Dobrodošli!

 
Sajt je namenjen svima koji zele da saznaju više o mogućnostima web 2 alata, dobrim besplatnim softverima koji se mogu koristii za rad i u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta,  bezbednosti dece na internetu i sajtovima posvećnim ovim temama.

Pozivam sve vas da pomognete  u stvaranju besplatnih  resursa za vaspitače i učitelje na internetu. Ukoliko ste zainteresovani, ukoliko želite da postavite neki materijal na internet a ne znate kako, javite se, rado ću pomoći.
Takođe, ako želite da prokomentarišete ili bilo šta kažete o ovom sajtu ili imate želju da naučite nešto više, kliknite ovde da biste me kontaktirali.
Ovaj sajt je nastao 2009/2010 godine. Trenutno više ne radim na njemu, ali ne znači da mu se neću vratiti u budućnosti. Moju pažnju ove, 2014.godine, zaokuplja rad na blogu Vaspitači - u korak sa decom savremnog doba.

Srdačan pozdrav,

Nataša


 • Diigo Koliko ste puta poželeli da imate alatku koja će vam pomoći da na jednom mestu prikupljate i sortirate web stranice koje istražujete? Digo će, najverovatnije, ispuniti sva vaša očekivanja.Ovaj program pruža mogućnost da:sačuvate vezu ka stranici sa određenim kometnarom tako sačuvanoj vezi ka stranici dodelite ,,tag'' (odnosno reč/reči po kojima ćete je kasnije lako pronaći), podvučete određeni deo teksta sa web stranice (kao kada čitate knjigu i podvlačite) i taj deo sačuvate na isti način kako i stranicudelite sa drugima ovako sačuvane resurseizvojite materijal za kasnije čitanjePre neki dan ova alatka pružila nam je još jednu fantastičnu mogućnost: sada se mogu praviti slike ekrana ili dela ekana i čuvati na isti način kao i ...
  Објавио/ла Natasa Andjelkovic у 09.01.2013. 10:52
 • Flashcards Flaschards je on-line servis na kojem mozete napraviti kartice za brže učenje i proveru naučenog. Veoma brzo i jednostavno mogu se napraviti karitice uz korišćenje slika, zvuka i slova. Zbog mogućnosti snimanja zvuka pogodan je i za predškolsku decu ali je njegova prvenstvena namena za decu koja znaju da čitaju. Dete koje uči može da ga koristi u vrtiću/školi i isto tako kada je u svojoj kući ili bilo gde gde ima pristup internetu. Moguće je proveriti postignuti nivo znanja i pamćenja određenog gradiva. Program omogućava kreiranje izveštaja o postignutim rezultatima i njihovo štampanje. 
  Објавио/ла Natasa Andjelkovic у 09.01.2013. 10:21
 • Voki http://www.voki.com/ Ovo je jedan tkz. ,,Gadget''.To su mali dodaci za blogove i sajtove. Kada se prijavite na Voki dobicete priliku da napravite svoj lik i ,,udahnete mu zivot'' koristeci gotove modele glasova ili snimajuci svoj sopstveni (ili decji). Zabavite se.
  Објавио/ла Natasa Andjelkovic у 23.12.2012. 12:00
 • Engrade - kreirajte online učenje za svoj razred Potrebnno je registrovati se (besplatno) i moći ćete da koristite ovu zgodnu alatku za: kreiranje razreda, pravljenje on line lekcija u koje ćete moći uključiti video, slike, power point prezentacije i drugo. Uz pomoć ove alatke možete da kreirate kviz.Pogledajte video i isprobajte alatku. Otkrićete i mnoge druge mogućosti ovog odličnog web 2 alata. Introduction to Engrade for Teachers from Engrade on Vimeo.
  Објавио/ла Natasa Andjelkovic у 04.08.2013. 13:17
 • Saradjujte praveci online priču Ovo je program koji omogućava da zajedno sa drugima (decom) napravite svoju online priču-knjigu. Slike su date (može se vršiti njihov izbor) a tekst je moguće kucati i na ćirilici. Ovo je nešto slično poznatoj aktivnosti ,,Priča po slikama''. Storybird je online alatka koja pruza mogucnost da od ponudjenih slika, sami, ili u saradnji sa drugima, napravite i publikujete na internetu svoju priču. Interesantno. Gledala sam ovakve knjige koje su napravila deca.
  Објавио/ла Natasa Andjelkovic у 02.07.2011. 16:20
Приказивање 1 - 5 постова од 16. Прикажи више »