Протестантська церква "Слово Віри"

Християнська Церква повного Євангелія"Слово Віри" належить до протестантських церков.

Протестанти - це християни, які належать до однієї з кількох незалежних християнських церков. Протестанти, католики і православні поділяють основоположні принципи християнства. Наприклад, всі вони беруть Нікейський символ віри, прийнятий перший Собором Церкви в 325 році. Всі вони вірять у смерть, поховання і воскресіння Ісуса Христа, в Його божественну сутність і майбутнє пришестя. Всі три течії беруть Біблію як Слово Боже і погоджуються, що покаяння і віра необхідні, щоб мати вічне життя і уникнути пекла.

В усьому світі налічується близько 600 мільйонів протестантів, 900 мільйонів католиків і 250 мільйонів православних. Однак погляди католиків, православних і протестантів на деякі питання різняться. Протестанти понад усе цінують авторитет Біблії та право кожної людини інтерпретувати її так, як він вважає вірним. Православні ж і католики цінують свої традиції більш високо і вірять, що тільки керівники цих Церков можуть тлумачити Біблію вірно. Основні відмінності між цими трьома конфесіями йдуть своїм корінням в цю основоположну палітру думок. Однак, незважаючи на свої відмінності, всі християни погоджуються з молитвою Христа, записану в Євангелії від Івана (17): «Не тільки за них Я благаю, а й про віруючих у Мене за словом їх, нехай буде все одно ...».
Нижче наведено відповіді на деякі питання, які, можливо виникають у вас про відмінності між православною, католицької та протестантської Церквами, але спочатку - коротка історія протестантства.

Історія Протестантських Церков.
Одним з перших протестантських реформаторів був священик, професор богослов'я Ян Гус, слов'янин, що жив на території сучасної Чехії і який став мучеником за віру в 1415 році. Гус учив, що Писання важливіше традицій. Протестантська Реформація поширилась у 1517 році по всій Європі, коли інший католицький священик і професор богослов'я на ім'я Мартін Лютер закликав католицьку Церкву до оновлення. Він говорив, що, коли Біблія вступає в конфлікт з церковними традиціями, потрібно підкорятися Біблії. Лютер заявив, що Церква поступає неправильно, продаючи можливість потрапити в рай за гроші. Він також вважав, що спасіння приходить через віру в Христа, а не через спробу «заробити» вічне життя добрими справами. Протестантська Реформація поширена зараз по всьому світу. У результаті сформувалися такі Церкви, як лютеранська, англіканська, голландська реформаторська, а пізніше - баптистська, пятідесят-нічних та інші. Вперше протестанти прийшли до Росії за часів Івана
Грозного і до 1590 були вже навіть у Сибіру, в Тобольську Сьогодні налічується близько мільйона російських протестантів .

ПРИМІТКА
Ні католики, ні православні, ні протестанти не визнають свідків Єгови та мормонів християнськими церквами. Сьогодні багато протестантів хотіли б повернутися до чистоти Церкви першого століття. Більшість цих протестантів називаються євангельськими, тому що вони слухняні заклик апостола Павла: «Тільки живіть згідно з Христовою Євангелією, ... ви стоїте в однім дусі, борючись однодушно за віру євангельську »(Фил. 1:27).


Чому більшість протестантів не хрестять немовлят?

Хрещення, згідно Біблії, обіцянка Богу доброї совісті, а таку обіцянку може дати тільки доросла людина. Дітей протестанти благословляють та моляться за них.
Більшість протестантів вважають, що діти після смерті автоматично потрапляють до раю. Вони також вірять в утвердження Біблії, що хрещення має слідувати за покаянням (Дії 2:3). Вони засновують це переконання на Другій Книзі Царств (12:23), де описується смерть маленького сина царя Давида. Давид впевнено говорить, що прийде час - і він побачить свого сина на небесах. Біблія також говорить, що діти не знають добра і зла (Втор. 1:39). У Посланні до Римлян (5:13) написано: «... Але гріх не ставиться в провину, коли немає Закону» Ісус сказав: «Пустіть дітей і не бороніть їм приходити до мене, бо таких є Царство Небесне» (Мт. 19:14) . Протестанти говорять, що в Біблії не описано жодного випадку хрещення немовлят, тим більше що навіть Ісус чекав свого хрещення до 30 років.

