Startpagina


Welkom op onze website!Juli 2013. Veel gebeurd..

We hebben nogal wat meegemaakt. Hier in het kort het verhaal. Bij een bezoek aan de huisarts vroeg Els of de dokter nog even naar een plekje op haar arm wilde kijken. Dat bleek een verdacht plekje: een melanoom. Om een lang verhaal kort te maken: naar het ziekenhuis en veel controle. Een melanoom is huidkanker. Els is geopereerd en het lijkt nu allemaal onder controle. Maar je word er erg onzeker van.

Nynke en Niels wonen inmiddels in Groningen: prachtig plekje! En we gaan morgen op vakantie naar IJsland: foto's volgen! Daar hebben we heel veel zin in.

Mode Bienalle Arnhem.

We hebben een prachtige expositie gezien over hedendaagse kleding. Erg de moeite waard! Naast het getoonde werk was de ruimte waar alles werd tentoongesteld ook erg de moeite waard. Leuk!

Maart 2013. En het bleef lang winter...

We zijn de sneeuw en het koude weer wel zat nu. Het wordt tijd dat we de klok een uur vooruit zetten: zomertijd!

Februari 2013. We zijn alweer in de tweede maand van het jaar.

Januari is altijd in een vloek en een zucht voorbij. Na winters weer is het voorjaar nu weer in zicht. Altijd prettig dat je weer zonder jas naar buiten kunt en geen ijs van de ruiten van de auto hoeft te krabben. Er is in januari ook wel weer het één en ander gebeurd. Voor FlorCert kreeg Sjouke de gelegenheid naar Finland te gaan. Bijzonder land! Mooie natuur en vriendelijke mensen. En net in de weekendbijlage van de Volkskrant blijkt Finland ook nog 's het beste onderwijsresultaat van Europa te hebben. Wist ik niet maar het voelde wel goed. Het weer is extreem koud, de mensen zijn rechtlijnig en nuchter. Kortom: het lijkt een beetje op het noorden van Nederland.


Verder hebben we de open dagen weer gehad. We hebben nu nog één week les en dan is het alweer voorjaarsvakantie. En deze zomer willen we naar IJsland. Daarvoor moeten we weliswaar sparen maar het lijkt ons fantastisch! Nynke en Niels hebben zicht op hun appartement en zijn al regelmatig in Groningen. Vrienden van N&N wonen er al en zijn er erg tevreden mee. En Lotje en Floris gaan waarschijnlijk ook binnenkort verhuizen. We zien het wel. Over een jaar hangt de vlag er heel anders bij. Nynke en Niels zijn dan waarschijnlijk klaar met hun opleiding. Floris zit ook in z'n laatste jaar en zal dan ook wel klaar zijn. En Lotje is druk op zoek naar een baan: dat weten we dan ook. Spannende tijden.

Januari 2013. Nog de beste wensen!

We hebben de feestelijke dagen weer achter de rug. Een ontzettend leuk feest gehad met Oud en Nieuw. (Oud en Niels) Omdat het slecht weer was, hebben we het vuurwerk door de ramen bekeken. Meegezongen met Bohemian Rhapsodie van Queen. Iets minder vals dan vorig jaar: het wordt elk jaar beheerster en beter. Wellicht ook omdat de tekst op TV te zien was. Beheersing is ook wel de moeite waard. Het hoeft allemaal niet meer zo nodig en we genieten er net zo hard van. Komende maand veel bijzondere activiteiten. In de derde week van januari ga ik (Sjouke ) naar Finland. Erg veel zin in! Eind januari hebben we de toetsen en de open dagen. Dan ook veel bedrijfsbezoeken! En daarna begint periode 3 alweer. En na die periode is het jaar voor veel leerlingen alweer voorbij! 

December 2012

Zo. De Kerst zit er weer op. Het nieuwe jaar in. En wat nemen we ons voor?

