sippala.netkotisivu


Tämä on sippala.net -sivuston uusi aloitussivu. Tällä sivulla ei ole paljoa asiaa, vaan pelkästään linkkejä muille sivuille. Näin siksi, että sippala.net ei enää toimi omalla palvelimellaan vaan se on hajasijoitettu ympäri nettiä.

Sivuston uudistaminen jatkuu pitkään, vaikkei edes mitään merkittävää uutta ole tulossa. Tai uutta sittenkin ... voipa olla hyvinkin tulossa uutta, sillä nyt on mahdollista kenen tahansa (sukuun kuuluvan tai liittyvän) tehdä tänne omia sivuja. Se on mahdollista etenkin tuolla wiki-puolella. Katso myös kohtaa sukupuu. Senkin takaa löytyy kenen tahansa muokattavissa oleva sukupuujärjestelmä. Sinne voimme lisäillä sukutietoja, kunhan muistamme yksityisyyden suojan. Katso tarkemmin linkin "sukupuu" takaa.

Tämä sivu ja osa sivuston muista sivustoista sijaitsevat ilmaispalvelussa www.googlepages.com  . Tämä erityisesti vinkkinä niille, jotka haluaisivat tehdä kotisivut, mutta epäilevät, että omat taidot eivät riitä. Näitä Google-sivuja on helppo tehdä.  Kun olet omasi tehnyt, ilmoita minulle, niin laitan tänne linkin sivullesi. 

 


Sippala sukunimenä

Nimeä on kirjattu Raahen seudulla sukunimen tapaan jo 1712. Nimeä on myös Lahden tienoilla, jossa 1791 erotettiin Yli- ja Ali-Sippalan talot 1500-luvulla perustetusta Sippalan kantatilasta, sekä Orivedellä ja Tampereella. Hollolassa on sukunimeä tavattu 1908. Kuusamon Sippalan talon on kerrottu saaneen nimensä etunimestä Sippa (-> Sipi). Taustalla saattaisi olla myös ammmattinimen sisältävä Skippari. Esim. Perniössä on Skipparin talosta tullut Sippari. Sipparilasta voisi Sipparlan välityksellä muodostua Sippala. Sukunimiä ovat myös Sippa ja Sippari. (Lähde: Mikkonen, Pirjo & Pakkala, Sirkka; Sukunimet; Keuruu 1992, 2000 (Otava) )

J. Pöyhösen teos Suomen sukunimikartasto (SKS 1999) vahvistaa edellisen ainakin nimen levinneisyyden osalta. Sippaloita näkyy olevan pääasiassa Raahen seudulla sekä Hämeessä Lahden-Tampereen alueella.

On myös esitetty, että Sippala ja Sippola olisivat smaan sukunimen eri muotoja. Tälle väitteelle en ole löytänyt mitään perusteita. Jos joku tietää enemmän, kertokoon ( webmaster ät sippala piste net )

Tunnettuja Sippaloita

Maailman tunnetuin Sippala on varmasti vuoden 1932 Los Angelesin kisojen keihäänheiton olympiamitalisti Matti Sippala. Hän syntyi 20. maaliskuuta vuonna 1908 Hollolassa ja kuoli vasta elokuussa 1997 89-vuotiaana. Suurimman osan elämästään Matti Sippala asui Kotkassa. Nuoruusvuosinaan hän edusti Lahden urheilijoita, myöhemmin Kotkan intoa.

Matti Sippalan kotisivu on tekeillä osoitteessa matti.sippala.net. Toivottavasti saamme sinne kuvia ja tarinaa hänestä.

Lisätietoja valikosta vasemmalta, erityisesti wiki-osiossa.

Alisivut (2): kuvia1 suomeksi