Nieuws

Start to kajak

  • Sessie van 10 lessen uitgesteld tot september!
  • Onze zomerkampen in juli gaan wel door!


Beste leden en ouders

Vanaf 4 mei mogen we, als de curves het toelaten, onder zeer strenge voorwaarden weer op het water. Super nieuws dus!

Wat kan volgens de Nationale Veiligheidsraad?

Dit zou evenwel gebeuren onder strenge voorwaarden. Er mogen max. 3 personen tegelijk sporten. Er mag enkel in openlucht contact zijn. De afstand van 1,5m moet behouden blijven. De kleedkamers, toiletten, powerzaal en bar mogen niet open. We moeten hygiëne kunnen waarborgen.

Hoe zullen wij dat aanpakken?

We werken met een reserveringssysteem waarbij max. 3 personen per tijdslot van 90 minuten mogen registreren. De trainers zullen eerstdaags de link hiervoor doorgeven.

We laten enkel toe dat vanaf aspirant gevaren wordt, zoals in het clubreglement beschreven staat. We geven dus enkel aan hun badges toegang.

We laten enkel toe dat de grote loods gebruikt wordt. We zetten dus enkel die toegankelijk voor de badges.Leden met clubboten (aspirant of ouder!) die in de andere loods liggen, zullen de kans krijgen om deze te verplaatsen naar de grote loods.

We laten enkel K1 varen toe, meerzitters zijn verboden. De vaarders moeten na hun 90 minuten onmiddellijk naar huis en mogen niet blijven rondhangen.

We voorzien handgel om zowel bij het binnenkomen als bij het naar huis gaan de handen te desinfecteren. Het kraantje buiten aan de toiletten van riviertoerisme zal ook kunnen gebruikt worden.

Hoe zal controle gebeuren?

Willy en Philippe houden als bestuursleden een oogje in het zeil.De patrouille van politiezone Mira zal regelmatig controleren.


We begrijpen dat veel mensen zoveel mogelijk willen varen. Het is en blijft een fantastische sport in een fantastische club!

We doen er dus ook alles al aan om zeker tijd te creëren voor een 30-tal mensen die verspreid over de dag kunnen komen varen. We spreiden de tijdsslots zo dat de werkende mensen zelfs voor of nog na het werk kunnen komen varen.

Als we dit kunnen en de curves blijven goed, maken we de meeste kans om vanaf 18 mei meer vaarders samen op het water te krijgen.

We wensen jullie dus veel vaarplezier, maar dringen erop aan om alle maatregelen strikt op te volgen!

Vriendelijke groeten

Maaike Bettens

namens bestuur en trainers

Zin in een gezellig weekend met de kids of gewoon even nieuwsgierig wat er te beleven valt?

Kom dan allemaal voor een fijne tijd en Playmobilplezier!

Dit jaar steunen we een goed doel: Sea Sherperd, dit is een non-profit organisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in de zee.

Wij organiseren ook een FANTASTISCHE wedstrijd waar je zeer creatief kunt zijn en je je helemaal kan inleven in de wereld van Playmobil.

Nieuwsgierig? Klik op de affiche!

Inschrijven als lid voor 2019: https://goo.gl/forms/HE9m6UDesHYSkMWV2

Was je nooit eerder lid? Volg dan eerst een start to kajak sessie.

uitnodiging voorkant.pdf
uitnodiging achterkant.pdf
affiche.pdf

Sobeka Flanders Cup

8 en 9 september 2018

Internationale kano- en kajakregatta

Foodtrucks - springkasteel

Snoep- en tombolakraam

GenieteninZwevegem2018.mp4
Promofilmpje STK 2018.mp4

Start to kajak

start woensdag 12 september

10 lessen in 5 weken

Info hier.