Met goede voornemens is het altijd moeilijk. Je wilt wel iets, maar als het niet lukt is het ook niet erg. De posters voor fitness hangen er weer. Bij de Lidl drukt Sonja Bakker je op het hart dat je wat gezonder moet eten. Dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk met al dat luxe eten rond de feestdagen. En wat lees je in de krant? Dat je het extra gewicht van rond de Kerst er begin maart vanzelf al weer af hebt. Voornemens die ik vandaag hoorde: 'we kunnen eindelijk wel 's beginnen met roken'. 'Ik ga meer eten en meer bewegen'. Het maakt dus allemaal niets uit! Wel hele mooie schoenen gekocht. En een nieuwe spijkerbroek. Precies dezelfde, dat wel. En Mad Man seizoen 5 ook alweer bijna helemaal gekeken. Dat krijg je met al die vrije dagen.


Voor de Kerst

De puzzel van Dr. Denker bijna helemaal op eigen kracht opgelost! Niet teveel gekocht om op te eten: deze keer hebben we het eten dan ook bijna op als Kerst voorbij is. Gezellig de kinderen op visite: hopen dat zij het ook gezellig vinden... En met kaarsen en snel invallende duisternis is het al snel weer, ja, ..gezellig. Tijdens Kerstavond naar Almere geweest: lekker gegeten bij Lia. Terugreis langs het gemaal bij Lemmer gekomen. Het oudst werkende stoomgemaal van Nederland. Maar het werkt wel! Els is niet helemaal lekker.


Opnieuw de Website vorm gegeven

Tja. En dan kom je er tot je schande achter dat je bijna een jaar je website niet hebt bijgehouden. Terwijl er zo veel gebeurd is. Toch maar even een korte terugblik op het jaar dan? Komt ie!

Als ik m'n teksten van bijna een jaar geleden lees, raak ik teleurgesteld over de test van Florint. Ik had een hele andere verwachting van het FlorInt project dan wat het nu uiteindelijk is geworden. Het bleek om een test te gaan voor de leden van FlorInt om ervaring op te doen in certificering. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd maar het was niet hetgeen ik er van had verwacht.

Daar staat wel tegenover dat ik erg blij word van FlorCert. Deze groep mensen is op een goede manier bezig het bloemschikken op beginnend niveau professioneler te maken. Dat lukt goed en onze leerlingen zijn zeer gemotiveerd. Daarnaast kom je in een netwerk als je de FlorCert toets doet.

Privé is er ook erg veel gebeurd. Mijn moeder woont nu in het verzorgingstehuis ''t Suyderhuys' in Surhuisterveen. Daar heeft ze volgens mij een goede plek. Nynke en Niels staan ingeschreven voor een woning in Groningen. Begin volgend jaar gaan ze daar wonen. We zijn het afgelopen jaar naar Italië op vakantie geweest. Volgend jaar hebben we het plan om naar IJsland te gaan. Even sparen! Lotje is afgestudeerd en is nu dus mr. in de rechten. Heel trots op! En Nynke zit al weer bijna in het laatste jaar van de Pabo. Met Floris en Niels gaat het ook goed: die kunnen beide afstuderen dit jaar. En met Els en mij gaat het ook goed. Wat wil je nog meer?
Maart 2012

Alweer over de helft van de voorjaarsvakantie. Nog maar een paar weken, dan is het alweer zomertijd: althans, dan wordt het weer een uur later donker. Achteraf blijkt dat het toch een hele drukke periode is geweest met veel ziekte en, naar achteraf blijkt, teleurstellingen. Een hoop zaken zijn anders dan ze lijken. Zo bleek het 'assessment' waar ik zo druk mee ben geweest, alleen een test om de procedure vast te stellen. Niet wat ik me ervan had voorgesteld. Maar: wel twee hele fijne dagen gehad. En er zijn veel collega's ziek of met verlof. Dat verhoogt de druk.
Op school gaat het overigens erg goed. De examens waren goed, hoewel hier nogal wat frustratie optrad bij de leerlingen. Ze willen het eigenlijk alleen maar heel goed doen. Maar het vreet energie. Op bezoek geweest in Duitsland, bij Klaus en Bernie. Hele mooie dingen gezien in een heel bijzonder museum. Ook een grote trend gespot: hergebruik van materiaal. Minder belasting van het milieu, sparen van grondstoffen en een origineel design. Ook zwaar onder de indruk van een werkstuk van Tim: echt een heel mooi ontwerp voor een opslagmeubel voor bij een kachel. Echt prachtig!
Februari 2012

