Opettajat 2021


OPETTAJAT ESITTÄYTYVÄT: 

1.     Kuinka kauan olet asunut Singaporessa ja toiminut SuKossa?

2.     Mikä on mielestäsi parasta Singaporessa?

3.     Mitä suomalaista asiaa kaipaat eniten täällä ollessa?

4.     Mikä on mielestäsi kivointa Suomi-koulussa työskentelyssä?4.-5. VUOTIAAT
Opettaja Tuuli Shun     
                                        

 

Apuopettaja Johanna Rusi
                           
      

       
                                                                                                                                         
               
6-7 -vuotiaat


Opettaja Aliisa Kainulainen                                                                         
 
                                                                     

                                                           
  
                                                                  

Apuopettaja Marianne Luukkonen8 - 11- vuotiaat 

Opettaja ja Rehtori Maija   
           

                                        
                               


1. Olen asunut Singaporessa yhteensä noin 6 vuotta - olemme perheeni kanssa muuttaneet pariin kertaan Suomen ja Singaporen välillä. Sukon toiminnassa aloitin nyt kesällä.
2. Singapore on upea, nopeasti kehittyvä, monikulttuurinen ja turvallinen maa jossa saamme nauttia ympäri vuoden lämpimästä säästä. Pidän Singaporen suurkaupungin tunnelmasta ja siitä, että puhtaudesta ja moderniudesta riippumatta täällä on halutessa mahdollista tutustua maan rikkaaseen kulttuuriperimään ja oppia sitä kautta joistain maailman vanhimmista kulttuureista. Mahdollista on myös tutustua ihmisiin jotka ovat muuttaneet tänne joka puolelta maailmaa.
3. Olen alkanut arvostaa Suomen hiljaisuutta, ja aikaa ja lupaa rauhoittua vuoden aikojen tahtiin enemmän. Suomen luonto ja sen muutokset ovat upeita seurata. Saunaan ja mökille kaipaan myös!
4. On todella hienoa, että kaukana Suomesta on myös mahdollista tarjota suomenkielen ja kulttuurin opetusta, ja että lapset pysyvät suomalaisessa yhteisössä kiinni. Lasten kanssa toimiminen on antoisaa ja arvokasta, ja meillä on Suomi-koulussa mukava porukka koossa joiden kanssa on mukavaa pyörittää Suomi-koulun toimintaa.

1. 
Olen asunut Singaporessa viisi vuotta ja aloitan nyt syksyllä uutena Sukossa.                  
2. Singaporessa on parasta kansainvälinen yhteisö, jossa tapaa uusia kiinnostavia ihmisiä ja oppii uutta koko ajan.
3.  Kaipaan Suomesta eniten raikasta luontoa, ulkoilua ja vapauden tunnetta. Perheenjäseniä, ystäviä ja tuttuja on myös ikävä.
4. Olen itse ollut aktiivinen suomen opettaja omille lapsilleni. Kun he aloittivat Sukon vuoden alussa, huomasin myös yhteisön positiivisen vaikutuksen kielen oppimiseen ja oppimisinnokkuuteen. On kivaa olla mukana tukemassa lasten suomen oppimista, kun huomaan omista lapsistani miten paljon se heille antaa.  1. Olen asunut Singaporessa melkein 2,5 vuotta. Tämä on ensimmäinen lukukauteni Suomi-koulussa, ja odotankin ekaluokkalaisen innolla lukukauden alkua.
2. Singaporessa on paljon hyvää, turvallisuuden lisäksi mahtavaa on ilmasto - en pidä sukkien lajittelusta, joten arvostan varvastossukelejä.
3. Perheen ja ystävien ohella olen kaivannut astiankuivauskaappia, alppihiihtoa ja Pelloplast-kontaktimuovia.
4.  En osaa vielä tarkemmin kertoa Suomi-koulun osalta, mutta parasta lasten kanssa työskentelyssä on se, kun saa olla mukana jatkuvassa oivalluksien ja oppimisen ilossa.


1. Olen asunut Singaporessa vasta muutaman kuukauden ja aloitan nyt apuopena.

2. Rakastan vehreyttä ja luontoa. Parasta on Botanic Gardenissa kävely sekä East Cost ”laivapuisto”.

3. Kaipaan perhettä ja ystäviä❤️ja tietenkin ruisleipää.

4. Uusien ihmisten tapaamista ja kivaa yhteisöllisyyttä.                                             
1. Asun nyt toista kertaa Singaporessa, ja aiemmin toimin SuKossa opettajana 1,5 vuoden verran. Aiemmin asuessani Bangkokissa toimin myös aktiivisesti Suomi-koulussa. 

2. Olen kansainvälinen opettaja ja Singaporessa on hyvät koulut. Aiemmin opetin Australian International Schoolissa mutta nyt olen vaihteeksi Overseas Family Schoolissa suomenopettajana. Minulla on todella paljon ystäviä ympäri maailman Singaporessa ja viihdyn kansainvälisessä ystäväpiirissäni hyvin. 

3. Olen asunut yli 17 vuotta 'maailmalla' ja Suomesta kaipaan kesän raikkautta, syksyn viileyttä ja kevään kirpeyttä. Lapin tyttönä en kuitenkaan yllättäen kaipaa talvea ollenkaan!

4. Suomenkielen ylläpitäminen on tärkeää jo oman identiteetin vuoksi ja mielelläni työskentelen joukossa joka tukee sitä!