Club

Contact

Koninklijke Sobeka Kanoclub Zwevegem

Otegemstraat 238 bus 2

8550 Zwevegem (BELGIË)

Telefoon club: 0471/526.538 (enkel op zondag bereikbaar)

Mail: kskzbestuur@gmail.com

KSKZ is gelegen in het centrum 'De Brug'.

logo kskz met tekst.pdf

Definitie

De Koninklijke Sobeka Kanoclub Zwevegem is een competitieclub vlakwater kajakken, zowel lijn als marathon.

De club is een VZW. Alle bestuursleden, trainers, medewerkers zijn vrijwilligers en alle inkomsten worden rechtstreeks geïnvesteerd ten goede van de atleten.

Onze club staat open voor iedereen van 6 jaar tot…. die een zwembrevet van 25m kan voorleggen.

KSKZ is een van de grootste clubs in België en had de laatste jaren telkens de meeste wedstrijdvergunningen van België. Onze visie is de beste resultaten behalen met een zo groot mogelijk team aan een lage financiële instapdrempel. Het lidgeld bedraagt slechts €80 per jaar en daarvoor krijgt ieder lid een boot, paddel, zwemvest en verzekering voor de duur van het lidmaatschap. Op die manier willen we sport voor iedereen mogelijk houden en zoveel mogelijk mensen aanspreken.

Doel

We stellen ons elk jaar weer grote doelen, zoals kampioenstitels en deelnames aan EK’s en WK’s, maar die bestaan telkens uit hetzelfde drieluik: sport – gezond – plezier.

Onze focus is competitie, dus gaan we prat op onze sterk uitgewerkte schema’s. We werken met een aangepast zomer- en winterprogramma. Tevens is kajakken ook een heel complete sport. Om topsporter te worden moet getraind worden op varen, lopen, poweren en zwemmen.

We trainen echter atleten van ‘6 tot 66’, dus dragen we ook gezond trainen hoog in het vaandel. Onze schema’s zijn aangepast aan leeftijd en de trainingintensiteit wordt geleidelijk en sterk begeleid opgebouwd.

Een topsporter kan nooit de top bereiken als die geen plezier beleeft in de sport en in de club. Precies daarom zorgen we het hele jaar door voor vele leuke extra’s zoals een filmpje meepikken, barbecue, pannenkoekenavond, kaas- en wijnavond, weekends, stages, …

Bestuur

Heden heeft onze club een 12-koppig bestuur dat samengesteld is uit zowel jong als ‘oud’. Op die manier kunnen we elkaar perfect aanvullen en blijft de verbondenheid met de atleten het grootst. De raad van bestuur komt maandelijks samen om de werking van de club te bespreken. U kan ons bereiken op kskzbestuur@gmail.com of op een van onderstaande adressen.

 • Henri Vansweevelt: voorzitter
 • Maaike Bettens: secretariaat/ Sobeka Flanders Cup / coördinatie werkgroepen organisatie-zolder-sponsoring - maaike.bettens@gmail.com
 • Philippe Vandeburie: sportsecretariaat (lidgeld - inschrijven)
 • Dirk Deldaele: coördinator sportraad en financiën
 • Willy Deslee: gebouwen/ vergaderingen OC De Brug
 • Marijke Deltour: penningmeester -
 • Roeven Maerevoet: verantwoordelijke slaapzolder + kajakkampen zomer - kskzslaapzolder@gmail.com
 • Guido Bonte: gebouwen / groepsinitiaties - guido.bonte@telenet.be
 • Tom Cremers: relatie atleten-bestuur
 • Claude Coppens: verantwoordelijke onderhoud boten / kookouders - coppenspollet@skynet.be
 • Kurt Roosen: verantwoordelijke sponsorteam
 • Peter Kints: verantwoordelijke organisatieteam - kskzorganisateam@gmail.com