Riba de sella

Net terug van een geslaagde afdaling van de Sella met onze clubgenoten Bo Martens, Robin Couckuit, Rien Coppens, Jo Veys en mezelf in de hoofdrol. We hebben met succes onze lands- en clubkleuren verdedigd op wat waarschijnlijk de grootste kajakwedstrijd ter wereld is. Enkele sfeerfoto's en vooral de volgende link geven een goed beeld van de belevenissen.

https://www.youtube.com/watch?v=jQHY_9GRhr0&t=120s

- Jasper Bonte - Jo Veys 32e plaats k2 heren

- Rien Coppens - Robin Couckuit 6e -23 heren

- Bo Martens 54e k1 h senioren

Netemarathon Kasterlee

Afgelopen zondag zijn we met een mooi team afgezakt naar de Netemarathon in Kasterlee. Deze wedstrijd staat gekend om zijn loodzware portage en een lastig stuk tegenstroom de laatste 7 kilometer. Door de lage waterstand was dat laatste wel een understatement. Nog eens extra proficiat aan onze kadetten Jivve Veys Zias Maerevoet Wannes Loncke en Eline Dejonckere die het aangedurfd hebben om de stroom en het wier te verslaan!

WEDSTRIJD ZAANDAM 23-24 JUNI

De wedstrijd in Zaandam dit weekend was opnieuw een voltreffer, zowel op sportief als op extrasportief vlak. Door de examens was de equipe wat minder groot dan anders, maar dat we toch met 25 vaarders ingeschreven waren bewijst alleen maar dat we op andere wedstrijden met heel erg veel zijn. Er zijn vele prachtige individuele en collectieve verhalen te vertellen na dit weekend, te veel om allemaal te overlopen. Toch kan ik zeggen dat we over alle categorieën waar we deelnemers hadden een uitstekende beurt hebben gemaakt. Als ik schrijf dat we vaarders hebben zien debuteren, vele glunderende gezichten maar soms ook ontgoochelde blikken hebben gezien, eerste overwinningen of medailles hebben zien pakken, zwemmers hebben gehad, kapotte roerkabels hebben gezien, schorre kelen hebben gehoord van het supporteren voor zowel de duivels als de teammaats, beklijvende eindsprints hebben gezien waar we soms net wel en net niet aan het langste eind trokken, en zelfs de pure emotie van tranen van geluk mochten ervaren, dan weten jullie dat we heel wat mochten beleven!

Straffe emoties aan beide kanten, maar steeds met een happy end of een positieve noot, zo is sport op zijn mooist. Als ik zag dat ook naast het water er een super sfeer was, er veel werd samen gespeeld en geravot, er werd genoten van het eten en de verwennerij die door onze kookouders werd aangeboden, dan kan ik als trainer meer dan tevreden terug blikken.

Een kers op de taart kwam nog toen we net voor het vertrek nog werden verrast met een beker die we wonnen omdat we de beste club waren over alle wedstrijden heen bekeken. Een prachtige collectieve overwinning die extra zoet smaakt omdat we hierbij onze grote rivalen uit (Neer)pelt achter ons laten.

Dit doet me met veel hoop en zin uitkijken naar de najaarswedstrijden. Dit voorjaar hadden we al enorm veel ereplaatsen, maar niet zelden kwamen we net te kort om het hoogste schavotje te bereiken. De grote groep en super sfeer zal er sowieso opnieuw zijn. En met een goede zomer, beter dan die van de concurrentie, gaan we ongetwijfeld de volgende stap zetten in het bereiken van ieder zijn persoonlijk doel en kunnen we samen de echte inhaalrace op Neerpelt beginnen!

#SobekaGoGoGo

SD

Belgisch Kampioenschap langebaan 2018

14 en 15 april vond het Belgisch kampioenschap lange baan plaats te Stasegem, Harelbeke. Een licht briesje en een stralend zonnetje zorgden voor de ideale weersomstandigheden, alsof de Harelbeekse Kano Vereniging ze elk jaar op bestelling plaats. Met maar liefst 50 atleten was de rood-zwarte armada uit Zwevegem de best vertegenwoordigde club. Hiervan waren er maar liefst 16 senioren, dat moet een nieuw record zijn!

De senioren lieten zich bovendien ook niet onbetuigd. Tuur Bettens vaarde een ijzersterke K1 langebaan en dat leverde hem een bronzen plak op achter Baud Kums (1e, NWC) en Bram Sikkens (2e, KCM). Jasper Bonte (6e), Robin Couckuit (8e) en Kobe Pannecoucke (10e) slopen eveneens de top-10 binnen. In de K2 werd de combinatie met Jasper Bonte en Kobe Pannecoucke knap 4e en versloegen nipt Bo Martens en Robin Couckuit die eveneens een dijk van een wedstrijd vaarden. In de K4 bij de heren senioren won de club van Neerpelt verdiend, maar de combinaties van Zwevegem leverden sterk tegenwerk. Couckuit-Pannecoucke-Veys-Bettens werden knap tweede, Bonte-Martens-Devos-Vandekerkhove werden derde en Dewandel-Coppens-Vanlancker-Descheemaecker vijfde.

