Startpagina‎ > ‎

sjouke

23 december 2012.

Bijna een jaar tussen de laatste blog en vandaag. Leuk om weer 's terug te zien wat me toen bezig hield en wat me nu bezig houdt. Vorig jaar vooral druk met de 'dagelijkse' dingen en veel verwachting. Dit jaar ben ik minder ambitieus maar staat er wel het één en ander op stapel. Midden januari ga ik met Marco van Veen naar Finland. Daar hebben we wel zin in! Ik ben in november naar Slovenië geweest en in oktober naar zuid Italië. Zo zie je nog 's wat van de wereld, althans van Europa. Ik vind dit erg leuk. Dat komt ook voor een deel door de mensen die ik hier ontmoet. Ik heb echt nieuwe vrienden gemaakt door FlorCert. Alleen daardoor is het de moeite waard om met internationalisering bezig te zijn. En het lukt goed want er komt steeds meer bekendheid. We zien wel waar dit eindigt...

6 januari 2012.

Alweer een paar weken verder en er is het één en ander gebeurd. Allereerst zijn de open dagen geweest en heb ik m'n assessment gehad. Dat viel wel wat tegen: het ging de organisatie er alleen om de procedures vast te stellen. Had ik wel graag vooraf geweten. Nu was het een afknapper. Maar de contacten zijn er nog en het waren twee hele fijne dagen om mee te maken. De open dagen waren ook erg leuk en de toets van de derde klas was ook erg geslaagd. Hiernaast wat foto's.
Afgelopen weekend zijn we in Duitsland geweest en hebben weer veel inspiratie opgedaan. Voor het museum van Frank Gehry was inspirerend. Ook de tentoonstelling van design, gemaakt van afval, was zeer inspirerend!

De voorjaarsvakantie is nu halverwege. Op weg naar de zomer dus. Als er iets gebeurd dat de moeite waard is, laat ik het weten.

Over enkele weken wordt in Groningen een project uitgevoerd waar ik bij betrokken ben. Samen met een oud klasgenoot van de opleiding Bloemsierkunst, Dinie Blom, en Jacques Coolen wordt ik getest om nationaal jurylid voor wedstrijden en scholen te worden. Ik heb hier erg veel zin in! Meer informatie over Florint vind je hier: www.florint.org

In januari wordt het spannend! Allereerst mag ik een test doen als European Judge. Dat is een internationale erkenning als jurylid in wedstrijden. Ik hoop dat het allemaal lukt! En vervolgens is er in Duitsland een bijeenkomst voor FlorCert. Hier gaan we in technische zin kijken hoe we het examen in juni gaan organiseren. Meteen daarna zijn onze open dagen. Ik hoef me niet te vervelen!

Dit jaar doen we ook mee aan de Floriade. Diverse leerlingen gaan actief meehelpen. De samenwerking lijkt vooralsnog heel goed te gaan. We hebben er zin in! Ik laat wel weer van me horen hoe alles geweest is. Hou deze site maar in de gaten.

Direct daarna ga ik naar Essen, naar de IPM. Tijdens deze beurs wordt ook een bijeenkomst voor FlorCert gehouden. FlorCert is een Zweeds initiatief om een Europees certificaat op het gebied van bloemschikken en -binden aan te bieden. Leerlingen die een FlorCert diploma hebben, kunnen op Europees niveau gaan werken in diverse bloemenwinkels. Hierdoor is duidelijker wat een leerling kan en biedt de school een kwaliteitswaarborg. We werken hier nu bijna een jaar aan en het eerste examen in Nederland wordt bij onze school in Groningen afgenomen.
Meer informatie op www.florcert.eu


Mijn naam is Sjouke Bouius. Ik ben docent bloemschikken bij AOC Terra in Groningen. Naast het bloemschikken doe ik veel aan fotografie, computeren en ben ik graag in de tuin bezig. Het bloemschikken doe ik op professioneel niveau: geen workshops of andere cursussen. Veel van mijn leerlingen hebben inmiddels een eigen bedr ijf of werken zelf als docent. Daar ben ik wel trots op!
Binnenkort hebben we op school, het AOC Terra MBO Groningen, open dagen. Ik werk erg hard om het beroep van bloemist in een positief daglicht te stellen: het is een prachtig beroep waar je je boterham mee kunt verdienen. Maar je moet wel hard werken en gemotiveerd zijn. Dit probeer ik in mijn lessen ook uit te dragen. Doe je best en onderscheid je van de rest! Doe je werk met hart en ziel en laat zien dat je er zin in hebt. Doe mee aan wedstrijden en zorg ervoor dat je een vakman of vakvrouw bent! Ik hoop dat het overkomt. Mocht je een vraag over het beroep bloemist hebben, dan kun je die altijd stellen!

s.bouius@aocterra.nl
s.bouius@home.nl


 

Comments