ELS NOSTRES PROJECTES PASSATS I PRESENTS AL VOLTANT DE LA MARTINA

Com qualsevol pare i mare, tenim moltes inquietuds personals i també  d´altres que, per lògica giren al voltant dels nostres fills. El naixement de la Martina, possiblement, hagi marcat més aquest fet. 
Pot ser, la costosa i difícil arribada d´en Biel a les nostres vides i la malaltia de la Martina  hagin estat per, entre moltes d´altres coses, fer-nos millors persones i fer-nos també descobrir moltes altres coses de nosaltres mateixos que no haguéssim tingut la oportunitat de descobrir sense ells dos.
 
 
-Degut a la nostres males experiències, en el passat, a l´hora d´intentar escolaritzar a la Martina a una Llar d´Infants, entre d´altres coses perquè no existeixen llars d´infants específiques ( únicament hi ha el centre Nexe a BCN ) per a nens i nenes amb unes diferents capacitats, ens ha fet viure experiències no gens agradables, discriminatòries i massa sovint incomprensibles i fora de qualsevol lògica.
Existeix un vuit legal impressionant i tant desconegut que ni se´n parla. En l ´etapa 0-3, o et busques la vida o has de deixar de treballar ,literalment, dins del món laboral i restar treballant en el nucli familiar i prou. Un cop més, en el nostra pais, estem a l´edat de pedra. Cal dir també, que aquest infant i segons el seu grau de discapacitat i la valoració de certes persones, tenen dret a l´escolaritat, acompanyats d´un persona anomenada vetlladora . Qui es trobi en una situació semblant o tingui qualsevol dubte, pot fer les seves consultes al SÍNDIC DE GREUGE; el defensor del poble a Catalunya. Fan una feina molt bona A nosaltres ens van tractar molt bé i es van  preocupar molt. Finalment però, vam optar per tenir la Laia a casa amb la Martina, una fisioterapeuta molt competent que l´estima i l´estimula moltíssim i , alhora, en té cura les hores que jo no hi puc ser.
 
Per tots aquest motius i tot i que nosaltres ja no ens podríem beneficiar per ser massa tard per l´edat de la Martina, fa temps vam començar a moure fils a nivell institucional i de persones lligades al tema escolar en  l´etapa de 0 a 3 anys, per tal que cobrís aquesta etapa igual que a d´altres ciutats de Catalunya, ja han aconseguit Però sempre ha estat per iniciatives a nivell personal i no institucional.
No és gens fàcil ; hi ha llocs,que després de presentar la proposta tampoc responen.

-Organitzar actes solidaris per tal de recaptar fons per la investigació. La única cosa a la que ens podem agafar pel futurs casos, ja que en el cas de la Martina ,ja sabem que no hi ha cura possible pels danys irreversibles. Almenys aconseguir més cures que li donin una millor qualitat de vida.

-Tenim en ment altres projectes més concrets que esperem es puguin fer realitat ben aviat. 


     L´ALEGRIA ESTÀ EN LA LLUITA, EN L´ESFORÇ I EN EL PATIMENT QUE SUPOSA AQUESTA 
                                            LLUITA .NO EN LA VICTÒRIA 
                                                            ( M. Ghandi)

                                                                             merce@terra.es
Comments