 10:10 p.m. Session Title: “Author Meets Critics: Rick Anthony Furtak, Knowing Emotions Chair: Daniel R. Herbert (University of Sheffield) 7:30 p.m. – 7:40 p.m.: Book Synopsis, Rick Anthony Furtak (Colorado College) (10 minutes) 7:40 p.m.– 8:00 p.m.: First Commentary, “Not taking the middle path, recalcitrant emotions, and Furtak’s phenomenal intentionality theory of emotional content,” Cecilea Mun (Independent Scholar, Founding Director, Society for Philosophy of Emotion, and Founding Editor-in-Chief, Journal of Philosophy of Emotion) (20 minutes) 8:00 p.m. – 8:20 p.m.: Second Commentary, David Beisecker (University of Nevada, Las Vegas), “An inferentialist response that cognitivism does not need to traffic in notions of truth, reference, or representation” (20 minutes) 8:20 p.m. – 8:40 p.m.: Third Commentary, “Emotional knowing, a priori, perspectivism, temperament, and objectivity,” Ronald de Sousa (University of Toronto) (20 minutes) 8:40 p.m. – 8:50 p.m.: Short Break 8:50 p.m. – 9:10 p.m.: Fourth Commentary, “The Importance of Moods,” Francisco T. Gallegos (Wake Forest University) (20 minutes) 9:10 p.m. – 9:40 p.m.: Response to Comments, Rick Anthony Furtak (30 minutes) 9:50 p.m. – 10:10 p.m.: Audience Questions for Author and Panel of Critics (20 minutes)
Society for Philosophy of Emotion Affiliated Group Session (G3F)2019 Pacific American Philosophical Association Wednesday, April 17, 2019, 6:00 p.m. – 9:00 p.m., (3 hours total) Session Title: “Blame, Moral Address, and Fictional Persons," Tom Hanauer Chair: Cecilea Mun (Independent Scholar)