Berichten

De advent

Geplaatst 21 dec. 2017 02:08 door Yana Van Damme   [ 13 sep. 2018 02:48 bijgewerkt ]

Sinds zondag 3 december tellen we met z'n allen af naar Kerstmis. Dit doen we in de klassen aan de hand van een adventskrans, kaarsen en de mooie kalender die we kregen van de werkgroep "jaarthema". Ook de kinderen kregen een kleine kalender. Wanneer ze hier elke dag een kerstbal kleuren, krijgen ze na de vakantie van juf Hilde een gouden munt. Wat zijn we allemaal benieuwd!

Naamloos

Geplaatst 9 nov. 2017 01:32 door Yana Van Damme   [ 13 sep. 2018 02:48 bijgewerkt ]
Ons jaarthema

Geplaatst 27 sep. 2017 05:46 door Yana Van Damme

Op onze eerste schooldag gingen we met onze schatkaart op zoek naar de juffen en meester. Ons jaarthema is dan ook "Op zoek naar schatten...". Hieronder nog een mooi en passend gedicht.

Ik wens je een schat…

Ik wens je een schat vol goede moed

en een berg complimenten.

Af en toe een schouderklopje geven

voelt heel erg goed.


Ik wens je een schat vol avonturen

en leuke dingen om te beleven.

Af en toe een nieuwe uitdaging

en ook eens bij de buren gluren.


Ik wens je een schat vol zonnestralen

en een handvol fijne vrienden.

Af en toe geduldig zijn

en luisteren naar verhalen.


Ik wens je een schat vol leuke weetjes

om je onderweg te sterken.

Af en toe ook eens halt houden

om aan de binnenkant te werken.

Onze eerste schooldag

Geplaatst 13 sep. 2017 04:40 door Yana Van Damme   [ 27 sep. 2017 05:45 bijgewerkt ]

Op onze eerste schooldag gingen we met z'n allen op zoek naar de juffen en meesters. We deden dit aan de hand van een schatkaart. Doorheen het schooljaar zullen we nog op zoek gaan naar verschillende schatten...

Playbackshow

Geplaatst 2 mrt. 2017 06:55 door Yana Van Damme

De playbackshow was alweer een groot succes. Alle klassen hadden een mooi dansje voorbereid. Ook was de opkomst van mama's, papa's, grootouders,... weer zeer groot. Hiervoor willen we jullie alvast bedankt! Jullie worden op de hoogte gehouden van de opbrengst van ons feest. 
Deze opbrengst gaat integraal naar "Kom op tegen kanker".

Geniet gerust nog eens mee van enkele sfeerbeelden:

Ook de kleuterjuffen hadden een mooi dansje voorbereid. Speciaal voor juf Elke! (Dit filmpje moet je wel zelf downloaden!)


Bestuurder krijgt kerkelijke onderscheiding voor 40 jaar lid van het schoolbestuur

Geplaatst 20 feb. 2017 08:42 door Yana Van Damme

De algemene vergadering van het Bestuurscomité Nederlandstalige Katholieke Scholen (afgekort BNKS) vond zoals steeds plaats in de lokalen van het voormalige klooster van de zusters in de Kerkstraat te Sint-Agatha-Berchem. De voorzitter hief het glas op het nieuwe jaar. Binnen de vzw BNKS werden de laatste jaren heel wat ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Een belangrijk dossier daarbij was de verbouwing van de schoolsite met de steun van de Vlaamse Overheid (AGIOn). Die werken hebben intussen de eindfase bereikt. Voorzitter Bruno Raes schetste de uitdagingen voor de nabije en wat verdere toekomst. 2017 wordt dan ook wederom een bijzonder jaar. Ook voor een van de bestuurders is 2017 in alle opzichten een bijzonder jaar. André Jacquemyns is in 2017 immers 40 jaar lid van het schoolbestuur. Hij gaf als eerste leek de overgang van een bestuur vanuit een kloostergemeenschap naar een vzw-structuur mee gestalte. André Jacquemyns was dan ook bijzonder verrast dat kardinaal Jozef De Kesel hem voor zijn verdienste aan de kerk, met name het katholiek onderwijs, het gouden Sint-Romboutskruis toekende. De voorzitter overhandigde namens de kardinaal de bijbehorende oorkonde en spelde het eremetaal op. Een overdonderde André ontving een hartelijk applaus van alle leden, die daarmee hun dankbaarheid uitdrukten voor zijn jarenlange inzet.


Talentenshow

Geplaatst 17 feb. 2017 01:10 door Yana Van Damme

Vrijdag 10 februari organiseerden we op school een heuse talentenshow. Het was geweldig om al deze talentvolle kinderen op school te zien!

Onze mini-kerstmarkt voor de warmste week

Geplaatst 29 dec. 2016 05:38 door Yana Van Damme

Juf Sylvie zette haar schouders onder onze mini-kerstmarkt. Deze kerstmarkt organiseerde ze voor de "Warmste week" van Studio Brussel. We kozen als goede doel voor "Kom op tegen kanker". Omdat we allemaal wel iemand kennen die tegen deze ziekte moet vechten. Voor de juffen en de meesters was er vrijdag 23 december een ontbijt voorzien. Hier konden we allemaal een centje geven voor het goede doel. In ruil kregen we dan een lekker ontbijt. Na schooltijd was er voor de ouders en de kinderen een mini-kerstmarkt. Hier waren heel wat helpende handen aanwezig om alle mensen te bedienen. De kinderen maakten heel wat lekkers en knutselwerkjes om te verkopen. We waren fier op onze opbrengst van 698,89 euro.

Op zaterdag 24 december trokken juf Sylvie en mevrouw Brusselmans naar de Schorre in Boom. Op deze locatie kunnen alle mensen die een actie georganiseerd hebben, hun centen komen afgeven. Luister zeker eens naar het interview dat juf Sylvie en mevrouw Brusselmans gaven!

https://dewarmsteweek.stubru.be/vind-je-actiefilmpje/38456

Bedankt iedereen en in het bijzonder juf Sylvie.

Oscar 6LA

Geplaatst 29 dec. 2016 05:23 door Yana Van Damme

Ook Oscar nam de touwtjes in handen om een actie voor "de warmste week" te organiseren. Hij bakte zelf wafeltjes en ging deze verkopen. Hij koos voor "het Kinderkankerfonds". Knap gedaan, Oscar!


De stap naar de kleuterklas is iets speciaals...

Geplaatst 29 dec. 2016 05:19 door Yana Van Damme

Voor de ouders van de nieuwe kleutertjes die in januari op onze school starten. Lees zeker eens het volgende artikel en kijk naar het filmpje.

1-10 of 171

Comments