Etusivu

Viskin Ystävät Single Malt ry on nimensä mukaisesti lahtelainen mallasviskiharrastajien klubi, joka kokoontuu kerran kuussa Ravintola Taivaanrannan tiloissa osoitteessa Rautatienkatu 13, Lahti. Klubi on perustettu 13.8.1998 ja klubin tarkoitus on edistää mallasviskien harrastusta sekä tuottaa jäsenilleen mahdollisuuksia tavata samanhenkisiä harrastajia ja vertailla kokemuksia.  

Vuosi 2018 - Viskin ystävät - Single Malt ry täyttää 20 Vuotta !

lähettänyt petteri reverme 18.2.2018 klo 11.16

Uusi vuosi käynnistyi Lahti Chicago Tourilla. Oppaana Mato Valtonen
Lisänä omien joukkojen sahtia Hollolasta ja tarinoita Lahden rikoshistoriasta.

Erinomainen startti juhlavuodelle.Vuosikokous 2017 ja Apulandia vierailu

lähettänyt petteri reverme 24.2.2017 klo 4.28


Viskin Ystävien vuosikokous pidettiin tänä vuonna Apulandiassa. Vierailun isäntänä toimi itseoikeutetusti jäsen Toni W. Paikalliseen punk-historiaan tutustumisen lisäksi saimme hyväksyttyä edellisen kauden asiat ja uuden vuoden suunnitelmat sekä valituksi uuden hallituksen. 

Vuosi 2017 käynnistyi

lähettänyt petteri reverme 1.2.2017 klo 2.38

Uusi vuosi käynnistyi tammikuun kokouksella ja saimme heti vieraan Valamon luostarista kun isä Andreas saapui kertomaan meille heidän viskin valmistuksestaan. Viskin valmistus ja isän tarinat kuulostivat niin mielenkiintoiselta että päätimme tehdä vastavierailun huhtikuussa Valamoon.


Syyskauden ensimmäinen vierailu Kyrö distillery company

lähettänyt petteri reverme 9.11.2016 klo 7.40   [ 9.11.2016 klo 7.42 päivitetty ]

Kauden ensimmäinen retki suuntautui tällä kertaa Isokyröön ruisviskin ja Napue ginin juurille. Tislaamokiertueeseen kuului luonnollisesti myös maistelu, jossa tutustuttiin tislaamon tuotteisiin ginistä absinttiin saakka.


Syyskauden kuulumisia

lähettänyt Peter Munter 27.11.2015 klo 0.43   [ 27.11.2015 klo 0.46 päivitetty ]


Uusi kausi lähti jälleen käyntiin syyskuussa ja kokoontumisia Taivaanrannassa on ollut joka kuukauden viimeisenä torstaina. Syyskuun kokouksessa mukaan liittyi kaksi uutta jäsentä: Juha Kauppinen ja Petteri Räsänen. Marraskuun kokouksessa mukaan tuli vielä kolmas uusi jäsen, Yrjö Castren. Lokakuun kokouksessa oli vierailijoina edustajia Silja Linelta ja heille esiteltiin myös Taivaanrannan kellaritislaamoa. 

Näiden lisäksi olimme mukana Teerenpelin uuden tislaamon avajaisissa, josta laittelen kuvia erikseen. Lisäksi klubimme teki taas syksyllä viskimatkan. Tällä kertaa kohteena oli Lontoon viskimessut, jossa myös Teerenpelin 10-vuotias viski lanseerattiin ja Orkneysaaret, jossa tehdään mm. Highland Park -viskiä. 

SINGLE MALT GOLF. Kolmoisvoitto Lahteen

lähettänyt Jussi Tapani 27.8.2015 klo 1.23   [ 27.8.2015 klo 1.30 päivitetty ]


Tervehdys kaikille

Taas on pelattu viskigolfit, josta raportti ohessa.

Terveisin kaksi edellistä kisaa voittanut.

