Juhlapuun historia

Pikkujoulumiitissä Vesilahdessa lauantaina 3.12.2011 istuskelin kaikessa rauhassa sohvalla, jonka takana sijainneen pöydän ääressä yhdistyvien yhdistysten hallitus piti järjestäytymiskokoustaan. He kysyivät, haluanko ryhtyä smialvastaavaksi. Kieltäydyin, koska olin viimeksi smialvastaavana toimiessani tympääntynyt perusteellisesti koko nakkiin. Yksi hyperaktiivinen ja n passiivista smialia on tappava yhdistelmä mielenrauhalle. Jäin miettimään itsekseni, että vaikka en smialvastaavaksi suostuisikaan, niin voisin muuten edistää smialtoimintaa vaikkapa perustamalla uuden smialin. Olen jo ennestään Morelin jäsen, mutta koska en ole yli kymmeneen vuoteen enää asunut Tampereella, jäsenyyteni on käytännössä ikiroudassa. Paikallisen smialin perustaminen taas ei helpolla onnistuisi, koska en tunne ketään muuta paikallista höpöttiä. Mutta entäs verkkosmial? Vuodenvaihteen jälkeen VYK ja STS ovat yhtä, eikä smialtoimintakaan enää ole erillään Konnusta. Miksen perustaisi smialia, jonka tavoitteena on (smialkisassa pärjäämisen lisäksi) järjestää monipuolista toimintaa Konnussa? Otin asian puheeksi Jaamarin ja Novan kanssa kotimatkalla ja he innostuivat siitä. Jaamar ehdotti smialin työnimeksi Juhlapuuta. Minusta se kuvastaa hyvin keskeistä kokoontumispaikkaa Konnussa. Jo samana päivänä Jaamar teki ensimmäisen version smialin kotisivuista, mikä todistaa sen, että otin asian puheeksi oikean lohikäärmeen kanssa. Olen itse hyvä unelmoimaan, mutta unelmien toteuttamisessa on vielä petrattavaa. Lupasin hankkia lisää jäseniä ja lähetin yksärin Arkintille, Dracaenalle, Fairy talelle, Qoheletille, Satekaille, Shetaille, Tikille ja Vampireladylle. Suureksi ilokseni jokainen heistä ryhtyi perustajajäseneksi.

-Pagba-

----------------------------------------------------------------------
11.1.2016

Juhlapuu perustettiin virallisesti vuoden 2012 alkaessa klo 00.01. Tänä vuonna Juhlapuu täytti siis jo neljä vuotta.
Mukaan mahtuu pari varsin hiljaistakin vuotta ja tämä viimeisin on varmasti ollut niistä hiljaisin. Ilokseni voin kuitenkin todeta että toiminta ei tästä huolimatta ole täysin kuihtunut. Etäsmialin hankalimpia puolia lienee yllättäen väen saaminen innostumaan ja sitoutumaan toimintaan. Ymmärrettävistä syistä netissä tapahtuvat kokoontumiset eivät houkuttele samalla tavalla kuin se että nähdään toisiamme ihan fyysisesti. Me kuitenkin keskustelemme netin välityksellä paljon myös ihan arjessamme. Siksi onkin haasteena keksiä miten saamme itsemme ja toisemme erityisesti viihtymään yhteisissä keskusteluissa tai projekteissa. Etäsmialtoiminta on monella tapaa paljon yksinäisempää yhdessä tekemistä kuin muiden smialien fyysiset tapaamiset.

Mitä ihmettä me olemme puuhanneet nämä vuodet? Olemme järjestäneet enemmän tai vähemmän säännöllisesti teemakeskusteluja yhdessä valituista tai ennalta määrätyistä aiheista. Olemme järjestäneet piirustuskilpailun ja runokilpailun. Konnun syntymäpäivän johdosta nyt on Käärmeessä käynnissä kylttijahti-kilpailu. olemme myös julkaisseet Juurella-nimistä nettijulkaisua. Yhteensä 3kpl, mutta onhan sekin jo jotain. Olemme kehittäneet omaa korttipeliä ja kehitystyö jatkuu edelleen. Olemme kahtena edellisenä vuonna äänestäneet vuoden smialilaisen ja tarkoitus on tehdä se myös vuoden 2015 osalta. Juhlapuun nimissä on järjestetty erilaista ohjelmaa Tolkien-seuran miitteihin ja juhlapuulaisista osa on ollut muutenkin miittiaktiivisia.
Olemme kuitenkin pitäneet mielessämme smialin alkuperäisen tarkoituksen toimia nimenomaan netissä niin että ihmiset voivat olla jäseniä ilmaisematta kuka nimimerkin takana todellisuudessa on ja matkustelematta ympäri maata erilaisissa tapahtumissa.

-Jaamar-
Comments