"De Poort van Lochem"

  

Deze website is per 27/10/2011 verhuisd. Klik HIER voor actuele informatie.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Openingswandeling verplaatst naar voorjaar 2012: 
  Lees hier meer ..........
===============================================================================================================================

Vanuit Lochem een stevige stap rondom Zwiep tussen Berkel en Lochemseberg.

Al tijden leeft bij Mooi Lochem het idee om het wandelpad van langs Berkel, Heest, Overlaar en Enk vorm te geven. Dit beoogde wandelpad zal het mooie Berkeldal ten oosten van Lochem meer toegankelijk maken voor de wandelende liefhebber van natuur en landschap.

Onze gemeenteraad heeft onlangs besloten mee te doen in het Landschaps Ontwikkelings Plan (LOP) samen met Bronckhorst en Zutphen.  Dit plan beoogt lokale initiatieven te steunen en praktisch uitvoerbaar te maken. Zo ook dit initiatief van de Stichting Mooi Lochem.

Het plan is om in samenwerking met landeigenaren en de gemeente een wandelpad door het Berkeldal te formaliseren en het wandelbaar te maken voor lokale bewoners als ook bezoekers van buiten Lochem. De lengte van de route is ongeveer 11 km en is gepland als per bijlage.

Het pad ligt er praktisch wandelbaar bij. Met een beperkt aantal bordjes voor wegbewijzering en misschien een beperkte maaigang in de zomer wordt het gebied toegankelijk voor wandelend publiek. 

Samen met de gemeente en het waterschap heeft de Stichting Mooi Lochem een projectvoorstel uitgewerkt wat past binnen het gemeentelijk Landschaps Ontwikkelings Plan  (LOP).  Het traject is bijna rond. Na wat beperkt inrichtingswerk zal de wandelroute dit najaar formeel worden geopend. Het geheel zal ons inziens bijdragen aan de waarde en waardering voor dit unieke stukje Lochem.

Het bestuur

Stichting Mooi Lochem

Mei 2011

Stichting Mooi Lochem

Stiggoor 77                    Tel. 0573 257388            Email. secretariaat@mooilochem.nl  

7241 LD Lochem          Fax. 084 7462528          Website. www.mooilochem.nl

Aansprakelijkheid:
Gebruik van wandelpad "De Poort van Lochem" is voor eigen risico. De Stichting Mooi Lochem en haar bestuur aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid. 
WebRep
Algemene beoordeling
 
Subpages (1): Opening
Ċ
Gerrit Jan Schepers,
Oct 6, 2011, 3:40 AM
Ċ
Stichting Mooi Lochem,
Jun 23, 2011, 12:08 AM