Roverway 2012 -leirin improvisaatioteatteria. Kuvaaja: Jaana Moilanen, Suomen Partiolaiset.

Lippukuntamme

Siniritarit on Helsingin Ruskeasuolla, Tenholantiellä, toimiva vuonna 1954 perustettu sisulippukunta.

Uuden määritelmän mukaan "sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea partiossa vamman tai pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. Sisutoiminnassa on ohjaajia enemmän kuin muissa ryhmissä ja tarvitaan aikuisen tukea. Partio-ohjelmaa sovelletaan osanottajien tarpeiden mukaan". Aikaisemmin käytössä olleessa määritelmässä todettiin, että sisupartiolaiset ovat "aisti-, liikunta- tai kehitysvammaisia partiolaisia".

Siniritarien nuoret jäsenet ovat Ruskeasuon koulun nykyisiä ja entisiä oppilaita. Johtajina ja apuna kokouksissa toimii eri taustalla olevia ihmisiä. Osalla aikuisista on pitkä partiotausta, osa taas on tullut vasta tätä kautta tutustunut partioon. Koulu toimii lippukuntamme taustayhteisönä tarjoten mm. tilat viikottaistoimintaamme.

Lippukunnalla on pitkä historia. Siniritarien edeltäjiä lippukuntina ovat poikalippukunta Siniritarit (perustettu 1954) ja tyttölippukunta Kalliosiskot (perustettu 1947). Nämä ovat yhdistyneet 1976 Ruskispartioksi ja 1979 nimeksi on muutettu jälleen Siniritarit. Nykymuotoista toiminta on ollut vuonna 1987 tulleen tauon jälkeen loppuvuodesta 1995.

Vuonna 2015 toiminnassa on Vauhtiraidat-vartio ja jäsenmäärän mahdollisesti noustessa voidaan uudelleen ottaa käyttöön aiemmin toisella vartiolla ollut nimi Hurrikaanit. Vauhtiraidat kokoontuu Ruskeasuon koululla Tenholantie 15:ssä torstaisin kello 17.30-18.30 noin 3 kertaa kuussa kesätaukoa lukuun ottamatta. Uusien jäsenten ilmoittautuminen koulujen alettua elokuun lopussa.

Kampanjoimme keväällä 2012 uusien johtajien ja apukäsien löytämiseksi kokoontumisiimme, mutta vapaaehtoistyöntekijöiden tarve on jatkuva. Jos tiedät jonkun kiinnostuneen tai itse tunnet mielenkiintoa toimintaamme kohtaan, ota ihmeessä yhteyttä. Apuna oleminen ei edellytä jatkuvaa osallistumista, vaan jo kerta toimintakautta kohden on arvokasta. Liittymällä lippukuntamme jäseneksi voi tukea samalla partiotoimintaa yleisemmin, koska lippukunta ei peri tällä hetkellä omaa jäsenmaksua vaan maksamme ainoastaan piirin ja keskusjärjestön maksun.

Kolo

Lippukunnallamme ei ole omaa erillistä tilaa vaan kokoonnumme Ruskeasuon koululla. Tämän ansiosta voimme kokoontua aina sopivassa tilassa - askarrella käsityöluokassa, kokata kotitalousluokassa tai pelata liikuntasalissa. Tavallisesti kokoonnumme koulun ns. vanhan puolen toisen kerroksen viihtyisässä aulassa.

Leiripaikat, kämpät

Siniritareilla ei ole omia leiripaikkoja tai kämppiä. Retkeilemme yhdessä muiden Keski-Helsingin lippukuntien kanssa. Yleensä olemme Ilvesveikkojen, Töölön Tähystäjien, Helsingin Sinisten tai Hesparton kanssa liikkeellä. Osallistumme aktiivisesti myös partiopiirin ja keskusjärjestön järjestämään toimintaan.