Чому Протестанти  іноді хрестяться у воді знову, коли стають дорослими? Чи є це гріх?
Відповідаючи на це питання, протестанти звертаються до Діянням Апостолів (19:1-7). Апостол Павло хрестив 12 чоловік, які були хрещені до цього. Багато протестантів вважають, що хрещення без покаяння безглуздо, і тому що дитина не може покаятися через своє незнання добра і зла, то дорослим часто рекомендують хреститися знову, після того як вони покаються.

Чому в церквах та будинках протестантів немає ікон?

Протестанти вважають, що десять заповідей (Вих. 20:4) забороняють використання образів для поклоніння: «Не роби собі кумира і ніякого зображення того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею». У Книзі Левіт (26:1) записано: «Не зробите собі божків та ідола, і кам'яного стовпа не поставите собі, і каменя з фігурами не покладете на землі вашій, щоб кланятися перед ними, бо Я Господь Бог ваш». У Второзаконні (4:15-16) Господь каже: «Твердо держите в душах ваших, що ви не бачили ніякого способу в той день, коли говорив Господь до вас на (горі) Хоріфе з середини огню, щоб ви не зіпсулися, і не зробили собі статуй, зображень якого-небудь кумира ...». Тому протестанти не використовують образів для поклоніння з побоювання, що деякі люди можуть поклонятися цих образів замість Бога.

Чому протестанти не моляться святому або Діві Марії?
Протестанти вважають за краще слідувати повчанням Ісуса, де Він вчив нас молитися кажучи: «Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах!» (Мт. 6:9). Протестанти говорять, що в Писанні немає прикладів, де будь-хто молився б Марії або святим. Вони вважають, що Біблія забороняє звертати молитви до людей, які померли, навіть до християн, що знаходяться в раю. Вони засновують це на Второзаконні (18:10-12), де йдеться: «Не повинен знаходитися у тебе ... запитує мертвих ». Бог засудив Саула за те, що той увійшов у контакт зі святим Самуїлом після його смерті (1-я Пар. 10:13-14).

Що протестанти думають про Діву Марію?
Протестанти вважають, що Марія була прекрасним прикладом християнського послуху Богові і що вона залишалася дівою до того, як народився Ісус. Підставою для цього є Євангеліє від Матвія (1:25), де говориться, що Йосип, її чоловік, «не знав він її, аж поки вона породила Сина свого первістка», і інші уривки з Біблії, де говориться про братів і сестер Ісуса ( МТФ. 12:46, 13:55-56, Марк 3:31, Іоан. 2:12, 7:3). Протестанти не вірять, що Марія була безгрішна, тому що в Євангелії від Луки (1:47) вона назвала Бога свого Спасителя, але їй би не потрібен був Спаситель, якщо б вона була без гріха.

Як може бути більше однієї церкви?

Протестанти вірять, що є тільки одна істинна Церква, але не вважають, що вона є частиною будь-якої організації, створеної людиною. Ця істинна Церква складається з усіх людей, які люблять Бога і служать Йому через покаяння і віру в Ісуса Христа. Багато протестантські Церкви, як, наприклад, лютеранська і англіканська, претендують на таку ж апостольську спадкоємність як православна і католицька. Інші протестанти вважають, що висвячення священнослужителів за допомогою покладання на них рук поширився далеко за межі якоїсь однієї Церкви. Протестанти вірять, що ми можемо дізнатися, чи від Бога даний керівник або Церква, якщо ми підемо порадою Ісуса: «Стережіться фальшивих пророків ... По плодах їх пізнаєте їх. Тернині збирають виноград, або фіги із будяків? ... Не всякий хто говорить Мені: «Господи! Господи! », Увійде в Царство Небесне, але виконуючий волю Отця Мого Небесного» (Мт. 7:15,16,21).


