Ten geleide

WAT IS EEN SOCIALE KAART ?

Een sociale kaart biedt een overzicht van allerlei organisaties en diensten in de welzijns- en gezondheidssector. Zo kan je er op zoek naar diensten gezinszorg, rusthuizen, ziekenhuizen, zelfhulpgroepen, armoedeorganisaties,…

Je vindt er niet alleen het adres en de contactgegevens van die organisaties en diensten, maar ook uitleg over wát ze precies doen, wie er bij hen (niet) terecht kan, wat hun openingsuren zijn, of je een aanmeldingsprocedure moet doorlopen of gewoon kan langskomen met je vragen of problemen,…

 

DE SOCIALE KAART VAN WACHTEBEKE: IETS VOOR MIJ ?

De sociale kaart van Wachtebeke is speciaal opgemaakt voor de burgers. Je hebt geen voorkennis nodig om je weg te vinden naar de diensten of organisaties die jij nodig hebt. Je kind is ziek en je hebt snel kinderopvang nodig ? Je ouders worden een dagje ouder en hebben stilaan nood aan wat hulp aan huis (poetsdienst, lichaamsverzorging,…) ? Je bent een vrolijke tiener, maar je hebt wel wat vragen over seks ? Op de sociale kaart van Wachtebeke vind je snel een organisatie of dienst waar je terecht kan.

 

HOE GEBRUIK JE DE SOCIALE KAART ?

Op de startpagina vind je een lijst van thema’s. Drie muisklikjes volstaan om alle informatie te vinden die je nodig hebt:

1)       Klik op het thema dat je nodig hebt (bv. “Kinderen en jongeren”)

2)       Je komt nu een nieuwe pagina, met linkjes naar specifieke soorten van diensten en organisaties. Klik je op zo’n linkje (bv. “oppasdiensten voor zieke kinderen”), dan krijg je een lijst van alle organisaties die de gevraagde dienst aanbieden.

3)       Klik tenslotte op de naam van de organisatie die je interesseert voor meer uitgebreide informatie over de gekozen organisatie en dienstverlening.


VIND JE JE GADING NIET ? 

Surf naar de basissite (www.desocialekaart.be) om ruimer te zoeken dan de scope van de Zultse sociale kaart.
Of contacteer de regionaal coördinator sociale kaart, tel 09 276 12 50 of desocialekaart@vlaanderen.be