Koulukomitean jäsenet 2021KOULUKOMITEA ESITTÄYTYY: 

Puheenjohtaja ja opettaja Tuuli Shun 

 
        
   
                                Rehtori sekä opettaja Maija Ruokanen


                              Rahastonhoitaja Tiia Ståhlberg
                                                                                                                
                       


            

Sihteeri sekä apuopettaja Marianne Luukkonen
                  
 
                                    
                         1.     Kuinka kauan olet asunut Singaporessa ja toiminut SuKossa?

2.     Mikä on mielestäsi parasta Singaporessa?

3.     Mitä suomalaista asiaa kaipaat eniten täällä ollessa?

4.     Mikä on mielestäsi kivointa Suomi-koulussa työskentelyssä?
1. Olen asunut Singaporessa yhteensä noin 6 vuotta - olemme perheeni kanssa muuttaneet pariin kertaan Suomen ja Singaporen välillä. Sukon toiminnassa aloitin nyt kesällä.
2. Singapore on upea, nopeasti kehittyvä, monikulttuurinen ja turvallinen maa jossa saamme nauttia ympäri vuoden lämpimästä säästä. Pidän Singaporen suurkaupungin tunnelmasta ja siitä, että puhtaudesta ja moderniudesta riippumatta täällä on halutessa mahdollista tutustua maan rikkaaseen kulttuuriperimään ja oppia sitä kautta joistain maailman vanhimmista kulttuureista. Mahdollista on myös tutustua ihmisiin jotka ovat muuttaneet tänne joka puolelta maailmaa.
3. Olen alkanut arvostaa Suomen hiljaisuutta, ja aikaa ja lupaa rauhoittua vuoden aikojen tahtiin enemmän. Suomen luonto ja sen muutokset ovat upeita seurata. Saunaan ja mökille kaipaan myös!
4. On todella hienoa, että kaukana Suomesta on myös mahdollista tarjota suomenkielen ja kulttuurin opetusta, ja että lapset pysyvät suomalaisessa yhteisössä kiinni. Lasten kanssa toimiminen on antoisaa ja arvokasta, ja meillä on Suomi-koulussa mukava porukka koossa joiden kanssa on mukavaa pyörittää Suomi-koulun toimintaa.
1. Asun nyt toista kertaa Singaporessa, ja aiemmin toimin SuKossa opettajana 1,5 vuoden verran. Aiemmin asuessani Bangkokissa toimin myös aktiivisesti Suomi-koulussa. 


2. Olen kansainvälinen opettaja ja Singaporessa on hyvät koulut. Aiemmin opetin Australian International Schoolissa mutta nyt olen vaihteeksi Overseas Family Schoolissa suomenopettajana. Minulla on todella paljon ystäviä ympäri maailman Singaporessa ja viihdyn kansainvälisessä ystäväpiirissäni hyvin. 

3. Olen asunut yli 17 vuotta 'maailmalla' ja Suomesta kaipaan kesän raikkautta, syksyn viileyttä ja kevään kirpeyttä. Lapin tyttönä en kuitenkaan yllättäen kaipaa talvea ollenkaan!

4. Suomenkielen ylläpitäminen on tärkeää jo oman identiteetin vuoksi ja mielelläni työskentelen joukossa joka tukee sitä!
1. Tällä erää vuoden ja muutama vuosi sitten vuoden verran. Tämä on toinen lukuvuoteni Suomi-koulussa. 
 
2. Aurinko ja vehreys

3. Lakritsia

4 . Oman lapseni kautta tiedän, että Suomi-koulusta saa positiivista virtaa: sieltä löytyy ihania opettajia ja lapsia! Mahtavat ja ammattitaitoiset työkaverit.1. Olen asunut Singaporessa vasta muutaman kuukauden ja aloitan nyt apuopena.

2. Rakastan vehreyttä ja luontoa. Parasta on Botanic Gardenissa kävely sekä East Cost ”laivapuisto”.

3. Kaipaan perhettä ja ystäviä❤️ja tietenkin ruisleipää.

4. Uusien ihmisten tapaamista ja kivaa yhteisöllisyyttä.