Bij de dames senioren sprong vooral Joke Coppens in het oog, na een periode van blessureleed heeft ze dit BK haar rentree gemaakt, en hoe! Met een derde plaats in de K1 en een knappe tweede plaats in K2 met de onverwoestbare Griet Vandeburie bewees ze helemaal terug te zijn. Ook de K4 bij de dames senioren was een spannende wedstrijd waarbij het quartet Coppens-Vandeburie-Kints-Vandekerkhove nipt de duimen moest leggen tegen de dames uit Neerpelt.

Bij de heren veteranen kregen we een thriller van formaat te zien. Tom Cremers, soldaat van vele oorlogen was duidelijk de sterkste man in koers en vaarde een tactisch perfecte wedstrijd. Helaas moest hij in de eindsprint met slechts enkele centimeters (of waren het zelfs millimeters?) de duimen leggen tegen Guy De Prins uit Mechelen. Ook in de K2 vaarden Pieter Lazou en Tom Cremers een mooie derde plaats, al verklaarden de 2 heren achteraf een offday te hebben. Bij de dames veteranen bewees Heidi Loncke dat ze haar neus nog steeds niet ophaalt om zich te meten met de jeugdigere vaarders en ging voor de ontelbaarste keer aan de haal met de Belgische titel op de lange baan. Bij de heren in de classic vond er een Zwevegems onderonsje plaats, Ruben Descheemaecker, één van onze nieuwste aanwinsten, vaarde zijn eerste K1 wedstrijd. Hij werd tweede na knap ploegenspel met Vincent Martroye die na enkele jaren zonder competitie zijn rentree maakte.

Bij de dames junioren bewezen Linde VDK en Elise Kints dat ze nog lang niet afgeschreven zijn en klaar zijn voor hun overstap naar de dames senioren volgend jaar. Bij de K2 heren aspiranten en junioren was onze club ook oververtegenwoordigd. Bij de aspiranten haalden Desloovere-Defoor O. de Belgische titel binnen voor de broers Roosen-Roosen, ook Vens-Meerschaert verdienen een eervolle vermelding. Bij de junioren moesten onze topfavorieten Toon Goeminne en Nelis Decock net een halve seconde toegeven aan een combinatie uit Neerpelt. Ook Marist B - Vandenborre A vaarden een knappe wedstrijd en stranden op de 4e plaats. Ook in de K1 en K4 benadrukten onze aspiranten en junioren nog eens hun collectieve sterkte door overal sterke wedstrijden af te werken.

Onze jongste vaarders volgden het voorbeeld van de veteranen, senioren, junioren en aspiranten. Zowel individueel als in teamboten werden overal sterkte prestaties afgeleverd. Een dikke proficiat aan alle pupillen, miniemen en kadetten! Vooral ook een dikke proficiat aan de trainers om zo’n sterk team op poten te zetten! Over de hele lijn kunnen we concluderen dat onze club zeer sterk is in de breedte, het Quickstep-Floors van de kajakwereld als het ware. We hebben enkele mooie titels binnengehaald en helaas ook enkele net-nietjes, topsport is keihard maar dat zijn wij gelukkig ook! We trainen onverweerd verder voor onze volgende doelen, de concurrentie is gewaarschuwd!

JB

Het is 7 februari en onze club viert 75 jaar!

Proficiat aan iedereen en vooral bedankt aan allen die zich inzetten om er een fijne club van te maken .

We denken ook aan allen die in het verleden er hard voor gewerkt hebben en die er vandaag jammer genoeg niet meer bij zijn .

logo kskz met tekst.pdf

Nieuw logo

Ter ere van ons 75-jarig bestaan pakken wij uit met een nieuw logo.

We verwijzen nog duidelijk naar het oorspronkelijke logo met de ronde S-vorm.

De drie stippen en lijnen verwijzen naar 3x25 jaar. Er is nog ruimte voor meer...

Proficiat aan Claude Coppens met dit ontwerp!