Algemene info

Info wedstrijdweekends

Aan welke wedstrijden Sobeka als club deelneemt wordt door de trainers bepaald bij het begin van het kalenderjaar. Soms gebeurt het dat daar nog iets aan verandert. Als bijvoorbeeld een wedstrijd wordt geannuleerd omwille van een te beperkt aantal deelnemers, wordt er eventueel door de trainers nog vlug een alternatief gezocht.

De wedstrijden vinden voornamelijk plaats in België , maar af en toe wordt er ook deelgenomen aan wedstrijden in Duitsland of in Nederland. Afhankelijk van het programma en het aantal deelnemers beginnen de wedstrijden hetzij op zaterdagmorgen , hetzij in de loop van de zaterdag en duren tot zondag in de late namiddag.

Wie mag/kan wedstrijden varen?

Iedereen die in een wedstrijdboot kan varen mag mee op wedstrijd ook als je nog in de initiatiegroep zit. Wedstrijdboot= MK1 of K1.

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je een medische fiche laten invullen door de huisarts en aangeven aan de trainers, aan Petra of op zondag in de clubbar. De medische fiche krijg je bij inschrijving in het begin van het jaar en doorheen het jaar zijn medische fiches bij Petra of in de clubbar te krijgen. Wil je die liever zelf downloaden en uitprinten, dan kan dit vanaf 'Media - documenten'.

Wedstrijdgebeuren: Algemeen

-De avond voor de wedstrijd is er botenlading:

Alle boten, paddels en het kookmateriaal worden geladen. Als je niet aanwezig kan zijn, verwittig dan de trainer/verantwoordelijke.

Bij vertrek op vrijdag: donderdagavond 18u30 botenlading.

Bij vertrek op zaterdag: vrijdagavond 18u30 botenlading.

We rijden in groep naar de wedstrijdplaats: dit met ons clubbusje en vrijwillige trainers/ouders die meerijden.

Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig: Trainers, afgevaardigde van het bestuur en enkele kookouders.

We kamperen altijd op de wedstrijdplaats:

We vragen aan alle vaarders om af te spreken bij wie ze in de tent slapen om onnodig materiaal te vermijden. Zo moet niet iedereen een tent meenemen.

Andere benodigdheden voor op wedstrijd:

Slaapzak , luchtmatras/matje , voldoende vaarkledij (3-6 wedstrijden per dag), warme kledij om tussen de wedstrijden aan te doen. Picknick voor de eerste maaltijd.

Bedtijden:

Pupil: 21u00 Miniem: 21.30u Kadet: 22u00 Aspirant: 22.30u Junior:23u00

Dit met uitzondering van Mechelen waar elke categorie wat langer mag opblijven, te bepalen door de trainers.

Medische info/voeding:

Als je vegetariër bent ,als je allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen of indien er medicatie moet genomen worden, gelieve dit vóór deelname aan het eerste wedstrijdweekend mee te delen aan de trainers of aan de kookouders.

Varia

- Voorzie een voldoende grote picknick voor de eerste maaltijd (bij vertrek op zaterdag = middagmaal; bij vertrek op vrijdag = avondmaal). We stellen vast dat vele vaarders reeds hun picknick opgesmuld hebben als we aankomen op de plaats van de wedstrijd. Dan hebben zij niets meer over voor ‘s middags/ ‘s avonds.

- Een beetje zakgeld kan leuk zijn (iedereen koopt wel eens graag een zakje snoep, een ijsje,…) maar geef niet teveel mee. Een tent kun je immers niet afsluiten en tijdens zo’n weekend lopen daar heel wat mensen over en weer.

- Geef ook geen waardevolle dingen mee en dit om dezelfde reden.

- Voorzie voldoende kledij. Als je zoon/dochter voor verschillende disciplines is ingeschreven : K1, K2 , K4 en dan nog het geluk heeft om tot in de finale te geraken , dan moet hij /zij meerdere keren varen tijdens het weekend. Tussen 2 wedstrijden zit er soms nogal wat tijd en voornamelijk bij slecht weer is het niet aangewezen dat zij daar een tijdje in hun natte vaarkledij rondlopen.

- Voorzie ook een dikke slaapzak / pyjama : ‘s nachts kan het fris worden in de tenten.

- Geef gepast schoeisel mee : wij moeten onze tenten meestal opslaan in een weide. Als het al een tijdje veel geregend heeft, zijn teenslippers, sandalen,… niet aangewezen.

- Indien je zelf iets wil weten over de wedstrijden kan je altijd terecht op de website van de organiserende club of op de website van het nederlandstalig kanoverbond onder de rubriek lijnvaren. (zie website kzks : links)

P.S. Wie zich geroepen voelt om tijdens een weekend een handje toe te steken in de kooktent is meer dan welkom. Graag een seintje aan de verantwoordelijke kookouders.

Categorieën

• Pupil: tot en met 4de leerjaar (7 tot en met 10 jaar)

• Miniem: 5de en 6de leerjaar (11 en 12 jaar)

• Kadet: 1ste en 2de middelbaar (13 en 14 jaar)

• Aspirant: 3de en 4de middelbaar (15 en 16 jaar)

• Junior: 5de en 6de middelbaar (17 en 18 jaar)

• Senior: 18 - 35

• Veteraan: 35+