1X: Economia

Dissabte 11 de juny de 2016, alguns alumnes de l’institut de Llagostera vàrem anar al Fòrum Excel·lència a Lloret de Mar. Una prestigiosa conferència on venen unes 130 personalitats del món polític, econòmic, científic, social i cultural. L’objectiu del fòrum és compartir idees i experiències sobre com ens cal afrontar el futur.

Una de les ponències que més ens ha agradat  va ser la d’economia, on vàrem gaudir de les explicacions del premi Nobel d’Economia 2007:  Erik Maskin. Moltes idees, molt per pensar de cares al futur, per exemple que cal millorar la productivitat a Espanya, i per fer-ho ell creu que cal invertir en el capital humà.

Una de les ponències més destacables és la “Educació, innovació i talent”. Aquesta taula oberta estava formada per una sèrie de ponents: Francisco Michavila (Doctor Honoris Causa en  la universitat de Palma de Gran Canària), Gisela López (Directora de Babson College), Carlos Blanco (egiptòleg), Rafael Robaina (Vicerrector de títols i PhD i Escola a la ULPGC) i Joan Mateo (catedràtic de la UB). Encara que la seva durada fou d’una hora i mitja, es podria resumir en que l’educació espanyola és bona, però té la necessitat d’innovació, sempre fomentant la creativitat, i per aquesta raó, els joves que surten de la universitat (que són els estudis que es centraven en la xerrada) decideixen marxar a l’estranger.  

Els ponents que van parlar sobre inversions són Verne Harnish (CEO Gazelles INC- USA), Rahul Varma (Vice Chairman Acid Survivors Foundation India) i Hari Prasad Kanoria (CEO SEREI Foundation India).

El que destacaríem d’aquesta ponència és que les inversions orientals i occidentals tenen una manera de fer molt diferent, ja que les orientals tenen molt en compte el factor ètic i sobretot espiritual, provocat segurament per la seva gran vocació a la religió.

Comments