Tervetuloa Singaporen täydentävän Suomi-koulun sivuille!

Ajankohtaista

  • Lukuvuosi 2020-2021 on päättynyt Kiitos kuluneesta lukuvuodesta. Vuosi 2020-21 on ollut vaiherikas: olemme olleet Fullertonilla tiistaisin ja sen jälkeen siirryimme SAISille lauantaihin. Järjestimme useita tapahtumia: kävimme trampoliinipuistossa, elokuvissa, museossa ja siivoamassa rantaa. Kiitos ...
    Lähettänyt 23.5.2021 klo 1.45 Suomi-koulu Singapore
Näytetään ilmoitukset 1 - 1/61. Näytä lisää »Suomi-koulu on toiminut Singaporessa jo vuodesta 1982. Koulussa opetetaan lapsia suomen kielellä 4-vuotiaista aina yläkoululuokkiin asti.  Koulu on vapaaehtoinen (täydentävä), sillä peruskouluikäiset lapset osallistuvat kansainvälisten tai paikallisten koulujen opetukseen. Oppitunnit pidetään lauantaisin klo 9.30-11.30 Stamford American International Schoolin tiloissa.

Suomi-koulu on hyvin tärkeä niin Singaporessa asuville lapsille kuin heidän vanhemmilleen. Koulussa opetetaan Suomen kieltä ja kulttuuria ja vanhemmissa ikäryhmissä opiskellaan myös Suomen historiaa ja ympäristötietoa. Suomi-koululla myös lasten vanhemmat tapaavat viikoittain. Monet vanhemmat myös osallistuvat koulun toimintaan opettajina, apuopettajina ja koulukomitean jäseninä. 

Opetuksen tavoitteena on ylläpitää lapsen suomen kielen taitoa siten, että lapsi voi palata suomenkieliseen peruskouluun ulkomailla asutun ajan jälkeen ja /tai säilyttää kielitaitoa ulkomailla asuessa. Suomi-koulu on tarkoitettu lapsille, joiden vanhemmista ainakin toinen on kansalaisuudeltaan suomalainen tai jotka ovat asuneet pidempään Suomessa ja haluavat ylläpitää Suomen kielen taitoaan.

Suomi-koulu noudattaa toiminnassaan opetussuunnitelmasuositusta.

Koululla on myös suomalainen kirjasto, joka on normaalisti kaikkien Singaporessa asuvien suomalaisten käytössä, mutta tällä hetkellä poikkeusoloissa kiinni. 

Suomi-koulussa pyritään hyödyntämään vähäistä viikkotuntimäärää parhaimman mukaan, mutta tämä ei aina ole tarpeeksi lapsen suomen kielen taidon ylläpitämiseksi. Rohkaisemme kaikkia vanhempia puhumaan lasten kanssa suomea ja motivoimaan lapsia suomen kielen oppimiseen!


Picture of Singapore MerlionPostitusosoite:
Finnish Supplementary School
Finnish Association Singapore
c/o Embassy of Finland
101 Thomson Road
#21-03 United Square
Singapore 307591

Luokkatilat:
Stamford American International School (SAIS)
1 Woodleigh Lane
357684 Singapore

Sähköpostiosoite:
Koulun kartta, luokat sijaitsevat Washington rakennuksen 4. kerroksessa.