Lasten Linnan Juhlat - Suomi 100

Näin juhlistimme Suomen 100-vuotis syntymäpäivää Suomi-koululla
Singaporessa

Singaporen Suomi-koulu järjesti 2.12.2017 lapsille Linnan Juhlat kansainvälisen Overseas Family School -koulun auditoriumissa. Suomen suurlähettiläs Paula Parviainen ja hänen puolisonsa Kari Hiltunen kättelivät ja toivottivat lapsille hyvää itsenäisyyspäivää juhlan aluksi. Sitä seurasivat lasten lippuairue ja Maamme-laulu, jota lapset olivat kovasti harjoitelleet Suomi-koulussa, ja kaikki seisoivatkin reippaina laulamassa.

Suurlähetystön hovikokki Pihlaja Ahlava teki pääruoat, ja koulun vanhemmat valmistivat
alkuruoat, jotka tummaan pukuun somistautuneet isät tarjosivat lapsille pöytiin. Suurlähettilään ja Suomi-koulun puheenjohtajan Leena Hasselmanin koskettavat puheet saivat monelle tipan silmään, kun kaukaista kotimaata muisteltiin. Illan aikana aikuiset esiintyivät lapsille laulamalla ’Sininen ja Valkoinen’, ja lapset lauloivat vanhemmille ’Suomipuu’- Suomi100 –laulun, jota olivat myös paljon harjoitelleet.

Lapsia haastateltaessa kaikilla oli kivaa. Lapset pitivät kovasti siitä, että olivat
päivän kunniavieraita. Ruoastakin pidettiin, ja kaiken kruunasi Finnairin sponsoroima täytekakku, mikä loppui heti! Lapset kuulivat myös Presidentti Niinistön puheen ulkosuomalaisille ja tanssivat Suomi100 -rapin tahdissa. Lopuksi he nauttivat vielä letkajenkan hurjasta menosta.

Idearikas organisointikomitea antoi parastaan: sali oli komeasti koristeltu, sinivalkoinen kattaus, Suomi Puu Suomi-koulun lasten kuvilla koristeltuna ja Suomen joutsen saivat vanhemmilta kiitosta, ja tarkasti mietitty suomalainen pop-musiikkilista sai kaikki liikkeelle.
Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli aivan loistava, ja lapsille jäi ihana muisto siitä, että saivat olla osa Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Kuvat: Petri Timonen 
   
 

 

 

 
Comments