Яка думка протестантів про мощі святого?
Протестанти не вірять, що мощі святих укладена якась особлива сила, тому що Біблія не вчить цьому. Протестанти вважають, що випадок з кістками Єлисея, воскресив померлого (4-я Цар. 13:21), був нічим іншим, як виконанням Божого обіцянки дати Єлисея подвійно духу, що був на Іллі (4-я Цар. 2:9). Чудо, що сталося після смерті Єлисея, якраз вдвічі перевищила кількість чудес, здійснених Іллею. Протестанти вважають, що в Біблії немає інших вказівок на те, що християни повинні почитати тіла померлих, тому вони їх і не шанують.


Чому протестанти не творить хресного знамення?
Протестанти не заперечують проти хресного знамення, але так як Писання цього не вчить, то вони також не вчать цього.


Як можуть протестанти проводити богослужіння в таких місцях, як кінотеатри?

Ісус сказав в Євангелії від Матвія (18:20): "Бо де двоє чи троє зібрані в ім'я Моє, там Я серед них». Протестанти вірять в те, що богослужіння освячується не місцем проведення служіння, не будівлею, а присутністю Христа в середовищі віруючих. Біблія також говорить, що храмом Божим є християни, а не будівлі: «Хіба ви не знаєте, що ви храм Божий, і Дух Божий живе в вас?» (1-е Кор. 3:16). Біблія показує, що перше
християни проводили служіння в багатьох різних місцях: у школі (Дії 19:9), в єврейських синагогах (Дії 18:4, 26; 19:8), в єврейському храмі (Дії 3:1), і в приватних будинках ( Деян. 2:46; 5:42; 18:7; Филим. 1:2; 18:7; Кол. 4:15; Рим. 16:5 і 1-е Кор. 16:19). Служіння благовістя, згідно з Біблією, проходили біля річки (Дії 16:13), у вуличному натовпі (Дії 2:14) і на площі (Дії 17:17). Немає жодного свідчення на Біблії, що перші християни проводили богослужіння в церковному будинку.

Як отримати вічне життя і потрапити на небеса?
Апостол Петро, коли йому задали подібне питання (Дії 2:37-38), відповів так «Покайтеся, і нехай хреститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення гріхів". У Євангелії від Марка (16:16) Господь Ісус сказав: «Хто буде вірувати і хреститися, врятований буде, а хто не буде вірувати, засуджений буде». Апостол Павло писав у посланні до Ефесян (2:8-9): "Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився».
Спасіння - це дар Божий, який ми не можемо заробити добрими справами. Воно засноване на покаяння в наших гріхах і вірі в жертовну смерть Христа. Чи готові ви покаятися у ваших гріхах прямо зараз і віддати Христу своє життя. Якщо так, то помоліться цієї простої молитвою:

«Отець Небесний! Я визнаю, що я грішник. Я приходжу до Тебе в ім'я Ісуса Христа і прошу вибачити мене. Зроби мене такою людиною, яким Ти хочеш мене бачити. Дай мені нове серце, яке хотіло б чинити праведно. Амінь! »

Якщо ви помолились цією молитвою і зробили це щиро, тоді ваші гріхи прощені! Ви отримали вічне життя (1Іоан. 5:13). Зараз вам необхідно рости в ваше перебування з Богом, тому придбайте Біблію і читайте її кожен день. Чи не повертайтеся до вашого старого гріховного способу життя. Моліться Бога кожен день в ім'я Ісуса не менше 15 хвилин. Моліться про ваше серце. Розкажіть іншим про Ісуса і принаймні раз на тиждень зустрічайтеся з іншими християнами для підбадьорення, молитви й настанови один одного. Хай допоможе вам Бог! «Той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його аж до дня Ісуса Христа» (Фил. 1:6).

Comments