Tervetuloa Singaporen täydentävän Suomi-koulun sivuille!

Ajankohtaista

  • Suomi-koulu kokoontuu lauantaisin 6.2. alkaen Suomi-koulu palaa tuttuihin Stamford American International Schoolin (SAIS) tiloihin lauantaista 6.2.2021 alkaen. Koulupäivä alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 11.15. Päivitämme kalenterin mahdollisimman pian. Osoite ...
    Lähettänyt Suomi-koulu Singapore
Näytetään ilmoitukset 1 - 1/60. Näytä lisää »Suomi-koulu on toiminut Singaporessa jo vuodesta 1982. Koulussa opetetaan lapsia suomen kielellä 4-vuotiaista aina yläkoululuokkiin asti.  Koulu on vapaaehtoinen (täydentävä), sillä peruskouluikäiset lapset osallistuvat kansainvälisten tai paikallisten koulujen opetukseen. Oppitunnit pidetään tiistaisin klo 16.30-18.15 Stamford American International Schoolin tiloissa.

Suomi-koulu on hyvin tärkeä niin Singaporessa asuville lapsille kuin heidän vanhemmilleen. Koulussa opetetaan Suomen kieltä ja kulttuuria ja vanhemmissa ikäryhmissä opiskellaan myös Suomen historiaa ja ympäristötietoa. Suomi-koululla myös lasten vanhemmat tapaavat viikoittain. Monet vanhemmat myös osallistuvat koulun toimintaan opettajina, apuopettajina ja koulukomitean jäseninä.

Opetuksen tavoitteena on ylläpitää lapsen suomen kielen taitoa siten, että lapsi voi palata suomenkieliseen peruskouluun ulkomailla asutun ajan jälkeen ja /tai säilyttää kielitaitoa ulkomailla asuessa. Suomi-koulu on tarkoitettu lapsille, joiden vanhemmista ainakin toinen on kansalaisuudeltaan suomalainen tai jotka ovat asuneet pidempään Suomessa ja haluavat ylläpitää Suomen kielen taitoaan.

Suomi-koulu noudattaa toiminnassaan opetussuunnitelmasuositusta.

Koululla on myös suomalainen kirjasto, joka on kaikkien Singaporessa asuvien suomalaisten käytössä.

Suomi-koulussa pyritään hyödyntämään vähäistä viikkotuntimäärää parhaimman mukaan, mutta tämä ei aina ole tarpeeksi lapsen suomen kielen taidon ylläpitämiseksi. Rohkaisemme kaikkia vanhempia puhumaan lasten kanssa suomea ja motivoimaan lapsia suomen kielen oppimiseen!


Picture of Singapore MerlionPostitusosoite:
Finnish Supplementary School
Finnish Business Council (Singapore)
c/o Embassy of Finland
101 Thomson Road
#21-03 United Square
Singapore 307591

TILANNE 30.8.2020 Covid-19 tilanteesta johtuen Suomi-koulun lähiopetus järjestetään poikkeustiloissa.

Luokkatilat:
Stamford American International School (SAIS)
1 Woodleigh Lane
357684 Singapore

Sähköpostiosoite:
Koulun kartta, luokat sijaitsevat Washington rakennuksen 4. kerroksessa.