Berichten

Playbackshow

Geplaatst 2 mrt. 2017 06:55 door Yana Van Damme

De playbackshow was alweer een groot succes. Alle klassen hadden een mooi dansje voorbereid. Ook was de opkomst van mama's, papa's, grootouders,... weer zeer groot. Hiervoor willen we jullie alvast bedankt! Jullie worden op de hoogte gehouden van de opbrengst van ons feest. 
Deze opbrengst gaat integraal naar "Kom op tegen kanker".

Geniet gerust nog eens mee van enkele sfeerbeelden:

Ook de kleuterjuffen hadden een mooi dansje voorbereid. Speciaal voor juf Elke! (Dit filmpje moet je wel zelf downloaden!)


Bestuurder krijgt kerkelijke onderscheiding voor 40 jaar lid van het schoolbestuur

Geplaatst 20 feb. 2017 08:42 door Yana Van Damme

De algemene vergadering van het Bestuurscomité Nederlandstalige Katholieke Scholen (afgekort BNKS) vond zoals steeds plaats in de lokalen van het voormalige klooster van de zusters in de Kerkstraat te Sint-Agatha-Berchem. De voorzitter hief het glas op het nieuwe jaar. Binnen de vzw BNKS werden de laatste jaren heel wat ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Een belangrijk dossier daarbij was de verbouwing van de schoolsite met de steun van de Vlaamse Overheid (AGIOn). Die werken hebben intussen de eindfase bereikt. Voorzitter Bruno Raes schetste de uitdagingen voor de nabije en wat verdere toekomst. 2017 wordt dan ook wederom een bijzonder jaar. Ook voor een van de bestuurders is 2017 in alle opzichten een bijzonder jaar. André Jacquemyns is in 2017 immers 40 jaar lid van het schoolbestuur. Hij gaf als eerste leek de overgang van een bestuur vanuit een kloostergemeenschap naar een vzw-structuur mee gestalte. André Jacquemyns was dan ook bijzonder verrast dat kardinaal Jozef De Kesel hem voor zijn verdienste aan de kerk, met name het katholiek onderwijs, het gouden Sint-Romboutskruis toekende. De voorzitter overhandigde namens de kardinaal de bijbehorende oorkonde en spelde het eremetaal op. Een overdonderde André ontving een hartelijk applaus van alle leden, die daarmee hun dankbaarheid uitdrukten voor zijn jarenlange inzet.


Talentenshow

Geplaatst 17 feb. 2017 01:10 door Yana Van Damme

Vrijdag 10 februari organiseerden we op school een heuse talentenshow. Het was geweldig om al deze talentvolle kinderen op school te zien!

Onze mini-kerstmarkt voor de warmste week

Geplaatst 29 dec. 2016 05:38 door Yana Van Damme

Juf Sylvie zette haar schouders onder onze mini-kerstmarkt. Deze kerstmarkt organiseerde ze voor de "Warmste week" van Studio Brussel. We kozen als goede doel voor "Kom op tegen kanker". Omdat we allemaal wel iemand kennen die tegen deze ziekte moet vechten. Voor de juffen en de meesters was er vrijdag 23 december een ontbijt voorzien. Hier konden we allemaal een centje geven voor het goede doel. In ruil kregen we dan een lekker ontbijt. Na schooltijd was er voor de ouders en de kinderen een mini-kerstmarkt. Hier waren heel wat helpende handen aanwezig om alle mensen te bedienen. De kinderen maakten heel wat lekkers en knutselwerkjes om te verkopen. We waren fier op onze opbrengst van 698,89 euro.

Op zaterdag 24 december trokken juf Sylvie en mevrouw Brusselmans naar de Schorre in Boom. Op deze locatie kunnen alle mensen die een actie georganiseerd hebben, hun centen komen afgeven. Luister zeker eens naar het interview dat juf Sylvie en mevrouw Brusselmans gaven!

https://dewarmsteweek.stubru.be/vind-je-actiefilmpje/38456

Bedankt iedereen en in het bijzonder juf Sylvie.

Oscar 6LA

Geplaatst 29 dec. 2016 05:23 door Yana Van Damme

Ook Oscar nam de touwtjes in handen om een actie voor "de warmste week" te organiseren. Hij bakte zelf wafeltjes en ging deze verkopen. Hij koos voor "het Kinderkankerfonds". Knap gedaan, Oscar!


De stap naar de kleuterklas is iets speciaals...

Geplaatst 29 dec. 2016 05:19 door Yana Van Damme

Voor de ouders van de nieuwe kleutertjes die in januari op onze school starten. Lees zeker eens het volgende artikel en kijk naar het filmpje.

Sinterklaas bij de kleuters

Geplaatst 15 dec. 2016 05:32 door Yana Van Damme

Ook bij de kleutertjes kwam de Sint met zijn Pieten langs.

Sinterklaas

Geplaatst 4 dec. 2016 02:34 door Yana Van Damme

Vrijdag was het een spannende dag. Alle kinderen kwamen zenuwachtig naar school want Sinterklaas zou donderdagnacht heel wat pakjes gebracht hebben. Toen we de klassen binnengingen zagen we heel wat lekkers liggen. We kregen allemaal een zakje met snoep en een mandarijn. Ook bracht de Sint ons dit jaar weer heel wat mooie cadeautjes. Na het ontdekken van al onze pakjes, gingen we met z'n allen naar de turnzaal. Daar stond ons een heuse sinterklaasquiz te wachten. We werkten met alles klassen van de lagere school in kleine groepjes samen. Wat was dat een leuk spel zeg! Rond 11 uur kwam de Sint dan langs met zijn Zwarte Pieten. We zongen een liedje voor hen en na een woordje van de Sint vertrokken ze terug. Bedankt aan juf Marina, juf Sylvie en meester Kries om er zo'n leuke voormiddag van te maken. We hebben allemaal genoten.

Voorleesweek

Geplaatst 29 nov. 2016 03:19 door Yana Van Damme

Woensdag hielden we een heuse voorleesdag op school. Heel wat mama's, papa's, oma's,... schreven zich in om in de klas te komen voorlezen. Dit was niet altijd een boekje in het Nederlands. Het mocht ook een boekje zijn in hun eigen taal. Wat was het leuk om zo eens te horen voorlezen in een andere taal. Het was ook opvallend hoe goed de kinderen de verhalen verstonden aan de hand van de prenten. Het was een superleuke dag! Bedankt aan alle leesvrijwilligers :).

Huis van de Sint

Geplaatst 29 nov. 2016 02:33 door Yana Van Damme

Alle kinderen zijn in spanning want Sinterklaas komt bijna bij ons op bezoek. Voor onze tweede kleuterklassen was er dit schooljaar een speciale activiteit. Ze gingen samen met de juffen en enkele begeleiders naar het huis van de Sint. Hiervoor moesten ze de bus en de trein nemen. Wat een spannende dag. Na heel wat reizen kwamen ze eindelijk aan in Sint-Niklaas. Hier woont de Sint. Wauw! Wat een fijne ervaring om in zijn huis te mogen rondlopen. Het was echt een onvergetelijk dag. Nog enkele keren slapen en dan komt de Sint hopelijk ook bij ons op school en bij ons thuis.

1-10 of 167

Comments