Jukka Nikkanen
Esikatsele liite Single Malt Golf 26.pdfSingle Malt Golf 26.pdf148 KB

Kevään kokouksia

lähettänyt Peter Munter 26.3.2015 klo 21.33   [ 10.5.2015 klo 12.53 päivitetty ]

Helmikuun kokous oli sääntömääräinen vuosikokouksemme, jossa käytiin läpi tynnyriasioita ja päätettiin, että hallitus jatkaa toimintaansa. Maaliskuussa kokoonnuimmekin poikkeuksellisesti Teerenpelin puolella ja pidimme siellä klubipullojen tyhjennysillan. Huhtikuun kokous pidetään vasta 9.5. koska silloin on tarkoitus mennä tutustumaan Santahaminaan.

Huhtikuussa oli klubillamme myös reissu Helsingin Casinolle pelaamaan ja katsomaan show & dinneriä: A NIGHT IN NEW YORK - Saara Aalto & Teemu Roivainen.

 

Tammikuun klubikokous: Viski tasting & visailu

lähettänyt Peter Munter 29.1.2015 klo 20.47Tammikuun kokouksessa laitoimme pienen testin itsellemme. Ravintola toi jokaiselle kolme juomaa arvioitaviksi ja maisteltaviksi, mutta kukaan ei etukäteen tiennyt mitä laseissa on.

Itse arvioin seuraavasti:
1. Yhden tähden jallua - maku on aika helppo erottaa viskistä ja ihan konjakkiakaan se ei ole. Hassua kyllä se on aina ollut silti minun suussani oikein hyvää.

2. Arvioin tämän tuoksun ja värin perusteellä hyvin nuoreksi, mutta maistettuani päädyin arvaamaan sen olevan jotain talon omaa juomaa eikä kuitenkaan ihan nuorta.

3. Kolmannen juoman arvelin olevan sherrytynnyrissä kypsytettyä Speysiden alueen viskiä.

Kaikki meni siis tällä kertaa mukavasti nappiin, sillä:
1. oli yhden tähden jaloviinaa 

2. oli Teerenpelin pian myyntiin tulevaa uutta Hosaa

3. oli 12-vuotias Macallan eli sherrytynnyrissä kypsytettyä Speysiden viskiä

Pienestä voi olla ihminen onnellinen kun tällainen tunnistus saa itsensä näin tyytyväiseksi. ;)


Maisteluiden jälkeen ruokailimme ja lopuksi meillä oli vielä tietovisailu, jossa voittajalle oli luvassa pullo klubin omaa viskiä. Tällä kertaa visailun aihe ei ollut viskeistä vaan koti, uskonto ja isänmaa. Visan voitti tällä kertaa Toni Wirtanen selkeän ylivoimaisesti.

Peter 

Kiitospäivä ja pikkujoulu

lähettänyt Peter Munter 28.11.2014 klo 2.16   [ 29.1.2015 klo 20.28 päivitetty ]

Marraskuun kokouksemme osuu aina kiitospäivään, sillä kokouksemme ovat kuun viimeisenä torstaina ja kiitospäivää vietetään marraskuun viimeisenä torstaina. Tällä kertaa aterioimme Länsi Hollolan erämiesten metsästysmajalla ja tämä kiitospäivän ateria kyllä maistui. Sen lisäksi tutustuimme paikkoihin, saunoimme ja otimme tiukkaan testiin uuden jäsenen Jaakko Musakkan.

Joulukuun kokous olikin sitten pikkujoulu, jossa olimme ensin ruokailemassa tutusti ravintola Taivaanrannassa ja sen jälkeen jatkoilla Metrossa. Pikkujoulu oli taas tavan mukaan aveccien kera.

Viskiä ja tietovisaa

lähettänyt Peter Munter 27.11.2014 klo 6.08

Syksyn kokoukset ovat taas olleet perinteisesti olleet käynnissä Taivaanrannassa kuukauden viimeisenä torstaina. Uusia jäseniä on tullut yksi per kokous eli syyskuussa mukaan remmiin liittyi Juha Veli-Pekka Mäntynen ja lokakuussa Jani Ahlberg. Myös marraskuun kokouksessa on uusi kandidaatti ehdolla jäseneksi. Elokuun kokouksessa oli myös erittäin haastava klubimestarimme pitämä viskivisa, jonka voitti Petri Nummela. Voittajan ei tarvinnut taaskaan poistua paikalta tyhjin käsin, joten tieto ei tällä kertaa lisännyt tuskaa vaan mielihyvää.

1-10 of 24