Alle drukte van de open dagen en het bezoek aan de IPM is weer achter de rug. Tijd om terug te kijken en de planning te maken voor de komende periode. Een aantal zaken vallen erg op. Allereerst: de leerlingen worden zenuwachtig. Het jaar gaat erg snel en de eindtoetsen komen er aan. Nog maar een paar weken les terwijl het begin februari is. Het lijkt wel alsof het steeds sneller en jachtiger wordt. De kop maar niet gek laten maken. Daarnaast moet er wel erg veel gebeuren in de komende maanden. We willen graag een mooie bloemen expo hebben. De hele vormgeving hiervan moet nog worden ontwikkeld, de PR en reclame en planning is nog niet klaar. Dit wordt een dikke klus en we zijn met erg weinig mensen. Op de tweede plaats zitten we met veel ziekte in ons team. Dit maakt de werkdruk voor de mensen die er zijn hoog. Niemand kan daar wat aan doen maar het is wel vervelend. De leerlingen die nu op buitenlandstage zijn, hebben het goed naar de zin. Daar ben ik erg blij mee want ik ben er druk mee geweest. Vooral Jacolien heeft een leuke reactie gegeven. Die zit in Karlstad in Zweden bij het John Bauer Gymnasiet. Over een paar weken is het alweer voorjaarsvakantie. We houden je op de hoogte!

En nu?

We hebben de open dagen weer gehad, er was veel te doen met buitenlandse gasten en ik ben naar de IPM in Essen gegaan. Een paar zeer intensieve maar leuke weken. En nu komt er rust? Dat weet ik niet. Deze week is onze eindweek. Donderdag gaan we met een aantal collega's naar de Floriade in Venlo. Dit is de eerste kennismaking met het project. Wel heel veel zin in! Daarnaast wacht ik momenteel op de uitslag met betrekking tot FlorInt/FlorNet. Ik weet nog niet of ik nationaal jurylid ben geworden.. Even afwachten dus! Deze week is er een leuk concert waar we heen gaan en heeft Nynke een feestje voor haar P. En dan is het alweer bijna voorjaarsvakantie? De tijd vliegt voorbij.

Spannende weken!


2012 begon voor ons goed met een geweldig feest. Niels houdt al sinds jaar en dag 'Oud en Niels'. We hadden veel jeugd in huis die de stemming er goed in wist te houden. Vooral rond twaalf uur, met de 'Bohemian Rhapsodie' van Queen. Dit was een hoogtepunt. Niet van zuiver zingen overigens. Het was zo vals als een kraai. Maar dat mag de pret niet drukken: het is een bijzonder moment.

Aangenaam kennis te maken.

Dit is de website van de familie Bouius. We zijn een gezin dat bestaat uit vier personen: Sjouke, Els, Hilde-Lotte en Nynke-Suzanne. Deze site is een privé website. We willen om die reden alleen persoonlijke zaken en feiten op de site. Mocht er een foto van iemand op de site staan die dat niet wil, dan stuur je maar een mail en wordt deze foto direct verwijderd. We respecteren de privacy van anderen en hopen dat onze privacy ook wordt gerespecteerd.


Op dit moment woont Hilde-Lotte in Den Bosch. Nynke en haar vriend Niels wonen samen met Els en Sjouke in Eelde. Als gezin ondernemen we regelmatig acties die we bekend willen maken. Els en Sjouke lopen graag lange afstand wandelpaden. Op dit moment is dat het Zuiderzeepad. De informatie hierover vind je op een aparte pagina. We hopen dat je plezier kunt beleven aan deze site. Een reactie mag natuurlijk altijd! Stuur maar een mailtje.


Subpagina''s (4): Els Foto's Nynke sjouke